HWSW Informatikai Kerekasztal: Externet ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (65 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Externet ADSL vélemények, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Jinx 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 06. 20:00

Sziasztok!

Van köztetek olyan, akinek Externet ADSL-e van? Mi a véleményetek az Externetről?

Előre is köszi!
Üdv.

#2 Felhasználó inaktív   INVIHO 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 10. 01:21

Csak jókat tudok mondani a cégről.1997-től mostanáig Externetes voltam, már ismerem az egész személyzetet  ;) Tapsztalat, itt a XXII.kerben az év 99.7% jól ment a net

#3 Felhasználó inaktív   Nigel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 09:18

Az Externet honlapján a Szolgáltatások / ADSL / Csomagjaink tartalma oldalon láttam egy olyan pontot, hogy "Tűzfalas védelem: Címfordításos (NAT) védelmet minden ügyfelünk számára a szolgáltatás keretén belül biztosítunk."

Externetesek! Tényleg belső IP címet kaptok? :confused:
"There's a statistical theory that if you gave a million monkeys typewriters and set them to work, they'd eventually come up with the complete works of Shakespeare. Thanks to the Internet, we now know this isn't true." Ian Hart

#4 Felhasználó inaktív   Jinx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 09:16

Helló!

No, én Externetre váltottam. Eddigi tapasztalataim: stabil kapcsolat, nincsenek szakadások (kivéve a 24 órás bontás), a pingek 15-20 között vannak. Szerintem ez elég jó.  :D Az ügyfélszolgálat nagyon rendes. No, nem azért hívtam őket, mert gondom volt, hanem azért, mert kellett egy plusz e-mail cím  :rolleyes:

Nem, nem belső IP-t kapunk, és alapból nincs aktiválva a NAT, hanem ha úgy gondolod online egy beállítópanelen ki- és be kapcsolhatod. Úgyhogy nem kell megijedni :)

Szóval én bátran ajánlom az Externetet, eddigi tapasztalataim összességében sokkal jobbak, mint az Axeleronál.

#5 Felhasználó inaktív   Nigel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 22:20

Köszi az infót! Lehet, hogy én is csatlakozom az externetesek táborához. :up:
"There's a statistical theory that if you gave a million monkeys typewriters and set them to work, they'd eventually come up with the complete works of Shakespeare. Thanks to the Internet, we now know this isn't true." Ian Hart

#6 Felhasználó inaktív   Freeze 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 22:12

Idézet: Jinx - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 9:16

Helló!

No, én Externetre váltottam. Eddigi tapasztalataim: stabil kapcsolat, nincsenek szakadások (kivéve a 24 órás bontás), a pingek 15-20 között vannak. Szerintem ez elég jó.  :D Az ügyfélszolgálat nagyon rendes. No, nem azért hívtam őket, mert gondom volt, hanem azért, mert kellett egy plusz e-mail cím  :rolleyes:

Nem, nem belső IP-t kapunk, és alapból nincs aktiválva a NAT, hanem ha úgy gondolod online egy beállítópanelen ki- és be kapcsolhatod. Úgyhogy nem kell megijedni :)

Szóval én bátran ajánlom az Externetet, eddigi tapasztalataim összességében sokkal jobbak, mint az Axeleronál.

Milyen csomagra fizettél elő?

Én most akarok 512-esre, de nem tudom mennyi az upload speedje. Egy hete kérdeztem meg e-mailben az ügyfélszolgálattól, akkor azt irták, hogy 128kbit az up, akkor megnyugodtam és megrendeltem online. Most küldték ki a szerződést, ami mellé jött egy árajánlat is a 3  különböző csomagról.

512/64
1024/128
1500/128
:eek:  :eek:

A poén az hogy, én nem voltam itthon, a szerződést meg feladták a szüleim.
Most akkor mire számítsak, mert ezek az upload sebességek röhejesek? :confused:
Holnap felhívom az ügyfélszolgálatot... de lehet hogy le is mondom egyből, ha még lehet...

#7 Felhasználó inaktív   Jinx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 14:00

Az 1500-as csomagot rendeltem meg, és 256 a feltöltés. Szerintem neked elírtak valamit az ajánlatnál :)
A te feltöltésed 128 lesz ;)

#8 Felhasználó inaktív   Freeze 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 17:52

Idézet: Jinx - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 14:00

Az 1500-as csomagot rendeltem meg, és 256 a feltöltés. Szerintem neked elírtak valamit az ajánlatnál :)
A te feltöltésed 128 lesz ;)

Közbe hagytam a fenébe a reklamálást, lesz ami lesz alapon, aztán tegnap be is kötötték. :)
Most tudtam kipróbálni, stabil 12k az up vagyis 96kbit/s, de amennyire tudom máshol is ennyi körül alakulnak az upok az 512 mellett.

Szerintem nem mernek nagyobbat ráirni a szerződése, amig a matáv sem tudja megmondani hogy az upot mennyire emeli...

Ping statistics for 194.38.118.50:
    Packets: Sent = 36, Received = 36, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 26ms, Maximum = 30ms, Average = 27ms

#9 Felhasználó inaktív   KayserSoze 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 04. 15:12

Idézet: Freeze - Dátum: 2004. dec. 3., péntek - 18:52

Közbe hagytam a fenébe a reklamálást, lesz ami lesz alapon, aztán tegnap be is kötötték. :)
Most tudtam kipróbálni, stabil 12k az up vagyis 96kbit/s, de amennyire tudom máshol is ennyi körül alakulnak az upok az 512 mellett.

Szerintem nem mernek nagyobbat ráirni a szerződése, amig a matáv sem tudja megmondani hogy az upot mennyire emeli...

Ping statistics for 194.38.118.50:
    Packets: Sent = 36, Received = 36, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 26ms, Maximum = 30ms, Average = 27ms

Helló!
Nekem ma kötötték be. 61 k-val töltök le éppen. Nekem is 512-est kötöttek be. A Matáv sebességteszt oldalán 256 kb-s tesztnél 700 fölött volt a letöltésem a feltöltés pedig 108k, míg a  2 megás tesztnél 520 k volt a letöltés a fel pedig 105. Többször futtattam. Kicsit szomorú vagyok a feltöltés miatt, mert azt vártam hogyha a letöltés is gyorsabb mint a beígért akkor az upload is az lesz.
Más tapasztalatok?

#10 Felhasználó inaktív   Dzsoni 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 04. 21:23

Idézet: KayserSoze - Dátum: 2004. dec. 4., szombat - 14:12

Helló!
Nekem ma kötötték be. 61 k-val töltök le éppen. Nekem is 512-est kötöttek be. A Matáv sebességteszt oldalán 256 kb-s tesztnél 700 fölött volt a letöltésem a feltöltés pedig 108k, míg a  2 megás tesztnél 520 k volt a letöltés a fel pedig 105. Többször futtattam. Kicsit szomorú vagyok a feltöltés miatt, mert azt vártam hogyha a letöltés is gyorsabb mint a beígért akkor az upload is az lesz.
Más tapasztalatok?

Hello mindenkinek!

Én hétfön rendeltem meg a netet.
Kb. mennyi idő amig bekötik? Mi a tapasztalat?

J.

#11 Felhasználó inaktív   KayserSoze 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 05. 00:43

Idézet: Dzsoni - Dátum: 2004. dec. 4., szombat - 22:23

Hello mindenkinek!

Én hétfön rendeltem meg a netet.

J.

Én múlt héten kedden kötöttem velük online szerződést és ezen a héten kedden már hívtak is, hogy mikor lehetne bekötni. Szerdán már jöttek volna, de munka miatt szombatra beszéltem meg. Szóval végül is 8 nap alatt meg is lett volna. Amúgy 20. kerületben lakom panelházban,  ha számít.

#12 Felhasználó inaktív   Freeze 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 05. 15:49

Idézet: Dzsoni - Dátum: 2004. dec. 4., szombat - 21:23

J.

Én 19-én rendeltem meg online, 23-án jött a szerződés, másnap vissza is lett küldve és rá egy hétre már ki is jöttek a matávtol. Most viszont még gyorsabb lett a procedúra, mert az online szerződéskötés után egyből elkezdődnek a munkálatok, így nem kell várni a postázásra.
Miután bekötötték, csak felhívod az ügyfélszolgálatot és 2 percen belűl kész az accountod is.

#13 Felhasználó inaktív   KayserSoze 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 12:58

Idézet: Freeze - Dátum: 2004. dec. 5., vasárnap - 16:49

Én 19-én rendeltem meg online, 23-án jött a szerződés, másnap vissza is lett küldve és rá egy hétre már ki is jöttek a matávtol. Most viszont még gyorsabb lett a procedúra, mert az online szerződéskötés után egyből elkezdődnek a munkálatok, így nem kell várni a postázásra.
Miután bekötötték, csak felhívod az ügyfélszolgálatot és 2 percen belűl kész az accountod is.

512-est kértél?
cCináltaál teszteket, mert ha igen, akkor légyszi írdd már le, hogy mik lettek az erdemények.
köszi

#14 Felhasználó inaktív   Freeze 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 21:21

Idézet: KayserSoze - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 12:58

512-est kértél?
cCináltaál teszteket, mert ha igen, akkor légyszi írdd már le, hogy mik lettek az erdemények.
köszi

512-est. Feljebb írtam, hogy 12kbyte/s az up, lefele kb 62kbyte/s, már amennyire a le / feltöltésekkel mérni tudtam. Rendes tesztre még nem volt időm, és legközelebb csak pénteken leszek otthon.

#15 Felhasználó inaktív   plg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 12:27

Hali! Felbátorodva a kedvező tapasztalatokon, múlt kedden megkötöttem az online szerződést, rögtön vissza is küldték a "papírokat". Most várok a matáv jelentkezésére...

#16 Felhasználó inaktív   szami 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 21:30

Nov. 29.-én rendeltem meg externet adsl 512/128-at online, még a mai napon se tud mondani a matáv semmit, hogy mikor lesz belőle valami. Havernak 1 hétre kötötte be a matáv de ő axelerót rendelt. Erről ennyit. Amúgy 2 utcával odébb lakik. Egy ismerősnek 4 hétre kötötte be a matáv, ő is externetes, és ugyanott lakik ahol a haver.

#17 Felhasználó inaktív   Jinx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 22:08

Nekem 1 héten belül bekötötték. Az hogy lassan kötik, az nem az Externet hibája, hanem a Matávé. Közeleg a karácsony, lehet, hogy sokmindenkinek ADSL-t hoz a jézuska  :D

Más: ti észrevettétek, hogy nincs 24 órás bontás? Nekem legutóbb 176 óra után bontott, de volt már 131 órás is. Ráadásul az IP-m még nem is változott soha, pedig nem fizettem elő fix IP-re.

#18 Felhasználó inaktív   Gearhead 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 10. 16:06

Hali!
Nekem 2 hete uzemel az 1024-es externet ADSL.
Meg vagyok vele elegedve, 125K down es 20K up sebesseg.
Bontas nalam is ritkan van, heti 1x.
Viszont errol a NAT szuresrol sehol nem talalok a portaljukon infot, azon kivul hogy jar a csomaghoz.
Hol talalnek errol valamit?

#19 Felhasználó inaktív   mrfree 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 15:27

Üdv!

MI most váltottunk Axeleroról Externetre. Nem mondom csöppet macerás volt, de nem az Externet miatt. Nov. 8-n lemodtuk az axit, 1 hét múlva kikötötték és a matáv az új szerződést az externettel csak 1 hete fogadta el. Szerencsére voltak olyan bénák a fatávnál, hogy nem tiltották le a modemet. Az externetnél pedig adtak logint és 2 hete van netem a szerződés meg csak most jött. Ja én szolnoki vagyok. Ami nekem nagyon tetszik, hogy van egy ember akivel személyesen tudok beszélni azÜFoszon, ha bármi gond van.

Az axi még egy hónappal a szerződés lejárta után sem küldte az elszámoló számlát, csak egy fizetési felszólítást, holott azt modta az 1212, hogy ne fizessük be, hanem majd küldenek részszámlát.

A net pedig teljesen jó, stabil, gyors. Nem volt még gondom.

#20 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 16:03

Idézet: Gearhead - Dátum: 2004. dec. 10., péntek - 16:06

Hali!
Nekem 2 hete uzemel az 1024-es externet ADSL.
Meg vagyok vele elegedve, 125K down es 20K up sebesseg.
Bontas nalam is ritkan van, heti 1x.
Viszont errol a NAT szuresrol sehol nem talalok a portaljukon infot, azon kivul hogy jar a csomaghoz.
Hol talalnek errol valamit?

Egyrészt fentebb írta valaki, hogy akkor van ilyen ha kéred. Másrészt nem a NAT-ot szűrik (mondjuk egy OpenBSD vagy Linux+grsec NAT-ot szinte lehetetlen), hanem NAT-tal szűrnek neked, hogy ne szedj össze mindenféle szart.

Téma megosztása:

• (65 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó