Sziasztok!
Eddig mindig crt monitorom volt. Egyszeruen azert nem vettem tft mert tudtam, hogy egyszeruen nem eri el azt a minoseget mint egy crt monitor.
Vettem is nemreg e filozofia alapjan egy samsung 959nf crt monitort. A kepevel es a teljesitmenyevel nagyon elegedett voltam. De 20 perc utan majd kiegette a szemem.
Igy ugy dontottem , hogy visszakuldom es megprobalkozom ezzel a tft technologiaval, mivel ugy hallotam , hogy az nem annyira artalmas a szemnek.
Igy megrendeltem a samsung 193p+ fekete monitort.
Elso latasra a formajaval nagyon elegedett vagyok masodik latasra ugyszinten es harmadikra is. Nagyon elegansa teszi a fekete szin.
Jo nehez volt egeszen pontosan 10 kilo. (crt-hez kepest azert konnyu)
Egesz monitor elol polirozott fekete metal hatul jo minosegu kemeny muanyag. A talpa fem es ott ul a legtobb suly.
Miutan bekapcsoltam az elso eszrevetelem az volt, hogy sokkal nagyobbnak tunnek benne a betuk start-up kor mint a crt monitoromban.
Elindult a windows es megjelent a szep Mona Lisa hatter.
Elso benyomasra es masodikra is enyhen zoldesnek tunt a kepernyo.
Bealitottam a native felbontasra vagyis a 1280 * 1024 -re 32bit, es 75 Hz frissitesi frekvenciara.
Eljott a calibralas ideje. Gondoltam eloveszem a hozzajarulo cd-t es felteszem a programokat amit reklamoztak , hogy a monitorral jon vagyis a magictune, magicrotation, magicColor, magicspeed 2, es magicbright.
Meglepetesemre a cd nem mukodott elindult az autostart de a program csak felig indult el utanna lealt.
Igy manualisan cdrol kellet, hogy installaljak mindent.
Meglepetesemre a Magicspeed2 es a magicbright nem volt benne....
A magictune 3.6 verzioja volt a cd-n amivel kalibraltam a kepernyot.
Borzaszto rossz softwer mindengyik ami a cd-n rajta volt szinte lehetetlen megerteni foleg a kalibraciot meg a segitsegbol is amit inkludaltak.
Es jott a proba.
Proba modja:
Digitalis csatlakozassal probaltam ki.
Native modeban volt a felbontas.
A tft melle raktam egy crt monitort clone modban, gondolom a tobbi egyertelmu...
3dmark05:
Elinditottam a 3dmark 05 -ot, mar az elso 3d filmnel eszre lehetett venni, hogy az arnyekok nagyon kockasak a tft-n es a crt-n nem.
Masik amit eszre lehetett venni, hogy mintha sokszor gyors jeleneteknel "megfelezodne" a kep es az egyik fel megprobal a masikhoz illeszkedni. Remelem ertitek ebbol a jarast.
Film:
A filmnel az elso feltuno dolog, hogy a fekete nem fekete hanem vilagos fekete barmenyire manipulalom a magictune bealitasait nem lesz fekete a fekete...
Egyebkent es ez a masodik eszrevetelem minden mas olyan mint a crt monitoron. Sem nem veszek eszre "ghosingot" sem nem valami mas problemat.
A latoszogei nagyon jok, es az alvanyt jol lehet alitani, kiveve ,hogy nem nagyon lehet feljebb huzni.
Rotalni, lapossra osszenyomni is lehet ami freekaout!!!!
Desktop.
Erdekes modon bizonyos kepeket mintha 256 szinben tudna csak megjeleniteni es bizonyos ikonokat... Szerencsere ez sokszor nem fordul elo.
A szinek nem valosaghuek inkabb ilyen neonosak, pasztellesek egy kicsit furcsa a crt utan ,de ugyanakkor freeeek out!!!!
------------------------------------------------
A szememnek egyaltalan nem art ha a digitalis kabel van bedugva.
Talaltam benne 2 fekete halott subpixelt ami a nevebol is kivehetoen nem eszreveheto igy nem zavar.
A fekete kivitelezes ebben a modelben TCO99 az ezust TCO03....
------------------------------------------------
Fogalmam sincs , hogy milyen ez a monitor masik tft-kel osszhasonlitva vagy akar egy ugyailyennel mivel aggodom egykicsit, hogy a jatekban ezek a kockas arnyekok native felbontasban jelenvannak, ez egy hiba vagy ez minden tftben ilyen?
A fekete kivitelezes ebben a modellben TCO99 az ezust TCO03 tudja valaki miert?
Udv
Cosmoshaft.
Oldal 1 / 1
193p+
Elküldve: 2005. 10. 23. 09:47
Üdv a fórumon!
A kiemelt témáink között van egy ilyen:
Asztali TFT-k
Ott találhatók meg a local guruk illetve erről a monitorról is elég sok szó esett már, esetleg ott tedd fel a kérdésed, sztem gyorsabban kapsz választ
Asztali TFT-k
Ott találhatók meg a local guruk illetve erről a monitorról is elég sok szó esett már, esetleg ott tedd fel a kérdésed, sztem gyorsabban kapsz választ
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...
We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.
Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!
We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.
Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!
Elküldve: 2005. 10. 23. 11:49
Idézet: BoGab - Dátum: 2005. okt. 23., vasárnap - 10:47
Üdv a fórumon!
Asztali TFT-k
Asztali TFT-k
Csatlakozom.
Closed.
Téma megosztása:
Oldal 1 / 1

Súgó
A téma zárva.