HWSW Informatikai Kerekasztal: Te miben hiszel? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Te miben hiszel? Vallás és tudomány a XXI. században Értékeld a témát: -----

Szavazás: Szerinted a Világot és az Embert... (851 felhasználó adott le szavazatot)

Szerinted a Világot és az Embert...

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#1 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 08. 13:17

Sziasztok...!

Miközben egyre nagyobb teret nyer a tudomány és a technika a mindennapi életünkben, a vallás és a hit is alkalmazkodik a megváltozott körülményekhez. És miközben a technológia szédítő sebességgel rohan velünk, még vannak alapkérdések, melyre nem tudunk választ adni. Persze, igazi válasz valószinüleg nem is létezik.
Érdekes ezt a hatást megfigyelni az Egyesült Államokban, ahol sok helyütt azok a technológiai fejlesztések lassan mindennaposak, melyeket mi még csak ámulva nézünk. Érdekes, hogy ott egyre nagyobb számban gondolják azt az emberek, hogy a Világot teremtették. És ez a két tábor gyakran összecsap parázs viták közepette, újabb és újabb érveket felsorolva, maguk mellé állítva. Ti hogy gondoljátok? Vallás vagy darvinizmus? Vagy a kettő nem feltétlenül zárja ki egymást, és összeeggyeztethető? Esetleg harmadik lehetőségként azt az egyre jobban terjedő gondolatot választjátok, hogy valami "külső létforma" szülötte ez a világ? Vagy valami teljesen más?

Kérlek szavazattok, Ti hogyan gondoljátok. Komolyan.

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#2 Felhasználó inaktív   Grof 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 13:20

Sok választást nem hagytál nekünk.   :)
Bár nehéz kategóriákba sorolni a lehetőségeket ebben a témában.

bár ott az egyéb kategória is.  ;)

Szerkesztette: Grof 2004. 12. 08. 13:21 -kor

Ments meg egy életet!
Állatvédő.hu

"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven
 tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik."     Mahatma Gandhi

#3 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 13:23

Idézet: Grof - Dátum: 2004. dec. 8., szerda - 13:20

Sok választást nem hagytál nekünk. :)
Bár nehéz kategóriákba sorolni a lehetőségeket ebben a témában.

bár ott az egyéb kategória is.  ;)

Szerintem alapvetően nem is kell több. Nem hinném, hogy eredendően túl sok lehetőség lenne. Ha pedig valami nagyn fontosat mégis kifelejtettem volna, jelezzétek, és ha tényleg valóban fontos... megkérek egy moderátort, szúrja be.

De szerintem az igazán fontos (és jelentős) dolgokat beírtam...  :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#4 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 13:25

Ha már így volt a lehetőségek között akkor én a "hozták a zUfók"-at választottam, ilyen elképzelésem volt/van, csak hát nem éppen a "hozták"-ra gondolok :) Mondjuk azt, hogy "teremtették".
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#5 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 13:29

Idézet: Gabesz - Dátum: 2004. dec. 8., szerda - 13:25

Ha már így volt a lehetőségek között akkor én a "hozták a zUfók"-at választottam, ilyen elképzelésem volt/van, csak hát nem éppen a "hozták"-ra gondolok :) Mondjuk azt, hogy "teremtették".

Ebben az esetben az  UFO-k ugyebár istenné lényegülnek át. Amúgy meg mindegy, ufonak, vagy istennek nevezzük. Teremtett, vagy sem?
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#6 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Gabesz - Dátum: 2004. dec. 8., szerda - 13:25

Azért így írtam, mert pár napja este leszólított valaki az utcán (kinek az alkoholszagú lehelletétől lepotyogtak volna a muslincák a falról), és meg akarta magyarázni nekem, hogy már pedig értsem meg, "a zEmbereket hozták a zUfók"...  :)

Bocs, picit off-topic... de így érthető, miért úgy írtam...  :)

Idézet

[link]

#7 Felhasználó inaktív   Litium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hiszek magamban a barátaimban az ösztönökben és az Izléses nők topikban :D

#8 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 13:31

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. dec. 8., szerda - 13:29

Ebben az esetben az  UFO-k ugyebár istenné lényegülnek át.

Azért az én gondolatvilágomban máshogy testesül meg Isten, és máshogyan az UFO -k. Ezért (is) választottam szét, és egyre nagyobb teret kap ez az elképzelés is.

Sajnálom, hogy nem tudok rajzolni, szívesen papírra vetném az isten-képemet...  :)

Idézet

[link]

#9 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 13:31

Nem biztos, hogy az UFÓk, ;) de sok tudós hisz a un. pánsperma elméletben. Vagyis, hogy a biológiai épitőkövek üstökösök, meteorok becsapódása révén jutottak a Földre. Tény és való, hogy az üstökösök sok szerves molekulát tartalmaznak. Ezt fel lehetne venni egy pontnak vagy akkor ez az egyébbe tartozik.
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#10 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 13:32

Idézet: Litium - Dátum: 2004. dec. 8., szerda - 13:29

Hiszek magamban a barátaimban az ösztönökben és az Izléses nők topikban :D

Elhisszük...  :)

Idézet

[link]

#11 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 13:34

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2004. dec. 8., szerda - 13:31

Nem biztos, hogy az UFÓk, ;) de sok tudós hisz a un. pánsperma elméletben. Vagyis, hogy a biológiai épitőkövek üstökösök, meteorok becsapódása révén jutottak a Földre. Tény és való, hogy az üstökösök sok szerves molekulát tartalmaznak. Ezt fel lehetne venni egy pontnak vagy akkor ez az egyébbe tartozik.

Hát, nem tudom. Szerintem simán "egyéb". Mert azért minden egyes dolognak ne vegyünk fel új menüpontot...
Én pl. bevallom (biztos tudatlan vagyok), még nem hallottam erről az elméletről. De bizonyára érdekes lehet.  :)

Idézet

[link]

#12 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 13:34

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. dec. 8., szerda - 13:29

Ebben az esetben az  UFO-k ugyebár istenné lényegülnek át. Amúgy meg mindegy, ufonak, vagy istennek nevezzük. Teremtett, vagy sem?

Az ufo-k úgy teremtették ha teremtették szerintem, mint ahogy most az ember elkezdte a mars-ot, mondjuk inkább benépesítés. Vagy ez a bolygó egy menekülés volt az ufoknak annak idején. Ez asszem' egy filmben volt  :think:  :D

Mindegy, lehet én is ittas voltam amikor ezt az elméletet kidolgoztam.

Ha ezt az idegenlényes dolgot elvetjük akkor ez lehet a legvalószínübb:

Idézet

valamiféle (fizikai/kémiai/biológiai) evolúció útján jött létre

ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#13 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 12. 08. 13:35

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2004. dec. 8., szerda - 13:31

Ez inkább az evolúcióba tartozik, szvsz.

Üdv: Dan
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#14 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 13:38

Idézet: td - Dátum: 2004. dec. 8., szerda - 13:35

Ez inkább az evolúcióba tartozik, szvsz.

Üdv: Dan

Igen...a "kezdőlökés" az űrből jött de magának az életnek a kialakulása már az evolúció révén zajlott...
Tényleg az a pont.

Szerkesztette: Brett Shaw 2004. 12. 08. 13:39 -kor

NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#15 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 13:43

Idézet: Nevergone - Dátum: 2004. dec. 8., szerda - 13:31

Azért az én gondolatvilágomban máshogy testesül meg Isten, és máshogyan az UFO -k. Ezért (is) választottam szét, és egyre nagyobb teret kap ez az elképzelés is.

Sajnálom, hogy nem tudok rajzolni, szívesen papírra vetném az isten-képemet...  :)

Csak elnevezés kérdése. Ha idegen intelligencia teremtette a Világegyetemet, akkor nyugodtan ráaggathatjuk az isten elnevezést. Ha egy olyan idegen intelligenciáról van szó, amely nem teremtette a Világegyetemet, csupán benne él, akkor ufo. Holott a kettő között csupán a "hatáskörükben" van eltérés.

Amúgy meg az UFO szó nem az idegen intelligencia egyedeit takarja (már ha vannak egyedei).
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#16 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 13:51

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. dec. 8., szerda - 13:43

Amúgy meg az UFO szó nem az idegen intelligencia egyedeit takarja (már ha vannak egyedei).

Tudom, de fentebb már említettem, miért így írtam...  :)

Idézet

[link]

#17 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 13:53

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. dec. 8., szerda - 13:43

Csak elnevezés kérdése. Ha idegen intelligencia teremtette a Világegyetemet, akkor nyugodtan ráaggathatjuk az isten elnevezést. Ha egy olyan idegen intelligenciáról van szó, amely nem teremtette a Világegyetemet, csupán benne él, akkor ufo. Holott a kettő között csupán a "hatáskörükben" van eltérés.

Persze, nézőpont kérdése.

Idézet

Egyetlen igazság van. Nincsenek nézőpontok.

Idézet

[link]

#18 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 13:59

"a fenti kettő nem zárja kis egymást" mert nem tudjuk, hogy mennyi volt (mai) időben az a 7 nap....

#19 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 14:04

Idézet: beeci - Dátum: 2004. dec. 8., szerda - 13:59

"a fenti kettő nem zárja kis egymást" mert nem tudjuk, hogy mennyi volt (mai) időben az a 7 nap....

Semennyi nem volt, hiszen a nap definíciója megköveteli a Föld meglétét.

#20 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 14:13

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. dec. 8., szerda - 14:04

Semennyi nem volt, hiszen a nap definíciója megköveteli a Föld meglétét.

:omg: :)

Idézet

[link]

Téma megosztása:

• (17 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó