HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések IV.

#1 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 26. 12:19

előző téma folytatása

----atyuska----

#2 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 12:51

MÉrt ,van az hogy egy zsír újonnan telepített XP prof SP2 a 12,1 Gbből csak 8gigát lát szabadnak /nincs semmi telepítve, csak a winfo$/ mikor a mappák "összmegabájtjai" csak 1,7Giga és install előtt full formázás volt.

A wincsi egy 40es Maxtor, 12,1+27,9 re formázva.

THX
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#3 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 13:01

Idézet: Asker - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 13:51

MÉrt ,van az hogy egy zsír újonnan telepített XP prof SP2 a 12,1 Gbből csak 8gigát lát szabadnak /nincs semmi telepítve, csak a winfo$/ mikor a mappák "összmegabájtjai" csak 1,7Giga és install előtt full formázás volt.

THX

Rejtett és system fájlokat nézted?

#4 Felhasználó inaktív   Adr3n4l1n 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 26. 13:48

Üdv!

Tudna valaki segíteni nekem abban, hogy mi miatt lehet az, hogy az asztalon nem tudok jobbklikkelni az ikonokra. Lefagy és elindul egy drwtsn32 nevű progi.
Köszi!
ASUS P5B; Intel 640 3.2GHz (800MHz FSB 1MB L2 Cache)& Zalman 7700 AlCu; 2*1GB 800MHz Geil Super Value; Inno 7900GT & Zalman VF700 AlCu; 250GB SATA Samsung; 200GB SATA Seagate; 80GB PATA Seagate; Coolink 500W

#5 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 15:53

Idézet: Picassu - Dátum: 2005. Sep. 26., Monday - 13:01

Rejtett és system fájlokat nézted?

Persze, azzal együtt néztem, úgy van beállítva a mappa tulajdonságai. ;)

Az a gond hogy már install után is rögtön 4Gb jelzett foglaltként, holott csak 1,7 a foglalt.
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#6 Felhasználó inaktív   nightvisit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 17:07

hi!
mostanában egyre többet fagyogat a gép, ami vszínű a tápra vezethető vissza, de most nem is ez idegesít, hanem hogy ha épp a neten lógok, és a fagyás miatt újra kell indítani, akkor utána kb 20 percig nem enged vissza a netre...letilthatja a hálókártyát v mi a szösz lehet?
előre is köszi a segítséget

#7 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 18:07

Idézet: Asker - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 13:51

Fat32, vagy NTFS?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#8 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 19:46

Idézet: csozsi - Dátum: 2005. Sep. 26., Monday - 18:07

Fat32, vagy NTFS?

NTFS

de ez szvsz alapdolog ;)

#9 Felhasználó inaktív   eRPeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 18:27

Sziasztok.

Két kérdésem lenne, ha valaki tud rá válaszolni.

Az egyik a céges géphez kapcsolódik.Hol tárolja a windows, ill. hol lehet módosítani, törölni a megjegyzett user nevet és jelszót?Sajnos van egy "informatikai segédem" kényszerűségből a gépre és nem kapott saját azonosítót, az enyémet használja.De...mindenféle marhaságot ír be név és jelszó helyett ( karakter tévesztés ).Ezeket szeretném törölni, mert már egy elég hosszú legördülő van tele velük.

A másik kérdés, hogy ha a bögészővel behívok egy weboldalt akkor a címe alapján látom vagy www, vagy anélkül.Meglehet ezt úgy is jeleníteni, hogy az IP címet lássam?

Köszi. :rolleyes:
A tudatlanság nem bűn csak hiányosság.Szándékosan tudatlanságban tartani, na az már bűn.

#10 Felhasználó inaktív   landler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 27. 18:30

Idézet: eRPeti - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 19:27

Az egyik a céges géphez kapcsolódik.Hol tárolja a windows, ill. hol lehet módosítani, törölni a megjegyzett user nevet és jelszót?Sajnos van egy "informatikai segédem" kényszerűségből a gépre és nem kapott saját azonosítót, az enyémet használja.De...mindenféle marhaságot ír be név és jelszó helyett ( karakter tévesztés ).Ezeket szeretném törölni, mert már egy elég hosszú legördülő van tele velük.

A böngésződ beállításai között

Csatolt fájl:

#11 Felhasználó inaktív   eRPeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 18:52

Idézet: landler - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 19:30

A böngésződ beállításai között

Köszönöm a válaszod, de egy kicsit tartottam is ettől - én is erre gondoltam - ,mert kerestem az IE beállítások menüpontot, de nem találtam. Lehetséges az, hogy elvette a beállítás lehetőségét a telepítő rendszergazda? Mint ahogy sok máshoz sem férek hozzá, le van szürkítve, nyilván, hogy  ne tudjunk a redszerben kotorászni. :think:
A tudatlanság nem bűn csak hiányosság.Szándékosan tudatlanságban tartani, na az már bűn.

#12 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 18:55

Idézet: eRPeti - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 19:27

Ezeket szeretném törölni, mert már egy elég hosszú legördülő van tele velük.

Amikor a legördülőben megjelenik, rákattintasz egyet, és nyomsz egy Delete gombot.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#13 Felhasználó inaktív   eRPeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 20:07

Idézet: csozsi - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 19:55

Amikor a legördülőben megjelenik, rákattintasz egyet, és nyomsz egy Delete gombot.

:) Ilyen egyszerű lenne?...az első az lesz holnap, hogy kipróbálom... :respect:

#14 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 07:20

Idézet: csozsi - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 19:55

Szerintem nem szabad rákattintani, hanem csak a fel-le nyilakkal kell kiválasztani a törlendőt. :think:
Ha rákattintasz akkor be is illeszti az adott mezőbe, és akkor már csak onnét törlöd, nem a listából, vagy tévedek?

#15 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 12:08

Sziasztok!

Láma kérdés: hol tudom beállítani, hogy az asztalon levő ikonok neve körüli téglalap rész áttetsző legyen, ha nincs kijelölve az adott ikon? Zavar, hogy ez a része az ikonoknak fölveszik az alap háttérszínt, így ezek is kitakarnak a háttérnek beállított képből, nem elég már maga az ikon és a felirata is...  :confused:

Köszi!

Szerk: már megtaláltam, ne keressétek... A fene sem gondolta volna, hogy a teljesítménybeállításoknál van olyan fül, hogy vizuális hatások... Látszik, rég piszkáltam a windows-t utoljára... :)

Szerkesztette: Misi_D 2005. 09. 28. 12:50 -kor

A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#16 Felhasználó inaktív   eRPeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 18:07

Idézet: Picassu - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 8:20

Szerintem nem szabad rákattintani, hanem csak a fel-le nyilakkal kell kiválasztani a törlendőt. :think:
Ha rákattintasz akkor be is illeszti az adott mezőbe, és akkor már csak onnét törlöd, nem a listából, vagy tévedek?

Így van, ahogy írod, de a lényeg, hogy működik a dolog, sima ügy volt.Nem nagyon szeretem a rendszert túrni. Köszi mindenkinek a megoldást.

A webhely IP cím szerinti megjelenítésére nincs ötlet? Valahol , valamikor olvastam erről, de nem találom. :rolleyes: 

#17 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 20:09

Idézet: eRPeti - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 19:07

A webhely IP cím szerinti megjelenítésére nincs ötlet? Valahol , valamikor olvastam erről, de nem találom. :rolleyes: 

Mozillához ott a ShowIP extension.

#18 Felhasználó inaktív   crab 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 28. 23:39

hát ez most über off lesz:
csak annyit szeretnék így utólag mondani, -sajnos csak most olvastam a ph-n a búcsúbeszédet- hogy nálam te érdemelted ki a "kedvenc" moderátor titulust :up: :)

Olyan nincs, hogy tömegverekedés közben futballmeccs tör ki?

#19 Felhasználó inaktív   eRPeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 17:02

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 21:09

Mozillához ott a ShowIP extension.

Köszönöm KovácsÚr, éppen ez az amit kerestem és a Mozillás is telitalálat. :)  :respect:

#20 Felhasználó inaktív   sufnibuher 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 14:43

Helló Mindenki!

Nincs valakinek ötlete, hogyan lehet lemezre menteni az Xp Sp2 telepítése után letöltődő és települő frissítéseket?
Azért lenne rá szükség, mert elég sok gépet rakok össze(átlagban heti 2), telepítek rá xp-t, és mindig ki kell várnom, hogy letöltődjenek a frissítések. Sok időt megspórolnék, ha egy cd-n ki lennének írva és onnan telepíthetném őket.

Előre is köszi!

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó