HWSW Informatikai Kerekasztal: Durvuló céges szabályok... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Durvuló céges szabályok... ...avagy az 1984 hangulata a munkahelyen Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 25. 10:57

Ma kaptam egy kedves hangu levelet a munkahelyem biztonsagi fonoketol... amiben felhivjak a figyelmemet arra, hogy mostantol a kameras telefonomat keretik reggelente egy boritekban leadni a portan - mert az iroasztalomhoz mar nem vihetem be. Mi lesz a kovetkezo lepes? Letiltjak az Alt+PrintScreen-t? USB, CD-ROM mar regota nincs... persze a cegnel informatikusok dolgoznak... ha akarnak akkor azt lopnanak ki, amit csak nem szegyelnek. Szerintetek mukodhet hosszutavon ez a rendszer? Gyakran a "biztonsagi szabalyok" mar a munkat nehezitik... a munkahelyi hangulatrol nem is szolva.

Feletek mivel szivatjak a dolgozokat?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 11:12

Idézet: Samott - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 10:57

Ma kaptam egy kedves hangu levelet a munkahelyem biztonsagi fonoketol... amiben felhivjak a figyelmemet arra, hogy mostantol a kameras telefonomat keretik reggelente egy boritekban leadni a portan - mert az iroasztalomhoz mar nem vihetem be. Mi lesz a kovetkezo lepes? Letiltjak az Alt+PrintScreen-t? USB, CD-ROM mar regota nincs... persze a cegnel informatikusok dolgoznak... ha akarnak akkor azt lopnanak ki, amit csak nem szegyelnek. Szerintetek mukodhet hosszutavon ez a rendszer? Gyakran a "biztonsagi szabalyok" mar a munkat nehezitik... a munkahelyi hangulatrol nem is szolva.

Feletek mivel szivatjak a dolgozokat?

Samott

Éhbérrel. A többi csak apró kellemetlenség ahhoz képest.

#3 Felhasználó inaktív   AMDPower 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 11:15

első körben megmondanám a biztonsági főnöknek, hogy kapja be
második körben, hogy adjanak céges telefont
AMD forever

#4 Felhasználó inaktív   AMDPower 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 11:16

3. körben megemlíteném neki az emberi jogokat
AMD forever

#5 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 11:22

Negyedik körben pedig átvennéd az elbocsátásod.

#6 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 11:23

Idézet: AMDPower - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 11:16

3. körben megemlíteném neki az emberi jogokat

Mióta emberi jog a kamerás mobil használata?  ;)

No de viccet félretéve, szerintem ez esetben egy speciális esetről van szó, hiszen nem megfigyelni akarják az alkalmazott tevékenységét, hanem saját magukat megvédeni az ipari titkok kiszivárgásától. Én nem is látok itt olyan dolgot, amiben az nyílvánulna meg, hogy a személyi szabadságát korlátoznák a munkavállalónak.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#7 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 11:28

Idézet: bbence - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 11:23

Mióta emberi jog a kamerás mobil használata?  ;)

No de viccet félretéve, szerintem ez esetben egy speciális esetről van szó, hiszen nem megfigyelni akarják az alkalmazott tevékenységét, hanem saját magukat megvédeni az ipari titkok kiszivárgásától. Én nem is látok itt olyan dolgot, amiben az nyílvánulna meg, hogy a személyi szabadságát korlátoznák a munkavállalónak.

Legfeljebb annyiban, hogy korlátozzák a kommunikációs szabadságát, mivel akkor az ő személyes telefonszámán addig senki nem tudja elérni AKARATÁN KÍVÜL, amíg dolgozik, mert a telefon a portán van. Ez szerintem belefér a személyi szabadság korlátozásába vastagon. Ugyanis nem a telefon típusa itt a kérdés, hanem az a tény, hogy ELVESZIK a dolgozótól egy olyan saját tulajdonában lévő eszközét, amely a személyi szabadságának gyakorlására és kiterjesztésére alkalmas.

#8 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 11:28

Idézet: AMDPower - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 11:15

első körben megmondanám a biztonsági főnöknek, hogy kapja be
második körben, hogy adjanak céges telefont

Ez a hozzászólásod nem arról tanulkodik, mintha túl sokat dolgoztál volna nagyobb vállalati környezetben...

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#9 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 11:30

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 12:22

:D  :D Tökigaz!  :D

#10 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 11:32

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 11:28

Legfeljebb annyiban, hogy korlátozzák a kommunikációs szabadságát, mivel akkor az ő személyes telefonszámán addig senki nem tudja elérni, amíg dolgozik, mert a telefon a portán van. Ez szerintem belefér a személyi szabadság korlátozásába vastagon. Ugyanis nem a telefon típusa itt a kérdés, hanem az a tény, hogy ELVESZIK a dolgozótól egy olyan saját tulajdonában lévő eszközét, amely a személyi szabadságának gyakorlására és kiterjesztésére alkalmas.

"Dolgozz, ne telefonálj...!"

Volt olyan munkahely, ahol ezzel a jelmondattal "nyúlták" le a telefonomat reggelente. És van is bent valami: a munkahely nem mindig cseverészésre, haverkodásra, telefonálálsra való. Ha pedig valami valóban fontos van, akkor ott a céges, "vezetékes" telefon...

Attól függ, honnan nézzük...

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#11 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 11:32

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 11:22

Ötödik körben meg ráborítanám az asztalt, és az mindenért kárpótol :p

#12 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 11:33

Idézet: Nevergone - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 11:32

Ha pedig valami valóban fontos van, akkor ott a céges, "vezetékes" telefon...

Igen, főleg ha az titkosított  :rolleyes:

#13 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 11:34

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 11:32

Ötödik körben meg ráborítanám az asztalt, és az mindenért kárpótol :p

:D

#14 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 25. 11:35

Nem tudom, hol dolgozol Samott, de szerintem ez nem egyedi eset. Több külföldi érdekeltségű, műszaki cikkeket gyártó cégnél (meg asszem az Audinál is) van ilyen szabály. Érteek, hogy ez zavaró, és fel vagy háborodva, viszon valamilyen szinten meg lehet érteni a munkáltatót is. Bár inkább veled szimpatizálok, mint a céggel.
KomposztWC

#15 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 11:36

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 11:33

Igen, főleg ha az titkosított  :rolleyes:

Nos, ez már egy másik probléma...

Idézet

[link]

#16 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 11:36

Idézet: Grillo - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 11:35

Nem tudom, hol dolgozol Samott, de szerintem ez nem egyedi eset. Több külföldi érdekeltségű, műszaki cikkeket gyártó cégnél (meg asszem az Audinál is) van ilyen szabály. Érteek, hogy ez zavaró, és fel vagy háborodva, viszon valamilyen szinten meg lehet érteni a munkáltatót is. Bár inkább veled szimpatizálok, mint a céggel.

Logitech ;)

#17 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 25. 11:37

Valóban meglehetősen sok ilyen munkahely van, egy azonban közös mindegyikben; nem köteleznek arra, hogy ott dolgozz...

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#18 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 11:40

Idézet: Renwick - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 12:37

Valóban meglehetősen sok ilyen munkahely van, egy azonban közös mindegyikben; nem köteleznek arra, hogy ott dolgozz...

üdv

R.

No azért ez nem ennyire egyszerű szvsz! Nagyon is jól tudják, hogy manapság esélytelen csak úgy váltogatni a melóhelyeket és ezt csúnyán ki is használják! :reklamacio:

#19 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 11:41

Idézet: Mikeee - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 12:40

No azért ez nem ennyire egyszerű szvsz! Nagyon is jól tudják, hogy manapság esélytelen csak úgy váltogatni a melóhelyeket és ezt csúnyán ki is használják! :reklamacio:

De, ilyen egyszerű, sajnos.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#20 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 11:43

Idézet: Grillo - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 11:35

Nem tudom, hol dolgozol Samott, de szerintem ez nem egyedi eset. Több külföldi érdekeltségű, műszaki cikkeket gyártó cégnél (meg asszem az Audinál is) van ilyen szabály. Értelek, hogy ez zavaró, és fel vagy háborodva, viszon valamilyen szinten meg lehet érteni a munkáltatót is. Bár inkább veled szimpatizálok, mint a céggel.

Nem gondoltam, hogy egyedi eset - eppen azert inditottam a topicot, hogy sorstarsakat keressek... ;) Pitianer, haszontalan dolognak tartom... amig PrintScreen-el lekapok barmit es azt bezippelve haza tudom kuldeni (arrol mar nem is beszelve hogy emailben csatolt allomanykent akar a teljes doksit is hazatolhatom) addig nem ertem miert kell ilyen dolgokat bevezetni... a cegnel programozok dolgoznak... csak a joindulatukon mulik az adatbiztonsag. Nem ezt a lojalitas kellene inkabb segiteni/fokozni? Inkabb hergelik a jonepet az ilyen hulye szabalyokkal...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó