HWSW Informatikai Kerekasztal: Leggyorsabb DVD-olvasó - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (18 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Leggyorsabb DVD-olvasó Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   andrewcz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 20. 21:50

Hi!

Melyik dvd olvasó a leggyorsabb?
Milyen sebességgel kezdi olvasni a dvd-t?

-Andrew-

#2 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 20. 21:59

Idézet: andrewcz - Dátum: 2004. szept. 20., hétfő - 22:50

Hi!

Melyik dvd olvasó a leggyorsabb?
Milyen sebességgel kezdi olvasni a dvd-t?

-Andrew-

Írottat? Gyárit? Másolásvédettet? Egyrétegűt? Kétrétegűt? Ezek variációit? :omg:

A ma kaphatók közül a legjobbak:

Toshiba SD-M1712
Toshiba SD-M1802
Pioneer DVD-121
Plextor PX-116A

#3 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 21. 10:27

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. szept. 20., hétfő - 22:59

Írottat? Gyárit? Másolásvédettet? Egyrétegűt? Kétrétegűt? Ezek variációit? :omg:

A ma kaphatók közül a legjobbak:

Toshiba SD-M1712
Toshiba SD-M1802
Pioneer DVD-121
Plextor PX-116A

Szia PPeter! :)

Én inkább így kérdezek: melyikre cserélnéd le a helyemben a 16x/48x LG-t (LG HL-DT-ST DVD-ROM GDR8162B)? :mad:  Elegem van belőle... :reklamacio: "Lé nem számít", nagyon minimális árkülönbségek vannak... (6.600,-10.000,-Ft brutto körül vannak).

Köszi :respect:

#4 Felhasználó inaktív   justman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 10:48

Gondolom PPéter leginkább a Toshibák mellett tenné le a voksot...nekem azért van egy másik jelöltem is:

Ez az Aopen cucc elég jónak tűnik...

#5 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 10:55

Idézet: Omega - Dátum: 2004. szept. 21., kedd - 11:27

Szia PPeter! :)

Én inkább így kérdezek: melyikre cserélnéd le a helyemben a 16x/48x LG-t (LG HL-DT-ST DVD-ROM GDR8162B)? :mad:  Elegem van belőle... :reklamacio: "Lé nem számít", nagyon minimális árkülönbségek vannak... (6.600,-10.000,-Ft brutto körül vannak).

Köszi :respect:

Toshiba SDM-1912, majd ha végre kapni is lehet. Különben 1802.
De inkább írót vegyél. Ja, az már van  :p
Kell Neked cserélgetni az avatarodat...
 aláírás
Spoiler

#6 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 10:57

Toshiba SD-M1712 vagy Pioneer DVD-121, esetleg Plextor PX-116A (ez belül ugyanaz mint a Pioneer 121, csak - elvileg, mert hogy sokak szerint éppen nem - jól szabályozható a Plextools programmal).

#7 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 12:12

Ha nagyon gyors kell, felejtsd el a fenti márkákat.
LiteOn!
Ez nem vicc! Nagy nehezen hozzájutottam nem olyan régen egy LiteOn 167T-hez, s hogy is mondjam? Az az átlag 5-6 perc körüli DVD grab nem rossz eredmény.  :cool: 
(16xR_16xRW_10xDVD9  :cool:  - persze nem gyári firmware, bár azzal se volt gyenge.)
Szóval ha valahogy hozzá tudsz jutni LiteON 167T vagy 166S drive-hoz, ne habozz, nagyon jók.
(Ja igen: mindezt 6000Ft körüli áron, igaz, Ausztriában.  :(  )
42

#8 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 12:57

Ezt a sebességet lazán hozza a hackelt firmware-es Toshiba és a gyéri firmware-es Pioneer DVD-121/Plextor PX-116A és ráadásul kapható. A LiteOn olvasók tényleg jók, nekem is van (volt) amit a tesztelések végett vettem de 8 illetve 11 hónap után meghaltak.

#9 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 21. 13:19

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. szept. 21., kedd - 13:57

Ezt a sebességet lazán hozza a hackelt firmware-es Toshiba és a gyéri firmware-es Pioneer DVD-121/Plextor PX-116A és ráadásul kapható. A LiteOn olvasók tényleg jók, nekem is van (volt) amit a tesztelések végett vettem de 8 illetve 11 hónap után meghaltak.

Akkor mégsem jók. :)

#10 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 16:41

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. szept. 21., kedd - 13:57

Toshibával (17/18as is) és Pioval (105, 106, 121) is találkoztam, a Pio tényleg jó volt, de messze nem hozta a LiteOn sebességét. A Toshibáról inkább nem nyilatkozom.
Soha nem értettem meg a nagy dicsőítést, a környékemen mindenki csak szívott vele. (Persze, lehet, hogy errefelé mindenki szart kapott, de 2 típusból és több darabból mindegyik ilyen volt, szóval...)

Lehet, hogy be fog halni, de ha garidőn belül, nem izgat. Egyelőre a legjobb olvasó, ami megfordult nálam.
42

#11 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 16:42

Nekem a 1802-es nem igazan jott be :( ....a 1712-es sokkal jobb olvaso....ugyan a 1802-esnel gyari firmwaret hasznalom, de meg igy is bajlodik nehany cd olvasasaval, amit a 1712 secc-perc alatt beolvas.

#12 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 19:29

Idézet: foxyr - Dátum: 2004. szept. 21., kedd - 17:42

Nekem a 1802-es nem igazan jott be :( ....a 1712-es sokkal jobb olvaso....ugyan a 1802-esnel gyari firmwaret hasznalom, de meg igy is bajlodik nehany cd olvasasaval, amit a 1712 secc-perc alatt beolvas.

1612 es a 1712 az meg Toshiba mechanikas.
1802 es a 1912 mar Samsung.

#13 Felhasználó inaktív   oalex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 23. 12:57

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. szept. 21., kedd - 13:12

Ha nagyon gyors kell, felejtsd el a fenti márkákat.
LiteOn!
Ez nem vicc! Nagy nehezen hozzájutottam nem olyan régen egy LiteOn 167T-hez, s hogy is mondjam? Az az átlag 5-6 perc körüli DVD grab nem rossz eredmény.  :cool: 
(16xR_16xRW_10xDVD9  :cool:  - persze nem gyári firmware, bár azzal se volt gyenge.)
Szóval ha valahogy hozzá tudsz jutni LiteON 167T vagy 166S drive-hoz, ne habozz, nagyon jók.
(Ja igen: mindezt 6000Ft körüli áron, igaz, Ausztriában.  :(  )

Te szemét  :reklamacio:  :reklamacio:

nem is szoltál, hogy szereztél. Hol, hogyan, menyiért?????
A magyar csak a második nyelvem, szóval ne lovagoljál a helyesírási hibákon:) Köszi. (csak ha nagyon unatkozol)

#14 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 23. 13:04

Idézet: oalex - Dátum: 2004. szept. 23., csütörtök - 13:57

Te szemét  :reklamacio:  :reklamacio:

nem is szoltál, hogy szereztél. Hol, hogyan, menyiért?????

Ööööö... tényleg nem szóltam?  :think:
Úgy emlékszem, írtam a LiteOn keresős bolhás topicba, hogy vettem egyet. Vagy nem?  :think:

Boccs...

Amúgy Ausztriából hozták, akkor még 8e pénz volt, + 2e a srácnak az utánajárás meg szállítás. Mert persze egy Media Marktban vett egy dobozost, ahol drágább is, meg totál felesleges a doboz is... De nekem megérte. Nagyon jóóóóó  :cool: .
42

#15 Felhasználó inaktív   oalex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 23. 15:24

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. szept. 23., csütörtök - 14:04

Ööööö... tényleg nem szóltam?  :think:
Úgy emlékszem, írtam a LiteOn keresős bolhás topicba, hogy vettem egyet. Vagy nem?  :think:

Boccs...

Amúgy Ausztriából hozták, akkor még 8e pénz volt, + 2e a srácnak az utánajárás meg szállítás. Mert persze egy Media Marktban vett egy dobozost, ahol drágább is, meg totál felesleges a doboz is... De nekem megérte. Nagyon jóóóóó  :cool: .

és erröl a Pio 121-röl mi a véleményed. Ezt lehet itt kapni?? Azt olvastam külföldi forumon, hogy ez 4x-röl indul olvasásnál, az már nekem elég. Söt azt irták a nagy okosok, hogy kevésbé válogatos mint a Lite-on (cdfreaks-en).
Depo-n nem találtam ilyet.
Egyébként a ha eromlik a lite-on akkor garival mit csinálsz???
Milyen az olvasás/másolás/ripelés, eredeti és DVD-r nél??

szoval mi a tapasztalat, ha kéne nekem akkor tudnál szerezni, még???
A magyar csak a második nyelvem, szóval ne lovagoljál a helyesírási hibákon:) Köszi. (csak ha nagyon unatkozol)

#16 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 23. 15:35

Idézet: oalex - Dátum: 2004. szept. 23., csütörtök - 16:24

és erröl a Pio 121-röl mi a véleményed. Ezt lehet itt kapni?? Azt olvastam külföldi forumon, hogy ez 4x-röl indul olvasásnál, az már nekem elég. Söt azt irták a nagy okosok, hogy kevésbé válogatos mint a Lite-on (cdfreaks-en).
Depo-n nem találtam ilyet.
Egyébként a ha eromlik a lite-on akkor garival mit csinálsz???
Milyen az olvasás/másolás/ripelés, eredeti és DVD-r nél??

szoval mi a tapasztalat, ha kéne nekem akkor tudnál szerezni, még???

A Pio 121 tényleg kellemes darab volt, jó olvasó. (Bár sztem ez a LiteOn jobb, azaz gyorsabb  ;)  )

Gar: hát igen. Elvileg haver bátyja dolgozik kint, ő hozta, meg vele megy a gar is, de nem annyira egyszerű... Még én se tudom, de ne legyen baja...
Rip fw függően 16x sebességig mindenféle dvd lemeznél. Persze így olvasóként nem éppen halk... A hibákra elég érzékeny, azaz olyankor lelassít. Ez engem nem zavar, mert az, hogy pl. az aktuális 12x-ről visszavesz egy pillanatra 8x-ra majd visszaáll, sztem nem egy túl nagy hiba. Sőt, emiatt jó tesztelni, az olvasási görbén nagyon szépen látszik minden ilyen hiba.

Ha nagyon kell, elvileg tudok hozatni, kérdés, hogy megéri-e neked is azt a kb. 10e pénzt...
42

#17 Felhasználó inaktív   oalex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 23. 17:12

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. szept. 23., csütörtök - 16:35

A Pio 121 tényleg kellemes darab volt, jó olvasó. (Bár sztem ez a LiteOn jobb, azaz gyorsabb  ;)  )

Gar: hát igen. Elvileg haver bátyja dolgozik kint, ő hozta, meg vele megy a gar is, de nem annyira egyszerű... Még én se tudom, de ne legyen baja...
Rip fw függően 16x sebességig mindenféle dvd lemeznél. Persze így olvasóként nem éppen halk... A hibákra elég érzékeny, azaz olyankor lelassít. Ez engem nem zavar, mert az, hogy pl. az aktuális 12x-ről visszavesz egy pillanatra 8x-ra majd visszaáll, sztem nem egy túl nagy hiba. Sőt, emiatt jó tesztelni, az olvasási görbén nagyon szépen látszik minden ilyen hiba.

Ha nagyon kell, elvileg tudok hozatni, kérdés, hogy megéri-e neked is azt a kb. 10e pénzt...

Ha a Pio 121 kapható ithon akkor lehet, hogy inkább azt választom, hisz az a kettö közöl a válogatossab, és akkor a gari is megoldható, nekem a lényeg most (egyelöre) hogy 4x induljön a másolás, ezzel kb.2 percet le tudnék faragni minden másolásbol. A ripelés ritkábban van szükségem.
Szoval nem tudod, hogy lehet e kapni?
Az Egyenlöret azért irtam mert még nem másolok 8x (on-the-fly), majd ha nagyon le ment a G05 árra akkor talán, addig had fejlesztsék aritekes kolégák, most aG04 éri a fénykorát ezzen már nincs sok minden javitani való:)

#18 Felhasználó inaktív   oalex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 19:37

UPDATE:

Na, szerintem megtaláltam Bp. egyetlen eladó Pio 121-es ét:) (pedig 2db kellet volna)
Felhivtam az össze boltot amit csak tudtam (min 20 bolt/nagykerrel beszéltem) a nagyoktol egészen a kicsik-is. És csak a EUC-nél volt, sajnos ott is az utolsó db. (mondjuk nem a legg olcsóbb DVD-rom) No azt gyorsan meg vettem, gépbe betesz. nero speed teszt indul.
Furcsa, hogy pont ez a Pio (egyébként 120-as bol mindenhol volt, de 121-böl nem, hogy miért pont a régebbi model böl van böven?? sosem fogom meg érteni.) és a Lite-on ami szerintem a két leggyorssab rippelő/olvasó (persze miota a toshiba,  ami akkor lite-on belső volt már nem az) nem kapható vagy nincs belőlle Budapesten.
LG-vel Start = 2.75
Pio-val Start = 4.00 :) :D
Soval pont ezt kerestem 4x on-the-fly másolásnál nem kell az irónak az olvasóra várnia. -2perc/lemez  :respect:  :respect: ez 50 db lemez másolásnál már jelentös.
Nem értem, hogy mi ebben a nagy technologia amit a többi gyártó nem tudna beépiteni a sajátjába (kivéve persze a Lite-On)?

Most már csak találni kéne még egyet.

Szerkesztette: oalex 2004. 09. 24. 19:42 -kor

#19 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 20:11

Idézet: oalex - Dátum: 2004. szept. 24., péntek - 20:37

UPDATE:

Na, szerintem megtaláltam Bp. egyetlen eladó Pio 121-es ét:) (pedig 2db kellet volna)

Na, gratula hozzá, használd egészseggel.  ;)
42

#20 Felhasználó inaktív   oalex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 21:12

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. szept. 24., péntek - 21:11

Na, gratula hozzá, használd egészseggel.  ;)

kösszi, majd lehet, hogy ha nem találok piot kérek egy olyan lite-on 10e ért ez a pár ezer külömbség anyit megér:). De csak ha esküszöl, hogy nem válogatos, nem azért mert szutykot akkarok belerakni, szinte mindig G04 riteket-hez lenne, csak hát a külföldi forumokon azt irták hogy kényes.
Ha anyit bir mint a sima LG GDR-8162B, ami nem egy exclusiv falja, de még soha nem találkoztam olyan lemezzel amit ne tudot volna el olvasni (DL-kivéve persze) akkor nagy baj nem lehet.
Szoval mindent olvas nagyábol???

EDIT: még anyi, hogy ha kénne egy ilyen Lite-on akkor az menyi idö allat jönne meg???

Szerkesztette: oalex 2004. 09. 24. 21:13 -kor

Téma megosztása:

• (18 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó