HWSW Informatikai Kerekasztal: Hitachi SATA2 - Error loading operation system - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hitachi SATA2 - Error loading operation system nincs boot Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   f_m_c 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 22. 08:41

Hi!
Számomra érthetetlen problémával küzdök:
Nemrégiben vettem egy Hitachi SATA2 160Gbos winyót,a rendszer fel is ismeri (igaz,úgy mint 1 usb eszközt,lent figyel a trayben a bizt. eltávolítás ikon), particionáltam 2 felé. Eddig ok,ám ámint szerettem volna rá rendszert rakni,egyszerűen nem hajlandó bebootolni,eljutok addig (már vagy 15x megtettem),h F6,kislemez,leformázom,felmásolja a winyóra a win a telepítőfileokat,majd reboot és a topicban említett üzivel megáll.Próbáltam már x64 alatt (először aszittem,h miatta van),majd 2k,XP SP2 de mindnél ua.Ha lényeges, leírom a vasat -> MSI Neo2 Platinum,3000+,a Hitachi mellett van 2db Seagate (ide),próbáltam persze úgy is,h csak a Hita van bent... sehogyse,köszönök minden segítő hozzászólást!

#2 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 22. 08:54

Idézet: f_m_c - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 9:41

Hi!
Nemrégiben vettem egy Hitachi SATA2 160Gbos winyót,a rendszer fel is ismeri (igaz,úgy mint 1 usb eszközt,lent figyel a trayben a bizt. eltávolítás ikon), particionáltam 2 felé. Eddig ok,ám ámint szerettem volna rá rendszert rakni,egyszerűen nem hajlandó bebootolni,eljutok addig (már vagy 15x megtettem),h F6,kislemez,leformázom,felmásolja a winyóra a win a telepítőfileokat,majd reboot és a topicban említett üzivel megáll.Próbáltam már x64 alatt (először aszittem,h miatta van),majd 2k,XP SP2 de mindnél ua.Ha lényeges, leírom a vasat -> MSI Neo2 Platinum,3000+,a Hitachi mellett van 2db Seagate (ide),próbáltam persze úgy is,h csak a Hita van bent... sehogyse,köszönök minden segítő hozzászólást!

Aktív partíciót kijelöltél?
 aláírás
Spoiler

#3 Felhasználó inaktív   f_m_c 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 09:02

Jahh,még PM8-al,bár az a progi 2x is lefagyott,amin kissé csodálkoztam de a 15Gbos particiot kijelöltem a systemnek...

#4 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 09:35

Idézet: f_m_c - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 10:02

Jahh,még PM8-al,bár az a progi 2x is lefagyott,amin kissé csodálkoztam de a 15Gbos particiot kijelöltem a systemnek...

Ugye, az az első partíció és primary?
 aláírás
Spoiler

#5 Felhasználó inaktív   f_m_c 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 18:14

Igen,de most 32 bit alatt újraparticionálom,mert 64 alatt emléxem voltak gondjai a PMnek,remélem az volt a hiba...

#6 Felhasználó inaktív   f_m_c 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 18:55

Nos,még ez a kis reménysugár is szertefoszlott,ugyanis a helyzet változatlan. A particio primary, active és mégis -> error loading operating system  :confused:
az,h SATA2-es,mennyire kavarhat be? 

#7 Felhasználó inaktív   vier 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 07. 25. 07:13

Ez a dolog engem is érdekelne! Tudna valaki segíteni? :rolleyes:
Ha lezuhansz egy szikláról, próbálj meg repülni.
Úgysincs már mit veszítened

#8 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 07. 25. 07:40

A sata elvben ugyanúgy érhető el, mint a szabványos ide felületek-ha az oprendszer településkor felismeri a vezérlőt, nem kéne gondnak lennie-hacsak nem bug-os valami.
Tipp: Hagyd a fenébe a PM-et, minek vacakolsz vele? Az XP telepítőjével létre tudod hozni az elsődlegest (jobb rábízni, hogy mit hoz létre a rendszernek), a többit pedig xp alatt a lemezkezelővel, ott tudsz variálni vele mindent, amire szükséged lehet-nem kell PM.
Esetleg próbálj meg egy lemeztesztet a gyártó programjával, és egy zerofill-t, az biztosan eltávolítja a hibás partícionálás nyomait.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#9 Felhasználó inaktív   Assaiki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 19:10

Erdekes,nekem is kb ez a problemam,csak en 200-as samsung sata hdd-re probaltam feltelepiteni a wint...
Partition magic 8.01-el ketfele particionaltam a vinyot,es a kisebbik felere probaltam meg az xp-t telepiteni,sikertelenul (nekem kicsit eltero szoveger irt: missing operating system).
Namarmost megprobaltam azt is,hogy az xp telepitoje formazza le a particiot,eredmeny ugyanaz.
Aztan jott a dobbenet,amikor kiprobaltam egy sima pata 160-as samsung vinyoval is a telepitest (ott egyben volt a 160 giga),es ott is ugyanez lett az eredmeny.

UI: ha visszarakom a regi rendszervinyot,arrol gond nelkul betolti az oprendszert (egy regi maxtor,amitol szabadulni akarunk)

#10 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 19:16

BIOSban trükközni a SATA móddal segithet, nativ-compatibility-mixed és tsai, valamint az emlitett zerofill. Biosfrissités sem hülyeség, tovább, F6ra a telepitőnek beadagolt SATA driver sem árthat.

#11 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 23:07

Idézet: Assaiki - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 20:10

Aztan jott a dobbenet,amikor kiprobaltam egy sima pata 160-as samsung vinyoval is a telepitest (ott egyben volt a 160 giga),es ott is ugyanez lett az eredmeny.

UI: ha visszarakom a regi rendszervinyot,arrol gond nelkul betolti az oprendszert (egy regi maxtor,amitol szabadulni akarunk)

Esetleg nem a régi rendszervinyó mellé telepítetted az új Wint? Talán azon maradt a boot.ini. :confused:
Nekem most ilyen gondom van, az egyik vinyón XP, a másikon 2k3 próbavezió, de az új alaplappal azt mondja a boot elején, hogy nem tudja a merevlemezt olvasni. :think:

#12 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 01:26

Máris megoldottam a problémámat, az új alaplapon nem ugyanaz volt a HDD-k sorrendje, így csak a boot.ini átszerkesztése kellett (Win2k3 lemezének a sorszámát 2-ről 3-ra módosítani) a boldogsághoz.

#13 Felhasználó inaktív   Robi19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 13:12

Hát a kedves topicindítónak. Sajnos az utóbbi időkben az MSI lapjai különösen a SATA2 es szabványú lapok többször produkálnak hülyeségeket. Sajna ez abból ered hogy az MSI sz*r sata2 controllert rak a lapjaira ami nem igazán akar normálisan műxeni :) Az utóbbi fél évben többször is hallotam haveroktól akik MSI-t használnak hogy gondok vannak a SATÁról való boot-tal. De persze amit 2-More fórumtársunk mondott azt meg kéne próbálni mert általában ezek a sata módok mondják meg hogy most akkor ki legyen a PM. Ha már minden módot végigjátszottál akkor ki kéne próbálni a winyót másik gépben hogy ott boot-ok e ha igen akkor a lap vissza garba aztán ha mindenképpen SATA2 es winyót akarsz használni akkor ne az MSI-t válaszd és abból se a NEO-t.

#14 Felhasználó inaktív   Assaiki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 18:04

Idézet: erdoke - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 0:07

Esetleg nem a régi rendszervinyó mellé telepítetted az új Wint? Talán azon maradt a boot.ini. :confused:
Nekem most ilyen gondom van, az egyik vinyón XP, a másikon 2k3 próbavezió, de az új alaplappal azt mondja a boot elején, hogy nem tudja a merevlemezt olvasni. :think:

sajnos nem az lesz a gond,a telepites idejen a regi rendszervinyo fizaikailag 10-15 kilometerre volt a geptol :)

#15 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 19:46

BIOS-ban a boot sorrendben első helyre raktad a SATA-t?
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#16 Felhasználó inaktív   Assaiki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 20:10

Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 20:46

BIOS-ban a boot sorrendben első helyre raktad a SATA-t?

termeszetesen

#17 Felhasználó inaktív   f_m_c 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 14:17

Nehezen t'om elhinni ezt a SATA2 unkompatibilitást az MSI részéről,nem ez az első lapom tőlük és eddig mindig meg voltam elégedve...  :respect:  valszeg az lesz,h az egészet úgy ahogy van letolom és particionálom újra install alatt/előtt csak az a gond,h majdnem tele van  :) ahogy sikerál archiválnom jelentkezek,1ébként legfrisebb bios van fent -> 07.12.

#18 Felhasználó inaktív   f_m_c 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 18:28

Nos,mégis kedveli a SATA2-es cuccot a lap,csak azt a PM-et nem kellett volna használni,jól be is kavart,de most már vidáman pörög a rendszer a Hitán. Viszont a biztonságos eltávolítás ikon még mindig figyel a trayben,még azt kéne valahogy eltüntetnem  :(

#19 Felhasználó inaktív   LaMeRick 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 22:19

Hellobello!

Nekem detto ugyanez a problemam csak Abit alaplapom van, meg samsung SATA2es 200as vinyom. Erdekelne, hogy tulajdoneppen hogy is oldottad meg a problemat? Nekem nincs font Partiton Magic, a 60 gigas maxtor vinyom alol a windows sajat progijaval particionaltam a vinyomat, majd a samsungra akartam felrakni a win-t. az elso rr utan ugyanez a hibauzenet....

#20 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 06:51

Idézet: f_m_c - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 9:41

Hi!

Gondoltam szólok hogy a VIA féle VT8237-es délihíd nem kompatibilis a SATA2-es vinyókkal.
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó