Idézet: Satriani - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 9:59
Én nehezen tudok az ultiról beszélni, inkább játszani szeretem
Édesapám tanított meg minket ultizni olyan 8-10 éve, hétvégenként rendszeresen játszottunk. Volt egy zacskó aprópénz ('80-as évek forintjai, fillérjei), azzal játszottunk, 10 filléres alapon.
Egyetem alatt rendszeresen előfordult, hogy az albérletben este hatkor leültünk a konyhába ultizni (forintos alapon, négyen, az osztó mindig pihent), hajnal 4-kor hozta a pék a friss zsömlét, megkajáltunk, és reggel 10-11 körül hagytuk abba, mikor már mindenki majd' elaludt. Közben persze iszogattunk, beszélgettünk, ment a cink, jó volt a hangulat. Imádtuk.
A szabályokról pedig annyit, hogy különböző emberek különféle ismeretekkel jöttek; a vitás kérdéseket előre tisztázni kellett. Jellemző szabályrészletek, amiket sokan sokféleképp ismernek: durchmarsch 6 illetve 7 forintos is lehet; sima passzt ki kell-e fizetni; kontra-rekontra után sokan nem játszanak szubkontrát és "Fedák Sárit"; van, ki úgy jön, hogy a színtelen bemondásoknál is ász-10 sorrendet akar tartani; stb...
Régen, én csak láttam, ahogy az öregemék minden hétvégén egy este a keresztapámmal és az öcsi keresztapjával leültek ultizni, mikor kinél! Volt süti, volt kóla, volt sör!

Hangulat a lehető legjobb

Még a régi fillérekkel ment ott is a számolás, 10 filléres alapon!
Engem epám keresztapja tanított meg, aki már bizony lassan 45-50 éve ultizik keményen, egy kör után megmondja milyen lapok vannak a kezedben!

Forintos alapon játszuk mi is, persze előre tizstázással, mik a szabályok! De ezek általában kicsike kis eltérések. Pl ulti bukva dupla, sima passzt fizetünk mintha kontrázva buktok volna stb...
Én azt értettem az előző hozzászólásom alatt eredeti szabálynak, amik eredetileg megvoltak miint bemondások! De pl. találkoztam olyannal is, ahol sokkat több volt. Mint pl ulti 3ász!

Teljesen értelmetlennek tartom! És mindig összegabajodok, hogy már akkor mi mennyit is ér!
para Tomi Filth