ATI és a K8 Athlon 64 vs. ATI chipset?
Elküldve: 2004. 09. 24. 20:52
Elküldve: 2004. 09. 25. 17:29
Lángvince:
[quote]Olvastam valahol hogy az ATI is be akar szálni a K8-s piacra. Kíváncsi leszek az ATI chipsettes lapokra is majd. Ha lolyan jó alaplapi chipeket tud majd csináni, mint GPU-kat akkor nem lesz gond...[/quote]
Fiery:
[quote]Ha meg olyan jo chipseteket tud csinalni, mint a P4 vonalon, akkor gond lesz [/quote]
arn:
[quote] pontosan erre gondoltam en is [/quote]
fLeSs:
[quote]Mi a gond a P4-es ATI chipkészletekkel? [/quote]
arn:
[quote]tuning szempontjabol ... [/quote]
fLeSs:
[quote]A tuning az emberek 1%-át érdekli (OK, legyen 5%, de akkoris minimális). Ennél kicsit komolyabb érvekre várok, amik miatt az ATI chipsetek "gondban lehetnek".
ps: a SIS chipsetek sem a tuningolhatóságukról híresek, mégis... [/quote]
Lángvince:
[quote]Én úgy gondolom, hogy az ati tanult a p4 chipkészletekből, és amd vonalon majd úgy le akarja mosni a nvidia-t , mint a gpu vonalon tette. Intel vonalon nem kellett konkurálnia a nvidiaval, de tudja hogy K8 vonalon kell. Nem hiszem hogy itt majd a low endet célozza meg, hanem rá akar majd verni keményen a nvidia-ra. Ezért reménykedek.
[/quote]
arn:
[quote]intel vonalon intel az ellenfel... az nvidia hozza kepest garazskft [/quote]
arn:
[quote]de kell vmi ahhoz, hogy neve legyen... vagy ar, vagy egy olyan tulajdonsag, ami a kozonseget befolyasolo hwgurukat megfogja. kommersz es nem lowend termekkel nem lehet bizniszt csinalni, de a lowendben is ugy lehet sokat eladni, ha az adott teruleten van vmi jol szereplo presztizstermek. [/quote]
Lángvince:
[quote]Az nvidiának is aszem az első chipsetje amd K7 alá bűn rossz lett, csak a második sorozat hozta meg neki az elismertséget. Nem hiszem hogy temetni kéne a még meg sem született ATI lapkákat. K8 vonalon nincs intel ( jól is néznénk ki ) így garázskftnek a garázskftvel kell versenyeznie. Én arra céloztam, hogy valószínű az ati preztiskkérdést fog csináni abból hogy övé legye a best of 939 lapkakészlet. Semmi értelme, hogy a középkategóriát célozza meg ahol ott a SIS és a VIA. Senki nem venné meg, mert itt újonc. De ha övé lesz a legjobb, leggyorsabb, legnagyobb tudású akkor az emberek felkapják a fejüket, hiába új versenyző a K8 vonalon [/quote]
Fiery:
[quote]RS300 -> RS350, ugyebar (bugos, bugfix)... Az RS300 nem komalja a DDR400-at, es nincs benne SATA vezerlo sem.
Az RS350 mar turheto, de me'g mindig messze van az i875P-tol. Integralt chipsetnek tul gyors es draga, kozepszeru chipsetnek meg felesleges bele a video (tudom, mar itt az RX330, de az _nagyon_ elkesett) es szinten draga.
Raadasul egyszeruen keptelenek meggyozni a gyartokat arrol, hogy ATI chipsetet hasznaljanak. Az RS300-at me'g a Biostar, Shuttle, FIC, Gigabyte, Sapphire es az Asus is felhasznalta. Az MSI is akarta, de aztan lenyegeben kukazta az MSI RS3M lapot
Az RS350-nel (noha ez a bugfixelt verzio) mar kiszallt szinte mindenki, csak a FIC es Gigabyte maradt es bejott a kepbe a Soyo. Hat nemtom... Az ATI-nak igyekeznie kellene, de nagyon.[/quote]
Fiery:
[quote]Az nForce1 egyaltalan nem volt rossz.
A Best of S939 lapkakeszlet cimet pedig _igen_ nehez lesz elhoditani az nForce4-tol. Az ATI kb. 1-2 evre le van maradva a chipset fronton sajnos, es nem hinnem, hogy csak ugy ripsz-ropsz ebbol forditani tudna.[/quote]
Lángvince:
[quote]Én nem akarok vitatkozni veled, de az ATI annak idején nagyon gyengélkedett a GPU-k terén is . A driverek sem voltak kiforrottak.Mikor kijött a 7500-as DX 8.0-s GPU akkor megjelent a DX8.1 a MS megszivatta. A 8500 jó volt volt trueform meg ilyenek, de sebesség terén egy ti4200-s is lealázta. (élsimítással). Úgy tünt soha nem lesz képes normális GPU-t csinálni. Az nvidia tündöklött (mx 400, 420, 440, Ti4200-4600) . Majd kijött a 9700-s DX9.0 és mindenkinek tátva maradt a szája. Senki nem gondolta, hogy ennyire jó lesz. Azóta tart az ATI töretlen sikere. Hosszú hónapokig ez volt az "etalonkártya". Az nvidia-nak most két videókártyát kell összekötnie, hogy beérje az ATI-t.
Én csak azt mondom nem hiszem hogy így látátlanba temetni kéne az ATI-t. Most rengeteg pénze van amiből juthat bőségessen chipset fejlesztére is.
Egyébként meg, hogy az első nforce-nak gyermekbetegségei voltak azt hiszem pont egy PCWROLD-ban olvastam. [/quote]
Na, tehát innen indult a vita.
Hozzátenném még, hogy a nvidia is a semmiből kezdte a alaplapi chipset fejlesztést. '98-'99-ben hol voltak még a chipsetek? Max. a tervezőasztalon. Akkor minden a nvidia videokártyáival volt tele. És az akkori piacvezető pozicióából adódó nyereséget forgatta vissza chipset fejlesztésbe és gyártásba. ( Persze jól jött neki az xboxból származó bevétel is. Az évszázad üzlete volt eladni a MS-nek gagyi DX7-es szintű GPU-t, asztali(nem bővíthető) játékgépbe, akkor amikor már minden a DX8.1-ről szólt)
Most az ati a hardcore gammerek kedvence. Ha nem is piacvezető, de övé a "leggyosabb videokártya" presztis címe. Elég megnézni akármilyen számitástechnikai médium tesztetjeit (alaplap, monitor stb.), az esetek 90%-ban a tesztkonfigurációkban ATI videókártya lapul. Egyre több és több gyártó gyárt ATI GPU-s kártyákat (Asus, Abit) Még kimondani is furcsa "asus radeon".
Most van pénze az ATI-nak, kb. mint az nvidia-nak volt 4-5 éve. Előtte a nagy lehetőség.
Másrészt nem hiszem hogy hülyék ülnek az ATI tervezőasztalánál. Biztos, hogy azzal kezdik a tervezést, hogy alapossan kitanulmányozzák a nagy konkurens különféle chipsetjeinek előnyeit és gyenge pontjait.
Elküldve: 2004. 09. 25. 17:32
/ON
Kiváncsi lennék ezekre az ATi chipsetekre. Bár van egy olyan érzésem, hogy igen sok idő kéne míg kiforr..
Elküldve: 2004. 09. 26. 10:01
Idézet: -Turbo- - Dátum: 2004. szept. 25., szombat - 18:32
/ON
Kiváncsi lennék ezekre az ATi chipsetekre. Bár van egy olyan érzésem, hogy igen sok idő kéne míg kiforr..
Egyetértek, már én sem X700XT-t akarok a jövőben. De ez nem grafikus topic, szóval:
Jelen pillanatban ugyebár 90%-os részesedéssel rendelkezik a ViA, ha valaki, akkor az nVidia képes rá, hogy rövid időn belül ezt megfordítsa. ATi-nak AMD vonalon chipkészletek terén nincs neve(mondjuk ez egyértelmű), de a grafikus piacon kialakított hírnevét ámeleheti oda is, amivel meg tudná alapozni jó hírnevét, és ezzel az eladásokat. De ha fegyelembe vesszük, hogy nVidia is a semmiből rövid időn belül piszok jó chipkészletet csinált, míg ATi próbálkozásai Inteleles vonalon kudarcba fulladtak, véleményem szerint maximum a ViA ellen van esélye, nVidia ellen nem.
Elküldve: 2004. 09. 26. 10:05
Idézet: Digitel - Dátum: 2004. szept. 26., vasárnap - 11:01
Jelen pillanatban ugyebár 90%-os részesedéssel rendelkezik a ViA, ha valaki, akkor az nVidia képes rá, hogy rövid időn belül ezt megfordítsa. ATi-nak AMD vonalon chipkészletek terén nincs neve(mondjuk ez egyértelmű), de a grafikus piacon kialakított hírnevét ámeleheti oda is, amivel meg tudná alapozni jó hírnevét, és ezzel az eladásokat. De ha fegyelembe vesszük, hogy nVidia is a semmiből rövid időn belül piszok jó chipkészletet csinált, míg ATi próbálkozásai Inteleles vonalon kudarcba fulladtak, véleményem szerint maximum a ViA ellen van esélye, nVidia ellen nem.
Nos, azért a K8 vonalon igen jókat alkotott a VIA. Igaz, hogy nem valóak tuningra, de stabilak, és gyorsak is.
Nekem nem annyira jött be az nForce2(persze, gondolom egyedi eset) rengeteg gondom volt vele..
Elküldve: 2004. 09. 26. 10:06
Idézet: -Turbo- - Dátum: 2004. szept. 26., vasárnap - 11:05
Nekem nem annyira jött be az nForce2(persze, gondolom egyedi eset) rengeteg gondom volt vele..
Igen, a K8-as chipkészletei elismerésre méltóak, az biztos. Nekem szerencsére semmi gondom az nForece2-vel, bár ez Rev 2.0/NF7/, a legújabb Forceware-rel kombinálva hasít. Talán nVidia megtanul lassan drivert írni is.
Szerkesztette: Digitel 2004. 09. 26. 10:07 -kor
Elküldve: 2004. 09. 26. 10:20
Idézet: Digitel - Dátum: 2004. szept. 26., vasárnap - 11:06
másfél éve vettem az ASUS A7N8X-em. Nagyon drága volt, sokaltam is kiadni érte annyi pénzt... de hát ugye az ASUS, meg milyen stabil, gyors... Nem sokkal késöbb az üzembehelyezés után egyszerűen nem akarta felismerni a floppy meghajtót. Na mondom mivan, felmondta a szolgálatot... Kicserélem a floppy-t, semmi. 3 különbozőt próbáltam, nem segített. Belenyugodtam.. gondoltam: 2003-ban mi szükség lehet egy FDD-re....(sok!). Ki is derült: BETA BIOS van a lapba sütve. Mivel nem volt FDD-m, nem tudtam frissíteni. Rengetek kékhalál, lassú IDE kezelés.... a mai napig. Szerdán érkeznek az alkatrészek az új géphez, addig csak kibirom
Elküldve: 2004. 09. 26. 10:21
Idézet: -Turbo- - Dátum: 2004. szept. 26., vasárnap - 11:20
Nekem sincs floppym, én winből frissítgetek, eddig nem volt vele probléma.
Elküldve: 2004. 09. 26. 10:25
Idézet: -Turbo- - Dátum: 2004. szept. 26., vasárnap - 11:20
Erm, mar nem azert, de 2003-ban is volt asusnak wines BIOS flashelo progija...
Es ASUS, reg nem az, mint azt ma meg a neve jelenti...
Elküldve: 2004. 09. 26. 10:27
Idézet: Digitel - Dátum: 2004. szept. 26., vasárnap - 11:06
Legujabb? Ahhoz kepest az 5.10-esre rengetegen panaszkodnak... Meg en sem tettem fol, pedig nekem soha semmi bajom nem volt azokkal... :Đ
Elküldve: 2004. 09. 26. 10:36
Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. szept. 26., vasárnap - 11:25
Es ASUS, reg nem az, mint azt ma meg a neve jelenti...
Nem merem kipróbálni.
Elküldve: 2004. 09. 26. 10:37
Idézet: -Turbo- - Dátum: 2004. szept. 26., vasárnap - 11:36
Nyugodtan... Par masodperc, addig kilossz minden hatterben futo programot.
Hanyszor es hanyszor hasznaltam...
Bar igaz, nalam stabil volt a kornyezet...
Elküldve: 2004. 09. 26. 10:39
Idézet: Lángvince - Dátum: 2004. szept. 25., szombat - 18:29
FYI: az XGPU vagy minek hivjak NV20 alapu, ami qrvara nem DX7-es.
Elküldve: 2004. 09. 27. 07:48
Ez a mondat úgy ahogy van baromság: 1. a GPU-t már előbb írták 2. az MSnek az X-box NEM volt az évszázad üzlete, hatalmasat bukott rajta eddig (természetesen direkt), mostanában kezd már ömleni a licencdíj...
Elküldve: 2004. 09. 27. 08:14
??? Mi bajod van?
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!
Idézet
Elküldve: 2004. 09. 27. 12:09
Idézet: Eiki - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 8:48
Nem ömlik az még olyan nagyon. A Microsoft öt éven át valami eszelős veszteséget tervezett be az xbos üzletágba, ha jól emlékszem az xbox1 -el nem is terveznek nyereséget! Ráér...
Elküldve: 2004. 09. 27. 12:29
Idézet: Digitel - Dátum: 2004. szept. 26., vasárnap - 11:01
Esélye bárki ellen van, ha abból indulunk ki, hogy fingunk sincs róla milyen lesz az a chipset.
Az intel az nagy hal, természetesen lightosan sikerült csak az ati próbálkozása. Viszont az nv két kishal mellé ment be harmadiknak és meghízott rendesen, de még közel sem nagy hal. Én örülnék neki, ha valami nagyon jó chipset-el rukkolna elő az ati.
Üdv: Dan
Elküldve: 2004. 09. 27. 18:24
Idézet: bean - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 13:09
Valóban rossz volt az "ömleni" kifejezés, jobb helyette az intenzíven nőni szókapcsolat
Elküldve: 2004. 09. 28. 08:13
ASUS P4R800 VM
Asus P4R800 deluxe
Sapphire
és a gigának a lapjai mentek át a kezem között
Istenem milyen jo kis cikk lehetett volna belőle
Elfelejtettem ideirni
Biztos vagyok benne hogy az AMD vonalon is megállják a helyüket. Kicsibe kezdik majd átveszik a piacot lassan ugy mint a monitorvezérlőjükkel
Szerkesztette: Richardka 2004. 09. 28. 08:14 -kor

Súgó
A téma zárva.