HWSW Informatikai Kerekasztal: Nem inicializálja az USB billentyűzetet... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nem inicializálja az USB billentyűzetet... Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   etzel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 30. 13:15

Sziasztok!

MSI K7N2-L (nForce2) alaplappal használok usb egeret, billentyűzetet. A problémám az, hogy bekapcsolás után elég gyakran van, hogy nem hajlandó inicializálni a billentyűzetet (mintha ott sem lenne), ilyenkor egy ki-bekapcsolás után többnyire rendbe jön a dolog.

- Napokban frissítettem az elérhető legújabb bios-ra.
- BIOS-ban az USB keyboard support-ot engedélyeztem.
- PS2 eszköz nincs a géphez csatlakoztatva.

Viszonylag sok USB eszközt használok (egér, bill., ipaq, gamepad ill. az usb2 port ki van hozva egy előlapi modulra).

Mi lehet a gond, miért nem működik a billentyűzet, bekapcsolás után?

Üdv,

A.

#2 Felhasználó inaktív   Gab3c 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 30. 19:01

Idézet: etzel - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 14:15

- BIOS-ban az USB keyboard support-ot engedélyeztem.

OS vagy BIOS?

Bar ha bekapcsolas helyrehozza BIOS allitas nelkul, akkor nem nagyon tudom mi lehet.
Sony VAIO Type G

#3 Felhasználó inaktív   etzel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 30. 19:21

Idézet: Gab3c - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 20:01

OS vagy BIOS?

Bar ha bekapcsolas helyrehozza BIOS allitas nelkul, akkor nem nagyon tudom mi lehet.

Épp ez a gond: egyik sem. Tehát van olyan eset, hogy sem a bios által nem lesz inicializálva (pl. LILO, XP boot menü), sem pedig később, ha hagyom, hogy betöltse az XP-t. Viszont, ha megpiszkálom, (kihúz/visszadug), akkor úgy tűnik általában simán inicializálja következő indításkor.

Most azzal próbálok játszani, hogy szépen lehúzogatok nélkülözhető usb eszközöket, hátha nem szeretik egymást. Mindenesetre furcsa....

#4 Felhasználó inaktív   Gab3c 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 30. 19:25

Akkor nem tudom, sorry.

Fura eset az biztos. Ha a BIOS is hol latja hol nem, akkor USB vezerlo vagy az eszkoz maga :think:
Sony VAIO Type G

#5 Felhasználó inaktív   steve_hwsw 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 01. 09:34

Igazán nem azért, mert divat tápügyekben kiabálni, de én már jártam úgy kollég agépével, hogy néha nem érzékelte a (igaz PS/2-es) billentyűzetet induláskor, ilyenkor a ki-be dugdosás segített csak. Gondoltam, talán feszül a lap (más bill.-el is ez volt), levettem az oldalát, és megláttam életemben először a híres-hírhedt Vargáné és TSA gyártmányú tápot. SOS bekerült egy másik (vargányával nem vállaltam, hogy bekapcsoljam..) 300 W-os Codegen (OK, ez sem sokkal jobb, de ez volt), s lőn, azóta minden OK. Valszeg nem tudott kellően stabil feszt adni, ezért nem sikerült az inicializálás... Próba cseresznye..

(Persze lehet csatlakozó, vezérlő, meg 100 egyéb féle hiba is)

#6 Felhasználó inaktív   etzel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 01. 11:03

Idézet: steve_hwsw - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 10:34

Igazán nem azért, mert divat tápügyekben kiabálni, de én már jártam úgy kollég agépével, hogy néha nem érzékelte a (igaz PS/2-es) billentyűzetet induláskor, ilyenkor a ki-be dugdosás segített csak. Gondoltam, talán feszül a lap (más bill.-el is ez volt), levettem az oldalát, és megláttam életemben először a híres-hírhedt Vargáné és TSA gyártmányú tápot. SOS bekerült egy másik (vargányával nem vállaltam, hogy bekapcsoljam..) 300 W-os Codegen (OK, ez sem sokkal jobb, de ez volt), s lőn, azóta minden OK. Valszeg nem tudott kellően stabil feszt adni, ezért nem sikerült az inicializálás... Próba cseresznye..

(Persze lehet csatlakozó, vezérlő, meg 100 egyéb féle hiba is)

Hello!

Egy szó: enermax :-)
(tehát táp problémát inkább kizárnám :D)

#7 Felhasználó inaktív   steve_hwsw 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 11:26

:D

Há' má' mé'? A vargánya is márka...
(Legalábbis a gombák között...)

OK, csak egy ötlet volt...

#8 Felhasználó inaktív   etzel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 01. 12:14

Idézet: steve_hwsw - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 12:26

Há' má' mé'? A vargánya is márka...
(Legalábbis a gombák között...)

OK, csak egy ötlet volt...

Hello!

Lehet, hogy azzal a táp dologgal mégsem lőttél nagyon mellé: kolléga említette, USB-nél számít az eszközök áramfelvétele is, én pedig relative sok eszközt kötöttem rá (gyak: amennyi dugó volt :D), tegnap próbaként lehúztam a leginkább nélkülözhetőt (gamepad :D), majd kiderül, hogy használt-e v. sem.

Ebben az esetben - szerintem- nem annyira a tápon múlik a dolog, mint az alaplapon (usb vezérlő).

Üdv,

A.

Szerkesztette: etzel 2004. 10. 01. 12:16 -kor

#9 Felhasználó inaktív   etzel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 02. 09:19

Idézet: etzel - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 13:14

Hello!

Lehet, hogy azzal a táp dologgal mégsem lőttél nagyon mellé: kolléga említette, USB-nél számít az eszközök áramfelvétele is, én pedig relative sok eszközt kötöttem rá (gyak: amennyi dugó volt :D), tegnap próbaként lehúztam a leginkább nélkülözhetőt (gamepad :D), majd kiderül, hogy használt-e v. sem.

Ebben az esetben - szerintem- nem annyira a tápon múlik a dolog, mint az alaplapon (usb vezérlő).

Üdv,

A.

Nem jött be. Probléma továbbra is fennáll, ötleteket várok....

#10 Felhasználó inaktív   Tommix 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 02. 17:14

Nekem is hasonló problémám volt, SlimUSB billentyűzet + Abit AN7. Bekapcsolás után nem élt a billentyűzet, ha kikapcsoltam és újraindítottam akkor már igen (a reset kevés volt). A megoldást végül az jelentette, hogy engedélyeztem a "wake up support on USB"-t, ami nálam egy jumperelést jelentett. Fogalmam sincs miért javult meg ettől, de a lényeg, hogy megy...  :)
Gondolom valami hasonló jumper ill. BIOS beállítás a te lapodon is van, egy próbát megér.

#11 Felhasználó inaktív   etzel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 02. 19:13

Idézet: Tommix - Dátum: 2004. okt. 2., szombat - 18:14

Nekem is hasonló problémám volt, SlimUSB billentyűzet + Abit AN7. Bekapcsolás után nem élt a billentyűzet, ha kikapcsoltam és újraindítottam akkor már igen (a reset kevés volt). A megoldást végül az jelentette, hogy engedélyeztem a "wake up support on USB"-t, ami nálam egy jumperelést jelentett. Fogalmam sincs miért javult meg ettől, de a lényeg, hogy megy...  :)
Gondolom valami hasonló jumper ill. BIOS beállítás a te lapodon is van, egy próbát megér.

Hello!

Sajnos nem találtam ilyen opciót. Volt valami hasonló, azt bekapcsoltam de nem segített.

Viszont egy másik BIOS opció kezd gyanus lenni: PNP OS installed, ez nálam YES (Windows XP, Linux miatt). Megnéznéd kérlek, nálad hol áll?

#12 Felhasználó inaktív   Tommix 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 03. 11:30

Idézet: etzel - Dátum: 2004. okt. 2., szombat - 18:13

Viszont egy másik BIOS opció kezd gyanus lenni: PNP OS installed, ez nálam YES (Windows XP, Linux miatt). Megnéznéd kérlek, nálad hol áll?

Megnéztem, de nagyon nem találtam. Nincs ott, ahol lenni szokott, persze lehet, hogy csak vak vagyok...  :confused:

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó