HWSW Informatikai Kerekasztal: Adobe Photoshop CS2 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (13 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Adobe Photoshop CS2 Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   ADAMX 001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 07. 18:48

Megjelent! :up:

Honlap.
Főbb újítások.

Nézzétek meg mindenképp az újításokat videón is, hihetetlen dolgokat csinálnak.

Ide is leírom:
-Timesaving file handling with Adobe Bridge
-Revolutionary Vanishing Point
-Multiple layer control
-Smart Objects
-Multi-image digital camera raw file processing
-Image Warp
-Advanced noise reduction
-32-bit High Dynamic Range (HDR) support
-Customizable workspaces and menus
-Spot Healing Brush
-One-click red-eye correction

Azt hiszem ez a program elég nagy mérföldkő lesz, forradalmian új opciók vannak benne.
Gondolom hamarosan lesznek tutorialok, guideok is hozzá, azokat is lehetne ebbe a témába gyűjteni.
Hajrá.

#2 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 19:01

most? :)

tudtommal már lassan 3 hónapja piacon van.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#3 Felhasználó inaktív   ADAMX 001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 19:07

Hozzám most jutott csak el a hír. :D
De akkor miért nem volt topicja?

#4 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 22:38

Ezt a tutorialt szeretnem kiprobalni:

tutorial.hu - karbon hatas autora

Odaig szepen eljutok, hogy bemasolom a kepre a kivant mintat. Viszont ennel elakadtam:

CTRL+klikket nyomj a " layer 1 " feliraton, így most a fekete-fehér rész ki lesz jelölve. Utána Selectinverse (CTRL+SHIFT+I) és egy Ctrl+X. Így már kezd jó lenni.

Ugyanis hiba nyomok CTRL + klikket a layer 1-en, nem aktiv utanna a selectinverse. Tobbszor probaltam, sima klikkel is, de csak nem jon ossze. Valakinek lenne otlete a megoldast illetoen? Angol verzios CS2.
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#5 Felhasználó inaktív   andrew-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 03:37

Az elején, amikor kijelölöd a motorháztetőt, a kijelölés után nyomj egy ctrl+c,ctrl+v-t hogy a kijelölt területedet új layer-re tegye.(Ez lesz a layer 1-ed!Amikor behúzod a karbontextúrát akkor úgy nyomj ctrl+click-et a layer 1-en hogy ezen a karbon textúrarétegen vagy!)

bocs ha kicsit érthetetlenül írtam..fél 4 múlt :D

Szerkesztette: andrew-- 2006. 02. 08. 03:38 -kor

i5 3570k [@ 4.2GHz] | ASUS Maximus Gene V | 16GB Samsung [DDR3 1833MHz] | Sapphire HD7950 3GB OC Dual-X | Crucial M4 128GB SSD [Sata3] | Samsung 640+1000GB [Sata2] | ASUS DVD [Sata2] | Seasonic G Series (Gold) [650W] | WACOM Graphire 4 XL | Windows 8.1 Pro [64bit] | Sound Blaster [Zx]

#6 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 07:20

Koszi, de igy sem megy! A layer 1 pedig nalam az a kijelolt terulet, amit "carbonositani" szeretnek. A bemasolt carbon textura a layer 2 mar. :)

Kozben talaltam megoldast:
Bemasolom a carbon texturat, a normal-t atallitom overlay-re. A lasso tool-t kivalasztva, kattintok jobb clicke-et a layer 1-en ("carbonositani" kivant terulet), load selection, layer 1 transparency. Itt meg kipipalom az invertet is. Most ki van jelolve minden mas felesleges dolog, a modositani kivant teruleten kivul. Majd merge layer, utanna pedig egy delete.

Nem tudom ez igy mennyire hatekony, vagy mennyivel rosszabb.

Csatolt fájl:

Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#7 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 07:39

Kerdesem lenne, hátha vki tudja a valaszt. Ujabban a PS spontán fagy, de az egész gépet viszi magával, csak reset segít. Ez akkor tortenik ha jobb gombot nyomok, de nem elsőre, hanem mondjuk harmadik-negyedik alkalommal.
Eddig ilyen nem volt. Nem tudom mihez kotheto. Tettem fel uj videokari drivereket (Ati gyári csak uj verzios), illetve felmentek a szokasos havi win-frissitesek, meg nehany adobe-frissites is.
Szerintetek mi lehet?

[ps. kozben látszolag spontán megszunt a dolog bár lehet még előjön]

Szerkesztette: Wyco 2006. 02. 17. 07:46 -kor

http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#8 Felhasználó inaktív   Mac13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 09:24

Azt szeretném megtudni, hogy:

Tegyük fel van egy fényképem, amin van egy személy és háttér. Hogyan lehet azt megcsinálni, hogy csak az alak látszódjon, a háttér legyen áttetsző! Próbálkoztam a kivágással, de utána betesz egy fehér hátteret, illetve a kivágás soha nem sikerül pontosra!

Ha valaki tudna ebben segíteni, akkor előre is köszönöm!
---------------
üdv
Mac

#9 Felhasználó inaktív   andrew-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 02:03

Idézet: Mac13 - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 8:24

Azt szeretném megtudni, hogy:

Tegyük fel van egy fényképem, amin van egy személy és háttér. Hogyan lehet azt megcsinálni, hogy csak az alak látszódjon, a háttér legyen áttetsző! Próbálkoztam a kivágással, de utána betesz egy fehér hátteret, illetve a kivágás soha nem sikerül pontosra!

Ha valaki tudna ebben segíteni, akkor előre is köszönöm!

Huhh az a baj h nagyon a képtől függ h ilyen esetben milyen kivágási technikát kellene alkalmazni..Egyébként ha kijelölted valamennyire az alakot akkor ctrl+shift+i-vel (asszem ez az invert selection) meg tudod fordítani a kijelölést és tudsz játszani a háttérrel.
i5 3570k [@ 4.2GHz] | ASUS Maximus Gene V | 16GB Samsung [DDR3 1833MHz] | Sapphire HD7950 3GB OC Dual-X | Crucial M4 128GB SSD [Sata3] | Samsung 640+1000GB [Sata2] | ASUS DVD [Sata2] | Seasonic G Series (Gold) [650W] | WACOM Graphire 4 XL | Windows 8.1 Pro [64bit] | Sound Blaster [Zx]

#10 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 10:15

Friss CS2 install, a "Lasso Tool"-t szeretnem hasznalni. Viszont valami nem jo, mert csak ugy tudok kijelolni teruletet, hogy lenyomva tartom a bal egergombot. Szeretnem beallitani a normalis allapotot, csak nem tudom hol kellene es mit. Legyszives segitsetek! Koszi!

#11 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 10:54

Idézet: andrew-- - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 2:03

Huhh az a baj h nagyon a képtől függ h ilyen esetben milyen kivágási technikát kellene alkalmazni..Egyébként ha kijelölted valamennyire az alakot akkor ctrl+shift+i-vel (asszem ez az invert selection) meg tudod fordítani a kijelölést és tudsz játszani a háttérrel.

Igen, eléggé függ a kép milyenségétől hogy mit érdemes használni! Sokféle megoldás van. Régen csináltam már ilyet, de asszem nekem sokszor kellett a képen világosítanom is, mert azért sem sikerült rendesen a körülvágás. Legegszerűbb az "EXTRACT" (asszem legalábbis ez a neve  :think: ) filter használata... Filterek között megtalálod...

para Tomi Filth

#12 Felhasználó inaktív   andrew-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 14:03

Idézet: PeppeR - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 9:15

Friss CS2 install, a "Lasso Tool"-t szeretnem hasznalni. Viszont valami nem jo, mert csak ugy tudok kijelolni teruletet, hogy lenyomva tartom a bal egergombot. Szeretnem beallitani a normalis allapotot, csak nem tudom hol kellene es mit. Legyszives segitsetek! Koszi!

Hm..Nálam mindig is így kellett :think:

#13 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 19:24

Idézet: andrew-- - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 14:03

...

Lehet nem ertjuk egymast! :)

Itthon a nagyvason ugy mukodik a kijeloles, hogy lenyomom egy ponton a bal gombot, elengedem. Ha elhuzom az egeret, akkor latni, hogy letrejott egy "gumivonal". Huzhatom barhova a kurzort, viszi magaval. Egy masik pont felett lenyomva ismet a bal egergombot, egy uj pont jon letre, ahonnan ismet van "gumivonal", a ket pontot fix egyenessel koti ossze.

Ezzel ellentetben az irodaban, lenyomom a gombot, nem jon letre sem pont, sem gumivonal. Csak akkor hajlando mukodni a "lasso tool", ha lenyomva tartott egergombbal korberajzolok egy teruletet. De igy nem tudok aprolekosan korbejelolni egy hatart, mert bemozdul a kezem, stb.

Igy mar remelem ertheto valamelyest, hogy mi is a problema.

#14 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 04. 19. 19:33

Idézet: PeppeR - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 19:24

Lehet nem ertjuk egymast! :)

Itthon a nagyvason ugy mukodik a kijeloles, hogy lenyomom egy ponton a bal gombot, elengedem. Ha elhuzom az egeret, akkor latni, hogy letrejott egy "gumivonal". Huzhatom barhova a kurzort, viszi magaval. Egy masik pont felett lenyomva ismet a bal egergombot, egy uj pont jon letre, ahonnan ismet van "gumivonal", a ket pontot fix egyenessel koti ossze.

Ezzel ellentetben az irodaban, lenyomom a gombot, nem jon letre sem pont, sem gumivonal. Csak akkor hajlando mukodni a "lasso tool", ha lenyomva tartott egergombbal korberajzolok egy teruletet. De igy nem tudok aprolekosan korbejelolni egy hatart, mert bemozdul a kezem, stb.

Igy mar remelem ertheto valamelyest, hogy mi is a problema.

A probléma, hogy 2 féle lasso tool-t használsz a 2 gépen :) Az első esetben amit leírtál, az a polygonal lasso tool, a második meg a "sima" lasso tool:

http://www.mediacollege.com/graphics/photo...tool/lasso.html

Kép

Szerkesztette: zZsOlTi 2006. 04. 19. 19:36 -kor

-ZsOlTi-

#15 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 19:41

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 19:33

...

Mondasz valami okosat! Koszonom a gyors segitseget!
Latszik mennyire ertek a programhoz...  :Đ

#16 Felhasználó inaktív   nandidos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 04. 12:17

nekem megvan és ezt használom éjjel-nappal :) nagyon jó kis program, én szerintem a legjobb a kategóriájába. ha vkinek kell vmi segítség, én szívesen segítek!

#17 Felhasználó inaktív   Gabor^^ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 19:25

Hi!
A program betöltés sebességén lehet javítani?
pl. ne töltődjenek be olyan részek amiket nem használok.
Respect! G@bor

<a href='http://ctek.hu' target='_blank'>[Ctek]</a>

#18 Felhasználó inaktív   nandidos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 10. 07:14

nem hiszem, de ez nem zárja ki!

#19 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 06. 18. 21:33

Mostanában nagyon nagy divat lett a plasztikus felület. azt tudom hogy kell elkövetni ez megy akár PS-al is, de az hogy alatta van perspektívikus árnyék azt nem tudom hogy csinálják. Corelbe ez egy mozdulat, de a corelt útálom. Illetve nem csak a perspektivikus árnyék érdekelne, hanem alatta a tükröződés! van erre külös spéci progi vagy megy ez photoshoppal is? vagy esetleg illustratorral?
:respect:

#20 Felhasználó inaktív   Gabor^^ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 21:41

Idézet: Basic - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 22:33

Mostanában nagyon nagy divat lett a plasztikus felület. azt tudom hogy kell elkövetni ez megy akár PS-al is, de az hogy alatta van perspektívikus árnyék azt nem tudom hogy csinálják. Corelbe ez egy mozdulat, de a corelt útálom. Illetve nem csak a perspektivikus árnyék érdekelne, hanem alatta a tükröződés! van erre külös spéci progi vagy megy ez photoshoppal is? vagy esetleg illustratorral?
:respect:

Mi az a perspektívikus árnyék?  :rolleyes:
Respect! G@bor

<a href='http://ctek.hu' target='_blank'>[Ctek]</a>

Téma megosztása:

• (13 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.