HWSW Informatikai Kerekasztal: Széles net kábel és ADSL nélkül - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Széles net kábel és ADSL nélkül - milyen alternatívák vannak? - Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   kg 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 05. 17:30

Sziasztok!
Kérdésem a következő:
Mhelyemen szeretnénk túllépni az ISDN-en, mindenképp valami 24 órás internet hozzáférésre lenne szükségünk. ADSL és kábel nem jöhet szóba, így marad a kétirányú műhold, béreltvonali, vagy valami hasonló dolog. Állítólag Antenna Hungária is szolgáltat netet valahogy, erről nem sokat tudok.
Tehát a kérdés, hogy ezekről kinek mi a véleménye, ki melyiket ajánlja, ki melyiket használta, ki mit hallott róluk? Esetleg tudna ajánlani egyéb megoldást a problémára?
Köszi

#2 Felhasználó inaktív   bencefiú 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 05. 19:23

Idézet: kg - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 18:30

Sziasztok!
Kérdésem a következő:
Mhelyemen szeretnénk túllépni az ISDN-en, mindenképp valami 24 órás internet hozzáférésre lenne szükségünk. ADSL és kábel nem jöhet szóba, így marad a kétirányú műhold, béreltvonali, vagy valami hasonló dolog. Állítólag Antenna Hungária is szolgáltat netet valahogy, erről nem sokat tudok.
Tehát a kérdés, hogy ezekről kinek mi a véleménye, ki melyiket ajánlja, ki melyiket használta, ki mit hallott róluk? Esetleg tudna ajánlani egyéb megoldást a problémára?
Köszi

A műholdashoz is kell a modem. A bérelt vonal meg nagyon drága.

#3 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 05. 21:10

Idézet: kg - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 17:30

Sziasztok!
Kérdésem a következő:
Köszi

Ha írtad volna, hogy helyileg hol vagy könnyebb lenne a megfelelô megoldást megtalálni, nem?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#4 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 05. 21:30

Ajánlat: mikró. Mivel nem írtad hol kell, bővebbet én sem tudok.
www.kevenet.hu

#5 Felhasználó inaktív   kg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 06. 15:18

Ha jól sejtem, kétirányú műholdhoz nem kell modem. Amúgy helyileg Csesztreg (Zala megye, Lentitől 10 km-re). A mikroval rálátási gondok vannak.

#6 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 03. 06. 15:43

Idézet: kg - Dátum: 2005. márc. 6., vasárnap - 15:18

Ha jól sejtem, kétirányú műholdhoz nem kell modem. Amúgy helyileg Csesztreg (Zala megye, Lentitől 10 km-re). A mikroval rálátási gondok vannak.

Kétirányú műholdnak meg benyögjük az árát, és egyből nézel nagyokat.
Make love not Wor.

#7 Felhasználó inaktív   kg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 07:13

Jahno te valami nagy menő lehetsz, hallod-e... van már pár ajánlatom kétirányú műholdra is, úgyhogy tudom mennyibe kerül. Nem az árát kérdeztem, hanem a szolgáltatás minőségét, mert azt hallottam, hogy a válaszideje megöli azt a sávszélességet, amit kínálnak.
De úgy látom erre nem nagyon fogok itt választ kapni... :offtopic:

#8 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 08:29

nem kevered a mikrot a ketiranyu muholddal? :)

sok mas lehetoseg nincs mo-on... adsl,kabel,mikro,berelt vonal, modem, muhold...

tasp
A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#9 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 09:00

Valszeg nem keveri. A VSAT, amiről beszél valóban elég gáz, mivel 600ms a késleltetés amit a műholdas link jelent. A többi ezután jön. A legjobb ,amit eddig mértünk VSATon 550ms volt a link túlsó oldalára. Tehát egy sor területen eleve kiesik. A mikrón a késleltetés alapvetően nem nagy, csak jól kell csinálni. Én az érdeklődő helyében szétnéznék mikró ügyben, mert mg ha magas poton kell építeni is hozzá, akkor is csak egyszeri nagyobb költségről van szó. A vsat kb 30%-kal olcsóbb a bérelt vonalnál, tehát még mindig elég borsos.
www.kevenet.hu

#10 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 16:07

A mikros cuccokról csak annyit, hogy a Beltáv (sokan szidják, nálam jó) könnyedén tud hozni 5ms-es átlagpinget.

#11 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 23:56

jó az a mikró, csak nem mindegy ki szolgáltat... :)
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#12 Felhasználó inaktív   Old_Mumus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 06:02

Idézet: kg - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 16:30

Sziasztok!
Kérdésem a következő:
Köszi

Nincs a kozelben esetleg egy villamositott vasutvonal?
V63 a legjobb mozdony
Olyan mint a CISCO router ;-)

#13 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 03. 09. 11:59

Idézet: kg - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 7:13

Jahno te valami nagy menő lehetsz, hallod-e... van már pár ajánlatom kétirányú műholdra is, úgyhogy tudom mennyibe kerül. Nem az árát kérdeztem, hanem a szolgáltatás

Nekem régebben volt rá áram, de béreltvonal a töredéke lett volna. Szerintem Te inkább ilyesmi szolgáltatásra gondolsz: http://www.sky-dsl.hu/ar.shtml Pingek k. nagyok, olyan 500 alatt ne is számoljál, de inkább 3000. Sávszél meg aki kapja marja alapon, ennél a cégnél ugye prioritások vannak, ha többet fizetsz, akkor jobban jut. Anno megnéztem a gerincet, hát 101%-ban volt kiterhelve, németországi uplinkkel, tehát minden magyar oldal is azon keresztül jön. Ha választani kell és nincs jobb, akkor inkább netezek kevesebbet, nem fórumozok, és maradok az ISDN-nél.

Árát meg azért mondtam, mert megszoktam, hogy mindenkinek minden ingyen kellene, bocs ha nem így van, Te lennél 10ezer közül az egyik.
Make love not Wor.

#14 Felhasználó inaktív   Vakukac 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 18:00

Sziasztok!

Mikrohullám az utolsó utáni lehetőség legyen. Én 300 m-re vagyok a toronytól és állandóan szar a kapcsolatom. Mikor reklamáltam egy-egy napra jó lett aztán megint szar az egész. Írtam egy ajánlott levelet az igazgatónak, hogy végre csináljanak valamit erre felmondta a szerződésem! Ez a Magyar mentalitás. Ja ügyelet az nincs, ha péntek este bedöglik a netem hétfőn reggel tudom hívni őket. Most itt a négynapos ünnep megint rossz az egész! A cég amit messzire el kell kerülni Veszprém INFORNAX.

Ilyenek a ping idők:

62.100.224.10 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 398, fogadott = 390, elveszett = 8 (2% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
minimum = 707ms, maximum = 4041ms, átlag = 1960ms
CTRL-C

Szerintetek ezekkel a ping időkkel mit lehet csinálni? Se játék, se letöltés nem megy!

Vaku

#15 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 08:18

vakukac: hát semmit :(
ez még külföldre is sok...
más alternatív szolgáltató nincs?

tasp
A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#16 Felhasználó inaktív   kg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 15:34

Hi,
az a helyzet, hogy az eddigi legjobbnak tűnő ajánlatom 120kHUF/hó egyszeri díj nélkül, garantált 99,7% belföldre, és 512kbit/s. Azt hiszem ennél jobbra nem számíthatok, ehhez viszont alá kell írni 2 évre. Ja, és azt mondják, hogy azért ilyen drága, mert ők szolgáltatókat szoktak ellátni, és ilyen magas minőségű szolgáltatást meg kell fizetni.
Az a dolog másik része, hogy hogy is kerültek ők a képbe.
Állítólag szomszéd falu kiirt vmilyen pályázatot, hogy az általuk üzemeltetett intézményeket lássák el szélessávval. Ezt megnyerte az Antenna Távközlési Rt., akik mikron oldják meg a dolgot, valami sulinet program keretében. Antenna azt mondja, hogy mivel itt a mikrojel, akár nekünk is tudnak szórni, mert őnekik ez semmi pluszt nem jelent, mivel túlméretezték a rendszert egy-két megával, ebből jut nekünk is 512k (120ezerért).
Ezeknek eszükbe sem jut, hogy lakosság felé is szolgáltassanak értelmes áron, és ezzel szerezzenek mondjuk 50 előfizetőt???
Esküszöm ebben az országban mindenki fordítva van bekötve... Vagy pont én...

#17 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 16:10

Még mindig ne mírtad le, hogy helyileg kb. hol vagy.
www.kevenet.hu

#18 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 26. 16:26

De mar leirta, az otodik hozzaszolasban

Idézet: kg - Dátum: 2005.03.06. vasárnap 15:18

[...] helyileg Csesztreg (Zala megye, Lentitől 10 km-re). [...]

Szerkesztette: blash 2005. 03. 26. 16:27 -kor

#19 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 18:16

Bocs, igazad van, nem figyeltem. Az AH-s mikró jó, megbízható, a tarifa bérelt vonali, de ez itt is látszik. Ha nincs más alternatíva, hát legyen. Ennyiért viszont kijön már a vsat is. Tanács: 1 évnél többet semmikép ne írj alá, mert 1 év alatt biztos lesz más is.
www.kevenet.hu

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó