ASUS WL-500 nyomtató portjának használata. Egy HP Color LaserJet 5-el.
Elküldve: 2005. 07. 13. 19:40
Rá van köteve, fel is ismeri, de nem nyomtat még tesztoldalt sem...
Az installálásnál az okos könyv azt írja, hogy portnak állítsam be a "Remoute Port (Printer Sharing)"-et... no ez az amim nincs... DE erre is kínál mágoldást, méghozzá a saját kis okos programjával ami viszont szintén nem úgy működik mint a rajzon... Csak úgy tudok benne portot létrehozni, hogy megadom a rooter IP-jét. Ez eddig szerintem nem is lenne baj, hosz végre fent van a nyomtató alapértelmezettként, be van benne állatva portnak a rotter IP-je, de valahogy a nyomtató meg sem mukkan...
Mi lehet a bibi???
És ha már itt járunk hogy hozok létre "Remoute Port"-ot?
Jó lenne, ha működne, mert a mostani hálókártya a nyomtatóban nem egy mai csirke és elég lassan kezd el nyomtatni... bár ez nem csak a kértyától van!!!
JA és ha már ennyit kérdezek: Vajon a rooter USB csatlakozójára webkamerán kívül is rá lehet dugni hálózati szeközöket? Teszem azt pl egy USB-s nyomtatót???
Előre is köszi a segítséget!!!
Elküldve: 2005. 07. 13. 21:20
Elvileg ez tenné fel remote port-ot.
Elküldve: 2005. 07. 14. 11:39
Idézet: Major - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 19:40
Rá van köteve, fel is ismeri, de nem nyomtat még tesztoldalt sem...
Az installálásnál az okos könyv azt írja, hogy portnak állítsam be a "Remoute Port (Printer Sharing)"-et... no ez az amim nincs... DE erre is kínál mágoldást, méghozzá a saját kis okos programjával ami viszont szintén nem úgy működik mint a rajzon... Csak úgy tudok benne portot létrehozni, hogy megadom a rooter IP-jét. Ez eddig szerintem nem is lenne baj, hosz végre fent van a nyomtató alapértelmezettként, be van benne állatva portnak a rotter IP-je, de valahogy a nyomtató meg sem mukkan...
Mi lehet a bibi???
És ha már itt járunk hogy hozok létre "Remoute Port"-ot?
Jó lenne, ha működne, mert a mostani hálókártya a nyomtatóban nem egy mai csirke és elég lassan kezd el nyomtatni... bár ez nem csak a kértyától van!!!
JA és ha már ennyit kérdezek: Vajon a rooter USB csatlakozójára webkamerán kívül is rá lehet dugni hálózati szeközöket? Teszem azt pl egy USB-s nyomtatót???
Előre is köszi a segítséget!!!
1. Nem írtad, hogy milyen a router pontosan. 500g vagy 500g Delux? Mert a simán USB+LPT van, a deluxon 2 db USB2.0
2. Hova dugtad a nyomtatót, ha nem az USB-be a router-en?! LPT-s?
3. Milyen win-t használsz? Ha XP, akkor a könyv direkt felhívja a figyelmet (delux esetén tudom biztosan), hogy LPR Client módot válassz az installnál.
Ha XP-d van, akkor:
1. Nyomtató hozzáadása
2. Helyi nyomtató (P&P nélkül!)
3. Új port létrehozása - Standard TCP/IP port
4. Nyomtató IP címe a router IP címe, tehát default esetben 192.168.1.1
5. Amit a port nevének felajánl, az jó, ne bántsd!
6. Eszköz típusa: Egyéni (Beállítások gomb)
7. Protokoll: LPR
8. Várólista neve: LPRServer
9. Következő lépésben a befejezés gomb után kiválaszod a nyomtatód
10. Kész.
Ugyan ezt meg lehet csinálni a programjával is. És minden működik. Szóval nem kell szidni, csak figyelmesen csinálni.
IBM T42 (UC2CXHL, 2373-CXG), 15" SXGA+, Pentium-M 1.8Ghz/2MB, 512MB RAM, Hitachi 60 GB/7200RPM, ATI M-Radeon 9600/64MB
Elküldve: 2005. 07. 14. 16:19

A 7-es és a 8-as pont volt ami kimaradt...
Amúgy nem szidtem csak kérdeztem, hogy hogyan is van ez...
KÉRDÉS MÉG:
Az "LPR bájtszélesség engedélyezése" fület be kell Xelni?
JA amúgy a rooter egy WL-500g 802.11g és XP alatt használom!
JA és akkor ennek az USB portjára lehet mégegy USB-s nyomtatót izzítani?
Elküldve: 2005. 07. 14. 16:22
Idézet: Major - Dátum: 2005. júl. 14., csütörtök - 17:19
[B]AMÚGY ROUTER
Elküldve: 2005. 07. 14. 18:11
Idézet: Major - Dátum: 2005. júl. 14., csütörtök - 16:19

[...]
KÉRDÉS MÉG:
Az "LPR bájtszélesség engedélyezése" fület be kell Xelni?
[...]
JA és akkor ennek az USB portjára lehet mégegy USB-s nyomtatót izzítani?
NM.
A byteszélességet nem kell beXelni.
Az USB-s dolgot nemtom, mert nekem Deluxos van és azon eleve 2 usb van, az egyik a nyomtatónak. Másik meg aminek akarod. USB-s háttértár az FTP szervernek, vagy webcam pl.
A sima g-s verziót nem ismerem sajnos. De a leírásban biztos benne van.
IBM T42 (UC2CXHL, 2373-CXG), 15" SXGA+, Pentium-M 1.8Ghz/2MB, 512MB RAM, Hitachi 60 GB/7200RPM, ATI M-Radeon 9600/64MB
Elküldve: 2005. 07. 14. 18:21
Akkor mág kicsit átnyálazom a leírást hátha okosabb leszek!!!

Elküldve: 2005. 07. 22. 22:29
A ruter setupjában mutatja, hogy felismeri a nyomtatót, de a fent leírt telepítési mód ellenére nem hajtható végre a nyomtatás hibaüzenetet kapom.
Tud valaki ehez hozzászólni?
Elküldve: 2005. 07. 22. 22:56
Hiba történt a port konfigurálása közben. A müveletet nem lehet végrehajtani.
Mi lehet ez?
Elküldve: 2005. 08. 01. 13:37
A WL-500g-s routerre lehet usb 1.1 hub-ot tenni, abba nyomtatót + usb hdd-t dugni (bár kissé csínján kell bánni vele, lévén elég kevés a memória a routerben, ha jól emléxem csak 16MB), s máris működik.
Nekem eddig csak a webkamerával volt gond, az soha nem akart menni. Az újabb firmware-ekben hiába állítod a webcam illesztő progiját (protokolt) , a save+restart után mindig az elsőre állt vissza.
Hdd-t max 32 gb-ig kezel, elvileg 4-5 particiót is tud kezelni (én ezt nem próbáltam). Fat/fat32-alatt irás/olvasás, ntfs alatt csak az olvasás megy.
Én egy hplj1020-szal próbálkozom, elég különös dolgokat produkál: nem látja a printert a státusz ablakban,
a kliens gépekről 1-2x megy is, aztán már nem nyomtat, csak úgy tesz, mintha működne: kiveszi a munkát a nyomtatási sorból.
György
Elküldve: 2005. 08. 02. 12:12

Elküldve: 2005. 08. 06. 21:34
Érdemes megnézni a támogatott nyomtatók listáját az alábbi címen:
http://www.asus.com.tw/products1.aspx?l1=1...=0&share=txt/30
Nekem HP1000-es van és az nem támogatott. HP1010-est próbáltam az tökéletes.
Elküldve: 2005. 08. 06. 21:40
Tudja valaki, hogy a gyári firmware-t ( 1.8.1.9 ) , ha frissítem bármely újabbra akkor miért dob le a netről kb 20 - 30 percenként.
Van valami megoldás? WL-500g
Elküldve: 2005. 08. 17. 23:11
Idézet: LogFox - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 21:40
Tudja valaki, hogy a gyári firmware-t ( 1.8.1.9 ) , ha frissítem bármely újabbra akkor miért dob le a netről kb 20 - 30 percenként.
Van valami megoldás? WL-500g
Ne a gyárit használd, mert az egy gagyi !
Töltsd le a legfrissebbet INNEN
Elküldve: 2005. 11. 04. 12:14
Legalábbis itt az van: http://www.xbitlabs.com/articles/other/dis...s-wl500g_4.html
Elküldve: 2005. 11. 07. 09:58
Valóban jár hozzá kamera?
Milyen usb külső házakat kezel le?
Milyen kamerákkal bírkozik meg?
És ami a legfontosabb, hp cp 1700-as nyomtatómat lekezeli? Nincs erről infó a siteon ahol listázzák a kompatibilis nyomtatókat! Valaki?
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel
Elküldve: 2005. 11. 07. 22:15
Idézet: sbazsi - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 10:58
Milyen usb külső házakat kezel le?
Milyen kamerákkal bírkozik meg?
És ami a legfontosabb, hp cp 1700-as nyomtatómat lekezeli? Nincs erről infó a siteon ahol listázzák a kompatibilis nyomtatókat! Valaki?
Lehet, hogy van ahol jár hozzá webcam, de az szvsz nem Mo.-n van.
Kompatíbilitási infók (angol):
http://www.asus.com/products1.aspx?l1=12&l...=0&share=txt/30
http://wl500g.info/f...isplay.php?f=24
Elküldve: 2005. 11. 15. 17:49
Szerintem bármilyen USB külső merevlemezházat lekezel, elvégre az USB egy szabványos kommunikációs port

Ha a nyomtató egy széria része, és a szériát támogatja a router, akkor jó eséllyel az egyedi modellt is fogja. Pl. Canon nyomiknál az S520-at támogatja, de nincs feltüntetve az S520, viszont a két nyomtató szinte ugyanaz (szolgáltatásokban van eltérés, egyébként a belső szinte ugyanaz).
Engem egy dolog érdekelne (mivel ilyen routerem van 7 hónapja): mi felel meg ennél a routernél a port forwardingnak? Mert ilyen néven nem szerepel a dolog a routerben, van viszont port trigger (ami vészesen hasonlít, de nem lehet UDP és TCP portot egyszerre beállítani), illetve virtual server.
Ötlet?
A nyomtató telepítése egyébként lépésről lépésre le van írva egy gyorstalpaló lapon is és a kézikönyvben is.
Üdv!