HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL-bővítés optikai hálózaton - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL-bővítés optikai hálózaton ADSL Hytasos területeken is? Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 24. 11:17

Itt a rainman által 3 napja beharangozott újabb Hytasos ADSL buli a fatáv részéről:

ADSL-bővítés optikai hálózaton
http://www.origo.hu/techbazis/internet/200...dslbovites.html

Egy valamiről nem esik szó mégpedig az van-e új user limit vagy maradt az eddigi 8-as szám. Mert ugye a fejlesztések eddigi korlátja is az volt hogy 8 ember egy háztömbből nem lehetett egyazon időpontban ADSL megrendelésre bírni. És ez azóta sem változott szóval eddig is mindenki arra vált hogy fatáv alább adjon a user limitjéből és már akár egyetlen igénylés esetén is telepítsen miniDSLAM-ot és ha már rendelkezésre áll az infrastruktúra akkor promotálja és majd idővel pár év alatt el fogja érni a kívánt 8-as létszámot. De abban az engondolásban ahogy eddig akarták hogy most és azonnal teremjen ott 8 ember az továbbra sem reális elvárás.

Nálunk pl 54 lakásból 22-nek internet szerződése GaTeS Grouppal és a többségnek 2 éves hűségszerződése van amik természetesen nem időben járnak le. És ahogy a számok is mutatják akit érdekelt az internet az az elmúlt 3 évben már lépett, ami náluk egyedül gécc-t jelentette. Szóval itt 8 olyan ember találni aki nem elkötelezett hajlandó is váltani egy azon időpillanatban szinte lehetetlenség talán ahogy ez már korábbi alkalommal is leírtam. Olyan 8 friss húst előteremteni a maradék 32 lakó közül akiket eddig sem érdekelt igazán a net és most ADSL szerződésre bírná őket előfizetésre szintén nem reális elgondolás.

Szóval én kívácsni vagyok e téren volt-e változás mert ha nem akkor ez megint csupán megmarad a pusztába kiáltott szó szintjén. Hisz a lehetőség eddig is adott volt csak semmi gyakorlati realítása nem volt ami miatt működhetett volna. Évekig arra vártak az itt lakók hogy a nem reális magatartási formáján változtasson a fatáv. Ha ez most sem történik meg akkor az egész semmi nem hoz újat és nem hoz megoldást sem.

Szóval kíváncsi leszek a mi épületünkbe mikor kerül egy Ericsson EDN312-es. Meg kíváncsi leszek erre a cikkben említett promocíóra és közgyűléses tájékoztatása. A fatávnak eddig sem volt erőssége az ilyen jellegű direkt marketing. Attól félek sosem fogok szóróanyagot látni erről a postaládámban és a közgyűlésre sem fog semmi fatávos manus eljönni hogy terjessze az ígét.

Nekem ezzel az egésszel kapcsolatban ugyanolyan rossz előérzetem van mint amikor pont 2 éve tavasszal egy hasonlót játszott el fatáv és abból sem lett semmi. Emlékezetőnek itt a 2003 őszi cikk linkje:

http://www.origo.hu/techbazis/gyorsinterne...0911osztol.html

Akkor is elhangoztak nagyratörő tervek meg hogy a 160ezer Hytasos közel negyedét nethez jutattják az ősz folyamán aztán abból alig valósult meg egy-két kósza DSLAM telepítés. Ott is nagyobb volt a füstje mint a lángja. Persze én az ilyen projectekhez most már alapból tamáskodva fordulok hisz az elmúlt 5 év során már annyiszor ígért fatáv és annyiszor látványosan leszerepelt a ígéreteivel hogy nem is várható el más álláspont egy ilyen területen lakótól. Ugye ez már rég a tipikusan farkast kiált esete. Fatáv már annyiszor hitegette az ezen területeken lakókat és már annyiszor felsült az ígéreteivel hogy már senki nem hisz nekik.

Majd meglássuk a vak is azt mondta, mindenesetre én nem sok jót várok ettől az egésztől.

Szerkesztette: shabba 2005. 08. 24. 11:40 -kor

#2 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 24. 11:28

A 2 évvel ez előtt őszi Origos bejelentésnek volt egy előzöngéje is. A Magyar Hírlap egyik újságírója nyíltan kritizálta fatáv fejlesztési morálját Hytasos területeken amire szintén a újság hasábjain egy válaszcikk is született. Ezekre a linkek, csak hogy teljesebb legyen a kép a Hytasos fejlesztések hiányáról:

A Matáv és a széles sáv
http://www.magyarhir....php?cikk=68604

Matáv-ADSL: az év végéig százezer hozzáférést akarnak biztosítani
http://www.magyarhirlap.hu/Archivum_cikk.p...archiv=1&next=0

Szerkesztette: shabba 2005. 08. 24. 11:29 -kor

#3 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 24. 13:12

MUHAHA  :offtopic:  :omg:  :confused:
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#4 Felhasználó inaktív   brunnerb 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 25. 13:18

ez a téma engem is érdekel, foglalkoztat.Ha használ valaki ADSLt a III és a XIII kerület Optikai részén kérem irjon be és írja meg a tapasztalatát..(sokat segitene, ha mindenki leirná a címét is...vagy legalábbis az utcát)

Az is írjon be, akit már korábban elutasítottak, címmel.

Segitsünk egymásnak, osszuk meg a tapasztalatainkat és élesszük fel ezt a topicot.

#5 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 17:44

Azt is vegyétek számításba, hogy pl. a 13-kerben erős chello egyeduralom van, valszin nem 500 efi van itt, hanem 10e-s szám. III-dik kerület egy részén pedig van DSL, illetve T-Online kábel, Óbudanet, WLA és tsai. A XIV-dik kerület szinén erős chellos befolyás alatt áll. Én pl. nem váltanék chellorol. Az 512-es upstream, az occó telefon és a 2,5Mbites downstream bőven kárpótol a 30G-s korlátért, amit nem igazán szoktam megközelíteni sem.

Anno két éve, igen szinte pontosan két éve, ahogy írtátok is, a haver beadta IW-nél a DSL kérelmet. Mindezt felbuzdulva a 13-dik kerülleti dolgokon, sőt IW is mondta, hogy érdemes eröltetni (gondolom voltak belső infóik). A lényeg az, hogy vmi okossággal visszadobta a matáv. Ennyit a  fejlesztésekről. Anno a DT levedlett HyTAS cuccain próbálkoztak, de itt a fórumon többek azt írták hogy 100-as pingek simán vannak és úgy eleve eléggé hulladék.

Nem hivatalos forrásból tudom, hogy ennek alternativájaként a fatáv/axelero duett LRE-vel (Long Reach Ethernet, 1500m körüli hatótáv) kisérletezett egykét helyen, Cisco alapokon. Az LRE szimmetrikusan 15Mbit körüli sebességre képes ha jól emlékszem.

#6 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 19:06

Idézet: andrej - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 18:44

Idézet

Azt is vegyétek számításba, hogy pl. a 13-kerben erős chello egyeduralom van, valszin nem 500 efi van itt, hanem 10e-s szám. III-dik kerület egy részén pedig van DSL, illetve T-Online kábel, Óbudanet, WLA és tsai. A XIV-dik kerület szinén erős chellos befolyás alatt áll. Én pl. nem váltanék chellorol. Az 512-es upstream, az occó telefon és a 2,5Mbites downstream bőven kárpótol a 30G-s korlátért, amit nem igazán szoktam megközelíteni sem.

Ezzel tisztában vagyok de pont ez egyben az itt lakók egyik fenyegetettségi pontja. Nálunk ugye a GaTeS Group az egyedüli valódi alternatíva és ezzel tisztában is vannak és vissza is éltek vele soxor az elmúlt 3 év alatt. Itt a szolgálatást az eltelt idő alatt többször volt használhatatlan vagy kritikán aluli mint jó. És sokat nem tudtál tenni mert a szolgálatási morál a béka segge alatt van. Anno amikor több 1 hónapon át volt használhatatlan a net a folyamatos 20-30% loss miatt és ezt telefonon szóvá tettem a cég ügyvezető igazgatójának hogy talán most már illene csinálni valami ne csak a folyamatos dolgozunk szöveget nyomni miközben bent ülnek az irodában és röhögcsélve a töküket vakarják. Erre kaptam egy olyan választ hogy: "nem kötelező nálunk előfizetni bazzmeg, ha nem tesztik a szolgáltatás akkor mondjam fel és menjek isten hírével". És ez a hozzáállás évekig megvolt. Na látod azért lenne jó megjelenne a területen egy másik számbevehetően komoly alternatíva mert akkor van esély hogy az idővel elszivárgó ügyfélkör meghozza a morál változást vagy ha nem legalább van hova menekülni.

Az Óbudanet évekig nem volt komoly alternatíva, most talán már állítólag jobb de ez inkább annak köszönhető hogy rengetegen otthagyták őket így az üresebb hálózaton már képes rendesen működni. Viszont sebességet ott sem emeltek igazán az indulás óta, és az bizony ma már kevés ami 2 éve még jó volt. A WLA árazása kicsit el van rugaszkodva a home use kategóriától nem is céljuk ezen rétegnek tömegesen szolgáltatni. A fatávkábel 3 évig húzta a fejlesztéseit, azóta meg szépen bevezették a fair use-t így ők sem nevezhetők ezek után max utolsó menekülési esélyesnek, de semmiképp komoly alternatívának.

Jelenleg most nálam elfogadható a szolgálatást de ez csak az elmúlt 2 hónapban mondhatom el ami az elmúlt 3 év után nem túl jelentős időintervallum. Jelenleg nem érezek és nem motivációt a választásra de ez az előbb leírt hektikus előélet miatt bármikor megváltozhat. Itt ha 1x valami elronlik akkor 6-9 hónapon belül nem javul meg  hacsak magától életre nem kel valami csoda folytán. Szóval számomra még mindig fontos lenne egy valódi alternatíva hisz itthonról dolgozom most már sok éve és a munkámhoz is kellene a megbízható netkapcsolat.

Idézet

Anno két éve, igen szinte pontosan két éve, ahogy írtátok is, a haver beadta IW-nél a DSL kérelmet. Mindezt felbuzdulva a 13-dik kerülleti dolgokon, sőt IW is mondta, hogy érdemes eröltetni (gondolom voltak belső infóik). A lényeg az, hogy vmi okossággal visszadobta a matáv. Ennyit a  fejlesztésekről. Anno a DT levedlett HyTAS cuccain próbálkoztak, de itt a fórumon többek azt írták hogy 100-as pingek simán vannak és úgy eleve eléggé hulladék.

Anno 2 éve azt találta ki a fatáv hogy ahol egy miniDSLAM-ra összegyűlik 8 ember igénylése egyazon időpontban ott megcsinálják. Viszont ennek a menedzselése fatáv szinten totálisan elmaradt ezért szinte sehol nem hozott eredményeket. Aki pl. betelefonál egy ISP-nél hogy szeretne X címre netet és az Hytasos annak megnézik az ismert netes oldalon a címet és mivel visszadobja hogy nem lehet vagy bizonytalan így elbúcsúznak és az egésznek semmi nyoma nem marad. Ha ugyanezt véghezviszed 1212-n akkor is dettó. Így aztán nem csoda hogy a 8 igénylés soha nem jelenik meg egy olyan gyűjtő adatbázisban ahova senki nem vesz föl semmit. 1212-n ha te magad addig forszírozod hogy vegyenek már föl az adatbázisba hogy téged érdekelne akkor nagy nehezen bejegyzik, de ez nem várható el egy ügyféltől hogy ezt tudja és annyira rámenős legyen hogy ki is erőszakolja. Plusz még ott vannak a korábbi hsz.ben említett tényezők is amik alapban minimálissá teszik az esélyét annak hogy 8 igény egyidőben összejöjjön.

A 100ms-es dolog a nem túl megfelelő eszközpark és hálózati kialakítás számájára volt írható. Én anno pont ezért nem is igazán lelkesedtem a fatáv által preferált miniDLSAM-os megoldás miatt. Ugye voltak ezek a 32-64 portos Siemens cuccok NxE1-es uplinkkel amiből jó esetben csak egyet aktiváltak de sosem vitték túlzásban. Az nyílvánvaló hogy kevés számú user egy elég kicsi uplinket sokkal hamarabb és 1xűbben túlterhel mint nagyszámú user egy OC-3as uplinket a főközponti DSLAM esetén. Ezért írtam már 2 éve is hogy miért nem építenek inkább Ericsson file EDN cuccokra. Most úgy néz ki talán eljött ez az idő is és végre elkezdenének ilyen eszközöket használni. Egy EDN312-esnek 12 portja van és 2x100Mbps uplinkje és nem ATM hanem IP alapú eszköz. Azért az feltételezen ha sikerült megoldani ezen eszközök használatát akkor már FE uplinket használnak nem pedig valami köztes eszközzel lekonvertálják E1-re. A FE uplink pedig már elégséges és nem fog kapacitás gondokat okozni mint régen. Ráadásul Monortel és Invitel területekről ismert 10ms-es pingek is jellemzően Ericsson eszközparkokról származik szóval úgy érzem ilyen téren már nem lesz gond. Ráadásul mivel itt a háztömbben lenne a miniDSLAM a last mile roppant rövid lenne alig 100-200 méter, ezen a távon egy ADSL2+os eszköz igen komoly sávszél elérésére képes, épp ezért a jővőbeli bővítések problémás skálázhatóságától sem kellene tartani. Szóval a 2 évvel ez előtti eszközparkban és megoldás mellett én sem tettem volna le egy garast sem de az EDN féle megoldásban több bizodalmam van.

Idézet

Nem hivatalos forrásból tudom, hogy ennek alternativájaként a fatáv/axelero duett LRE-vel (Long Reach Ethernet, 1500m körüli hatótáv) kisérletezett egykét helyen, Cisco alapokon. Az LRE szimmetrikusan 15Mbit körüli sebességre képes ha jól emlékszem.

Anno 2-3 éve én is dumáltam erről egy sráccal SG fórumon majd privátban, a faterje tervezte akkoriba ezt a projectet a Cisco LRE megoldással. De elmondása szerint alig pár hónap után alapjaiban halt el az ötlet mert a vezetés nem fűzött hozzá komoly reményeket. Aztán lehet azóta újra elővehették az ötletet ha azt mondom a kisérletezésig is eljutottak. Végülis ez is jó megoldás. De lehetne akár FTTN-t is csinálni csak ugye az az egész jelenlegi aktív eszközpark sutba dobását követelné meg ami egyben a project életképtelenségének beismerését is jelentené ami eddig sem volt a fatáv erőssége.

#7 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 19:25

brunnerb:

Anno itt többször próbálkoztak a Pók utcai ltp.-en tavaly előtt decemberben pl azzal is megpróbáltkoztak hogy a 96-97-ben a Hytasosítás során eltemetett régi rézkábeleket előhalászva visszarezesítsék az ADSL-t igénylőket de mivel a lakótelep pont félúton van az Óbuda és Békás központ között így a több mint 5km-es távolság alapjaiban meghiúsította a projectet.

Tavaly decemberben hallottam először olyan híreket hogy a 8 tízemeletesben tesztelik az új DSLAM-okat. Idővel ez a 8 épület fatáv adatbázisában IGEN-re is váltott. És az egyik ott lakó netes ismerős jelezte is hogy a lépcsőházban találkozott fatávos szerelővel aki épp ADSL-t ment szerelni. Viszont azóta sem bővült a lefedettség a 3 és 4 szintes épületek már nem kerültek sorra. Gyanítom ez inkább csak egy előzetes tesztje lehetett a mostani bejelentésnek, ez is jól mutatja fatáv malmai milyen lassan őrölnek, 9 hónap kellett ahhoz hogy eljussank egy project bejelentéséhez és még ki tudja mit hoz a jővő és mennyi idő után tudnak új területeken is eredményeket felmutatni.

Szóval a Pók utcai lakótelepen tudtommal a nyolc tízemeltesben érhető csak el az ADSL valami az elmúlt években épült lakóparkokban amiket az ártéren húztak föl. Mivel azon zöldmezős beruházások voltak így oda már nem Hytast csinált a fatáv. Tudtommal a többi épületben nincs ADSL a igényléseket évek óta visszadobja fatáv.

#8 Felhasználó inaktív   Lewes 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 20:03

Ott dolgozom a XIII. kerületben. Kellett volna a cégnek is backup-ra ADSL, de eddig persze nem ment. Most azt mondták, hogy jövő év elején már menni fog, tehát túl gyyors tempóra ne számítsunk :)

#9 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 22:11

Idézet: Lewes - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 21:03

Ott dolgozom a XIII. kerületben. Kellett volna a cégnek is backup-ra ADSL, de eddig persze nem ment. Most azt mondták, hogy jövő év elején már menni fog, tehát túl gyyors tempóra ne számítsunk :)

Mit backupolsz? Chello biznisz szogátatást nyomjátok és valszin jobban kijöttök vele, ha ennyire fontos a cucc.

#10 Felhasználó inaktív   brunnerb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 10:26

szerintem a Matáv igenis sokat fejleszt. Az ADSL is egyre inkább terjed. Évről évre , sőt hónapról hónapra is nő az előfizetőszám. Mostmár hogy a rézkábeles területeken aki akarta, bekötette a netet, szerintem komoly fejlesztések lesznek HYTAS os területeken is.

Én most a XIII.kerben kötlözöm egy újépítésú, 153 lakósos házba, én bízom benne, hogy eleve ADSLre alkalmas hálózatot építenek ki.

De egy valami viszont bosszatn az egésszel akpcsolatban.
Miért csinált a Matáv optikai hálózatot? Ha meg van egy korszerűbb hálózat, akkor talán nem is az ADSL-t kéne ráeröltetni az optikai hálózatokra, hanem valami korszerűbb, jobb megoldással kéne megörvendeztetni a hytasos lakókat. Végre egyszer a Hytas-on kivüliek irigykednének ránk, Hytasosokra, hogy nálunk optikán mondjuk 8 Mbit/sec es kapcsolat van:)
Tudom ez álom, de........haladni kéne egyről a kettőre...ésd ha már az optikai kábelt nem használják ki, akkor legalább az ADSL lefedettség remélhetőleg 1 éven belül már megoldódik e területeken is.

#11 Felhasználó inaktív   brunnerb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 10:29

És még annyit mondanék, hogy a CHello uralom pl. jelen van a XIII.kerületben..ez igaz is, de pl. a XIV.kerben külső Zuglóban sok helyen még a UPC sem épített ki kábelt, tehát Zuglóban sok helyen még nincs is szélessáv, semmilyen formában.(se adsl, se UPC CHELLO)

Szóval Pesten talán Zuglóban a legrosszabb a helyzet, hisz a XIII.kerben legalább mindenhol van szinte Chello és ott legalább rengeteg Wi FIs cég szolgáltat.

#12 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 21:31

Azért jellemzően mindig akkor jut eszébe a T-ávnak, hogy mégis megszórná a UPC-s körzeteket valami adsl-el, amikr jobb reklámkampány ötlete nincs és/vagy valamiért marktingszempontból rá van szorulva pár bizonytalankodó előfizető tanakodásba ejtésére.
Ha komolyan gondolná, akkor elkezdené gyűjteni az igényléseket úgy, hogy az érintett címeket Hytas függéssel venné fel vagy ilyemsi. A többi sima marketing. Tudnak ezek a nagyok :)

#13 Felhasználó inaktív   brunnerb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 13:57

Idézet: llamada - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 22:31

Azért jellemzően mindig akkor jut eszébe a T-ávnak, hogy mégis megszórná a UPC-s körzeteket valami adsl-el, amikr jobb reklámkampány ötlete nincs és/vagy valamiért marktingszempontból rá van szorulva pár bizonytalankodó előfizető tanakodásba ejtésére.
Ha komolyan gondolná, akkor elkezdené gyűjteni az igényléseket úgy, hogy az érintett címeket Hytas függéssel venné fel vagy ilyemsi. A többi sima marketing. Tudnak ezek a nagyok :)

sziasztok!

Nyilván az egésznek van marketing szempontból is jelentősége, de a fejlesztéseket előbb-utóbb nem lehet elmulasztani.

További tapasztalatokat szeretnék HYTASOS területekről hallani

#14 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 14:51

Nos úgy tűnik most valamit mégis alkotott a fatáv és felhagytak eddig makacs elveikkel. Legalábbis két hete olyan infókkal szembesültem ami alapján nálunk is megteremtődött a lehetőség ADSL-re.

Poly fórumon van pár cím amit az utóbbi időkben csináltak meg, ezek között szerepel a mi épületünk is.

http://pohly.adatpark.hu/cgi-bin/forum/vie...id=929&repi=173

Ezen kívül ma hívtak Óbuda központból hogy nálunk is elérhetővé vált az ADSL, érdekel-e engemet. A topic elején a cikkben említett ingyenes kipróbálással nyitottak. Állítólag most év végéig ingyen ki lehet próbálni egy 512kbps-es kapcsolódást majd ha nem tetszik következmények nélkül visszamondható, ha pedig tetszik akkor bármelyik szolgáltatóval lehet szerződést kötni.

Itt gyorsan megfogtam a kiscsajt a kérdéssel hogy és akkor az új nagyker kedvezmény konstrukcióból én ezzel az ingyen kipróbálással kiszorulok-e. Utána kérdezett és állítólag 15 szolgálatóval van megegyezésük a talán 19 kisker parnerükből aki felé ez nem okoz gondot, de az ismertebb nevek mind fent vannak a listán. Szóval úgy tűnik egy az ingyen kipróbálós dologgal nem veszti el szüzességét az kezdő ADSL-ező. Bár számomra ez még mindig kicsit kétséges, jobb lenne több helyről is e téren bíztató visszaigazolást szerezni.

Mindenesetre úgy tűnik 4.5 év után megtört a jég és a Pók utca lakótelepre is elért az ADSL.

#15 Felhasználó inaktív   he7edik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 21:24

Hytas rendszer UNDORÍÍÍÍTÓÓ PINGEK sajnos én is itt zuglóban sz0p0k az ADSL-el de szerintem váltani fogok hacsak nem találnak ki v.mit.
Erről esetleg van valami hír?
Mióta PlayStation 3-am van megtértem :Đ

#16 Felhasználó inaktív   mman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 10:29

Idézet: shabba - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 15:51

Nos úgy tűnik most valamit mégis alkotott a fatáv és felhagytak eddig makacs elveikkel. Legalábbis két hete olyan infókkal szembesültem ami alapján nálunk is megteremtődött a lehetőség ADSL-re.

Poly fórumon van pár cím amit az utóbbi időkben csináltak meg, ezek között szerepel a mi épületünk is.

Ezen kívül ma hívtak Óbuda központból hogy nálunk is elérhetővé vált az ADSL, érdekel-e engemet. A topic elején a cikkben említett ingyenes kipróbálással nyitottak. Állítólag most év végéig ingyen ki lehet próbálni egy 512kbps-es kapcsolódást majd ha nem tetszik következmények nélkül visszamondható, ha pedig tetszik akkor bármelyik szolgáltatóval lehet szerződést kötni.

Itt gyorsan megfogtam a kiscsajt a kérdéssel hogy és akkor az új nagyker kedvezmény konstrukcióból én ezzel az ingyen kipróbálással kiszorulok-e. Utána kérdezett és állítólag 15 szolgálatóval van megegyezésük a talán 19 kisker parnerükből aki felé ez nem okoz gondot, de az ismertebb nevek mind fent vannak a listán. Szóval úgy tűnik egy az ingyen kipróbálós dologgal nem veszti el szüzességét az kezdő ADSL-ező. Bár számomra ez még mindig kicsit kétséges, jobb lenne több helyről is e téren bíztató visszaigazolást szerezni.

Mindenesetre úgy tűnik 4.5 év után megtört a jég és a Pók utca lakótelepre is elért az ADSL.

A kipróbálható ADSL után is új előfizetőként leszel elkönyvelve.

#17 Felhasználó inaktív   NyZ. 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 01:20

Nekem az egyik kollegámnak van a XIII. ker József A. tér környékén ADSL előfizetése, eddig müködik.
Vivanet-nél fizettet elő a nyáron.

NyZ

#18 Felhasználó inaktív   Öreg motoros 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 10:52

Idézet: shabba - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 14:51

A következmények nélkül azt jelenti, hogy miután megkapják a vonaltesztelési kérelmet más szolgáltatótól, az "ingyenesen kipróbálhatót" azonnal megszüntetik, a kérelmet elfektetik hogy a másikkal ne tudj szerződni! Így aztán kipróbálhatod ingyenesen, hogy milyen jó dolog hetekig várni ADSL kiépítésre, amiért azután fizetni fogsz, mert az ingyenes időszakot már nem tudod kihasználni. :confused:

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó