HWSW Informatikai Kerekasztal: Optikai meghajtók következő generációja - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (15 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Optikai meghajtók következő generációja HD-DVD vs. Blu-ray Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 19. 13:09

Idézet: Gurgula - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 11:45

Akkor most azért lenne elvileg olyan sérülékeny a BR, mert felül van az adatrögzítő réteg, úgy mint a cd-nél? Mert az önmagában még nem tűnik komoly problémának.

nem felul, hanem alul, de mostmar tore mind1. a felfoldi gyozott, a hd dvd meg kimult.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#242 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 13:10

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 12:24

Uhhh, látom már Index is lehozta ... (Na nem mint ha ők számítanának ilyen szempontból.)

De most micsinálnak a sok balekkal, aki megvette a csak HD DVD  (és persze DVD/CD) lejátszására képes masináját?  :think:

megmondom. raktarkeszlet kisopres lesz, es en pont ezert bagoert fogok tunkolni a jobbnal jobb muvikbol :Đ

#243 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 13:12

Idézet: djculture - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 12:50

Meg mia tök lesz az xbox 360 konzolokkal?

semmi. a 360-ban dvd olvaso van.  a hd-dvd meghajto egy kulso, usb-s add-on. meg kell persze errol a ketyererol emlekezni marcsak azert, mert kulcsszerepe volt az AACS feltoreseben :) nelkule ez nem lehetett volna lehetseges  :respect:

#244 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 16:23

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 13:10

megmondom. raktarkeszlet kisopres lesz, es en pont ezert bagoert fogok tunkolni a jobbnal jobb muvikbol :Đ

Én is rendelek vagy 50 filmet szerintem egy-két héten belül :D.

#245 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 02. 20. 10:52

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 13:12

semmi. a 360-ban dvd olvaso van.  a hd-dvd meghajto egy kulso, usb-s add-on. meg kell persze errol a ketyererol emlekezni marcsak azert, mert kulcsszerepe volt az AACS feltoreseben :) nelkule ez nem lehetett volna lehetseges  :respect:

nem szoktam paranoidizálni, főleg nem ms viszonylatban, de a kisördög azt mondatja velem, ez nem lehetett akkora nagy véletlen, vagy melléfogás. :Đ
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#246 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 11:01

Idézet: avman - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 10:52

nem szoktam paranoidizálni, főleg nem ms viszonylatban, de a kisördög azt mondatja velem, ez nem lehetett akkora nagy véletlen, vagy melléfogás. :Đ

Semmi extra credit nem jár az MS-nek, megcsinálták volna egy Toshiba HD DVD notebook meghajtóval is, csak ugye ez könnyen elérhető drive volt már a kezdettől fogva. Sokkal inkább lehet gratulálni - újfent - a slendrián fejlesztőknek  :D , akik egy rakás biztonsági lyukat hagytak a lejétszószoftverekben. Ugyanúgy, mint annak idején a DVD-Video feltörésekor.

#247 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 11:11

node mennyire lesznek olcsók a hddvd filmek + meghajtók, játékosok ilyesmik? mert ha most mindenki ezekre utazik, akkor lehet nem is kell őket annyira nagyon leértékelni :D
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#248 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 02. 20. 11:54

Idézet: PPeter - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 11:01

Semmi extra credit nem jár az MS-nek, megcsinálták volna egy Toshiba HD DVD notebook meghajtóval is, csak ugye ez könnyen elérhető drive volt már a kezdettől fogva. Sokkal inkább lehet gratulálni - újfent - a slendrián fejlesztőknek  :D , akik egy rakás biztonsági lyukat hagytak a lejétszószoftverekben. Ugyanúgy, mint annak idején a DVD-Video feltörésekor.

BD+ -al mi a helyzet? még mindig csak powerdvd-vel játszható le vinyóról (meg mindenről), belenyúlni meg egyáltalán nem és csak capturing? mert az nagy érvágás lesz a wa... izé, egyeseknek, ha záros határidőn belül nem tudják megoldani...  vigyázó szemetek a szigetekre vessétek (Antigua és Barbuda) :Đ
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#249 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 14:20

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 11:11

node mennyire lesznek olcsók a hddvd filmek + meghajtók, játékosok ilyesmik? mert ha most mindenki ezekre utazik, akkor lehet nem is kell őket annyira nagyon leértékelni :D

egyes HD-DVD korongok mar beestek 15 dodo ala :) uatan megmejd jonnek az ebayen a second hand pakkok kotyavetye arban :)

Szerkesztette: SFIJ 2008. 02. 20. 14:22 -kor

#250 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 14:32

:up:

azon gondolkozom, hogy netánesetleg lesz-e olyan olcsóbb hd-dvd playa, amennyiért érdemes megvenni dvdjátékosnak :D

#251 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 15:02

Már most van és megéri, szebben skálázzák fel a DVD-ket, mint a legtöbb hasonló árú DVD-Video jáékos.

#252 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 15:10

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 14:32

:up:

azon gondolkozom, hogy netánesetleg lesz-e olyan olcsóbb hd-dvd playa, amennyiért érdemes megvenni dvdjátékosnak :D

tessek ittvan 1 27 ezer forintert, csak siess mert az usak amazonon mar levettek :) mindazonaltal szvsz a HD-DVD-be mostmer ne ruhazz be, mertha bedoglik, es 2-3 ev alatt lehethogy bedoglik akkor nem tudsz majd ujat venni. mondjuk ezert a penzert meg hozzadvagjak a 300-at es  The Bourne Supremacy-t is a csomagban :) es 27 kuvecs az kb 4 bluray lemez ara :)

istenem, hogy milyen gyik hullarablok vagyunk am mi  :Đ

Szerkesztette: SFIJ 2008. 02. 20. 15:14 -kor

#253 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 15:19

hümmm. akkor azt hiszem ez a project szünetel addig, amíg lesz rendes hd megjelenítőm :)

(inkább valami rendes kamerát vennék amivel dolgozni lehet :omg:  :Đ)

#254 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 15:28

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 15:19

hümmm. akkor azt hiszem ez a project szünetel addig, amíg lesz rendes hd megjelenítőm :)

(inkább valami rendes kamerát vennék amivel dolgozni lehet :omg:  :Đ)

oks. ez most tenyelg egy now or never ajanlat, a blurej ketyerek tanha 2010-re esnek be erre az arszintre amostani 120-160 ezerrol. ha belegondolsz, 27 ezer forintert egy tisztessegesen megepitett CD lejatszot se lehet kapni :)

kameratot - az a sigma DP1 amit ottokar lefikazott szerintem lehet hogy megri, bar a leendo aratol fugg...

#255 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 15:36

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 15:28

oks. ez most tenyelg egy now or never ajanlat, a blurej ketyerek tanha 2010-re esnek be erre az arszintre amostani 120-160 ezerrol. ha belegondolsz, 27 ezer forintert egy tisztessegesen megepitett CD lejatszot se lehet kapni :)

kameratot - az a sigma DP1 amit ottokar lefikazott szerintem lehet hogy megri, bar a leendo aratol fugg...

nemsürge :D

vidiókámerá kéne, jópofa gép a sony trv20e, de komolyabb munkára igen kevés, ha egy z1-et hozzámvágna valaki, nem sértene meg :D

dp1... nem tudom mibe fog kerülni, de egész biztos vagyok benne, hogy többe, mint amennyit nekem érne :( pedig jónak tűnik.

#256 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 20:02

Namost akkor ott tartunk, hogy a következő generációs optikai meghajtók gyakorlatilag teljesen alkalmatlanok lesznek arhiválásra, nemcsak a karcok miatt, hanem gondolom a rendkívül vékony védőréteg az adathordozó rétegen sokkal inkább átjárható lesz a mindenfále kémiai kigözölgések számára.
Vagy egyszerűen a levegő páratartalma számára. (Ahogy még a cd lemez-polikarbonát is elvileg átjárható ha elég sokáig tartózkodik az adott közegben)
Ehhez  jön hozzá a felhasznált adathordozó anyagoknak ismeretlen stabilitású mivolta.

Szóval az lesz mint a vhs-el, hogy nem adom kölcsön, mert a szomszéd videója bekapja a szalagot...csak esetleg még kellemetlenebb kiadásban. (Sárika sajnos nem elég óvatosan tette be a meghajtóba, úgyhogy  tönkrement a lemez :)  )

Már előre látom a Blu-ray írási FAQ-ot:  Természetesen tilos a gyakrabban használt lemezt teljesen megírni, hiszen a tálcával érintkező külső felület hamar használhatatlanná válik :D

Mint FSIJ említette ez tényleg jól jön a kiadóknak, kérdés hogy milyen garanciákat fognak vállalni a gyári (préselt?) lemezekre.
Ha még hozzáveszem ehhez, hogy az egész technológiai átállás is sokkal drágább, elég elszomorító a kép. 
Én már várom a kovetkező generációt, ami talán megbízhatóságot is fog nyújtani.

Vajon tényleg nem érné meg kitartani a hd dvd-t azoknak akik arhiválni szándékoznak rá? Ugyanis ha a BD tényleg ilyen érzékeny, akkor elképzelhető hogy sokan továbbra is a dvd-t és a cd-t fogják arhiválásra használni, és továbbra is sokáig piacon maradnak ezek a termékek, amik viszont nem térnek el olyan sokban a hd-dvd-től...

Viszont kíváncsi lennék, hogy egy dvd-dl  -re divx-ben (vagy xvid-ben) felrakott hd film milyen minőséget tudna produkálni.    :think:  Töltött már le valaki efféle hd ripet?
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#257 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 20:17

Idézet: Gurgula - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 20:02

Vajon tényleg nem érné meg kitartani a hd dvd-t azoknak akik arhiválni szándékoznak rá? Ugyanis ha a BD tényleg ilyen érzékeny, akkor elképzelhető hogy sokan továbbra is a dvd-t és a cd-t fogják arhiválásra használni, és továbbra is sokáig piacon maradnak ezek a termékek, amik viszont nem térnek el olyan sokban a hd-dvd-től...

Viszont kíváncsi lennék, hogy egy dvd-dl  -re divx-ben (vagy xvid-ben) felrakott hd film milyen minőséget tudna produkálni.    :think:  Töltött már le valaki efféle hd ripet?

a hd dvd megdöglend, a toshiba befejezte a gyártását. írót beszerezni szinte lehetetlen, kizárólag oem értékesítés folyt hp-nek, dellnek ilyeneknek. az írható hd-dvd 1 hónapja kisker forgalomban beszerezhetetlen. mégha most veszel is egy írót, valahogy megoldod az írhatók beszerzését, termékfejlesztés nem lesz. szerintem az lesz hogy kína fel fogja vásárolni a mögöttes IP-t és belső saját formátumnak, saját célra megbabrálja, átalakítja, lásd SVCD.

A neten fellelhető 720p-s (h264-es) matroska ripek elég jó minőségűek, általában még megoldható hogy belemuxolj egy magyar AC-3 hangsávot és úgy pont felfér még 1 DVD-9-re. egy ma divatos, 720p-s lapostvn a hagyományos DVD-nél már jobb képminőséget ad, (figyelem az 1080p DVD-9-re felférő ripek effektív képminősége nem jobb mint a 720p-seké szubjektíve, cserében jobban blokkosodnak, ragyásodnak.) elég sok asztali ketyere (maik tipokusan hálózatos megosztásból játszanak) támohatja már az ilyen h264-es AC3 vagy DTS hangú matroskákat, az egyik legjobb a popcorn hour NMT A-100, ami a sigma designs SoC megoldásán alapul.

#258 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 20:20

Mondjuk ilyen lemez meg vinyo arak mellett tok felesleges barmit kiirni... ;) (nem tudom ti hogy vagytok vele, de amit kiirtam az szinte olyan mintha letoroltem volna - alig veszem elo oket)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#259 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 20:39

Idézet: Samott - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 20:20

Mondjuk ilyen lemez meg vinyo arak mellett tok felesleges barmit kiirni... ;) (nem tudom ti hogy vagytok vele, de amit kiirtam az szinte olyan mintha letoroltem volna - alig veszem elo oket)

Samott

igen. ezért hívjuk ezt archíválásnak :D

#260 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 21. 11:02

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 21:17

a hd dvd megdöglend, a toshiba befejezte a gyártását. írót beszerezni szinte lehetetlen, kizárólag oem értékesítés folyt hp-nek, dellnek ilyeneknek. az írható hd-dvd 1 hónapja kisker forgalomban beszerezhetetlen. mégha most veszel is egy írót, valahogy megoldod az írhatók beszerzését, termékfejlesztés nem lesz. szerintem az lesz hogy kína fel fogja vásárolni a mögöttes IP-t és belső saját formátumnak, saját célra megbabrálja, átalakítja, lásd SVCD.

A neten fellelhető 720p-s (h264-es) matroska ripek elég jó minőségűek, általában még megoldható hogy belemuxolj egy magyar AC-3 hangsávot és úgy pont felfér még 1 DVD-9-re. egy ma divatos, 720p-s lapostvn a hagyományos DVD-nél már jobb képminőséget ad, (figyelem az 1080p DVD-9-re felférő ripek effektív képminősége nem jobb mint a 720p-seké szubjektíve, cserében jobban blokkosodnak, ragyásodnak.) elég sok asztali ketyere (maik tipokusan hálózatos megosztásból játszanak) támohatja már az ilyen h264-es AC3 vagy DTS hangú matroskákat, az egyik legjobb a popcorn hour NMT A-100, ami a sigma designs SoC megoldásán alapul.

És ha a toshiba fogja magát és elkezd cserébe néhány jogért cserébe a kínai piacra termelni? Szerintem az már van akkora, hogy előbb utóbb visszaszivárogjanak.

Hogy érted hogy elég sok asztali ketyere hálózatos megoldásból támogat valamit? Egyébként nem sok nekik ez a bitráta divx-ben? Most itt természetesen egy átlagos képességűre gondolok...
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

Téma megosztása:

• (15 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.