HWSW Informatikai Kerekasztal: Kérdezz a világról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (397 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kérdezz a világról! Értékeld a témát: ****- 4 szavazás

#1 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 06. 23:13

Sokat gondolkodtam azon, hogy hova lehetne feltenni olyan kérdéseket, amelyek csak spontán az eszünkbe jutnak különböző dolgokról.

A világ ugyanis tele van relytéjekkel. Egy csomó olyan kérdés van, amire vagy van magyarázat, vagy nincs.  Éppen ezért nyitottam ezt a topicot. Hogy áttekinthető legyen a topic, ha lehet, mindenki számozza meg kérdéseit a válaszadás érdekében.

Akkor fel is tennék néhány érdekes kérdést introként:

1, Miért érzékeljük például 23 fokos levegőn hidegnek a 23 fokos vizet? Ha 20 fokos levegőn belépünk egy 20 fokos tóba, az miért hidegebb számunkra?

2, Hogy van megoldva kontinensek között a telefon és a számítógépes hálózat? Le vannak fektetve vezetékek az óceánon?

3, Valóban nem visszhangzik a kacsák hápogása?

Szerkesztette: DEXTROSE 2004. 09. 06. 23:14 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#2 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 23:16

Az elsőre könnyű a válasz: a levegőt egy nagyon vékony rétegben könnyen felmelegíti a bőröd, így nem érzed olyan hidegnek, viszont a víznek a legnagyobb a fajhője, nem tudod felmelegíteni.

Hagyok másoknak is egy kis sikerélményt a többivel így korán kedden. :)

#3 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 23:47

Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. szept. 6., hétfő - 22:13

Sokat gondolkodtam azon, hogy hova lehetne feltenni olyan kérdéseket, amelyek csak spontán az eszünkbe jutnak különböző dolgokról.

A világ ugyanis tele van relytéjekkel. Egy csomó olyan kérdés van, amire vagy van magyarázat, vagy nincs.  Éppen ezért nyitottam ezt a topicot. Hogy áttekinthető legyen a topic, ha lehet, mindenki számozza meg kérdéseit a válaszadás érdekében.

Akkor fel is tennék néhány érdekes kérdést introként:

1, Miért érzékeljük például 23 fokos levegőn hidegnek a 23 fokos vizet? Ha 20 fokos levegőn belépünk egy 20 fokos tóba, az miért hidegebb számunkra?

2, Hogy van megoldva kontinensek között a telefon és a számítógépes hálózat? Le vannak fektetve vezetékek az óceánon?

3, Valóban nem visszhangzik a kacsák hápogása?

3. A terembe bezárt kacsának igenis visszhangzik a hápogása  :D
Amelyik cápa a kezedből eszik, az a lábadból is fog ;-)

#4 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 00:07

Most, hogy kinéztem az ablakon elgondolkodtam valamin.

Miért van az, hogy a távoli fénypontok - messzi lámpa, csillag - úgy tűnnek, mintha villognának, bár nem is ez a jó szó..., mintha erősödne-csökkenne a fényerejük egyik pillanatról a másikra.

#5 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 00:18

Idézet: Taranis - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 0:07

Most, hogy kinéztem az ablakon elgondolkodtam valamin.

Miért van az, hogy a távoli fénypontok - messzi lámpa, csillag - úgy tűnnek, mintha villognának, bár nem is ez a jó szó..., mintha erősödne-csökkenne a fényerejük egyik pillanatról a másikra.

Állítsd át a frissítést!  :D

Nah a viccet félretéve...A csillagokkal is ez a helyzet. Én úgy hallottam hogy atmoszférikus magyarázata van ennek. A légkörön áthaladó fényt a szem vibrálónak látja a por, és sok más légköri akadály miatt.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#6 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 07. 05:49

5. Tudom, nem én lennék, ha ezt a kérdést nem tenném fel: Miért van az, hogy magukat nagyon felnőttnek tartó emberkék olyan nagyon keveset akarnak tenni azért, hogy megtudjanak valamit? És mielőtt felhörkennétek, kérlek válaszoljon erre, aki tud.

A viccet egyáltalán nem félretéve:

2. válasz.

... Ugye, mi tudjuk? Az a sok-sok mérföld hosszú távírókábel, amit Európa meg Amerika között vezettek át a tenger mélyén az emberek. ...

... atlanti kábelt. Ez volt az első vízalatti távírókábel Észak-Amerika és Európa között. Részletes leírás, 1877 (127 ...

... Cyrus Field irányításával lefektették az atlanti kábelt. Ez volt az első vízalatti távírókábel Észak-Amerika és Európa között. 1909. ...
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#7 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 07:01

Plusz műholdak.

Hihetetlen, egyesek mennyire lusták keresni. Google. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#8 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 08:03

Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 1:18

Állítsd át a frissítést!  :D

Nah a viccet félretéve...A csillagokkal is ez a helyzet. Én úgy hallottam hogy atmoszférikus magyarázata van ennek. A légkörön áthaladó fényt a szem vibrálónak látja a por, és sok más légköri akadály miatt.

a csillagoknál meg a távoli lámpáknál nem teljesen ugyanaz a helyzet azért :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#9 Felhasználó inaktív   simcax 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 08:08

Miért vannak az ásványvízek másfél literes palackokban, miért nem két literesek, ahogyan az üdítők?
"Really, I'm not out to destroy Microsoft. That will just be a completely unintentional side effect. "
-- Linus Torvalds

#10 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 07. 08:23

Idézet: qnadam - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 9:03

a csillagoknál meg a távoli lámpáknál nem teljesen ugyanaz a helyzet azért :)

Pedig a levegőmolekulák hőmérséklete msá és más. :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#11 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 12:29

Idézet: simcax - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 8:08

Miért vannak az ásványvízek másfél literes palackokban, miért nem két literesek, ahogyan az üdítők?

Hűűűha...

Na ezen még nem gondolkodtam...Lehet hogy takarékossági okai vannak?

paranormal.hu

#12 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 12:32

Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 13:29

Lehet hogy takarékossági okai vannak?

Hogyne.

#13 Felhasználó inaktív   lamalion 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 13:12

1. hidegben miért merül le hamarabb az akkumlátor/elem? (nekem pont az ellenkezője lenne logikus, alacsony hőmérséklet -> kisebb ellenállás -> az elektronokat kissebb delej is elmozgatja az egyik helyről a másikra)

2. kicsi vagyok,nem tudom,hogy a 22-es csapdája elnevezés az honnan adódik... erről valaki fel tudna világosítani? :)
A stressz az, amikor üvöltve ébredsz fel, aztán rájössz, hogy nem is aludtál. 

#14 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 07. 13:21

Idézet: lamalion - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 14:12

1. hidegben miért merül le hamarabb az akkumlátor/elem? (nekem pont az ellenkezője lenne logikus, alacsony hőmérséklet -> kisebb ellenállás -> az elektronokat kissebb delej is elmozgatja az egyik helyről a másikra)

2. kicsi vagyok,nem tudom,hogy a 22-es csapdája elnevezés az honnan adódik... erről valaki fel tudna világosítani? :)

1. Hidegben a kémiai reakciók általában lassabban mennek végbe.

2. Kép

Idézet

Joseph HELLER: A 22-ES CSAPDÁJA

Mailer: Meztelenek és holtak-ja mellet az egyik legjobb második világháborús regény. Az író swifti és dosztojevszkji értelemben vett szatírikus hajlama teszi, hogy a harcok naturalista megjelenítése helyett Heller minden háborúnak, sőt, mindenfajta militarista szervezetnek pszichológiáját és abszurd gúnyiratra méltó szociológiáját kísérelte meg összefoglalni, szinte őrült következetességű és ellenállhatatlan humorral megírt könyvében. A cím is igen pontos, az alapgondolatot fejezi ki. A hadseregbe, az erőszakgépezetbe került humanista főhős, az asszír származású Yossarian megfogalmazásában: "A 22-es kimondja, hogy (azoknak, akik rá hivatkoznak) mindazt joguk van megtenni, amiben nem tudják őket megakadályozni." Ugyanakkor "A 22-es csapdája nem létezik, mindenki azt hitte, létezik és ez volt a rosszabb." Ennek a misztikus 22-esnek jegyében zajlik a mozgalmas cselekmény. Ennek nevében tevékenykednek a lassanként jelképpé, szupertípusokká általánosuló, rosszindulatúan cselekvő és cselekvően szenvedő alakok. A legtöbb baj magát Yossariant, a főhőst sújtja, ő valamennyi társánál érzékenyebb, s ráadásul neki, alaprögeszméjének figyelésén kívül rengeteg egyéb tennivalója van. Ugyanis leküzdhetetlen lelkiismeretessége, kötelességérzete és másokon való segíteni akarása minduntalan alapvető félelmeinek és dezertáló, "légiós" hajlamainak leküzdésére kényszeríti.

Bajtársai, főként a jók és tisztességesek, szerencsésebbek. Csupán egy-egy sajátos rögeszmével küszködnek. Ezt vagy legyőzik, vagy lényegében belenyugodva, ennek megfelelő halállal pusztulnak el. Érdekes (az író részéről nyilvánvalóan szándékos), hogy az elnyomás, a rossz különféle formáit megtestesítők valamennyien életben maradnak. Ezzel szerepük mintegy a háborún túlra is érvényessé válik. (A regény terve a hidegháborús évek alatt született.) Kulcsfigura a regényben a legendás bajtárs, az állítólag svédországba szökött Orr, akinek mitikus személyisége, majd eltűnése utáni legendás jelenléte az emberi tisztesség fennmaradásának reményét képviseli. Yossarian és a lelkész, Orr csöndes állhatatosságának példáján határozzák el, hogy ellentmondanak az alakulat megalkuváson, kényszeren és kölcsönös korrupción épülő irdatlan törvényeinek és megszakítják az ebből szervesen következő törvénytelenségek láncolatát. Lázadásuk sikeréről, vagy sikertelenségéről azonban az író nem tájékoztat. Művészi általánosításait hagyományos és a mindennapi logikát meg nem tagadó formában közli. A modern szerkesztési fogások közül elsősorban a vezérmotívumok rendszerét használja. Bizonyos eseményeket először csak érint, hogy a későbbiekben egy-egy fontos oldalukat az éppen folyó történésekkel összefüggésben újra és újra megvilágítsa. Az első pillantásra abszurdnak, méginkább tudatosan szürrealistának látszó párbeszédek, jelenetek, látomások végső elemzésben így valódi és figyelmen kívül nem hagyható lidércnyomássá állnak össze. Éppen élesen hangsúlyozott, hétköznapias realitásuk az, amely meggyőző erővel támogatja az alapmondanivaló kibontakozását: az értelmetlen halál és az ember érthetetlen gyalázatai elleni humanista és olykor, mint például a főhős látomásos római éjszakáján, az egész közösség érdekében történő tiltakozás.
L.I.
¤

#15 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 13:44

Ha egy nitróval rendelkező autót hátramenetbe raknánk és bekapcsolnánk a nitrót, akkor mi történne?

paranormal.hu

#16 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 13:54

Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 14:44

Ha egy nitróval rendelkező autót hátramenetbe raknánk és bekapcsolnánk a nitrót, akkor mi történne?

Sokat fizetnénk a javításért !  :smoker:
I cry, when Angels deserve to die

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#17 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 14:09

Kicsit szétpörögne a moci...
Az nevet utoljára, aki először üt.

#18 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 14:29

Ha léteznének alienek, meg dinoszauruszok, és összeengednénk mondjuk egy alient meg egy velociraptort vagy egy Tyrannosauruszt az alien királynővel, vajon melyik nyerne?

paranormal.hu

#19 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 14:30

Miért pont melegeknek hívják a melegeket?
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#20 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 14:31

Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 15:29

Ha léteznének alienek, meg dinoszauruszok, és összeengednénk mondjuk egy alient meg egy velociraptort vagy egy Tyrannosauruszt az alien királynővel, vajon melyik nyerne?

A nézők... Eleinte.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

Téma megosztása:

• (397 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.