HWSW Informatikai Kerekasztal: Sudeki - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Sudeki japán akció-rpg

#1 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 21. 12:40

A Sudeki egy eredetileg XBOX-ra készült mangás Akció-RPG PC-s átirata. Keveset játszottam még vele, de a hangulata lenyűgöző :respect: Grafikailag sem csúnya, sőt, bár a konzolos vonások meglátszanak benne, de ez nem túl zavaró. Én egy 9600XT-vel próbáltam, 1024-ben játszható, bár azért elég határeset, mondjuk, hogy 9700-9800-6600 kombó nem árt neki, persze lehet, hogy a procim gyenge hozzá (2000+). Viszont a konzolos maradványok pozitívan is megjelennek: alig 100-120 MB RAM-ot eszik a játék, így akár 256 megával is élvezhető lehet.
A játék egyik legnagyobb egyedi vonása, hogy FPS részek is vannak benne, mivel még nagyon az elején vagyok, ezekkel nem találkozom, de kíváncsian várom :)
Első benyomásra (kezelés+nézet) leginkább a Gothicra hasonlít.

Hivatalos oldal

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép

Kép
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#2 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 13:10

Pfu olvastam róla 1-2 tapazztalatot....
Gépigény az van bőven állítólag. 5900Xt-vel lemegy 2-3 fps-re is  :omg:

Mondjuk engem különösebben nem érdekel a game. I hate manga :)

Szerkesztette: -=M@X[treme]=- 2005. 08. 21. 13:27 -kor

#3 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 13:21

Idézet: -=M@X[treme]=- - Dátum: 2005. aug. 21., vasárnap - 12:10

I hate manga :)

:up:  :respect:
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#4 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 15:15

akkor ezt ne itt tárgyaljátok ki lehetőleg, kösz.

#5 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 15:24

:rolleyes:
Elnézést hogy el mertem mondani a vélemnyem?  :omg:
Milyen kitárgyalás?  :think: Szóltunk mi 1 rossz szót is?  :think:

#6 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 17:47

Szépen szóltak hogy fejezd be. 22 évesen ideje lenne felnőni.

Az offolásotokból már sokaknak elege van.

#7 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 17:58

legalabb visznek egy kis eletet a forumba... :omg:
macbook air 2014

#8 Felhasználó inaktív   NateDog 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 18:13

tetszik. van hangulata :up:
Az FPS nézet csak néha szerepel a játékban?

Szerkesztette: Nate Dog [BAT] 2005. 08. 21. 18:14 -kor

"...az istenverte falakból jönnek elő !"
"Nuke it from orbit! It is the only way to be sure!"

#9 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 21. 18:34

-=M@X[treme]=-, dani83, ha nem hagyjátok abba az értelmetlen offolós ámokfutást, amivel az utóbbi időben a játszótérré változtattatok nem egy topikot, akkor garantálom, hogy hosszú hetekig nem lesz módotok hozzászólni a fórumhoz.  :mad:

#10 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 18:52

Ja, néha, pl. itt már fárasztó, az tény. :D  Nem is tudtam, hogy ez megjelent PC-re is. Lehet, hogy lecsekkolom. Demo tuti nyet... :rolleyes:

#11 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 18:57

Kritikák nem rosszak, grafika is szép. Amig nem jön a Fable, lehet, kipróbálom.
Kritikák

#12 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 19:08

Én szvsz nem próbálom ki, de majd talán egyszer lehet :)
Egyenlőre nem vonzanak az ilyen gamék  :think:
(remélem emiatt a negatív kritika miatt nem rúgnak ki a fórumról pár hétre  :eek: )
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#13 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 19:20

:offtopic: nekem semmi bajom nincs veletek (Max és Dani), de rosszul tud esni, ha az ember nyit egy topicot egy játéknak aminek nagyon örül, hogy végre ilyen is van PC-re (mert a stílus - még ha ti ennek örültök is - szinte csak konzolon él), és akkor rögtön lehúzzátok.
Persze ezt sokan csinálják így, hogy pl. nem is szeretik az FPS-eket, és elmennek fröcsögni pl.  Doom topicba, de srácok, próbáljatok egy kicsit tekintettel lenni a többiekre. Én sem vagyok oda az autós játékokért, mégsem megyek hányni az autós topicokba ;) azzal nincs is baj, hogy a játékról kifejtitek a véleményeteket, de ha a stílust sem bírjátok, akkor meglehetősen értelmetlen egy játékról véleményt nyilvánítani. :offtopic:

vissza a játékhoz: kikapcsolt árnyékokkal kb. duplájára nő az fps, így mostmár 9600XT-n is 40-50 fps, ráaádsul így méginkább meseszerű lesz a grafikája :) Elég durva egyébként, az elején néztem, hogy mi a toszért 16+ a besorolása, de aztán az első harcnál megláttam :) hát van vér rendesen...
elég nehéz egyébként, az első bossnál jól meg is haltam... nem egy agyatlan üsd-és-vágd játék, néha komolyan taktikázni kell. Meg figyelni a save pointokat, mert könnyen elmegy mellettük az ember :omg:

most szedem a patchet, kíváncsi leszek, hogy gyorsít-e rajta.

#14 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 19:54

Idézet: HavocS - Dátum: 2005. aug. 21., vasárnap - 19:20

...

vissza a játékhoz: kikapcsolt árnyékokkal kb. duplájára nő az fps, így mostmár 9600XT-n is 40-50 fps, ráaádsul így méginkább meseszerű lesz a grafikája :) Elég durva egyébként, az elején néztem, hogy mi a toszért 16+ a besorolása, de aztán az első harcnál megláttam :) hát van vér rendesen...
elég nehéz egyébként, az első bossnál jól meg is haltam... nem egy agyatlan üsd-és-vágd játék, néha komolyan taktikázni kell. Meg figyelni a save pointokat, mert könnyen elmegy mellettük az ember :omg:

most szedem a patchet, kíváncsi leszek, hogy gyorsít-e rajta.

Softmodolt radeon 9700on játszhatóan megy 1280*1024-ben árnyékokkal is, viszont ati kártyákon az árnyékok okozhatnak problémákat (bizonyos helyeken merevrefagy az egész rendszer), hivatalos fórumon is az árnyékok kikapcsolását javasolták. Árnyék nélkül tökéletesen gördülékeny, soha semmit meg nem reccen.

Peccsel annyi van, hogy az a boltban megvásárolható verzióhoz van, nem a magazin verzióhoz, mert az utóbbi nem tartalmazza a másolásvédelmet (mint általában egy-két magazinokhoz adott játék verzió), így a peccs tönkrevágja.

#15 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 20:11

Játékmenethez csak annyit, hogy iszonyatosan érződik rajta a konzol, de azért öszességében tetszett. Közös inventoryja van a karaktereknek, és amit már megszereztél tárgyat, az mindíg elérhető bármely karakterrel is játszol éppen.

Leg hasznosabb megoldásnak azt találtam, ha a harcos karaktereket támadó ai-ra kapcsoltam, a két ranged arcot pedig defenzívre, majd ezek közül irányítottam valamelyiket. Számomra problémás volt nagyobb összetűzések közepén a kombókat leadagolni a harcosokkal, mert állandóan megszakítottak, ha az ai vezérelte akkor ez a probléma nem állt fenn. Ráadásul a tudós arc erősebbik fegyvere átlövi a fél pályát, és mindent ami az útjában van letarol.

Számomra egy idő után zavaró volt a menü lassúcska beugrása (konzolos csili-vili megoldás miatt pár másodperc míg lemegy az animáció), illetve harc közben a spell animációkat rendre végignézni, egy nagyobb csata közepén esetleg több egymást követő harc esetén.

Az fontos, hogy amikor lehetőséget ad a játék arra, hogy az addig igen égető tevékenységet elhalasztva egy kicsit szabadon kóboroljon az ember, akkor érdemes ezt megtenni, ugyanis lesz egyszercsak egy olyan pont, amikor már nem lehet visszatérni a játék legelején lévő kastélyba, és ha ott kihagyott valamit a játékos, akkor azt nincs módja pótolni! Ez most kicsit spoiler, de az elolvasásával max megkíméled magad attól, hogy a főboss előtti harcnál bosszankodsz azzal, hogy töltheted vissza egy sok órával korábbi mentésedet, vagy kezdheted előröl az egész játékot. Így amint teheted a varázsló buxával menj be a kertbe, illetve a tudós sráccal a trónteremben van egy összetettebb secret. A többi szerintem megtalálható, a lényeg az, hogy a finálé előtt a kastély az egyetlen hely, ahova már nem lehet visszamenni, így ott érdemes lezárni minden szálat amint lehet.

A terület amúgy kissebb zónákra osztható, és a zónákat összekötő utakra. Ha egy-egy aréna szerű zónába betéved a játékos a csapattal, akkor meglehet, hogy a menekülési útvonalak lezáródnak, és egy ellenséges egységek kerülnek a területre, ahonnan a harc megnyerése után távozhatunk. A harcot az esetben veszítjük el, ha minden játékos karakter meghalt, löttyökkel, vagy spec skill segítségével visszahozhatók menet közben az elsettek, amíg legalább egy karakter él, illetve harc végeztével a levert egységek 1HP-vel feltámadnak. Azt fontos még tudni, hogy nincs automata gyógyulás, illetve minden karaktert ugyanannyi hp-vel és sp-vel látsz viszont legközelebb, mint amennyivel elválltál tőle, szóval hiába van egy két órás szakasz, ahol nem látod a harcost, ha visszakapod az irányítást, akkor is 1hp-vel fog rendelkezni, ha nem gyógyítottad meg.

#16 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 20:39

Idézet: dani83 - Dátum: 2005. aug. 21., vasárnap - 14:21

:up:  :respect:

jézus  :eek:
micsoda 1etértés  :D
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#17 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 22:52

na ez mekkora cumi... ha Ailisha bent van a partyban és denevérek ellen kell küzdeni, az egész játék 1-2 fps-re esik le :eek: a hivatalos fórumon is rengetegen írják le ezt... remélem minél hamarabb lesz egy patch.

#18 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 11:58

eppen keszultem hogy megszerzem XBOX-ra es ott fogok jatszani vele,de itt a PC-s valtozat... viszont ha 6600GT-vel sem fog elfogadhato teljesitmenyt nyujtani akkor lehet hogy megis majd a konzolos verzio mellett dontok :)
-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

#19 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 14:35

azon tuti jól menne, viszont az ilyen konzolos átiratokkal szerintem jobb konzolon játszani... ha van X-ed, sztem arra szerezd meg :)

#20 Felhasználó inaktív   kokler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 06:05

Peccsel annyi van, hogy az a boltban megvásárolható verzióhoz van, nem a magazin verzióhoz, mert az utóbbi nem tartalmazza a másolásvédelmet (mint általában egy-két magazinokhoz adott játék verzió), így a peccs tönkrevágja.

Mijaz a magazin verzio?
Hol lehet megszerezni? :rolleyes:  :confused:  :think:
Forumlako

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó