HWSW Informatikai Kerekasztal: Thermaltake A1615 Subzero 4G Peltier elemes hűtés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Thermaltake A1615 Subzero 4G Peltier elemes hűtés CPU Hűtés

#1 Felhasználó inaktív   Easycompany 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 08. 18:10

Azért nyitom ezt a topicot mert gondolkozok rajta hogy vegyek-e ilyet? Véleményeket, tapasztalatokat várok és hogy tényleg bírja-e a 4.00Ghz-t.

#2 Felhasználó inaktív   Easycompany 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 18:11

ja és még hogy jó-e?

#3 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 08. 18:59

Idézet: Easycompany - Dátum: 2005. máj. 8., vasárnap - 18:10

Azért nyitom ezt a topicot mert gondolkozok rajta hogy vegyek-e ilyet? Véleményeket, tapasztalatokat várok és hogy tényleg bírja-e a 4.00Ghz-t.

marketing az egész.
nem érdemes vele foglalkozni.
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#4 Felhasználó inaktív   Easycompany 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 19:10

Szóval akkor nem érdemes megvenni?

#5 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 08:25

Idézet: Easycompany - Dátum: 2005. máj. 8., vasárnap - 20:10

Szóval akkor nem érdemes megvenni?

Nem. Régebben volt egy magyar informatikai lapban teszteredmény, elég siralmas, azonkívül hogy iszonyatosan hangos.

#6 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 08:40

Idézet: Digitel - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 8:25

Nem. Régebben volt egy magyar informatikai lapban teszteredmény, elég siralmas, azonkívül hogy iszonyatosan hangos.

Arról nem is beszélve, hogy az a csodálatos belső tápja valószínüleg gyönyörűen fűti a házat
Panorámák

#7 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 17:38

Valahol olvastam, hogy x hőenergia eltávolításához a Peltier ugyanúgy x energiát vesz fel (köbö).
Vagyis van egy 100W-ot fogyasztó processzor, amit egy durván 100W fogyasztású Peltierrel lehet hűteni. Tehát 100W hő helyett van 200W.

Pofon a sz@rnak, SZVSZ.

#8 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 10. 21:07

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 18:38

Tehát 100W hő helyett van 200W.

....
Amit egy 8 centis ventilátor próbál lehűteni, a házban keverve a 2x hőmennyiséget.
Ha esetleg valami hőcsöves/vizes istennyilával ki lenne vezetve, akkor lenne értelme.

A hűtés-forradalom hőskorában (úgy '99-2000 táján) sokan próbálkoztak Peltiert is beépíteni a vízhűtéses rendszerbe, igen jó eredményekkel.

Csak ott egy 20 wattot fogyasztó procit hűtött egy 300 wattos Peltier, azt meg víz. Így mínuszba ment a proc. hőmérséklete, ami jótékony hatással van a tuningolhatóságra. De így, hogy gyakorlatilag ugyanazt tudja, mint egy sima mezei léghűtés, tényleg csak sznob hülyeség.

#9 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 23:31

Valahol olvastam, hogy x hőenergia eltávolításához a Peltier ugyanúgy x energiát vesz fel (köbö).
Vagyis van egy 100W-ot fogyasztó processzor, amit egy durván 100W fogyasztású Peltierrel lehet hűteni. Tehát 100W hő helyett van 200W.

Pofon a sz@rnak, SZVSZ.

Ez nem egészen így kerek.
Első körben a peltier elem egyik oldala és a másik között ugye kemény hőfokbeli eltérés tapasztalható a peltier effektusnak köszönhetően. Ez akár -40 +50 is lehet! Ezt még egy épkézláb léghűtés is le tudja hűteni.
A másik: Bizonyos fokig a léghűtés is elég neki.

Nekem egy ideje sub zero munkálkodik a gépemen és nekem nagyon bevált. 1 idle kegyetlenül halk gyak áll a venti ha meg alap órajelen dolgozik a proc akkor is max 2000-et pörög. Az igaz hogyha felpöckölöm 3.2-re a procit akkor már kezd visítani és akár 4500-öt is hajlamos pörögni de akkor sem megy a prockó 45 fok fölé.

A belső tápja egy fikarsznyit sem melegszik még kézmeleg sincsen. Annyi lehet a hátránya hogy értelem szerűen a peltier elem azért hajlamos fogyasztani így be kell kalkulálni még +125W-ot kb.

Ha alacsony áron valaki hozzá tud jutni és nem akar vízzel bajlódni annak jó lehet mert tényleg képes extrém órajeleket is megfogni :)

Üdv

#10 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 23:33

Pofon a sz@rnak, SZVSZ.

Jha és a fogyasztás(peltier) és a hődisszipáció(proc hőleadás) azért egy kicsit más tészta :) A peltier elem csak akkor mennyiségű hőt ad le a hűtendő részen amennyit a proc-al érintkezn felvesz. Ez elemenként változik és ugyebár ennek a két hőfoknak a különbsége adja a peltier elem teljesítményszámát. :)

Üdv

#11 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 12:28

Nem értek hozzá, így elhiszem amit mondasz.
Ettől függetlenül a Thermaltake megoldását sz@rnak tartom.

Ha mínuszba vinné a hőmérsékletet (de legalábbis a deltaT mínusz lenne) akkor még OK, de így, hogy egy sima léghűtő teljesítményét produkálja jelentősen nagyobb áramfelvétel mellett, értelmetlen.

Ja és a ventilátor fordulatszáma - pl. egy XP-120 kb. ugyanazt tudja amit a tiéd, 120-as alig forgó hangtalan ventilátorral (mondjuk 1000-1500 rpm).

Na peace, nem akarlak bántani :)

#12 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 22:08

Idézet: Xero - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 23:31

Ez nem egészen így kerek.
Első körben a peltier elem egyik oldala és a másik között ugye kemény hőfokbeli eltérés tapasztalható a peltier effektusnak köszönhetően. Ez akár -40 +50 is lehet! Ezt még egy épkézláb léghűtés is le tudja hűteni.
A másik: Bizonyos fokig a léghűtés is elég neki.

Nekem egy ideje sub zero munkálkodik a gépemen és nekem nagyon bevált. 1 idle kegyetlenül halk gyak áll a venti ha meg alap órajelen dolgozik a proc akkor is max 2000-et pörög. Az igaz hogyha felpöckölöm 3.2-re a procit akkor már kezd visítani és akár 4500-öt is hajlamos pörögni de akkor sem megy a prockó 45 fok fölé.

A belső tápja egy fikarsznyit sem melegszik még kézmeleg sincsen. Annyi lehet a hátránya hogy értelem szerűen a peltier elem azért hajlamos fogyasztani így be kell kalkulálni még +125W-ot kb.

Ha alacsony áron valaki hozzá tud jutni és nem akar vízzel bajlódni annak jó lehet mert tényleg képes extrém órajeleket is megfogni :)

Üdv

egy 125w-os peltiert normál müködés közben te nem nagyon tudsz lehűteni egy léghűtéssel, még úgy sem hogy a másik oldalát nem terheled. kezdjük ott hogy a peltierek müködéséhez min 15V szükséges.
ez a thermaltake csoda max 10C° különbséget produkál a hideg és a meleg odal között. az meg +125W befektetett energiával nézve elég karcsú teljesítmény. Én 90W-os elemekkel csináltam -25C° úgy hogy a meleg oldalt 2C°-os vízzel hűtöttem. Na annak volt értelme. de ez a cucc semmit nem ér.

Üdv.
Panorámák

#13 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 22:10

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 17:38

Pofon a sz@rnak, SZVSZ.

Ha ugyanolyan teljesítményü petierrel hűtenéd akkor az elem mind a két oldala ugyanolyan hőmérsékletű lenne. de valóban jól fogalmaztad meg így sz@r :)
Panorámák

#14 Felhasználó inaktív   Cheeboo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 07:00

nolám, nekem is egy ilyen vana  gépben, azon kívűl, hogy magas a fogyasztása, és gyenge a léghűtése, több okot nem tudok felsorolni. a tápja nem melegszik valóban. visítani visít, de könnyen lehet rajta segíteni egy kapcsoló segítségével. akkutöltövel 24 fok különbséget sikerült kreálni üres járatban (proci  nélkül, csak az eredeti hűtéssel max ford számon(4800 ami eleve nem semmi) a lapátok kialakításai is jók, épp most készülök egy víz hűtéssel megbolondítani, csak az a baja, hogy rá van ragasztva a hűtőbordára. (az aljára nincsen, csak pasztázva)Kép
megpróbálom betenni a fagyiba lehűteni hátha segít rajta, vagy melegíteni és annyit tágul, hogy lejön róla.

üdv. Czibu

#15 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 08:57

Idézet: Cheeboo - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 7:00

nolám, nekem is egy ilyen vana  gépben, azon kívűl, hogy magas a fogyasztása, és gyenge a léghűtése, több okot nem tudok felsorolni. a tápja nem melegszik valóban. visítani visít, de könnyen lehet rajta segíteni egy kapcsoló segítségével. akkutöltövel 24 fok különbséget sikerült kreálni üres járatban (proci  nélkül, csak az eredeti hűtéssel max ford számon(4800 ami eleve nem semmi) a lapátok kialakításai is jók, épp most készülök egy víz hűtéssel megbolondítani, csak az a baja, hogy rá van ragasztva a hűtőbordára. (az aljára nincsen, csak pasztázva)Kép
megpróbálom betenni a fagyiba lehűteni hátha segít rajta, vagy melegíteni és annyit tágul, hogy lejön róla.

üdv. Czibu

szerinetem nem fog lejönni róla, inkább ne kockáztasd meg hogy eltöröd, ha van lehetőséged akkor marasd le a bordáról a lamellákat. Így legalább kapsz egy nagyobb puffer felületet amit egyszerübben és jobba lehet hűteni.

Üdv.
Panorámák

#16 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 06:32

Találkoztam egyszer egy 486-ra való Peltier-es hűtéssel (!), és én is le akartam szedni a Peltiert a bordáról.

Lejött, de kb. 100 apró darabban; középen ilyen kerámiaszerű, törékeny sz@rok vannak, és mind széttört. Pedig nem is feszegettem, csak a körmömmel próbáltam óvatosan lebuherálni.

#17 Felhasználó inaktív   saca3 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 11:41

sziasztok jolenne ha valaki tudna nekem segiteni abban hogy mijen hutest vegyek hamar a hutesrol is beszelgettek van egy elkepzelesem
ami :reseratir 1 plus neven fut
es hogy mibe kellene:
AN8 SLI DELUXE
CPU:3500+ 64 BIT
X850XT PE
2*1024 RAM
200 GB HDD
HA VALAKI TUDNA SEGITENI AZT MEG KOSZONEM
A PROCIT ES A VGA-T SZERETNEM TAMOGATNI VALAMI JO HUTESEL
CSAK NEMTUDOM HOGY AMIT IRTAM AZ JO VALASZTAS E
VAGY HA TUDTOK JOBBAT AKKOR IRJATOK MEG LEGYSZI
ELORE IS KOSZI MINDENKINEK
P5W DH Deluxe  CPU:E6600 Core 2 duo,  3* 250.GB SATA hdd, GAINWARD  8800GTX vivo, 2*1024.RAM 800MHZ. TAGAN 480W-Tap, logitech mx5000 bill, eger mx1000,  samsung 940bf

#18 Felhasználó inaktív   saca3 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 11:44

JA BOCSANAT A VIDEOKARI AZ ATI X850XT PE
DE SZERINTEM EZ MINDENKINEK VILAGOS
BOCSI
:respect:
P5W DH Deluxe  CPU:E6600 Core 2 duo,  3* 250.GB SATA hdd, GAINWARD  8800GTX vivo, 2*1024.RAM 800MHZ. TAGAN 480W-Tap, logitech mx5000 bill, eger mx1000,  samsung 940bf

#19 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 12:31

Bazz.

NE KAJABÁJJ MEE MEKSIKETÜLÖK ÁZZE.
Neközpontozzmindentegybekellírnihogysenkisemneértsemegmitakarszmondani.

Szívesen.

#20 Felhasználó inaktív   saca3 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 11:27

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 13:31

Bazz.

NE KAJABÁJJ MEE MEKSIKETÜLÖK ÁZZE.
Neközpontozzmindentegybekellírnihogysenkisemneértsemegmitakarszmondani.

Szívesen.

szia,
nagyon koszonom hogy segitettel
elobre jutottam a valaszoddal
nagyon kedves es segitokesz ember lehetsz
amugy bocs hogy sokmindent egybe irtam
amugy te piszkalodni jarsz ide vagy beszelgetmi is szoktal
;)

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó