Bocs az új topicért, de kicsit berágtam, már lassan 3 órája próbálgatom, de nem akar összejönni.
Vettem egy seagate 160-as sata vinyót.
Betettem a gépembe, a régieket kiszedtem. Biosban auto-ra tettem a sata-t. Elindult a win telpítő, fel is telepedett, boot-olt is.
Utánna bekötöttem a rackemet az IDE1 vezérlőre.
A biosban engedélyeztem az enhanced mode-t, így lát akár 6 IDE eszközt is. Lát is mindent, de nem akar boot-olni a sata-ról. A boot priority-ban előre állítottam a sata-s vinyót, de így sem indul el a win, csak szép fekete képernyő.
Ha mindent auto-ra állítottam, a sata-t előre a bootnál. Ha nincs rajta az IDE vinyó akkor minden probléma nélkül elindul. Ha rádugom ezt írja ki: ''A lemezegység valamilyen hardverhibája miatt a windows nem indítható. A megadott rendszerindító lemez nem olvasható. Nézze meg a rendszerindítási elérési utat és a lemezegység hardverét. További információkért olvassa el a Windows futtatásához szükséges lemezkonfigurációról szóló részt az operációs rendszer dokumentációjában, illetve a hardver dokumentációjának ezzel kapcsolatos részét''
Amint lehúzom az IDE vinyót újra indul a win.
Hogy kell beállítani a biost? Már próbálgattam mindenféle verziót, de semmi
Az eszközeim:
IDE1 master: üres
IDE1 slave: 8,4 seagate(rack)
IDE2 master: CD író
IDE2 slave: DVD olvasó
SATA1: 160 seagate
A sata-ról szeretnék bootolni!
Előre is köszönöm szépen a segítségeket.
Lala
Oldal 1 / 1
Abit IC7 és sata+ide probléma nem tudok sata-ól bootolni
Elküldve: 2004. 11. 11. 12:21
Szia!
Nekem is ugyanez volt a gondom, ha IDE1-re dugtam valamit, akkor nem bootolt SATA-ról. Azt tanácsolták a többiek, hogy frissítsem a biost, ez meg is történt, persze ebben is segítettek, mert még sosem csináltam.
A 7.26-os BIOS van most a lapban és semmi gond, bootol mint a gép! Arra figyelj, ha vinyóról frissítesz, akkor az 1.35-ös Flashmenüt használd, nekem ez működött rendesen együtt a lappal.
Nekem is ugyanez volt a gondom, ha IDE1-re dugtam valamit, akkor nem bootolt SATA-ról. Azt tanácsolták a többiek, hogy frissítsem a biost, ez meg is történt, persze ebben is segítettek, mert még sosem csináltam.
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!
Elküldve: 2004. 11. 11. 23:16
Idézet: Lauda - Dátum: 2004. nov. 11., csütörtök - 12:21
Szia!
A 7.26-os BIOS van most a lapban és semmi gond, bootol mint a gép! Arra figyelj, ha vinyóról frissítesz, akkor az 1.35-ös Flashmenüt használd, nekem ez működött rendesen együtt a lappal. 
Letudnád nekem írni lépésről-lépésre a menetét? Még én sem csináltam, nem szeretném elrontani
Elküldve: 2004. 11. 12. 13:18
Idézet: Lauda - Dátum: 2004. nov. 11., csütörtök - 12:21
Szia!
Na utánna néztem
Anno egy ST6 nál frissítettem már biost, de az még lemezről ment. Elcsodálkoztam, hogy win alól is lehet már
Téma megosztása:
Oldal 1 / 1

Súgó
A téma zárva.