Sziasztok!
Van nekem egy (ill. kettő, de mindkettő ugyanígy viselkedik) WaveCom Q2403A GSM modemem, amit szeretnék felkonfigurálni. Csak 2400 bps-en lehet csatlakozni (kipróbáltam minden lehetséges sebességet), de ha bármilyen parancsot kiadok, mindenre azt mondja, hogy OK és nem csinál semmit.
IPR, ICF, IFC-t megpróbálom beállítani, de semmi eredmény.
Mit cseszek el?
Előre is köszönöm a segítséget!
Oldal 1 / 1
Modem elérése terminál emulátorral
Elküldve: 2005. 09. 27. 11:24
Goto Hálózati eszközök...
.:: A lényeg, hogy össze kell őket párosítani, hármasával ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.
Elküldve: 2005. 09. 27. 11:53
Idézet: guillaume - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 8:40
Sziasztok!
Van nekem egy (ill. kettő, de mindkettő ugyanígy viselkedik) WaveCom Q2403A GSM modemem, amit szeretnék felkonfigurálni. Csak 2400 bps-en lehet csatlakozni (kipróbáltam minden lehetséges sebességet), de ha bármilyen parancsot kiadok, mindenre azt mondja, hogy OK és nem csinál semmit.
Mit cseszek el?
Mit cseszek el?
Szia,
az at+cbst=71,0,1 -nek minden operatornal mukodnie kell.
A Pannon, Voda-nal az at+cbst=75,0,1 is OK.
Milyen modemmel akarod felhivni?
Elküldve: 2005. 09. 27. 18:09
Egyebkent az egyik modemre vevo lennek, ha nagyon olcson elado
Mas: a parancsok kiadasa utan tarcsazol is ugye?

Elküldve: 2005. 09. 28. 07:26
Idézet: bodros - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 19:09
Egyebkent az egyik modemre vevo lennek, ha nagyon olcson elado

Nem voltam elég részletes. A modem egy linux-hoz (SLES9) van kötve, kppp-ben levő terminállal szeretnék hozzáférni. A linux-on futna egy SMSTools nevő sms küldő/fogadó szoftver.
Szeretném beállítani a modem kommunikációs paramétereit, mivel a program, amikor kiadja a CREG? parancsot, akkor nem a megfelelő választ kapja, s emiatt nem fut.
Mi a fene okozhatja, hogy mindenre OK a válasz? Akármit írok, még a pl. IFC=? -re is, holott erre a lehetséges értékeket kellen válaszolnia. Megpróbáltam tárcsázni, s nagy meglepetésemre kiment a hívás. Na, ettől kezdve teljesen össze vagyok zavarva.
Egyébként ez egy rack-es modem, így szerintem nem igazán tudnál mit kezdeni vele, kivéve ha van a szekrényedben egy elfekvő chassis hozzá.
Elküldve: 2005. 09. 30. 11:04
Megoldódott.
Megin én bénáztam el. A modembe valaki korábban egy, a gyári beállításoktól merőben különböző configot mentett el. Többek között az echo-t is kikapcsolta.
Perszer erre én is gondoltam, de a hibát ott követtem el, hogy az ATE1 után kiléptem és beléptem, miközben az init string ATZ-re volt állítva. Mivel nem mentettem, az ATZ visszaállította a korábban mentett, azaz ATE0 beállítást. Azt, hogy a gyári beállítások visszaállítása miért nem működik, még ma sem tudom.
Köszönöm a segítő szándékot!
Megin én bénáztam el. A modembe valaki korábban egy, a gyári beállításoktól merőben különböző configot mentett el. Többek között az echo-t is kikapcsolta.
Perszer erre én is gondoltam, de a hibát ott követtem el, hogy az ATE1 után kiléptem és beléptem, miközben az init string ATZ-re volt állítva. Mivel nem mentettem, az ATZ visszaállította a korábban mentett, azaz ATE0 beállítást. Azt, hogy a gyári beállítások visszaállítása miért nem működik, még ma sem tudom.
Köszönöm a segítő szándékot!
Téma megosztása:
Oldal 1 / 1