HWSW Informatikai Kerekasztal: Vodafone Live! - Nem kérek belőle - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vodafone Live! - Nem kérek belőle Számúzném a telefonból...

#1 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 16. 21:17

Az lenne a kérdésem, hogy jogilag hogyan lehetne rávenni a Vodafone-t arra, hogy a gyári menüre cserélje le a Live!-ost?

Tudom hogy GSM Shopok vállalnak ilyet, de nem akarok garanciavesztést megkockáztatni.

#2 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 16. 21:22

nem kell a vodkafonnál vásárolni (tudom, késő bánat...)
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#3 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 16. 21:34

Jelenleg csak a Vodafone-nál van 320x240 felbontású telefon.
Nem okoskodásra, hanem tippekre, megoldásra voltam kíváncsi.

Mellesleg ha egyszer ilyen percdíjakat adnak, akkor marad a Vodafone.

#4 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 17. 07:18

Ez nem járható út. Főleg, hogy a 240x320-as kijelzőről kapásból a sharp GX-20 és GX-30 ugrik be, amit kifejezetten a Vodafone-nak fejlesztett a sharp. Ezen készülékeknek nincs is nem live-os menüje.

#5 Felhasználó inaktív   matternoster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 17. 08:07

Jogilag járható út? Srácok, ez nem szociális juttatás! Egy megoldás lenne, nem vennénk készüléket, bocs, az nem jó megoldás, hiszen, csak a vodának éri meg, nem fizetnénk elő...de az meg nem igazán éri meg nekünk...egyszerűen, amíg garis a telcsi, végignézed a gusztustalan lájvot, ha lejár a gari, feltöltöd az eredeti szoftver-t. Én egyébként azt is elfogadnám, ha a voda úgy adná a telcsiket, hogy lájvos és sima szofttal, az utóbbit akár egy kicsit drágábban... :eek:

de ez egy álom...ami álom marad, hiszen, ez felesleges pénzkidobás a vodának...és senki nem venne lájvos készüléket, mégha olcsóbb is :D
Matternoster

M2N-SLI- AMD Athlon X2 5000+ (Windsor) - 2x1 Gb Kingston 800 MHz - ASUS nVIDIA 8600 GT 256 Mb- Samu (2x320 Gb SATA) - Seagate (80 Gb ATA) - Samu SH-S223Q - Chieftec 400W

#6 Felhasználó inaktív   Piacos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 17. 08:40

Sajnos GX20-ból, és 30-ból nem igazán jelent meg a Live! mentes magyar soft, így miután lejárt a garid, sem tudod megcsináltatni...

Vagy hozzá kell szoknod, vagy más típusú telefont kell venni.
Piacos

#7 Felhasználó inaktív   Piacos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 17. 08:43

A jogilag járható utat szintén felejtsd el, miután így vetted meg a telót, hogy rajta van, ez azt jelenti, hogy beleegyeztél, hogy rajta legyen ;)
De ha lenne jogilag járható út, a sharp akkor sem készítene a Te kedvedért egy külön magyar softot :p
Piacos

#8 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 17. 09:10

az összes saját softos telóval kapcsolatba (tmobile/live) felmerült bennem a kérdés, hogy ez nem megtévesztés-e hogy ilyen telót kapok.

ahol más a modell számozása (samsung) ott oké.
de pl ott van a motorola V600. tud sms-t tárolni. tmobile softtal nem tud.
bárhol megnézek egy tesztet, elolvasom a tulajdonságait, le van írva, hogy tud smst tárolni.
bemegyek tmobilehoz, megveszem, erre nem tud. ott persze erről senki se tájékoztat. bár a tmobile weblapján már szó sincs sms tárolásról.

lehet 1 név/típus 2 különböző tudással? nem kéne erről tájékoztatni a vevőt?
jogi szempontból elfogadható? :confused:
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#9 Felhasználó inaktív   matternoster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 17. 10:15

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. szept. 17., péntek - 8:10

az összes saját softos telóval kapcsolatba (tmobile/live) felmerült bennem a kérdés, hogy ez nem megtévesztés-e hogy ilyen telót kapok.

ahol más a modell számozása (samsung) ott oké.
de pl ott van a motorola V600. tud sms-t tárolni. tmobile softtal nem tud.
bárhol megnézek egy tesztet, elolvasom a tulajdonságait, le van írva, hogy tud smst tárolni.
bemegyek tmobilehoz, megveszem, erre nem tud. ott persze erről senki se tájékoztat. bár a tmobile weblapján már szó sincs sms tárolásról.

lehet 1 név/típus 2 különböző tudással? nem kéne erről tájékoztatni a vevőt?
jogi szempontból elfogadható? :confused:

Hát, igen, ilyennel esetleg meg lehetne fogni, de ez fogyasztóvédelmi probléma, és jó hosszú procedúra lenne, hogyan bizonyítod? A t-mobile-tól kapott tájékoztató pedig nyilván nem tartalmazza ezt. Így nem tévesztettek meg. Más kérdés, hogy pl. a hwsw-n milyen tesztet csinálnak egy tellával és milyen referenciákat írnak hozzá. Sok-sok jogász dolgozik azon a vodánál és a t-mobile-nál, hogy ilyenek miatt ne legyen probléma...ill. ilyenek miatt sem, mármint a szolgáltató mindig győztesen jöjjön ki. :reklamacio:

Itt a pannon dobhatna nagyot, jelzem, mert ha olyan olcsón adná (mint a voda), vagy olcsóbban a eredeti szoftos készülékeit, akkor nem tétováznának az emberek. Ellenben a K700i készülék 2 évre sehol nincs 50.000 forintért, csak a vodánál. :eek:
Matternoster

M2N-SLI- AMD Athlon X2 5000+ (Windsor) - 2x1 Gb Kingston 800 MHz - ASUS nVIDIA 8600 GT 256 Mb- Samu (2x320 Gb SATA) - Seagate (80 Gb ATA) - Samu SH-S223Q - Chieftec 400W

#10 Felhasználó inaktív   matternoster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 17. 10:18

Még annyit, hogy érdemes lebegtetni a témát, mert engem is baromira zavar, körbejártam a kérdést, még a késleltetett sms-küldés a 150 mega eléréséről is nehézkes ügy, de talán megér egy misét a fogyasztóvédelmi felügyeletnél.

Mindesetre beszéljünk róla és keressünk valami TÖRVÉNYES megoldást :D
Matternoster

#11 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 17. 11:43

Nos, nekem nem kéne magyar menü. Tudom hogy egyéni preferencia részemről, illetve nem-preferencia.

Létezik a GX sorozathoz Live-mentes menü, apronetről több számot is flehívtam és arról biztosítottak hogy bizony, ez lehetséges!

Találtam pár szoftver hibát, amiket felsorolok nekik, frissíttetem de ha nem szűnnek meg (van egy pár ami biztosan nem fog :] ) akkor felvetem azt, hogy minek is ez a fos Live bele. Akár még fizetnék is pár ezer forintot, ha nem veszne el a garancia.

#12 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 17. 11:45

Az egészről annyit, hogy majd tájékoztatom őket arról, hogy ha nem adnak olyan telefont ami nekem kéne Live! nélkül, akkor máshoz fogok csábulni.

#13 Felhasználó inaktív   matternoster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 17. 12:33

Idézet: fotel - Dátum: 2004. szept. 17., péntek - 10:45

Az egészről annyit, hogy majd tájékoztatom őket arról, hogy ha nem adnak olyan telefont ami nekem kéne Live! nélkül, akkor máshoz fogok csábulni.

Egy tömeges elvándorlás esetén vélhetően lenne reakció. De nem hiszem, hogy ezért sokan vállalják a hercehurcát. Látod, ezért van nekem siemens me45-öm, ott nincsenek ilyen problémák és nem is panaszkodom. :Đ De biztosíthatlak, sajnos, a többséget nem zavarja (mert nem látott a többség origi menüket, csak a fos live-ot!).

Üdv.
Matternoster

#14 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 17. 12:40

Szerintem csontlazán rábólintottak neked aprónetes arcok, anélkül hogy tudnák milyen készülékről is van szó. GX20-ba tuti nincsen szoftver ami nem live-os, GX30-ba talán (!) belemegy a GX31-é. Mint említettem volt, ezeket a telefonokat kifejezetten a Vodafone számára tervezte és gyártja a Sharp.

#15 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 17. 12:53

Majd személyesen is felkeresem az egyiket és érdeklődök.

Ezzel elrontják az összes csúcs telefonjukat

#16 Felhasználó inaktív   L2GS-11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 17. 12:57

Már annyiszor láttam itt a fórumban, hogy mindenki ki akarja ölni a live'-os sw-t a telójából, ugyan nekem még nem volt ilyenhez szerencsém, de mégis miben áll a dolog? Ennyire szar, letilt funkciókat, feature-oket vagy mi?  :think:
"Everyone is busy to find out what happened in the first second after the Big Bang, I’m curious what was in the before seconds…" S.G.

#17 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 17. 13:02

Modellfüggő, hogy gyengébb-e avagy sem.

#18 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 17. 14:03

Idézet: matternoster - Dátum: 2004. szept. 17., péntek - 11:15

Sok-sok jogász dolgozik azon a vodánál és a t-mobile-nál, hogy ilyenek miatt ne legyen probléma...ill. ilyenek miatt sem, mármint a szolgáltató mindig győztesen jöjjön ki. :reklamacio:

naja ebben én is biztos vagyok, hogy figyelnek ilyenekre, hogy olyan könnyen ne lehessen őket megszivatni...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#19 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 17. 19:32

http://www.newworldtelnet.com/Sharp_GX22_G..._cell_phone.htm

Létezik.

#20 Felhasználó inaktív   Piacos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 17. 19:33

Idézet: RiCS - Dátum: 2004. szept. 17., péntek - 13:40

GX30-ba talán (!) belemegy a GX31-é. Mint említettem volt, ezeket a telefonokat kifejezetten a Vodafone számára tervezte és gyártja a Sharp.

GX31 :confused:

Az nem GX32 ?  :cool:
Piacos

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.