HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások III. Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 26. 16:09

A régi téma ( https://forum.hwsw.h...c=79716&st=2100 ) itt folytatódik.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 26. 16:12

// epp most akartam a masikba irni. :)
elso post, juhee, hajra!

Idézet: gdeak - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 9:44

hír a matáv emeléséről
UPC nem akar véletlenül nevet változtatni? :D :D

nem mondod?! :eek: :omg:
ne sirjal mar, lesz emeles!
ha az adsl-t emelik, akkor a csellot is es ez igy van rendjen.

Szerkesztette: kukac7 2005. 04. 26. 16:26 -kor

"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#3 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 17:27

Nem olyan régen emelkedett a chello. Azóta a topik 3/4-része  a szar pingekről szól, meg a szakadásokról. Most mindenki már az új  emelést várja....  És utána? Megint jön majd az anyázás?
Imho sokkal jobb lenne a korlát eltüntetése a francba.
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#4 Felhasználó inaktív   Shadowman007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 18:03

Hali.

Kinn volt a "szerelő".
Eléggé vegyes érzelmek keverektek bennem a "munkája" alatt.
Már a kezdetek jól indultak :rolleyes: Bejött a szőnyegpadlós szobába cipővel. :look: (megkértem vegye le, levette)
Pingelt (erre még visszatérek), jelszintet nézett aztán arra jött rá, hogy valami nem okés  :eek: .
Ezután csatlakozót cserélt, de semmi nem változott!
Aztán a közös beszélgetésünkkor egyszercsak kinyögte it Várpalotán szétment egy pár hete valami fej.
TEHÁT A PROBLÉMA NEM NÁLAM VAN. :up: (ő mondta)
Több embernél is volt kinn hasonló ügyben.

Na a pingelésre visszatérve: Majdnem hanyattvágódtam!!! :eek:
Pingel: parancssorban    ping www.bix.hu (ugye alapból négyszer mér)
Ez ok.
Pingel: parancssorban    ping www.origo.hu (ugye alapból négyszer mér)
Ez ok.
Pingel: parancssorban    ping www.chello.hu (ugye alapból négyszer mér)
Ez ok.

Mondom neki pingelje 50 vagy 100 szor. (néz bután)
Elkezdi beirni a fentieket párszor és mondja úgy az 5.-nál "Minden oké, most írjam be 50 szer?" :lame: (most én néztem bután)  ;)
Mondom nem és diktáltam neki mit írjon  :nevet:
parancssorban ping www.bix.hu /n 50 (néz meglepődött arccal)
Nem ismerte a parancssort (/n 50-et az ismétlődést)  :D
Mindjárt az 50-es mérésben benne voltak a kis fincsi ugrálások és az elveszett csomagok!!!  :down:
Ezt párszor megismételtük.

Felírta a dolgokat, aláírtam.
Kérdem mikor lessz kicserélve a fej? Mikor már több hete elromlott.
Hát azt nem tudja. (gondolom frankó hetek óta elszált és még mindíg semmi)
És elment.
http://www.videa.hu/main.php?page=play&v=MQ54IAz46OIt1aXZ
Chello??? Az mi??? Az valami ütős hangszer??? ÁÁÁ dehogy inkább szivatós...

#5 Felhasználó inaktív   Shadowman007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 18:07

NSD.

Utánna tudnál nézni ennek a Várpalotai fej dolognak, mikor cserélik, bővitik stb.?
A szerelő szerint több hete rossz (kb amióta intenziven reklamálok  :D )
Elöre is köszi.  :respect:

#6 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 18:19

Idézet: Shadowman007 - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 19:03

Aztán a közös beszélgetésünkkor egyszercsak kinyögte it Várpalotán szétment egy pár hete valami fej.
TEHÁT A PROBLÉMA NEM NÁLAM VAN. :up: (ő mondta)
Több embernél is volt kinn hasonló ügyben.

Szerintem ez baromság. Vagy ha igaz, akkor biztos, hogy nem internetes fejállomás, azoknak nics baja. A catv-s törzs- és vonali erősítőkről meg semmit nem tudok, helyi catv csapat intézi.

Idézet: Shadowman007 - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 19:03

Mondom neki pingelje 50 vagy 100 szor. (néz bután)
Elkezdi beirni a fentieket párszor és mondja úgy az 5.-nál "Minden oké, most írjam be 50 szer?" :lame: (most én néztem bután)  ;)
Mondom nem és diktáltam neki mit írjon  :nevet:
parancssorban   ping www.bix.hu /n 50 (néz meglepődött arccal)
Nem ismerte a parancssort (/n 50-et az ismétlődést)  :D

Meglepő dolgot fogsz hallani: CATV hibát javítani CATV szakemberek szoktak, akinek nem feltétlenül kell ismernie fejből a ping összes parancssori kapcsolóját. Szerintem neked is lehetne újdonságokat mondani, ami másnak (akár a szerelőnek) triviális.

#7 Felhasználó inaktív   Shadowman007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 18:25

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 19:19

Szerintem ez baromság. Vagy ha igaz, akkor biztos, hogy nem internetes fejállomás, azoknak nics baja. A catv-s törzs- és vonali erősítőkről meg semmit nem tudok, helyi catv csapat intézi.

Meglepő dolgot fogsz hallani: CATV hibát javítani CATV szakemberek szoktak, akinek nem feltétlenül kell ismernie fejből a ping összes parancssori kapcsolóját. Szerintem neked is lehetne újdonságokat mondani, ami másnak (akár a szerelőnek) triviális.

Köszi a gyors választ.  :respect:

"Szerintem ez baromság. Vagy ha igaz, akkor biztos, hogy nem internetes fejállomás, azoknak nics baja. A catv-s törzs- és vonali erősítőkről meg semmit nem tudok, helyi catv csapat intézi."

Ezt ö mondta!
Ha jól emlékszem 6 vagy 7 fejet említett abból az egyik elszált.

"Meglepő dolgot fogsz hallani: CATV hibát javítani CATV szakemberek szoktak, akinek nem feltétlenül kell ismernie fejből a ping összes parancssori kapcsolóját. Szerintem neked is lehetne újdonságokat mondani, ami másnak (akár a szerelőnek) triviális."

Az biztos, hogy nekem is tudnak ujdonságot mondani!
Csak meglepőgtem. :rolleyes:

#8 Felhasználó inaktív   korner 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 26. 21:28

Idézet: Shadowman007 - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 18:03

Hali.

Kinn volt a "szerelő".
Eléggé vegyes érzelmek keverektek bennem a "munkája" alatt.
Már a kezdetek jól indultak :rolleyes: Bejött a szőnyegpadlós szobába cipővel. :look: (megkértem vegye le, levette)
....

hehe
én ennek az ellentétét tapasztaltam viszont
cipőlevétellel nem volt baja még amikor december elején jártak kint nálam egyébként elég parasztságnak tartom hogy bemegy cipővel :)
aki nálam volt ismerte  parancsokat meg tudott egy két dolgot meg gépelt mint a villám, ja és nem szarozott nem etetett egyből elmondta hogy ne is számítsak 50-60knál többre mert idézem: ,,Kibaszott szar a hálózat most" :) Így hát nem is volt ott sokáig mert hogy nincs is mit néznie, mondtam neki, hogy oké elvileg attol hogy ott kamuzik meg ilyesmi nem lesz jobb a net. :) Gyorsan azért átrakta a modemet a laptopjára hátha valami virus miatt van (tényleg volt már rá eset, hogy virusok miatt volt a letöltésem 15k meg ilyenek).
Másik dolog:
Előző hét csütörtökön nemvolt netem. Pénteken reggel bemegyek az irodájukba, lassan sorszámot sem kell huznum ugyis tudják hogy vagy lassu a netem vagy nincs mert már ismernek, így már lassan hello gájz köszönéssel üdvözlöm a tisztelt egybegyülteket. Szoval nincs net, piros az online, nő mondja hogy megnézik ő gondolja mi a baj mert tegnap dolgoztak. Bement egy másik helyiségbe, aztán kijött hogy 10-15 perces munka kb, ugyhogy még ma kimennek megcsinálják be sem kell menni a lakásba stb. Gondoltam minden fasza akkor, péntek este 6 semmi. Felhivtam a pesti ügyf.szolgálatot semmi vivaldit vagymit nemkellett hallgatnom bizots valami hülye kezdő volt akkor az "ügyeletes" és egyből felvette :). Közölte hogy munkalapra fel van véve, hétfől reggel 9re a javitás. Mondtam neki hogy vicces dolog hogy bementem péntek reggel és a 10 perces munkát nemtudják megcsinálni egész nap:)
Na mind1, nem mintha annyira nagy gond lett volna ugysem voltam otthon a hétvégén, csak anynit nemértek miért nincs legalább szombtaon egy ügyeletes vagy ilyesmi :confused:

#9 Felhasználó inaktív   enrico 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 22:57

Egyébként lassan teljesen oka- és főleg ügyefogyottá válik bármiféle korlát bevezetése. Több megabites sebességgel száguldanak lefelé a mindenféle tartalmak, emellett elég nevetséges, hogy x giga forgalmi korlát van. Ha vki folyamatosan tölt le, pláne nagy sebességgel, akkor azért 1 hónap alatt eléggé korlátolt, hogy mennyi filmet tud megnézni, vagy játékot végigjátszani. Magyarán sokkal, de sokkal többet lehet letölteni, mint amennyit az ember fel is tud "használni". Tudom, van néhány ember, akinél éjjel-nappal menne a letöltés, de 1részt ez 1-2 ember, másrészt pedig ilyen sebességnél már az uj cuccok sem jönnek ki olyan gyakran, hogy állandóan tudjon letölteni, másrészt egy idő után úgy sem töltene állandóan.  A megosztásokra meg ott van a chellos DC hub, az nem fogja eléggé a forgalmat?
Szál nem sok értelmét látom mostmár, akárhonnan is nézem. Levele :pokeas:

#10 Felhasználó inaktív   drs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 05:23

Idézet: korner - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 21:28

Na mind1, nem mintha annyira nagy gond lett volna ugysem voltam otthon a hétvégén, csak anynit nemértek miért nincs legalább szombtaon egy ügyeletes vagy ilyesmi :confused:

Van ugyeletes. Nemreg irtam le egy esetet, ami velem tortent, annyi a lenyege, hogy vasarnap reggel 10 elott pillanatok alatt megoldottak a problemat; vagyis van ugyeletes hetvegen.

drs
"Nem vagyok lama, csak nem talalom az 'any key' gombot."

#11 Felhasználó inaktív   drs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 07:52

Idézet: enrico - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 22:57

Egyébként lassan teljesen oka- és főleg ügyefogyottá válik bármiféle korlát bevezetése.
...

Ezt mar NSD is irta regebben, hogy meg cegen belul sem latjak ertelmet a korlatnak a docsis bevezetese ota, de ez nem az itthoni vezetesen mulik, a kulfoldieket meg nehez meggyozni. Most meg kulonosen nehez lesz, mivel a fatav is bevezette a forgalomkorlatos dsl-t.

drs

#12 Felhasználó inaktív   enrico 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 08:37

Idézet: drs - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 7:52

Most meg kulonosen nehez lesz, mivel a fatav is bevezette a forgalomkorlatos dsl-t.

Naja, de ott is ugyanúgy megvan, hogy általány, ill. max ennyit fizetsz, és azért a pénzért annyit szedsz amennyit akarsz. Viszont ha keveset töltesz, akkor kevesebbet is fizetsz. Ez annak jo,  aki keveset netezik, meg annak ha elmegyek itthonrol mondjuk nyaralni több hétre, akkor ne fizessek annyit, mivel nem is használtam a netet. Nagyobb a mozgástér, talán...

#13 Felhasználó inaktív   drs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 11:45

Idézet: enrico - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 8:37

Naja, de ott is ugyanúgy megvan, hogy általány, ill. max ennyit fizetsz, és azért a pénzért annyit szedsz amennyit akarsz. Viszont ha keveset töltesz, akkor kevesebbet is fizetsz. Ez annak jo,  aki keveset netezik, meg annak ha elmegyek itthonrol mondjuk nyaralni több hétre, akkor ne fizessek annyit, mivel nem is használtam a netet. Nagyobb a mozgástér, talán...

Ertem, amit mondasz, es nagyjabol igazad van, de azt is vedd figyelembe, hogy dsl-nel 1 giga 5 forint, az alap chellonal pedig 1 giga 0.33 forint.
Egyebkent sok osszetevoje van a dolognak, olyanok is, amiket nem ismerunk; arrol nem is beszelve, hogy az ilyen adatokbol sokfele vegeredmenyt ki lehet hozni, a statisztika ketelu fegyver, vagyis be tudom bizonyitani az allitasaimat, de azok ellenkezojet is, szamokkal alatamasztva.

drs

#14 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 13:20

Idézet: drs - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 12:45

...  dsl-nel 1 giga 5 forint, az alap chellonal pedig 1 giga 0.33 forint.

Na, ezt nem értem.
Az a giga nem mega akart lenni véletlenül, csak elírtad?
Vagy gigabitre gondoltál?

#15 Felhasználó inaktív   drs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 13:51

Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 13:20

Na, ezt nem értem.
Az a giga nem mega akart lenni véletlenül, csak elírtad?

De, mega akart lenni. Kicsit szetszort vagyok mostanaban...
Dsl-nel 5 forint/mega (ugye, jok az infoim?), alap chellonal kb. 0.3, chello plusnal alacsonyabb (ugyanez az arany, vagyis a forint/mega vinyoknal 0.1-0.2 korul van, dvd-nel 0.04-0.1, felteve, h jol szamoltam) .

drs

#16 Felhasználó inaktív   drs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 14:56

Lehet, hogy kicsit off, de mar volt itt szo ilyesmirol:

Kapcsolódó szolgáltatás-e a DSL és a vezetékes telefon?

Ezek hujek. Nem hulyek, hanem hujek. Naluk nem tiltja az arukapcsolast a torveny?! Vagy telleg ennyire szuklatokoru, befolyasolhato, megvesztegetheto banda kezeben van a hatalom?

drs

#17 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 15:22

Idézet: drs - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 15:56

Lehet, hogy kicsit off, de mar volt itt szo ilyesmirol:

Kapcsolódó szolgáltatás-e a DSL és a vezetékes telefon?

Ezek hujek. Nem hulyek, hanem hujek. Naluk nem tiltja az arukapcsolast a torveny?! Vagy telleg ennyire szuklatokoru, befolyasolhato, megvesztegetheto banda kezeben van a hatalom?

drs

A hazai ADSL userek szempontjából elég szomorú hír, valószínűleg itthon sem lesz másképp... eddig is el tudták érni a távközlési szolgáltatók, hogy ne kelljen mérsékelt árú, csak szélessávú internetszolgáltatást (beszédátvitelt nem) biztosító előfizetési csomaggal előállniuk, ezek után már példa is van, amire hivatkozhatnak... Magánemberként szomorú vagyok :(

#18 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 18:41

Idézet: enrico - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 23:57

Egyébként lassan teljesen oka- és főleg ügyefogyottá válik bármiféle korlát bevezetése. Több megabites sebességgel száguldanak lefelé a mindenféle tartalmak, emellett elég nevetséges, hogy x giga forgalmi korlát van. Ha vki folyamatosan tölt le, pláne nagy sebességgel, akkor azért 1 hónap alatt eléggé korlátolt, hogy mennyi filmet tud megnézni, vagy játékot végigjátszani. Magyarán sokkal, de sokkal többet lehet letölteni, mint amennyit az ember fel is tud "használni". Tudom, van néhány ember, akinél éjjel-nappal menne a letöltés, de 1részt ez 1-2 ember, másrészt pedig ilyen sebességnél már az uj cuccok sem jönnek ki olyan gyakran, hogy állandóan tudjon letölteni, másrészt egy idő után úgy sem töltene állandóan.  A megosztásokra meg ott van a chellos DC hub, az nem fogja eléggé a forgalmat?

Megint kezdjük? :rolleyes:

Azok ellen van a korlát, akik folyamatosan töltenek le nagy sebességgel. Van értelme, hidd el. Például lehet vele az előfizetőket differenciálni és csomagokat kialakítani - olcsóbban vagy drágábban. Továbbá - mint azt észrevetted magad is - vannak emberek, akiknek fizikai fájdalmat okoz, ha nem mehet 24 órában a letöltés, akár kell, akár nem, a szolgáltatónak viszont ez nem nyereséges, sőt. Ezért ezeket az embereket úgy fogjuk meg, hogy ha elkezd 24h-ban zúzni le, akkor 3-4 nap alatt eléri a korlátot, utána is tölthet teljes sebességgel, csak az a sebesség jóval alacsonyabb >> kisebb konstans terhelés >> kisebb költség.
Download freak-eknek ott a chello dc hub, az nem számol.

Van értelme, hidd el.

#19 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 18:44

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 18:27

Nem olyan régen emelkedett a chello. Azóta a topik 3/4-része  a szar pingekről szól, meg a szakadásokról. Most mindenki már az új  emelést várja....  És utána? Megint jön majd az anyázás?
Imho sokkal jobb lenne a korlát eltüntetése a francba.

Az előbbire próbálunk előre felkészülni, az utóbbi pedig a közeljövőben biztos nem lesz.

#20 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 19:36

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 18:44

Az előbbire próbálunk előre felkészülni, az utóbbi pedig a közeljövőben biztos nem lesz.

Valahogy éreztem, hogy ezt fogod mondani...  :D
De engem nem különösebben zavar, bár nem örülök neki. A nettel meg eddig sem volt bajom.
Csak a sok berakott ping eredményre mondtam, hogy emelés után majd mást sem fogunk látni.  :D
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó