Tehát a fenti routerrel szeretném megosztani a Chello classicot 2 PC-re (1 wireless, 1 LANos). Ezek beállításai érdekelnének és háát...nem vagyok egy wireless-guru, de a routerhez adott leírás alapján működnie kéne. DE NEM!!

Olvasgattam itt a topikokat, de kifejezetetten erre a típusra nem találtam chello-specifikus leírást/beállításokat.
A Nagy Terv:
A SZABIGEP nevű PC kábelen keresztül netezne, az ASSZONYGEP (a szomszéd szobában) nevű PC pedig PCI-os Wifi kártyán (Linksys WMP54G EU V2) keresztül kapná az égi áldást.
Ami eddig történt:
1) Szépen összekötögettem mindent, ahogy a könyvben le van írva. (ugye a SZABIGEP-et patch kábellel kell a routerhez kötni?)
2) Minden bekapcs. a leírt sorrendben.
3) Fel is tudok jelentkezni a routerre (192.168.1.1), be is tudok lépni, de itt a beállításoknál elvesztettem a fonalat.
az ipconfig /all -ra ez jön ki:
Kapcsolatspecifikus DNS-utótag. . . . : chello.hu Leírás. . . . . . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8139 családú PCI gyors Ethernet NIC Fizikai cím . . . . . . . . . . . . . : 00-04-61-53-E0-64 DHCP engedélyezve . . . . . . . . . . : Igen Automatikus konfiguráció engedélyezve : Igen IP-cím. . . . . . . . . . . . . . . . : 80.99.xxx.xxx Alhálózati maszk. . . . . . . . . . . : 255.255.255.0 Alapértelmezett átjáró. . . . . . . . : 80.99.xxx.254 DHCP kiszolgáló . . . . . . . . . . . : 213.46.246.102 DNS-kiszolgálók . . . . . . . . . . . : 213.46.246.52, 213.46.246.51
A router setupjában pedig ezeket a mezőket kellene beállítani:
próbáltam Automatic configuration - DHCP opciót:

és a static IP opciót is, ekkor ezek a mezők jelennek meg:

és a router statusában ez jön elő mindegyik esetben:

Szóval...valaki meg tudná mondani - persze csak címszavakban - ,hogy hová és mit írjak?
Segítségeteket előre is köszönöm és bocs, hogy nagyon hosszú lett...