HWSW Informatikai Kerekasztal: Excel - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Excel avagy a függvények világa

#1 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 09. 15:08

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni az alábbi feladat megvalósításában.  :rolleyes:

Adott a lenti táblázat, de nem tudom megoldani, hogy az adott termékhez kiírja, hogy melyik cégnél a legolcsóbb (a cég neve), illetve mennyi a legolcsóbb ár (mennyibe kerül ott).  :think:

Segítségeteket előre is köszönöm!

Biborkékhóvirág

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Biborkékhóvirág 2005. 01. 09. 15:13 -kor

#2 Felhasználó inaktív   zsabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 09. 23:19

Üdv,

Röviden a táblázat átalakítása, az AB.MIN és az FKERES függvények szükségesek hozzá.
Ha le akarnám írni hogyan, akkor fél éjszaka ezt írnám. Azt javaslom írj egy mailt nekem, és ha adsz egy normál mail címet, válaszban visszaküldöm a kész táblát.

Szerkesztette: zsabi 2005. 01. 09. 23:21 -kor

#3 Felhasználó inaktív   Jóqtya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 13:43

Hali

Nekem is lenne problémám, már két napja tö..lök rajta.

Egy munkalapon adott két oszlop városnevekkel és egy a távolságukkal. Ez a lap mindíg bővül, de két város közötti távolság mindíg ua.
Hogy ne kelljen mindíg beírni a távolságokat, egy másik munkalapon csináltam egy táblát, ahol 2 oszlopban a városok majd a távolságaik vannak (ebből kb. 30-40). Ezt a táblát akarom megvizsgáltatni, hogy mely városok vannak az első táblában, és a távolságot oda írja vissza.
Az a problémám, hogy egy cellába csak 3 feltételvizsgálatot tudok csinálni, és a 30-40 adathoz ez kevés.
A képlet amit használok:
=HA(ÉS(VAGY($E3=A$1;$E3=B$1);VAGY($F3=A$1;$F3=B$1));$C$1;HA(ÉS(VAGY($E3=A$2;$E3=B$2);VAGY($F3=A$2;$F3=B$2));$C$2;HA(ÉS(VAGY($E3=A$3;$E3=B$3);VAGY($F3=A$3;$F3=B$3));$C$3)))

Ezt vizsgálja:                                                                  Ez vizsgálja:
Budapest    Nyiregyháza    250                
Budapest    Twist             1474                
Budapest    Tiszaújváros    220                                      tiszaújváros    budapest    220
...            ...

Remélem érthető, és tud valaki segíteni.

Szerkesztette: Jóqtya 2005. 01. 14. 13:45 -kor

Unom a pincért a sarki bárban, unom a tévét a hotelszobában, unom a nőt, aki nem harap, csak karmol, unom az embert, aki mindent összebarmol, unom a káoszt, unom a rendet, unom a zajt, unom a csendet, unom a hóhért, unom a dajkát, unom a szüzet és unom a szajhát, unom az elejét, unom a végét, unom a háborút, unom a békét, unom a négert, unom a sárgát, unom a zsidót és unom az árját, unom a doktort, unom a gyógyszert, unom a szexet és unom az óvszert...

#4 Felhasználó inaktív   zsabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 22:36

Idézet: Jóqtya - Dátum: 2005. jan. 14., péntek - 13:43

Hali

Nekem is lenne problémám, már két napja tö..lök rajta.

Egy munkalapon adott két oszlop városnevekkel és egy a távolságukkal. Ez a lap mindíg bővül, de két város közötti távolság mindíg ua.
Hogy ne kelljen mindíg beírni a távolságokat, egy másik munkalapon csináltam egy táblát, ahol 2 oszlopban a városok majd a távolságaik vannak (ebből kb. 30-40). Ezt a táblát akarom megvizsgáltatni, hogy mely városok vannak az első táblában, és a távolságot oda írja vissza.
Az a problémám, hogy egy cellába csak 3 feltételvizsgálatot tudok csinálni, és a 30-40 adathoz ez kevés.
A képlet amit használok:
=HA(ÉS(VAGY($E3=A$1;$E3=B$1);VAGY($F3=A$1;$F3=B$1));$C$1;HA(ÉS(VAGY($E3=A$2;$E3=B$2);VAGY($F3=A$2;$F3=B$2));$C$2;HA(ÉS(VAGY($E3=A$3;$E3=B$3);VAGY($F3=A$3;$F3=B$3));$C$3)))

Ezt vizsgálja:                                                                  Ez vizsgálja:
Budapest    Nyiregyháza    250                
Budapest    Twist             1474                
Budapest    Tiszaújváros    220                                         tiszaújváros    budapest    220
...               ...

Remélem érthető, és tud valaki segíteni.

Talán csináld úgy a menetlevelet, hogy az utat így írod be:
Budapest-Nyíregyháza
egyetlen mezőbe. Úgyanígy a távolságokat tartalmazó táblába, aztán használd a keres függvényt és leszármazottait.
Néha egyszerűbb átszervezni az adatokat, mint bonyolult képletet használni.

#5 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 15. 21:43

Én arra lennék kiváncsi, hogyan tudok beállítani egy képet "vízjelként" az Excelben? Láttam már olyan táblázatot, ahol csak a nyomtatási képben és nyomtatáskor látszódott egy "vízjel" a lapon... Ezt szeretném én is beállítani, de sehol nem találtam rá megoldást, pedig tuti lehetséges.

Ez egy OfficeXP hun...

Thx!
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#6 Felhasználó inaktív   zsabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 15. 23:08

Idézet: LightBringer - Dátum: 2005. jan. 15., szombat - 21:43

Én arra lennék kiváncsi, hogyan tudok beállítani egy képet "vízjelként" az Excelben? Láttam már olyan táblázatot, ahol csak a nyomtatási képben és nyomtatáskor látszódott egy "vízjel" a lapon... Ezt szeretném én is beállítani, de sehol nem találtam rá megoldást, pedig tuti lehetséges.

Ez egy OfficeXP hun...

Thx!

Szerintem az Office nem tud ilyet. Nyomtatók viszont igen. A nyomtató beállításainál keresném.

#7 Felhasználó inaktív   Jóqtya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 17. 14:31

Idézet: zsabi - Dátum: 2005. jan. 14., péntek - 21:36

Talán csináld úgy a menetlevelet, hogy az utat így írod be:
Budapest-Nyíregyháza
egyetlen mezőbe. Úgyanígy a távolságokat tartalmazó táblába, aztán használd a keres függvényt és leszármazottait.
Néha egyszerűbb átszervezni az adatokat, mint bonyolult képletet használni.

Az nem jó, mert nem mindíg a Bp-Nyh az útirány. Van hogy Nyh-Bp, és akkor dupla nagyságú lista kell.
És ha külön oszlopban vannak a városok, akkor lehet szűrést csinálni.
Tehát ez a megoldás nem jó, de azért köszi.
Más ötleted nincs?
Ja! Az F.KERES és a V.KERES hogy működik? Mert nekem mindíg hibára talál.
Unom a pincért a sarki bárban, unom a tévét a hotelszobában, unom a nőt, aki nem harap, csak karmol, unom az embert, aki mindent összebarmol, unom a káoszt, unom a rendet, unom a zajt, unom a csendet, unom a hóhért, unom a dajkát, unom a szüzet és unom a szajhát, unom az elejét, unom a végét, unom a háborút, unom a békét, unom a négert, unom a sárgát, unom a zsidót és unom az árját, unom a doktort, unom a gyógyszert, unom a szexet és unom az óvszert...

#8 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 17. 17:12

Idézet: LightBringer - Dátum: 2005. jan. 15., szombat - 21:43

Én arra lennék kiváncsi, hogyan tudok beállítani egy képet "vízjelként" az Excelben?

Format/Sheet/Background nem jó?

[Szerk.]
Nem, mert nyomtatásban nem jelenik meg. :omg:

Szerkesztette: KovacsUr 2005. 01. 17. 17:16 -kor

#9 Felhasználó inaktív   zsabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 18. 07:02

Idézet: Jóqtya - Dátum: 2005. jan. 17., hétfő - 14:31

Más ötleted nincs?

De van. MS Access vagy más adatbázis izélgető használata. A legegyszerűbb, ha veszel pár ezresért kész szoftvert útnyilvántartásra. Elég nagy a választék.

Idézet: Jóqtya - Dátum: 2005. jan. 17., hétfő - 14:31

Ja! Az F.KERES és a V.KERES hogy működik? Mert nekem mindíg hibára talál.

Excel help használata: F1 -> függvény nevét beírni a keresés ablakba  (pl. FKERES)-> a megjelent eredmények között lehet válogatni. Idézhetném a súgót itt, de kissé hosszú lenne.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó