Elküldve: 2005. 08. 21. 20:11
Játékmenethez csak annyit, hogy iszonyatosan érződik rajta a konzol, de azért öszességében tetszett. Közös inventoryja van a karaktereknek, és amit már megszereztél tárgyat, az mindíg elérhető bármely karakterrel is játszol éppen.
Leg hasznosabb megoldásnak azt találtam, ha a harcos karaktereket támadó ai-ra kapcsoltam, a két ranged arcot pedig defenzívre, majd ezek közül irányítottam valamelyiket. Számomra problémás volt nagyobb összetűzések közepén a kombókat leadagolni a harcosokkal, mert állandóan megszakítottak, ha az ai vezérelte akkor ez a probléma nem állt fenn. Ráadásul a tudós arc erősebbik fegyvere átlövi a fél pályát, és mindent ami az útjában van letarol.
Számomra egy idő után zavaró volt a menü lassúcska beugrása (konzolos csili-vili megoldás miatt pár másodperc míg lemegy az animáció), illetve harc közben a spell animációkat rendre végignézni, egy nagyobb csata közepén esetleg több egymást követő harc esetén.
Az fontos, hogy amikor lehetőséget ad a játék arra, hogy az addig igen égető tevékenységet elhalasztva egy kicsit szabadon kóboroljon az ember, akkor érdemes ezt megtenni, ugyanis lesz egyszercsak egy olyan pont, amikor már nem lehet visszatérni a játék legelején lévő kastélyba, és ha ott kihagyott valamit a játékos, akkor azt nincs módja pótolni! Ez most kicsit spoiler, de az elolvasásával max megkíméled magad attól, hogy a főboss előtti harcnál bosszankodsz azzal, hogy töltheted vissza egy sok órával korábbi mentésedet, vagy kezdheted előröl az egész játékot. Így amint teheted a varázsló buxával menj be a kertbe, illetve a tudós sráccal a trónteremben van egy összetettebb secret. A többi szerintem megtalálható, a lényeg az, hogy a finálé előtt a kastély az egyetlen hely, ahova már nem lehet visszamenni, így ott érdemes lezárni minden szálat amint lehet.
A terület amúgy kissebb zónákra osztható, és a zónákat összekötő utakra. Ha egy-egy aréna szerű zónába betéved a játékos a csapattal, akkor meglehet, hogy a menekülési útvonalak lezáródnak, és egy ellenséges egységek kerülnek a területre, ahonnan a harc megnyerése után távozhatunk. A harcot az esetben veszítjük el, ha minden játékos karakter meghalt, löttyökkel, vagy spec skill segítségével visszahozhatók menet közben az elsettek, amíg legalább egy karakter él, illetve harc végeztével a levert egységek 1HP-vel feltámadnak. Azt fontos még tudni, hogy nincs automata gyógyulás, illetve minden karaktert ugyanannyi hp-vel és sp-vel látsz viszont legközelebb, mint amennyivel elválltál tőle, szóval hiába van egy két órás szakasz, ahol nem látod a harcost, ha visszakapod az irányítást, akkor is 1hp-vel fog rendelkezni, ha nem gyógyítottad meg.