HWSW Informatikai Kerekasztal: MAksztOr elekrtroniksz - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MAksztOr elekrtroniksz Leégett Maxtor Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Ndruu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 25. 16:37

Hé!!! Valaki!!! Új vagyok!!! Hellómindenkinek!!!! Na szóval!!! Egyszer volthol nemvolt volt nekem egy szép ésgyönyörűséges Maxtor DiamondMax Plus 9-es 80GB-os ATA 133-as vinyóm. Ez a kisvinyó 2 éven át szépen tette a dolgát. Aztán egyszer csk gondolt 1et és megadta magát fényesszikrázás és füst valaki segítsen ha tud panelt szerezni.

#2 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 25. 17:27

akkor ezt most próbáld meg szóközökkel és írásjelekkel megfelelően tagolni. kezdésnek a felkiáltójeleket cseréld vesszőkre és szórd szét őket megfelelő helyekre a mondatokban.

ha segítséget kérsz másoktól, legalább annyira tiszteld meg őket, hogy érthetően és tagoltan írod le a problémádat.

köszi.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#3 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 18:19

:omg:  Kép
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#4 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 18:58

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 18:27

akkor ezt most próbáld meg szóközökkel és írásjelekkel megfelelően tagolni. kezdésnek a felkiáltójeleket cseréld vesszőkre és szórd szét őket megfelelő helyekre a mondatokban.

ha segítséget kérsz másoktól, legalább annyira tiszteld meg őket, hogy érthetően és tagoltan írod le a problémádat.

köszi.

Te pedig a mondat elején található picike kis drága betücskéket, ha nem lehetne-e... :p  :)

#5 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 19:30

Három darab hozzászólás egy gyakorlatilag bajban lévő, segítséget kérő ember topiknyitó kérdésére, kérésére - nulla érdemi válasszal. Megértem, hogy sokaknak nem tetszik, ha valaki bután, helytelenül, összefüggéstelenül ír - én magam is szoktam szólni ilyesmiért -, de azért ez...

Ndruu!

Nem tudok más mondani: írd be a merevlemezed pontos típusszámát - hátha úgy könnyebben tud segíteni valaki egy kósza panellal, vagy jótanáccsal -, hirdesd meg a Bolhán, és legközelebb igyekezz szabatosan, helyesen megfogalmazni, leírni, hogy mi a bajod.

#6 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 21:05

Mondjuk ez a

Idézet

...fényesszikrázás és füst...

eléggé vészjóslóan hangzik, pláne, ha az egész gép csinálta...  :oops:
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#7 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 21:10

Idézet: Ndruu - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 17:37

Hé!!! Valaki!!! Új vagyok!!! Hellómindenkinek!!!! Na szóval!!! Egyszer volthol nemvolt volt nekem egy szép ésgyönyörűséges Maxtor DiamondMax Plus 9-es 80GB-os ATA 133-as vinyóm. Ez a kisvinyó 2 éven át szépen tette a dolgát. Aztán egyszer csk gondolt 1et és megadta magát fényesszikrázás és füst valaki segítsen ha tud panelt szerezni.

Merrefelé laksz?

Ha elmondod kicsit részletesebben, mi is történt, akkor ha tudunk találkozni, megnézem idehaza a wincset, hátha tudok érdemben tenni vmit.

Ennyit tudok neked ajánlani.
Ciciman is on borda

#8 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 06:36

hijj de durva volt amit idevéstem, elnézést kérek :rolleyes:

igen rossz pillanatom lehetett :(
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#9 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 07:17

No problemo. Viszont, van rajta olyan IC, ami ha kikönyököl, akkor nehezen lesz javitható, legalábbis ami nálam járt és a fejszervó icje volt kipukkanva, azon lehetett elektronikát csereberélni, nem indult el.
XC-biker-t kell kergetni az ügyben, illetve ha műxik elektronikacserével, egy kölcsönmentés erejéig nekem is van ilyen vinyóm.

#10 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 08:33

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 6:17

No problemo. Viszont, van rajta olyan IC, ami ha kikönyököl, akkor nehezen lesz javitható, legalábbis ami nálam járt és a fejszervó icje volt kipukkanva, azon lehetett elektronikát csereberélni, nem indult el.
XC-biker-t kell kergetni az ügyben, illetve ha műxik elektronikacserével, egy kölcsönmentés erejéig nekem is van ilyen vinyóm.

Köszi a reklámot!  ;) :respect:
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#11 Felhasználó inaktív   Ndruu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 09:44

Bocsesz emberek!!! Általában törexem a jó helyesírásra, de tegnap amikor elindítottam a témát, akkor nem volt több időm netezni és sietnem kellett. Na szóval. Volt egy jó kis Maxtor DiamondMax Plus 9-es 80GB ATA/133-as winchesterem. Egyik nap működés közben egyszercsak megállt a kép és nem történt utána semmi. Kikapcsoltam a gépet. Újraindítottam és a BIOS-ban már nem látta a winyót!!! Rányomtam egy auto frissítést és fényesen szikrázva 2 perc után egy kis füst kíséretében elégett. Rögtön kihúztam a gépet. Kivettem a winyót és láttam hogy egy pici kis chip erősen megpörkölődött. Úgyhogy leégett 40Gb fontos adat. Bocs mégegyszer.

#12 Felhasználó inaktív   Meridabigyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 14:17

Idézet: Ndruu - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 10:44

Bocsesz emberek!!! Általában törexem a jó helyesírásra, de tegnap amikor elindítottam a témát, akkor nem volt több időm netezni és sietnem kellett. Na szóval. Volt egy jó kis Maxtor DiamondMax Plus 9-es 80GB ATA/133-as winchesterem. Egyik nap működés közben egyszercsak megállt a kép és nem történt utána semmi. Kikapcsoltam a gépet. Újraindítottam és a BIOS-ban már nem látta a winyót!!! Rányomtam egy auto frissítést és fényesen szikrázva 2 perc után egy kis füst kíséretében elégett. Rögtön kihúztam a gépet. Kivettem a winyót és láttam hogy egy pici kis chip erősen megpörkölődött. Úgyhogy leégett 40Gb fontos adat. Bocs mégegyszer.

Ha érdekel vezérlőkölcsön, nyugodtan küldj privit...de azzal tisztában kell lenned, hogy egy panelcsere nem biztos, hogy megoldás lesz...akár a kölcsönpanelt is tönkrevághatod vele. :up:

#13 Felhasználó inaktív   Ndruu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 22:42

Így három év távlatából is elnézést szeretnék kérni mindenkitől, akinek rossz perceket okoztam. (Most azért is kérhetek, hogy felhoztam a topikot. Ha egy moderátor erre jár, akkor törlöhetné az egész topikot.) Nagyon kezdő voltam még az internet világában, páran el is nézték ezt nekem.
Volt, aki akkor BAN-t javasolt, manapság én is szoktam, ha újoncok értelmetlenül nyitogatnak topikot.

Akkoriban még nem volt nálam net, csak telefonról tudtam internetezni, azon pedig percdíjas volt és gyorsan kellett írni. A segítség is gyorsan kellett, úgyhogy ezért született ez a kurta topik.

A winchester azóta is csak porosodik a polcon, nem tudtam működésre bírni.

Azóta megtanultam a fórumozást és szerencsére a hülye rövidítésekből is kinőttem.
Itt a hwsw-n nem nagyon fogok továbbra sem tevékenykedni, de a PH!-n bárki megtalál, aki a "Maksztor elektroniksz" topikomért meg akar kövezni. :)

Köszönöm az utólagos megértést és köszönöm mindenkinek, aki megpróbált anno segíteni.

PPeter-t és XC-biker-t is szoktam látni, talán mindketten segítettek már más ügyben. :respect:

#14 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 31. 07:08

Nálam meg még mindig van egy rakás Dm9es 80as elektronikacseréhez :D

#15 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 07. 31. 09:06

Idézet: Ndruu - Dátum: 2008. júl. 30., szerda - 23:42

Így három év távlatából is elnézést szeretnék kérni mindenkitől, akinek rossz perceket okoztam. (Most azért is kérhetek, hogy felhoztam a topikot. Ha egy moderátor erre jár, akkor törlöhetné az egész topikot.) Nagyon kezdő voltam még az internet világában, páran el is nézték ezt nekem.
Volt, aki akkor BAN-t javasolt, manapság én is szoktam, ha újoncok értelmetlenül nyitogatnak topikot.

Akkoriban még nem volt nálam net, csak telefonról tudtam internetezni, azon pedig percdíjas volt és gyorsan kellett írni. A segítség is gyorsan kellett, úgyhogy ezért született ez a kurta topik.

A winchester azóta is csak porosodik a polcon, nem tudtam működésre bírni.

Azóta megtanultam a fórumozást és szerencsére a hülye rövidítésekből is kinőttem.
Itt a hwsw-n nem nagyon fogok továbbra sem tevékenykedni, de a PH!-n bárki megtalál, aki a "Maksztor elektroniksz" topikomért meg akar kövezni. :)

Köszönöm az utólagos megértést és köszönöm mindenkinek, aki megpróbált anno segíteni.

PPeter-t és XC-biker-t is szoktam látni, talán mindketten segítettek már más ügyben. :respect:

Üdv újra itt, nem fog megkövezni senki :D .
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#16 Felhasználó inaktív   oszy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 11:33

Sziasztok!

Egy Maxtor DiamondMax Plus 9 120GB-os ATA 133-as winchesterhez keresek elektronikát. Egy adatlementés idejére, max 1 napra, vagy meg is vásárolnám.
A főbb paraméterek, amiknek egyezniük kellene:

Vinyó típus: 6Y120P0
Code: YAR41BW0
A boardon található legnagyobb IC száma: 040111300
Az IDE csatlakozó feletti kódszám: F8FYA

Nagy segítség lenne,
köszi, szilárd

#17 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 19:35

Idézet: oszy - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 12:33

Sziasztok!

Egy Maxtor DiamondMax Plus 9 120GB-os ATA 133-as winchesterhez keresek elektronikát. Egy adatlementés idejére, max 1 napra, vagy meg is vásárolnám.
(...)
Nagy segítség lenne,
köszi, szilárd

Nem lenne akkora segítség, sőt. Idézek a HWSW egy februári cikkéből, ennek fényében dönts:

Idézet

"A legsúlyosabb, esetenként végzetes állapotokat nem a számítástechnikai eszközök hibái, hanem a javítási próbálkozások idézik elő. (...) Elektronikai panel cseréjével feléleszteni egy winchestert legalább annyira bonyolult, mint a nagypapa fogsorával rágni tanítani az újszülött unokát."

A Kürt Zrt. marketing-igazgatója, Frankó Csuba Dea szomorú képet festett a jelenlegi helyzetről. A céghez beérkezett merevlemezek nem kevesebb mint 90 százaléka avatatlan kezektől származó nyomokkal érkezik, ami azt jelenti, hogy száz meghajtóból kilencven szenvedett el az elveszett, sérült, visszaállítandó adatokra nézve veszélyes otthoni próbálkozást.
(...)
Sajnos a sufniban próbálkozók nem csak az adatokban tehetnek kárt, hanem rontják a cég statisztikáit is, hiszen a 80 százalékos sikerarányra e szakavatatlan próbálkozások kedvezőtlen hatással vannak.
(Teljes cikk)

Ehhez még hozzá kell tenni, hogy egy elektronika hozzá van hangolva a tányérokhoz. Pontos térképpel rendelekzik a gyártási eljárás során kialakult gyenge blokkokról, mely minden merevelemzen máshol vannak. Természetesen ezeket az elektronika a térkép alapján automatikusan átugorja, így a rendszer számára láthatatlanok maradnak. Egy idegen elektronikában a térkép totál máshogy fog kinézni, így valóban sokkal komolyabb veszélybe sodorhatja az adatokat, mint egy szakszerű adatmentés.
Még egy idézet a végére:

Idézet

A Kürt áraival kapcsolatban mindenki a csillagászati jelzőt emlegeti, és csak kevesen tudják, hogy létezik olyan lakossági csomag, amely akár nyolcvanezer forintért is megmenthet értékes fényképeket, munkákat.

Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#18 Felhasználó inaktív   oszy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 15:31

Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 20:35

Nem lenne akkora segítség, sőt. Idézek a HWSW egy februári cikkéből, ennek fényében dönts:
(Teljes cikk)

Ehhez még hozzá kell tenni, hogy egy elektronika hozzá van hangolva a tányérokhoz. Pontos térképpel rendelekzik a gyártási eljárás során kialakult gyenge blokkokról, mely minden merevelemzen máshol vannak. Természetesen ezeket az elektronika a térkép alapján automatikusan átugorja, így a rendszer számára láthatatlanok maradnak. Egy idegen elektronikában a térkép totál máshogy fog kinézni, így valóban sokkal komolyabb veszélybe sodorhatja az adatokat, mint egy szakszerű adatmentés.
Még egy idézet a végére:

Akkor érdekességképpen az ellenpélda. Múlt héten megérkezett az ebay-ről 6$-ért rendelt F8FYA kódú vinyóelektronika.
Kicseréltem a rosszat és azóta tökéletesen működik a vinyó, minden partíció látható, az összes file-t hibátlanul le tudtam menteni és azóta is használom a vinyót.

#19 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 16:01

Nekem se két ilyenem van, és a gyári garizott vinyók jórésze is ilyen...Én úgy tudom, mivel a tányért nem az adott vinyógyártó késziti, igy gyárilag vannak formázva tányéronként, és a formázási adatokat a tányéron tárolják.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó