HWSW Informatikai Kerekasztal: "Lefagyó" optikai rádiós egér - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"Lefagyó" optikai rádiós egér Segélykérés Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Paladin 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 19. 17:41

Helló!

Nem találtam hasonló témát, ezért gondoltam, itt teszem fel a kérdésemet.

A helyzet a következő nálam: van egy Microsoft rádiós optikai egerem, amit minden gond nélkül használtam elemmel kb egy évig, amikor végre vettem magamnak akkukat.

Azóta a követekező dolog szokott előfordulni: a kurzorom megáll, egyáltalán nem mozdul (tehát nem úgy, mintha fogyna az elem, hanem egyáltalán nem megy). Ha klikkelek, akkor utána mozog, amíg folyamatosan mozgatom, de ha hagyom egy másodpercre megpihenni, akkor újra "halott"

Az is segít, ha megnyomom a connect gombocskát az egér alján, akkor a szokásos rövid villogás után megint működik rendesen - van hogy 10 mp-ig, van hogy egy óráig, de előbb-utóbb megint újra kezdi.

Lehet, hogy az akkus dolog csak véletlen egybeesés, még nem volt érkezésem ellenpróbát tenni, és normál elemmel is kipróbálni, de gyanúsan egy időben jelentekezett a probléma.

Van esetleg valakinek valami világmegváltó ötlete? :) Köszi

#2 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 11. 19. 18:04

Lehet, hogy a 2,4V kevés neki, vagy kontakthiba.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2004. 11. 19. 18:10

Nekem Logitech Wireless cuccos van, és ott is csinál ilyesmit, de nekem ha lefagy, akkor csak egy hidegindítás (tehát nem melegindítás) segít.

Mondjuk úgy 1-2 havonta egyszer.

Megoldás : replaced the user... :]

#4 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 20. 12:43

Nekem Logitech Cordless Optical (vagymi...) akkor csinál ilyen amikor merül a batéria.

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2004. 11. 20. 12:46

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2004. nov. 20., szombat - 12:43

Nekem Logitech Cordless Optical (vagymi...) akkor csinál ilyen amikor merül a batéria.

Nálam nincs összefüggés.

#6 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 13:17

A kovetkezoket csinald
- ellenorizd az akukat fesz
- majd egyesevel csereld oket melyiknel csinalja (egy aku a tobbi elem)
- az az aku amelyiknel gond lesz rossz.

Ha mindegyiknel ellenorizni kell az aku adatait (lehet. hogy nem megfelelo feszultseguek vagy teljesitmenyuek), az elemekhez viszonyitva.
Az informatika atok de jo hogy van.

#7 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 11. 20. 17:09

Az akkufeszek nem nagyon fognak szórni: 1,2V lesz NiCD és NiMh esetén is, pontosan! A feltöltés után 1,45V körül lesz, kisülés végefelé 1,1V körül. Ennek össze kéne függenie a hibával, ha ez lenne az ok. A TDK-nak volt herélt NiCD-je, ami 1,25V-os volt a görbe nagy részén.
Tehát nem lehet "nem megfelelő feszültségű". Terhelhetőség: Ebben a paraméterben a leggagyibb akku is túlszárnyal egy alkálielemet, sokkal kisebb kimeneti impedanciájuk van a szárazelemeknél. A teljesítmény így kiesik-egy egér nem nevezhető nagyfogyasztónak, az akkuk bírni fogják.
Szóval ha az említett módszer szerint válogatsz és nem jutsz eredményre, akkor egyszerűen nem tudod akkuval használni.
A kontaktusok alkoholos pucolását is próbáld meg.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#8 Felhasználó inaktív   Paladin 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 22. 10:57

Köszi mindenkinek az ötleteket, egész véletlenül megoldódott a dolog.

Érdekes, hogy hónapok óta szívok vele, és most, hogy felírtam ide, megvan a hiba oka :)

Leírom, hátha másnál is előjön, tudjon akkor erről a lehetőségről is.
Az ok prózai: az akku mérete úgy látszik nem teljesen ugyanaz, mint az elemé, és picit lötyög. Nem vészesen, de nem ül szilárdan a helyén.
Úgy látszik, ennél a típusú egérnél ez is elég ahhoz, hogy ilyen fura dolgokat csináljon.

Valószínű, hogy a connect gomb megnyomása után azért volt jó valameddig, mert amikor visszatettem az asztalra, megnyomtam az alján az elemtartót.
Nagyon kevés is elég volt neki, ha ilyen "kihagyáskor" erősebben nyomtam az egeret az asztalra, máris jó volt.

Tehát ennyi volt a teendő: meg kell néha igazítani az aksikat :)

Köszi még egyszer a segítséget mindenkinek!

#9 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 23. 15:35

Idézet: Paladin - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 10:57

Köszi mindenkinek az ötleteket, egész véletlenül megoldódott a dolog.

Érdekes, hogy hónapok óta szívok vele, és most, hogy felírtam ide, megvan a hiba oka :)

Leírom, hátha másnál is előjön, tudjon akkor erről a lehetőségről is.
[...]

Köszi még egyszer a segítséget mindenkinek!

Házigazdák!

A témát kiemelni, a témaindítót bearanyozni, a KCS osztásának lehetőségét a fórumra visszaállítani!!!  :)

Kedves Paladin!

Köszönöm neked, hogy ezzel a témával, és jelenléteddel jelentős mértékben visszahoztad a HWSW fórumára járó emberekbe hajdanán vetett elvesztett hitemet!  :respect:  :up:
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó