HWSW Informatikai Kerekasztal: Spielberg és a budapesti forgatás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Spielberg és a budapesti forgatás amerikai filmgyártás és annak áradata... Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 05. 15:33

Idézet: FakeJack - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 16:04

Úgy értem "rendezői szemmel". Bár nem vagyok rendező, de én így látom. :)

Nem igazán értem, ezt az unalmas dolgot. Szerintem egyszerűen azért jönnek ide, mert itt egy kis csúszópénzért ha akarják kiskirályok is lehetnek és bármit (fel)forgathatnak.

#62 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 15:34

Idézet: Samott - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 16:18

Valaszt vartam, nem visszakerdezest. Szanom azokat, akik a sajat sorsuk ilyen-olyan alakulasa miatt mindig csak masokat probalnak hibaztatni.

Samott

Igazad van, mi tehetünk róla, hogy anno kenőpénz fejében másnak adták el az üzletet az orrunk elől. Csak mi magunknak köszönhetjük. Phersze. Miért nem kentük meg mi a fejeseket mi?

#63 Felhasználó inaktív   J@seF 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 15:36

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 16:33

Nem igazán értem, ezt az unalmas dolgot. Szerintem egyszerűen azért jönnek ide, mert itt egy kis csúszópénzért ha akarják kiskirályok is lehetnek és bármit (fel)forgathatnak.

ezzel azt mondod, hogy kis hazánk még mindig a balkán...?

#64 Felhasználó inaktív   J@seF 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 15:38

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 16:34

Igazad van, mi tehetünk róla, hogy anno kenőpénz fejében másnak adták el az üzletet az orrunk elől. Csak mi magunknak köszönhetjük. Phersze. Miért nem kentük meg mi a fejeseket mi?

:respect:

#65 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 15:39

Összekeversz Wizard-al :D  Azt mondom, hogy itt a költségeik a felét sem teszik ki annak, ami lenne, ha párizsban vagy londonban, vagy egyéb nyugati városokban forgatnának.

#66 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 15:43

Idézet: J@seF - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 16:26

amit írtam nem kérdés volt  ;) , őszintén te nem ebben az országban élsz? Egy kicsit nézz körül, hogy mi folyik itt már egy ideje, ja és nem a magam sorsát elemzem, hála magamnak és a szerencsének, nekem és a családomnak nincsen komoly problémánk, de nagyonsokaknak igen is van és ezt nem csak maguknak köszönhetik... ;)

Mindenki a maga szerencsejenek a kovacsa... kivel van gondod? A sok adocsaloval (ez egy ilyen orszag, nyugi az olaszok se jobbak)? A politikusokkal (azok is pont ilyenek mindenhol)? A multicegekkel (nem mindegy neked, hogy egy magyar vagy egy kulfoldi folozi le a munkad hasznat)?

Itt forgat Spielberg mert olcsobb mintha az eredeti helyszineken dolgozna... orulj neki, mert sok magyarnak ad ezzel munkat. Az emlitett kenyelmetlensegek minden forgatassal vele jarnak...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#67 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 15:47

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 16:34

Mit adtak el eloled, amit te nem tudtal megvenni, mert mas megvesztegette az illetekeseket?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#68 Felhasználó inaktív   Jareth 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 15:48

Bezzeg ha a Kovi forgatna, az nem zavarna senkit! :D
Tyraan - Artum Inferniti

#69 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 15:52

Idézet: Jareth - Dátum: 2005. Sep. 5., Monday - 16:48

Bezzeg ha a Kovi forgatna, az nem zavarna senkit! :D

:lol:
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#70 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 15:53

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 16:33

Akkor vedd le a szemellenződet. :)
Kicsit vonatkoztass el a kizsákmányoló Nyugat vs. Magyarország című történettől. Nézzük az általam felhozott 3 példát, aztán fővárosunkat.

Bécs:

-panelházak (bizonyám)
-gyönyürű templomok, bazilikák, stb.
-szakadt külvárosi részek
-gondolom jóval drágább lenne egyébként is ott forgatni

Tehát jelen film helyszíneihez alkalmatlan.

Pozsony:

-panel, panel, panel, "Sztálin-gótika"
-modern plázák
-jellegtelen

Szintén alkalmatlan.

Prága:

-gyönyörű, de egyhangú város és kicsi

Alkalmatlan.

Budapest:

-Fővárosunk előnye jelen esetben pont abban rejlik, amit hátrányként szoktak emlegetni: eklektika a köbön. Viszont számos európai főváros hangulatából megtalálható benne egy kicsi. Ráadásul aránylag olcsón lehet forgatni és - igen, belátható, hogy- a pénzükért cserébe olyan dolgokat is le tudnak nyomni a ország-/városvezetés és az itt lakók torkán, ami nem mindenhol lehetne vagy nem ennyiért.

Szerintem.

#71 Felhasználó inaktív   J@seF 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 16:45

Nekem a forgatással nincsen semmi bajom, csinálják csak, még örülök is neki, de szvsz azért mert ők amerikaiak azért nem kéne ezt a stílust tovább folytatni. Nekünk magyaroknak is kijár ennyi tisztelet, legalább ne alázzanak meg minket... :(

#72 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 17:50

Idézet: FakeJack - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 16:53

Akkor vedd le a szemellenződet. :)
Kicsit vonatkoztass el a kizsákmányoló Nyugat vs. Magyarország című történettől. Nézzük az általam felhozott 3 példát, aztán fővárosunkat.

Bécs:

-panelházak (bizonyám)
-gyönyürű templomok, bazilikák, stb.
-szakadt külvárosi részek
-gondolom jóval drágább lenne egyébként is ott forgatni

Tehát jelen film helyszíneihez alkalmatlan.

Pozsony:

-panel, panel, panel, "Sztálin-gótika"
-modern plázák
-jellegtelen

Szintén alkalmatlan.

Prága:

-gyönyörű, de egyhangú város és kicsi

Alkalmatlan.

Budapest:

-Fővárosunk előnye jelen esetben pont abban rejlik, amit hátrányként szoktak emlegetni: eklektika a köbön. Viszont számos európai főváros hangulatából megtalálható benne egy kicsi. Ráadásul aránylag olcsón lehet forgatni és - igen, belátható, hogy- a pénzükért cserébe olyan dolgokat is le tudnak nyomni a ország-/városvezetés és az itt lakók torkán, ami nem mindenhol lehetne vagy nem ennyiért.

Szerintem.

Hehe, nincs igazad.
Prága most a legtöbb angol vagy amcsi folm célpontja. Már, ahol nem spórolnak annyira, h mégkeletebbre menjenek.
Amúgy a HPt is valszeg Prágában fogják forgatni, mert BP túl drága...Na ezt adjátok össze.
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#73 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 19:47

Idézet: EGOKA - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 18:50

Hehe, nincs igazad.
Prága most a legtöbb angol vagy amcsi folm célpontja. Már, ahol nem spórolnak annyira, h mégkeletebbre menjenek.
Amúgy a HPt is valszeg Prágában fogják forgatni, mert BP túl drága...Na ezt adjátok össze.

Ehhez a filmhez nem alkalmas Prága. Szerintem. Pont. :Đ
HP-hez jó lehet.  :up:
Szerk.: asszem a Mission Impossible (vagy vmi James Bond film?  :confused: ) egyes jeleneteit is ott vették fel.  :think:

Szerkesztette: FakeJack 2005. 09. 05. 19:48 -kor

#74 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 20:10

Idézet: FakeJack - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 20:47

Ehhez a filmhez nem alkalmas Prága. Szerintem. Pont. :Đ
HP-hez jó lehet.  :up:
Szerk.: asszem a Mission Impossible (vagy vmi James Bond film?  :confused: ) egyes jeleneteit is ott vették fel.  :think:

Lehet, nem voltam Münchenben...
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#75 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 05. 20:12

Idézet: EGOKA - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 21:10

Lehet, nem voltam Münchenben...

Nem vesztettél sokat. :Đ

(Na jó csak viccelek. :) )

#76 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 20:15

Idézet: FakeJack - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 21:12

Nem vesztettél sokat. :Đ

(Na jó csak viccelek. :) )

A Technikai Múzeum érdekelne!

#77 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 07:24

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 11:47

Láttam tvben valamelyik műsorban, hogy a lakosok zúgolódtak. Én is zúgolódnék, hisz a kerület megkapja a nagy lóvét a forgatásért, aztán arra nem gondolnak, hogy a lakóknak mennyi kellemetlenséget okoznak.

Én 20 millióról hallottam.
Forintról.

Igazoljatok vagy cáfoljatok.

#78 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 07:55

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 8:24

Én 20 millióról hallottam.
Forintról.

Igazoljatok vagy cáfoljatok.

Én is annyiról hallottam, olvastam. Szerintem egy ekkora város költségvetésében mint budapest, ez egy bolhafingnyi összeg, ennek minimum a 10-szeresét kellett volna követelni tőlük.  :omg:  Amúgy meg azt kívánom Spielberg bácsinak meg az egész nagyképű amerikai bandának hogy lopják el a szaros filmjüket még a hivatalos bemutató előtt legalább egy hónappal és terjedjen el a warez oldalakon és ne legyen ember aki moziban nézi meg.  :reklamacio:  :]
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#79 Felhasználó inaktív   Favágó 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 07:58

Idézet: McElroy - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 8:55

Én is annyiról hallottam, olvastam. Szerintem egy ekkora város költségvetésében mint budapest, ez egy bolhafingnyi összeg, ennek minimum a 10-szeresét kellett volna követelni tőlük.  :omg:  Amúgy meg azt kívánom Spielberg bácsinak meg az egész nagyképű amerikai bandának hogy lopják el a szaros filmjüket még a hivatalos bemutató előtt legalább egy hónappal és terjedjen el a warez oldalakon és ne legyen ember aki moziban nézi meg.  :reklamacio:  :]

:up:  :]  :]  :]  :respect:
"Mindenkit szeressünk, békében éljünk, s nem szabad rosszindulatúnak lenni, me elég sok a rosszindulatú ember sajnos, és nagyon sok a veszedelem, ami má, ami má oda kéne figyelni a sok emberre. Amilyen infláció folyik itt ebben a rendszerben, most itt szeretni kell, ünnepkor szeretni kell az embereket a népeket, egymást, mindenki egyért, egy mindenkiért!” Gino az Oláh családból ja

#80 Felhasználó inaktív   a-tti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 08:17

Idézet: Favágó - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 8:58

:up:  :]  :]  :]  :respect:

Egyetértek! Spilberg és a pöcs vezetőink, akik mindent szarér hugyér kiárusítanak KAPJÁK BE!!!
Kiderült, hogy skizofrén vagyok!!! Az egyik énem zsidó, a másik skót.....

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.