HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések IV.

#2311 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 05. 04. 11:03

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 12:56

Erre a problémára senkinek semmi tippje ?

Lehet köze van hozzá.. nem vagyok benne biztos, de lehetséges, hogy közbejátszik, két tény is.. az egyik, hogy Internet Exolorer 7 Beta -2 van anyukám gépén is (amivel van ez a WMP-s 64 bites XP-n gond) ,illetve az én gépemen is ami egy 32 bites rendszer 32 bites XP. Viszont a 32 bitesen sincs semmi gond a WMP-vl. A másik tény meg az, hogy anyukám gépén az Outlook induláskor :
Kép
ezt írja ki, de ha rámegyek a  Try Again (próbálja újra) gombra akkor leszedi a leveleket...
Hozzátartozik még, hogy Windows XP 64 bit SP1 Firewall van fent (ami annyit jelent mint 32 bites XP-n az SP2 ), valamint ADSL kapcsolat van, routeren keresztül..., és hogy mint ahogy mondtam , a 64 bites XP-n lévő másik Accounton ez a probléma nem fordul elő )egyelőre legalábbis).

@Brd , köszi amit belinkeltál megnéztem, de sajnos csak annyival lettem tőle okosabb, hogy más is járt már így :s

#2312 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 04. 11:28

...és ha ott a pipa, akkor sem jó?
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2313 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 11:48

Idézet: brd - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 12:28

...és ha ott a pipa, akkor sem jó?

Megnéztem, a pipa végig benne volt... uténa kiszedtem, le apply-ztem persze akkor sem ment, majd megint kipipáltam, le apply-ztem. akkor sem ment :(

Arra gondoltam, hogy leszedném a media Playert majd újból feltenném... csak hogy ez Windows XP Professional x64 Edition, melynek a neve ugyan XP, de alapjaiban véve a Windows 2003 Serverre épül... alig egy éves oprendszer ezért elve úgy adták ki, hogy a 10-es VMP-t integrálva tartalmazza, tehát nem lehet leszedni majd felrakni egyrészt ezért, másrészt meg a 64 bites WMP-t a microsoft külön nem adta ki :(

#2314 Felhasználó inaktív   garferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 20:49

Hello!
Van egy olyan problémám, hogy ha bármilyen linkre rákattintok az XP-ben, pl.: Thunderbird, MSN, Word, akármi, akkor a Firefox nem nyitja meg és semmi sem történik. Most raktam fel újra a firefoxot és sejtésem szerint nincsen jól beregelve a rendszerbe. Lehet, hogy az segítene ha az Internet Explorert alapértelmezett böngészőként jelölném meg, és utána a Firefoxot, de nem találtam explorerben, hogy hol lehet alapértelmezettnek beállítani. Valaki remélem tud segíteni. Egyszer már volt ez a problémám és elég idegesítő a link bemásolgatása a böngészőbe.

Szerkesztette: garferi 2006. 05. 04. 20:50 -kor

#2315 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 21:03

Lehet-e olyat csinálni, hogy a Windows XP Home verziót update-elem Professional-re, méghozzá újratelepítés nélkül?

(notebook-on kéne, és nincs kedvem a teljes reinstallhoz.)

#2316 Felhasználó inaktív   garferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 21:17

Idézet: garferi - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 20:49

Hello!
Van egy olyan problémám, hogy ha bármilyen linkre rákattintok az XP-ben, pl.: Thunderbird, MSN, Word, akármi, akkor a Firefox nem nyitja meg és semmi sem történik. Most raktam fel újra a firefoxot és sejtésem szerint nincsen jól beregelve a rendszerbe. Lehet, hogy az segítene ha az Internet Explorert alapértelmezett böngészőként jelölném meg, és utána a Firefoxot, de nem találtam explorerben, hogy hol lehet alapértelmezettnek beállítani. Valaki remélem tud segíteni. Egyszer már volt ez a problémám és elég idegesítő a link bemásolgatása a böngészőbe.

Megoldottam, azé köszi, hogy elolvastad, ha neked is ilyen hibád van,
akkor megnyitod a programok hozzáférhetőségei és alapértelmezéseit,
ott egyebek és a böngészőnek a firefoxot jelölöd ki... :)

De bódog vagyok, végreeee jóó.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VÁLASZ A WINDOWS XP HOME-BÓL PROFESSIONAL-RA

Update-ről nem hallottam, de ha nincs PRO akkor Home-ból lehet, de csak újrarakás után.
LINK, KATT RÁM :)

Szerkesztette: garferi 2006. 05. 04. 21:19 -kor

#2317 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 22:00

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Na most egy picit mérges lettem...
2003-ban vettem a 32 bites XP-t, mondhatni, most fordult elő, hogy félévet kibírt reinstall nélkül. Ma újratelepítettem... erre ezt kapom... most ilyenkor mivan? Felhívom az ügyfélszolgálatot, de lehet hogy csak reggel lesznek. Volt olyna év, hogy 2-3 havonta tettem fel az XP-met, vagyis egy év alatt többször is... ebben az évben még most tettem fel elsőnek... azért ez egy kicsit idegesítő...

#2318 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 22:57

Felhívtam az ügyfélszolgálatot, a +3680225848-as számon de ott most csak egy gépi hang van, reggel 8-tól lesznek délután 17:00- áig, szóval délelőtt felhívom őket, illetve rákérdezek emailben, hogy pontosan az aktiválási szám, hogyanis van limitálva....

#2319 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 00:23

Eddig nekem nagyon segítőkészek voltak, hívd őket nyugodtan, szinte biztos, ha normálisan előadod a helyzetet (ki vagy, honnan van a win, mikor vásároltad, stb.), meg fogják oldani.

#2320 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 01:48

Idézet: brd - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 1:23

Eddig nekem nagyon segítőkészek voltak, hívd őket nyugodtan, szinte biztos, ha normálisan előadod a helyzetet (ki vagy, honnan van a win, mikor vásároltad, stb.), meg fogják oldani.

Természetesen ;) Az emailben is leírtam, hogy a Tescoban vásároltam Philips CD-íróval, és beírtam nekik( az ügyfélszolgálatnak) a termékazonosító kulcsot is , ami a COA Matricán van, ami a 32 bites  gép házának oldalára van ragasztva ;)

@Brd: képzeld, most egy pár perce rájöttem arra, mi okozta a WMP ,és az Outlooknál azt a hibát ,amire segítséget kértem itt ebben a topicban meg a 64 bites XP topicban is ;)

Kép
Kép

A megoldás képekben ;)

IE7 felső menü sor - Tools - Internet Options - Connections Fül - LAN Settings - Automatically detect setting- legyen pipálva .

#2321 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 09:44

Nos sikerült emailben is válaszoltak :

Idézet: MS Ügyfélszolgálat

Kedves Vxx Lxxxx!

A termékek újraaktiválásának nincs számbeli korlátozása. Mindaddig lehetséges az aktiválás, amíg a felhasználás a termék liszenszében foglaltaknak megfelel. Hardverváltozás esetében az internetes aktiválás azonban nem engedélyezett, csak a telefonos. Újraaktiválásra akkor van még szükség, ha a szoftvert a merevlemez újraformázása után telepíti újra. Ennek az az oka, hogy a szoftver aktiválási állapota a merevlemezen van tárolva, és a merevlemez újraformázása törli az állapotot.

Ebben az esetben a termékek aktiválásához az aktiválási varázsló harmadik lépésében megjelenő Telepítési Azonosítóra/Installation ID-ra van szükség. A Windows XP esetében a következő útvonalon keresztül indítható el a varázsló: Start/Programok/Kellékek/Rendszereszközök, Office esetében a Súgó/Aktiváláson keresztül.

Első lépésben a telefonon keresztüli aktiválást, második lépésben Magyarországot kell bejelölni. A harmadik lépésben pedig megjelenik az 50-54 karakter hosszúságú Telepítési Azonosító.

Az azonosító alapján aktiválják a munkatársak a termékeket, akik a következő telefonszámokon állnak rendelkezésére reggel 8 órától 22 óráig:

06-80-017-365
06-1-267-4636 (1-es menüpont)

Üdvözlettel: xxxxxxx

Szóval a 3 éves HDD mely kb egyidőben lett vásárolva a 32 bites XP-mmel, particiós tábla hiba gyanuja miatt meglett formázva, de teljesen , particók újra felosztása (előbb törlése) ,mert addig besem lehett indítani rendesen a telepítőt, szóval ilyenkor mint ahogyan ott is levan írva a mailben ez van. A telefonos ügyfélszolgálat pedig beaktiválta, közben rkérdeztem, hogy akkor ugye legközelebb interneten keresztül is fogom e tudni aktiválni, és azt mondták, hogy Igen természetesen, csak ilyenkor kell ha megfekszik a HDD-n az a rész ahol tárolja az ID-t ;)

Amúgy az a tippem, hogy ez a rész a 8MB nem particionálható területre esik ;)

#2322 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 10:28

[quote name='debaj']Virnyák tuti nincs? Én pár éve beszoptam egy olyat, ami többek között az active desktopot is kilőtte.[/quote]
Hát debaj gratula ,NYERTÉL!!!  :respect:
Megvan a bűnös ->[url="http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.pinfi.html"]WIN32 Pinfi[/url].
Az igaz hogy a Ghost-olt image szűz volt viszont a másik vinyón rajta csücsült már egy-két exe-n és vigan elkezdte szaporítani önmagát.
De hálistennek a NAV-nak sikerült sérülésmentesen kiírtania az exe-kből ezt a szemetet.

[quote name='debaj' date='2006. máj. 4., csütörtök - 7:05']Normális, de felette kéne lennie egy "Webtartalom megjelenítése az Asztalon" feliratnak, jelölőnégyzettel. Ott lehet(ne) kikapcsolni az active desktopot.[/quote]
Azért ez még mindíg érdekelne hogy nálam miért nincs. :rolleyes:  :confused:

#2323 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 15:11

Nálam még mindíg folytatódnak a furcsa dolgok:
Volt egy olyan hogy nem inult el az xp olyan hibaüzenettel hogy "lsass.exe alkalmazáshiba. Az alkalmazás inicializálása nem megfelelő" meg ugyanez services.exe-re. Utána a következőre elindult.
Uninstalltam a Kerio-t mert az utóbbi pár alkalommal az okozott 100% cpu-használatot amikor erőforráshiányra panaszkodott a gép, meg amikor legutóbb kiírta a Kerio hogy "cannot connect to service"
akkor hihetetlen mód belassult magas cpu használat nélkül.
De ezután viszont pár perc után miután létrehoztam az internetkapcsolatot a rendszer leállítás alá került, mert a távoli eljáráshívás hirtelen véget ért. Úgyhogy viszzaraktam. Most megy, valameddig...
Tényleg, nem lehet deaktiválni ezt a hülye deaktiválni ezt a hülye visszaszámlálós leállítós hülyeséget?

#2324 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 16:46

Idézet: mzso - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 15:11

Nálam még mindíg folytatódnak a furcsa dolgok:
Volt egy olyan hogy nem inult el az xp olyan hibaüzenettel hogy "lsass.exe alkalmazáshiba. Az alkalmazás inicializálása nem megfelelő" meg ugyanez services.exe-re. Utána a következőre elindult.
Uninstalltam a Kerio-t mert az utóbbi pár alkalommal az okozott 100% cpu-használatot amikor erőforráshiányra panaszkodott a gép, meg amikor legutóbb kiírta a Kerio hogy "cannot connect to service"
akkor hihetetlen mód belassult magas cpu használat nélkül.
De ezután viszont pár perc után miután létrehoztam az internetkapcsolatot a rendszer leállítás alá került, mert a távoli eljáráshívás hirtelen véget ért. Úgyhogy viszzaraktam. Most megy, valameddig...
Tényleg, nem lehet deaktiválni ezt a hülye deaktiválni ezt a hülye visszaszámlálós leállítós hülyeséget?

Lehet, de nem érdemes. (Parancssorba gyorsan / idézőjelek nélkül / beírod, hogy: "shutdown /a"  , majd Enter)
Valszeg Sasser/Blaster, vagy egyéb rokonságbéli DoS Attack-os féreg látogatott meg (és maradt is egy időre - úgy fest legalábbis).

SP2, és a http://wigwam.info főoldalán lévő Féregtelenítés című link a te 'embered'...

#2325 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 17:13

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 7:05

Normális, de felette kéne lennie egy "Webtartalom megjelenítése az Asztalon" feliratnak, jelölőnégyzettel. Ott lehet(ne) kikapcsolni az active desktopot.

Hmm, ezzel a checkbox-szal én sem találkoztam még :D , küldenél erről egy képet, hogy hol kéne lennie?

GoodSpeed: Nem árt tudni, hogy mi ennek a WMP hibának a megoldása :) feljegyzem a kisokosba, hátha találkozom ilyennel.

Szerkesztette: brd 2006. 05. 05. 17:17 -kor

#2326 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 20:56

Idézet: brd - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 18:13

Hmm, ezzel a checkbox-szal én sem találkoztam még :D , küldenél erről egy képet, hogy hol kéne lennie?

Bazz, 2000 alatt ott volt, kiszedték vón'? :think:

#2327 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 22:41

TweakUI -val is ki lehet kapcsolni az Active desktopot XP-ben (teljesen kiírtani nem lehet, csak letiltani).

Explorer, Allow web content to be added to the desktop

Én ezt már korábban kikapcsoltam. így most

- nem lehet active desktopos/webes html elemet hozzáadni a desktophoz
- A megjelenítési tulajdonságoknál, ahol az asztali elemeket testre lehet szabni, eltűnt a Web fül, ahol az AD elemeit lehetne beállítani
- nem lehet jpeg, gif etc. képet háttérként berakni, csak bmp-t

etc...

De ez nem baj, mert úgy látom, hogy így az explorer.exe memóriaigénye is kevesebb.

Korábban egyébként az AD-t csak azért használtam, hogy jpeg-et is be lehessen rakni háttérképnek. Semmi más értelme nem volt. Ezen kívül szerintem biztonsági rést is jelenthet... úgyhogy érdemes letiltani.

Szerkesztette: Suricated 2006. 05. 05. 22:46 -kor

#2328 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 22:53

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 21:56

Bazz, 2000 alatt ott volt, kiszedték vón'? :think:

2000 alatt volt, de XP esetén a desktop helyi menüből is le lehet tiltani. (Active desktop > Megjelenítés weblapként) :confused:

A srácnak üzenem, akinek active desktopos problémája van:
Töltsd le az összes biztonsági frissítést IE-hez. Kapcsold ki a rendszervisszaállítást, majd kapcsold vissza (ezzel törlöd az összes korábbi rendszervisszaállítási pontot, ez is bekavarhat.) Töröld ki az IE beállításainál az összes előzményt, az egész gyorsítótárat és a cookie-kat.

#2329 Felhasználó inaktív   Hubble 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 05. 23:59

Van egy szemét, mocsok "szolgáltatás", amire nagyon csúnyán rászaladtam mp3-as com-os oldalakon, ami szoftver szinten beette magát a rendszerfájlaimba, sőt setup.exe ikonom is van hozzá  :Đ . Persze erre nincs szükség, mert amíg az explorert használtam, felugró ablakként bejött azonnal, egy hülye liba elgagyogta a szolgáltatást és mindig csak a "remind me later"-re volt oly' kedves nem emlékeztetni (kb. fél óráig). A mozilla nem engedi át, a NOD igen, mert nem vírus, viszont a gépemről nem tudom eltávolítani a telepítő és rendszerfájlait, ugyanis: HOZZÁFÉRÉS LETILTVA; ELLENŐRIZZE STB. Tudtok olyan alklmazást, ami  az ilyen típusú  "szolgáltatásokat" ill. fájlokat eltávolítja? Mindegy mit reklamáltam, hogy nem vettem igénybe, ill. más tette, válaszként megértik a többfelh.-ós PC-ket de a felelősség, a gép, stb. minden az enyém, és egyéb módon fizethetek legalább 1 hónapra. 8 karakteres ID számra hivatkoznak, de a törölhetetlen fájlokkal tudnak beazonosítani az explorerben a disznók. Meg van a neve ezeknek a típusú netes hulladékoknak, csak nem tudom mi, talán ti tudjátok. (gyökérmappát, tul.-kat, spec. beáll., írásvédettség, stb. már kipróbáltam). Tenx: Hubble

#2330 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 00:25

Idézet: Hubble - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 0:59

Van egy szemét, mocsok "szolgáltatás", amire nagyon csúnyán rászaladtam mp3-as com-os oldalakon, ami szoftver szinten beette magát a rendszerfájlaimba, sőt setup.exe ikonom is van hozzá  :Đ . Persze erre nincs szükség, mert amíg az explorert használtam, felugró ablakként bejött azonnal, egy hülye liba elgagyogta a szolgáltatást és mindig csak a "remind me later"-re volt oly' kedves nem emlékeztetni (kb. fél óráig). A mozilla nem engedi át, a NOD igen, mert nem vírus, viszont a gépemről nem tudom eltávolítani a telepítő és rendszerfájlait, ugyanis: HOZZÁFÉRÉS LETILTVA; ELLENŐRIZZE STB. Tudtok olyan alklmazást, ami  az ilyen típusú  "szolgáltatásokat" ill. fájlokat eltávolítja? Mindegy mit reklamáltam, hogy nem vettem igénybe, ill. más tette, válaszként megértik a többfelh.-ós PC-ket de a felelősség, a gép, stb. minden az enyém, és egyéb módon fizethetek legalább 1 hónapra. 8 karakteres ID számra hivatkoznak, de a törölhetetlen fájlokkal tudnak beazonosítani az explorerben a disznók. Meg van a neve ezeknek a típusú netes hulladékoknak, csak nem tudom mi, talán ti tudjátok. (gyökérmappát, tul.-kat, spec. beáll., írásvédettség, stb. már kipróbáltam). Tenx: Hubble

Task Manager (Feladatkezelő) -vel kilövöd a problémás alkalmazásokat.

Vagy csökkentett módban (msconfig.exe -vel is lehet variálni, mi induljon/ne induljon el a rendszer indításakor automatikusan)...

Illetve keresel egy normális spyware írtót, Pl. itt van ez, a Ad-Aware SE Personal ingyenes.

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.