HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás Értékeld a témát: -----

#2401 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 25. 12:26

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 9:45

Biztosíthatlak, hogy nem szenvedek komplexusban.

Két lehetőség van.

1. Te nem Magyarországon élsz.
2. Az említett nagyvadak közül hajtasz egy típust és neked is megvannak a jogaid.

1. ezt nem tudom honnan gondolod:)
2. sajna még csak igazad sincs :)
3. nem ismered az emoticonokat :)
4. neked tuti nem nagy autód van :D mert csak azok beszélnek így a nagyobb autókról :)

akor az a golfos aki hétvégén majnem az m0-son benyomott egy motorost az árokba mert jobbról akart előzni akkor az jól tette mert ugye neki nem BMW-je van és csak a BMW-sek szemetek :)

jó élet felfogásod van :D kár hogy nem irigyellek :D
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#2402 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 12:39

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 12:41

Erről a sort előzős témáról nekem az jutott eszembe, amikro tavaly Horvátországban araszoltunk hazafelé az autópályán. Valahol Karlovacnál volt egy 10km-es szakasz, amit 3 óra alatt tettünk meg. 3 sávos autópálya, fullon autókkal mindhárom sávban, és kb 5 percenként fél métert előre... tele volt magyarokkal is, volt valami buszos csoport is, aztán énekeltek meg minden, ők szórakoztatták az autópálya népét. Hozzá se kell tennem, hogy kb 33 fok volt, az autóban meeg minden nyitva is minimum 40.
Nade a lényeg, hogy közben azon szórakoztunk, ahogy egy-egy "prémium osztályú" autó vette a bátorságot, és a leállósávban elhúzott. Tipikusan a legnagyobb BMWk, mercedesek, motorosok, MAGYAROK, és még egy emeletes busz is!

Vazz, dettó ugyanilyet tapasztaltam én is tavaly augusztusban Horvát autópályán hazafelé, minden ugyanígy volt ahogy leírtad, kár mégegyszer ugyanazt írnom, (kivéve, hogy nálunk volt légkondi :D )

--------
Témához:
Azért ne felejtsük el hogy a BMW-s itt egy ÁLLÓ SORT előzött nagy sebességgel, azért ez durva, honnét tudta miért áll a sor, stb....

Szerkesztette: Kory 2005. 04. 25. 12:40 -kor

#2403 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 12:49

Idézet: Kory - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 13:39

Vazz, dettó ugyanilyet tapasztaltam én is tavaly augusztusban Horvát autópályán hazafelé, minden ugyanígy volt ahogy leírtad, kár mégegyszer ugyanazt írnom, (kivéve, hogy nálunk volt légkondi :D )

Olaszoknál ez úgy zajlik, h dugóban automatice 3 sávot (ha nem négyet) csinálnak az autópályán. Így aztán furakodás kizárva :)
Ciciman is on borda

#2404 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 13:22

Idézet: Kory - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 13:39

Nekem is augusztusban! :)

#2405 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 17:59

Idézet: Konor - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 13:26

4. neked tuti nem nagy autód van :D mert csak azok beszélnek így a nagyobb autókról :)

Egy szalonból, újonnan vett Bravat és néha egy 2004-es Primerát hajtok. Az előbbi a sajátom, a másik céges, azt nem annyira ismerem.
Ezek kisautók?
Nekem pont elég.

Nincs bennem irígység.
Vagy becsületesen megdolgozott a nagyvasért (azárt lássuk be, ennek ma Magyarországon elég kicsi a realitása), vagy majd, egyszer megbukik érte, ahogy megérdemli. Nem az én dolgom az igazságszolgáltatás.

Én az ellen ágállok csak, hogy AMIATT érezze/képzelje valaki különb/értékesebb embernek magát másoknál, mert nagyvas van a s*gge alatt, na meg van pénze is mellé.
Nem szeretem, amikor anyagi helyzet alapján rangsorolják az emberek értékét.
Némely újgazdag tapló arra nem lenne - tényleges emberi érték alapján - méltó, hogy pár (anyagilag) csóró embernek a cipőjét bekösse...

Az utolsó előtti mondatod nem igazán érthető (számomra), talán ha átfogalmaznád...

Ha nem haragszol, az utolsó mondat személyeskedésére nem válaszolnék...

Szerkesztette: *Macika* 2005. 04. 25. 18:02 -kor

Gondolkoztál már ma?

#2406 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 18:02

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 18:59

Nincs bennem irígység.
Vagy becsületesen megdolgozott a nagyvasért (azárt lássuk be, ennek ma Magyarországon elég kicsi a realitása), vagy majd, egyszer megbukik érte, ahogy megérdemli. Nem az én dolgom az igazságszolgáltatás.

Én az ellen ágállok csak, hogy AMIATT érezze/képzelje valaki különb/értékesebb embernek magát másoknál, mert nagyvas van a s*gge alatt, na meg van pénze is mellé.
Némely újgazdag tapló arra nem lenne - tényleges emberi érték alapján - méltó, hogy pár (anyagilag) csóró embernek a cipőjét bekösse...

Ha nem haragszol, a személyeskedésre nem válaszolnék...

Szerintem Konor nem teljesen erre gondolt, mint amit írsz, különösen annak fényében, hogy egy régebbi 3-as BMW, ami neki van, kifejezetten nem számít "nagy vasnak", már a méretét tekintve.
Gyorsnak gyors is tud lenni, de egy kis autó is lehet ugyanúgy gyors.

#2407 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 18:49

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 16:59

Egy szalonból, újonnan vett Bravat és néha egy 2004-es Primerát hajtok. Az előbbi a sajátom, a másik céges, azt nem annyira ismerem.
Ezek kisautók?
Nekem pont elég.

Nincs bennem irígység.

Az utolsó előtti mondatod nem igazán érthető (számomra), talán ha átfogalmaznád...

Ha nem haragszol, az utolsó mondat személyeskedésére nem válaszolnék...

akkor hogy érts
azt vettem ki szavaidból össze BMW-s bunkó mert BMW-je van :)
nekem is az van de nem nagy hacsaknem egy 1000kg-mos autó nagy
azon kívül hogy 500e fto volt összesen és megdolgoztam érte

az a mondat amit nem értettél azzal csak azt akartam mondani hogy a golfos megölheti a motorost szabálytalanul mert neki szabad, a BMW-s meg alapból bunkó mégha normálisan is megy
mert se smile-t se kivételt nem tettél a hozzászólásodba

az utolsó nem szeméyleskedés csak olvasni tudni kell ezeket a jeleket :) :D :Đ akkor teszi az ember ha viccel meg ilyenek

ha komolyan írnék valamit amivel sértegetni szeretnék bárkit is akkor nem tennék  :(  sehova ilyen  :)  jeleket de nem szokásom sem irigykedni sem acsarkodni

szal ha félre értettél akkor peace :)

Szerkesztette: Konor 2005. 04. 25. 18:50 -kor

#2408 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 18:59

Eheh, egyszer én is megéltem hasonló esetet, m1-m7 összetalálkozásánál m1-esen győr felől érkező oldalon S8-as audival a jóember eszement sebességgel kerülgette az autósokat, akik az előttük levő torlódás/dugó láttán már lassítottak. Majd mikor rájött mi is történik ott a leállósávban fékezés nélkül folytatta útját.

Ilyen esetben azért megfordul a fejemben a gondolat, hogy szerezni kellene egy dragunovot, vagy gepárdot és végleg kivonni a forgalomból az ilyen egyént.

Szerkesztette: RiCS 2005. 04. 25. 19:00 -kor

#2409 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 19:04

Üdv,

Köszi az elismerésért, ma jó formában vagyok, úgyhogy folytatom is:

Ismerek egy pár nyugat-európai manust, és meglepő módon kevésnek van nagyvasa. Az egyik kedvenc osztrák euró-milliárosom :) egy özönvíz előtti, ámerikai Cadillaccal jár, mert nagy, és nehezen törik (ergo nem kell szervizbe vinni minden nap).
A másik egy lepukkant Opel Omegával (600k km), mert minek cserélje, ha megy.
A harmadik valami Hyunday vagy Kia vagy miféle rizskályha terepjáróval.
Mindegyik faszi vehetne évente 3 nagyvasat, és nem vesznek.

Ott nem autóra költik a vagyont, mint mifelénk. Érdekes a magyar ember: összedől a háza, de azért megveszi a Suzukit hitelre. Vagy az S-klassét, csak akkor nem ő rokkan bele, hanem a cég meg a 80 rabszolga, de ők úgysem számítanak, és úgyis alapít másik céget.

Bár van ellenpélda is: egy cégnél az izgatóknak hetes, a mittoménkiknek ötös, a kisembereknek hármas, a sameszoknak meg egyes BMW-jük van.
Sajnos nem vesznek fel, mert nem tudok németül :( :D

Lehet boncolgatni a népgazdasági-politikai összefüggéseket.

UI: mindegyik idegen minden szabályt betart. Magyarországon azon szoktam csodálkozni, amikor egy S-klasse indexel, bár általában kiderül, hogy német a lelkem :)

#2410 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 19:12

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 20:04

Üdv,

Ismerek egy pár nyugat-európai manust, és meglepő módon kevésnek van nagyvasa. Az egyik kedvenc osztrák euró-milliárosom :) egy özönvíz előtti, ámerikai Cadillaccal jár, mert nagy, és nehezen törik (ergo nem kell szervizbe vinni minden nap).

Ott nem autóra költik a vagyont, mint mifelénk. Érdekes a magyar ember: összedől a háza, de azért megveszi a Suzukit hitelre. Vagy az S-klassét, csak akkor nem ő rokkan bele, hanem a cég meg a 80 rabszolga, de ők úgysem számítanak, és úgyis alapít másik céget.

Bár van ellenpélda is: egy cégnél az izgatóknak hetes, a mittoménkiknek ötös, a kisembereknek hármas, a sameszoknak meg egyes BMW-jük van.
Sajnos nem vesznek fel, mert nem tudok németül :( :D

Lehet boncolgatni a népgazdasági-politikai összefüggéseket.

UI: mindegyik idegen minden szabályt betart. Magyarországon azon szoktam csodálkozni, amikor egy S-klasse indexel, bár általában kiderül, hogy német a lelkem :)

Én is ismerek olaszországi gyártulajdonost, aki olaszországból jár magyarországra a Stilojával. Hááát, nemtudom, ha tehetném és a munkám is megkövetelné a 400+ km-t, akkor nagy és kényelmes, tempomatos, automata autot vennék. De ez én vagyok. :)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2411 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 19:32

Inkább úgy mondanám, többségük.

Viszont tényleg tipikus, hogy amikor megyek a sztrádán, és látom, hogy utol fog érni valaki, és lehúzódok, akkor ezt megköszönni csak külföldiek szokták.

#2412 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 19:48

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 20:32

Viszont tényleg tipikus, hogy amikor megyek a sztrádán, és látom, hogy utol fog érni valaki, és lehúzódok, akkor ezt megköszönni csak külföldiek szokták.

Hmm... én sosem köszönöm meg, ha lehúzódnak előlem, szerintem ez természetes (főleg autópályán). Én is mindig lehúzódom, amint tudok. Ez olyan, mintha megköszönném, hogy megadták a jobbkezet, nem? :)

#2413 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 20:04

Idézet: Konor - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 19:49

azt vettem ki szavaidból össze BMW-s bunkó mert BMW-je van :)
nekem is az van de nem nagy hacsaknem egy 1000kg-mos autó nagy
azon kívül hogy 500e fto volt összesen és megdolgoztam érte

az a mondat amit nem értettél azzal csak azt akartam mondani hogy a golfos megölheti a motorost szabálytalanul mert neki szabad, a BMW-s meg alapból bunkó mégha normálisan is megy
mert se smile-t se kivételt nem tettél a hozzászólásodba

Nem. Sőt!
Ismertem (na jó nem itthon, hanem amikor Németországban dolgoztam) olyan ürgét (főnök), aki tudott az akkori (talán) 740-es-ével 50-nel menni városban. Ja, a város Frankfurt volt. A Majna melletti... ;)

Nem tartok senkit feljogosítva önbíráskodásra.

Egyébiránt nem tudtam, hogy (akármilyen) BMW-d is lenne.
Gondolkoztál már ma?

#2414 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 20:07

Idézet: keton - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 20:48

Hmm... én sosem köszönöm meg, ha lehúzódnak előlem, szerintem ez természetes (főleg autópályán). Én is mindig lehúzódom, amint tudok. Ez olyan, mintha megköszönném, hogy megadták a jobbkezet, nem? :)

Jobbra tarts van, ez természetes.
Ám amennyiben Te >160-nal szakítasz a belső sávban, valaki pedig előtted tartósan 130-cal előzi végig a 100-zal haladó, egybefüggő kamionsort, akkor igenis illene megköszönni, ha kiáll közéjük, hogy Te el tudj menni. Szerintem ilyenre gondolt MisterY.
Gondolkoztál már ma?

#2415 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 20:15

Én is inkább kiállok, de nem vagyok köteles. :) Ha nem tetszik neki valami ráhúzhatja magát a vonóhorgomra. :)

#2416 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 21:45

Üdv,

)

Most lehet nem hihető, de pár hete, éppen erről beszélgettünk, egyik haverommal. Neki is most egy kicsit megszaladt pénzügyileg, de esze ágában sincs lecserélnie az 1.2-es Astráját.

Itt az emberek az autóval akarnak renomét csinálni maguknak, és tényleg azt hiszik, hogy az S mercivel, vagy az A8-al vehetnek kresz alól feloldó bérletet, és elismerést.  Mondjuk sajnos van benne némi igazság, mert néha tényleg látom, hogy a rendőrök inkább elfordulnak, amikor egy S merci átgázol a gyalogosokon, meg tapossa a dudát, ha valaki a 60-as táblánál csak 75-el megy előtte.

Index az már ugye smafu, szinte már az a kirívó, ha valaki használja :( És manapság már nem csak a nagyvasaknak nem kell indexelni úgy látszik.

#2417 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 21:50

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 19:04

Nem. Sőt!
Ismertem (na jó nem itthon, hanem amikor Németországban dolgoztam) olyan ürgét (főnök), aki tudott az akkori (talán) 740-es-ével 50-nel menni városban. Ja, a város Frankfurt volt. A Majna melletti... ;)

Nem tartok senkit feljogosítva önbíráskodásra.

Egyébiránt nem tudtam, hogy (akármilyen) BMW-d is lenne.

közel 2 hónapot voltam frankfurtba :) jó hely
de itthon is szoktam 50el menni :)

egyébként nézzd meg az avatarom :) az egy BMW :D engem nem zavar kinek milyen kocsija van :)
önbíráskodni meg nem szoktam :) mert harag csak haragot szül és az nem jó tanácsadó :)

#2418 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 22:20

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 19:59

Ilyen esetben azért megfordul a fejemben a gondolat, hogy szerezni kellene egy dragunovot, vagy gepárdot és végleg kivonni a forgalomból az ilyen egyént.

Én nem mennék ilyen messzire. Én csak azt szeretném, ha lenne egy igazolványom, amit az ilyeneknek felmutathatnék, hogy "közlekesérendészet, tessék uram az 50e forintos csekk az index használatának elmulasztása miatt" Amikor harmadszorra kapná meg a csekket kétlem, hogy még mindig ragaszkodna a kényelmes index nélküli vezetéshez.

#2419 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 22:36

Ma megint elgondolkodtam egy picit, az emberek hülyeségén, vagy nem is tudom már minek nevezzem ezt. Sárvárról Szombathely felé menet van egy nyikk egyenes szakasz, közben vasúti átjáró. Direkt lelassítok mindíg 40-re, már csak azért is. Ahogy közeledek az átjáró felé, már látom a tükörben, hogy a faszikám előzi a sort, pont a sineken ment el mellettem, 100-120 körül téphetett. Egy osztrák rendszámú fekete Jeep volt. Ahogy beérek az első körforgalomhoz Sz.helyen, lám-lám a Jeep ott van két kocsival előttem. Azért mosolyogtam egy jót. Kb. 10 másodperc előnyt szerzett.
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#2420 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 22:37

Kerdes: mikor lehet kerekbilincselni egy autot, meg mikor nem?

Fonokom ma a szokasos helyere allt fel az Arany J uti metromegallo bejarata mogott a jardara (van vagy 6-7m szeles), mint mindenki mas.

Jon be a ceghez, erre 5 perc mulva erkezo kollega szolt neki, hogy eppen most szerelik a kerekbilincset a kocsira, holott van parkolojegye.

Fonok lement, orditott egy kort a parkoloorrel, aki vegig azt hajtogatta, hogy az mozgasserulteknek fenntartott hely, oda nem allhat.

Delutan megszemleztuk a terepet, egyaltalan nincs kinn a tabla, hogy oda csak mozgasserult parkolhat, meg fel sincs festve.

Ahol talaltunk JELZETT mozgasserult parkolohelyet, az a Vadasz utca, Bank utca sarka 50m-mel odebb, ott ki van tablazva az uttestre utolsonak felfestett parkolohely, hogy mozgasserult 1x, meg a toloszek is ott van az aszfalton.

Ja, 15k-s csekket akartak adni a fonokomnek, vegul 5k-ban egyeztek ki a parkoloorrel, anelkul.

Ez most lehuzas volt, vagy jogos?

Fonokom emlegetett valami olyan szabalyt, hogy kerekbilincset csak 1 oraval a parkolojegy lejarta utan rakhatnak a kocsira, marpedig a jegy maximum 10 perccel azelott lett veve, hogy az overe raktak a bilincset.

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó