HWSW Informatikai Kerekasztal: VPN lehet a megoldás? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

VPN lehet a megoldás? Mivel? Hogyna?

#1 Felhasználó inaktív   BaluC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 13. 13:47

Sziasztok!

Két hálótat van egymás mellett. Köztük a Duna. Össze kellene kötni őket, hogy lássák egymást (illetve a két hálózeton egy-egy gép). Mindkettőnél van ADSL és egy-egy azonos Vigor Router. Egy Biztonságos csatorna kellene a két gép között.

Erre kérném a segítségeteket, javaslatotokat ill. a konkrét megoldásokat.

THX
BaluC
WoW: Arathor (PvE)
Zsebibaba   (Lvl 70) - NE Female Rogue - Mining,BS,FirstAid,Cooking,Riding -> 375
Captainb     (Lvl 62) - Human Female Paladin - Skinning, Mining
Csámpás     (Lvl 60) - Drenai Male Warrior - Mining, BS
Twisting Nether (PvP)
Süti             (Lvl 70) - Human Female Paladin - Mining, Skinning
Nyanya       (lvl 68) - Human Femail Mage

#2 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 09. 13. 13:53

Ha a vigor az 2200E, akkor pont erre van kitalálva, ez foglalja a netet, ha van a két gép közt kb. 200 méter, meg rálátás, akkor esetleg külön wireless cucc, ami mondjuk 20 rugó/darab de gyorsabb is lesz, meg szinkron.
Make love not Wor.

#3 Felhasználó inaktív   BaluC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 14:10

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. szept. 13., hétfő - 14:53

Ha a vigor az 2200E, akkor pont erre van kitalálva, ez foglalja a netet, ha van a két gép közt kb. 200 méter, meg rálátás, akkor esetleg külön wireless cucc, ami mondjuk 20 rugó/darab de gyorsabb is lesz, meg szinkron.

THX a választ :)
Ez a tipus van. Láttam a funkciókban, hogy tud ilyet.
A kérdés az hogy "Ezzel hogyan?" (a gép tudja. Én tudom, hogy tudja, de nem tudom, hogy hogyan kell beállítani)

Vagy más eszközzel, hogyan? (ez most akkor mellékes, ha ez a Vigor megfelelő lenne)

BaluC
Zsebibaba   (Lvl 70) - NE Female Rogue - Mining,BS,FirstAid,Cooking,Riding -> 375
Twisting Nether (PvP)

#4 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 14:23

Idézet: BaluC - Dátum: 2004. szept. 13., hétfő - 15:10

Ez a tipus van. Láttam a funkciókban, hogy tud ilyet.
A kérdés az hogy "Ezzel hogyan?" (a gép tudja. Én tudom, hogy tudja, de nem tudom, hogy hogyan kell beállítani)

Vigorban egyiknél: VPN remote access setup, ott lan to lan dialer profile setup, ott kiválasztod az elsőt, beírsz egy profilnevet, hogy "haverhoz". alatta kattintás, hogy "enable this profile" kell bal oldali ablakon usernév, jelszó, jobb oldaliban max. always on, aztán majd próbálgatjátok, és dial out-ot ikszelni.

Haverodnál ugyanez, csak "dial in" legyen a dolog. Utána Nál2d a "VPN Connection Management" részben van egy lista, ott ki tudod választani, hogy "haverhoz", ha Őnála is enableden van, akkor megnyomod a dialt, és műxik.

Kizáró ok, hogy ha a Te routered 192.168.0.x IPjű, akkor az övé nem lehet 192.168.0.x hanem valami más tartományt találjatok ki. 192.168.57.x, vagy akármi.
Make love not Wor.

#5 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 14:30

Ja, kimaradt. usernév/password alá azért a túloldal IPjét sem árt beírni...
Make love not Wor.

#6 Felhasználó inaktív   BaluC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 14:44

:respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:
THX
Próbálkozok...

Majd leírom, hogy sikerült e (bizosan menni fog, hacsak nem "User error" lesz :p )

BaluC
Twisting Nether (PvP)

#7 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 23:09

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. szept. 13., hétfő - 15:23

...

Kizáró ok, hogy ha a Te routered 192.168.0.x IPjű, akkor az övé nem lehet 192.168.0.x hanem valami más tartományt találjatok ki. 192.168.57.x, vagy akármi.

Nálunk is így van cégnél. Két telephely, köztük kb. 30km, Draytek Vigor 2200E mindkét oldalon, ADSL, beállítás, mint leírtad.
Két külön tartomány van egy-egy hálón. Egyik 192.168.0.x, másik 192.168.1.x.
Probléma a következő (illetve igény):
Ha bármelyik munkaállomáson (Windows XP) rámegyek a "Hálózati helyek"-re, akkor csak annak a tartománynak látom a gépeit, melyek az adott hálózatban vannak. Ha rákeresek gépnév alapján, vagy IP cím alapján, a másik hálózat (tehát a VPN túloldalán) ülő gépre akkor megjelenik, tudom tallózni a megosztott erőforrásait.

Azt szeretném, hogy mindkét hálózat gépei - összesen - látszódjanak mindkét hálózatból úgy, mintha egy LAN-ban lennének (ne kelljen rájuk keresgetni).
Munkacsoport azonos. Gondoltam arra, hogy mindkét IP tartományt ugyanarra kellene állítani, azaz legyen mindkét telephelyen pl. 192.168.0.x - ezek szerint ez sem megoldás erre, mint írtad fentebb. Mi lenne akkor az egzakt megoldás szerinted(etek) erre a problémára :think:
Amennyit eddig hallottam a WINS szerverről, az alapján úgy gondolom, hogy megoldaná ezt a problémát. Jól tudom :think: Hallottam olyat is régebben, hogy ez a szolgáltatás (WINS szerver) benne van egy "mezei" Windows 2000 Professionalban, igaz ez :confused: Nézegettem, de nagyon nem találtam szerver részt, csak "kliens"-t, ahol meg tudtam volna adni neki is a WINS szerver címét. Van benne egyáltalán :confused:

Segíts(etek) már légyszi ebben egy kicsit, így lenne szép kerek ez az egész! :)

Persze másik megoldás, hogy minden gépen feltöltöm az lmhosts fájlt, de ezt elkerülném, amennyiben lehetséges :)

Bocs BaluC, hogy belerondítok a topikodba, de ez majd nálad is jelentkezni fog, mint probléma, így nem OFF ez a hozzászólás. :)
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#8 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 23:21

Én azzal sosem foglalkoztam, wins arra való, de ugye akkor a vindózok szó nélkül broadcastolnak ki a netre, azt meg minek? Talán Vigor menüjében másik interface felé rip-et engedélyezni, de ez nagyon elmélet, most itthonról nincs ilyen oda-vissza cuccom, de majd meglátjuk. Engem is érdekelt, csak aztán nem használtuk ilyen méretben, hogy ez érdekeljen.
Make love not Wor.

#9 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 23:33

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. szept. 14., kedd - 0:21

Én azzal sosem foglalkoztam, wins arra való, de ugye akkor a vindózok szó nélkül broadcastolnak ki a netre, azt meg minek? Talán Vigor menüjében másik interface felé rip-et engedélyezni, de ez nagyon elmélet, most itthonról nincs ilyen oda-vissza cuccom, de majd meglátjuk. Engem is érdekelt, csak aztán nem használtuk ilyen méretben, hogy ez érdekeljen.

Köszönöm! :) :respect:

Bármi további ötleted, tapasztalatod, véleményed, eredményed, stb... lenne ezzel kapcsolatban, nagyon érdekelne! :cool: :up:

Mégis járható megoldás lenne az lmhosts fájl :confused:
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#10 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 23:45

Idézet: Mono - Dátum: 2004. szept. 14., kedd - 0:33

Köszönöm! :) :respect:

Bármi további ötleted, tapasztalatod, véleményed, eredményed, stb... lenne ezzel kapcsolatban, nagyon érdekelne! :cool: :up:

Mégis járható megoldás lenne az lmhosts fájl :confused:

XPben már csak hostnak híjják, de arra sem lesz jó, így \\ip helyett \\gepnevvel találja meg. Nagy kaland, felhasználótól függ, XPben háózatok alatt ott vannak utólag is a már egyszer megnyitott kapcsolatok, vagy kirakom asztal közepére a \\ip-re mutató parancsikont. Amúgy kipróbáltam, jó lassú lesz ilyenkor a belsőháló tallózása is, önnek ezt nem ajánlom.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó