HWSW Informatikai Kerekasztal: HP Toner (?eredetiségi?) gond - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HP Toner (?eredetiségi?) gond Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   FunkyTown 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 04. 08:33

Üdv, egy kis segítségre - tanács- szorulnék!
Vettem egy cégnél (a budapesti piacban olvastam hírdetését) HPLJ1200 nyomtatómhoz tonert. Jön a suli, kell. :) Hazahoztam kibontottam, minden rendben is lett volna, DE az a szál amit ki kell rántani, nem volt benne.  :think:  Az első 10 oldal után elkezdett csíkosan nyomtatni.  :reklamacio:  Hmm... Visszavittem. Megértően bólogattak, kaptam egy újat. Csak otthon vettem észre, ezen meg nincs rajta a dobozán a hologram, meg a tonerről hiányzik a matrica. De nyomtatni tudok vele. Vigyem megint vissza? Lehet hogy tönkremegy a nyomim? Nagy érvágás lenne. Számit a dobozon a hologram egyátalán? Nagyon várnék hozzáértő választ!  :confused:

Szerkesztette: FunkyTown 2005. 09. 04. 08:35 -kor

#2 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 04. 11:42

Ha nem eredeti a toner, a szervizben kiszagolják az esetleg tönkrement gépből és ugrik a gari. A sárga csík hiánya elvben máris azonnal ok a termék visszautsaítására. Az eredeti HP toner a hologramos dobozon túl egy leforrasztott fóliában is benne van, melynek szintén sértetlennek kell lennie és ha így van, akkor ott kell lennie a szalagnak is!
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3 Felhasználó inaktív   FunkyTown 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 09. 04. 11:53

Idézet: didyman - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 12:42

Ha nem eredeti a toner, a szervizben kiszagolják az esetleg tönkrement gépből és ugrik a gari. A sárga csík hiánya elvben máris azonnal ok a termék visszautsaítására. Az eredeti HP toner a hologramos dobozon túl egy leforrasztott fóliában is benne van, melynek szintén sértetlennek kell lennie és ha így van, akkor ott kell lennie a szalagnak is!

Értem, köszönöm. Benne volt fóliában, csak a toneren nincsen semmi, se HP jel semmi. A hologrammos matrica alapján nem tudom beazonosítani hogy eredeti-e vagy sem? Nincsen valami ilyen HP vagy egyéb oldal? Nem találtam semmi erről a témáról konkrétan a HP oldalán. Esetleg a sorszámából vagy valami? 

#4 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 04. 12:18

melyik cégnél vetted?
mennyibe került?
mi a típusa?
szerintem nem eredeti HP tonert vettél, hanem vagy utángyárottat vagy töltöttet vagy felújítottat...  vagy átvágtak

#5 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 04. 13:09

Ha matrica sincs rajta (a toneren), akkor szvsz 100%, hoyg nem eredeti.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#6 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 05. 14:15

1: fel lehet bontani és utána vissza lehet ragasztani valamennyi HP toner dobozát úgy, hogy a mezei júzer észre se veszi.
2: csak a dobozon van hologramos matrica, a toneren nincs
3: fólia forrasztót minden tisztességes háztartási boltban lehet kapni, fekete fóliával együtt .
4: és ez a lényeg: azt a kirántandó csíkot az összeszerelésnél helyezik el a tonerben, utólag már nem lehet visszatuszkolni, vagyis ennek hiánya egyértelműen használt/újratöltött kazit jelent.
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#7 Felhasználó inaktív   FunkyTown 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 09. 05. 19:22

Idézet: Tron65 - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 15:15

1: fel lehet bontani és utána vissza lehet ragasztani valamennyi HP toner dobozát úgy, hogy a mezei júzer észre se veszi.
2: csak a dobozon van hologramos matrica, a toneren nincs
3: fólia forrasztót minden tisztességes háztartási boltban lehet kapni, fekete fóliával együtt .
4: és ez a lényeg: azt a kirántandó csíkot az összeszerelésnél helyezik el a tonerben, utólag már nem lehet visszatuszkolni, vagyis ennek hiánya egyértelműen használt/újratöltött kazit jelent.

Arra gondoltam hogy a dobozon levő hologramos matrica alpján be lehet beazonosítani, hogy mikor gyártották -dátumra gondolok- ne agyj Isten, hogy ki forgalmazza? Nem akarom a bolt nevét addig leírni, míg nem vagyok biztos benne hogy becsaptak. :( Tudna ebben valaki valamit mondani?

#8 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 08. 09:33

Mint azt említettem: a szalag hiánya eléggé egyértelműen használt/újratöltött kazira utal, a sértetlen hologrammon csak az eredeti adatokat tudhatod meg, azok látszólagos felbontatlansága ellenére lehet fake kazi is a dobozban. Ismertem olyat, aki a megfelelően bontott (visszazárható) dobozért is fizetett, nemcsak a kiürült tonerért. Szépen visszaragasztották és ment be az új cuccok közé (árult töltött tonert is).
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#9 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 08:34

Ez a téma igencsak átkívánkozik a kellékanyagos topicba, ott reagálok rá, érdemesebb itt folytatni:Utángyártott és töltött kellékanyagok topicja
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#10 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 10:26

Szvsz egyik tonerrel sem stimmel valami.

A szalagnak benne kellene lennie! Ha nincs, akkor már használt, vagy töltött (házilag). Még a házilagos töltést is el lehet fogadni (saját magamnak, meg aki megkér rá, annak töltök én is), de ezt csak a figyelem felhívása, meg egyéb figyelmeztetések mellett lehet odaadni az emberkének (gyk.: olcsó, csúnya, macerás, ergo kereskedelmi célra alkalmatlan megoldás). Mellesleg ha ezt nem közölték, akkor átvertek -> akár irány a fogyasztóvédelem.

A másik tonernél nem az a gyanús, hogy nincs rajta hologram (csak azokon van, amelyek átmennek a HP Mo kezein), hanem az, hogy a toneren sincs felirat! A hologram nélküli hp tonereken is van hp matrica hp +tonerszám felirattal (kék, vagy fekete).

Eddig csak a felújított, vagy utángyártott tonereken találkoztam matricahiánnyal.
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#11 Felhasználó inaktív   telcom77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 13:46

A két szélén van egy-egy fém pöcök. Ha sérült a fém vagy a műanyag és gyári a patron akkor hamis. A tonerben a hengernek pedig szép almazöldnek kell lennie. Ja és gyári csomágolásuból is lehet ilyeneket kiszedni.
telcom

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó