idézet:
Ezt írta beers:
Ma viszi a kollégám a gépet a COMPAQ-hoz alaplap cserére,holnap leírom a tapasztaltokat!Én nem sok jót remélek.[/quote]
No mi volt, mesélj! Megcsinálták baráti 50 pénzért, vagy télleg kultúr áron melóztak?
Compaq-os gep upgrade?!?
Elküldve: 2003. 02. 06. 23:20
Make love not Wor.
Elküldve: 2003. 02. 07. 07:09
Tegnap kicserélték ingyen és bérmentve,sőt adtak rá 1 év garit is!Javaslom akinek ilyen alaplapja van,cseréltesse ki.(Állandó lefagyásokra kell panaszkodni + két három percenként újraindul a gép!)Mindenesetre nem mindennapi magyar berkeken belül a COMPAQ hozzá állása

DC 4ever!!!
Elküldve: 2003. 02. 07. 07:57
idézet:
Ezt írta Benoke:
Hmm de akkor is +fa. De tényleg olcsóbb.
Nem tudom miért mindig +fa nélkül számol mindenki.
Lehet hogy van egy két ember aki el tudja csalni, de a többség nem.[/quote]
Mert akik a forgalom donto tobbseget csinaljak a nagykereknel, azok elszamoljak. Cegek...
Maganszemely a kutyat nem erdekli nagyobb boltnal.
Az nevet utoljára, aki először üt.
Elküldve: 2003. 02. 07. 11:22
idézet:
Ezt írta beers:
Tegnap kicserélték ingyen és bérmentve,sőt adtak rá 1 év garit is!Javaslom akinek ilyen alaplapja van,cseréltesse ki.(Állandó lefagyásokra kell panaszkodni + két három percenként újraindul a gép!)[/quote]
Hová is vittétek? Telespammolom a szervizt, van két ilyen gépem. A hozzáállásukat meg előre megfizeted, nekem is kijöttek helyszínre az IBMtől vincsit cserélni, de majdnem 3x annyiba volt a gép, mint egy hasonló kategóriás, de azért minőségi cumókból összerakott gép, ráadásul nem integrálthoz mérve.
Make love not Wor.
Elküldve: 2003. 02. 07. 11:34
Szervíz 1124 BP XII ker Jagelló 28.Tel:3193362
Előtte a Compaq mo-nál kell lebeszélni!
Előtte a Compaq mo-nál kell lebeszélni!
DC 4ever!!!
Elküldve: 2003. 02. 07. 11:42
Halihó!
Nekem is volt ilyen gépem, az akció azért nem volt olyan rossz, mert havi 7000 Ft körül kellett érte fizetni, de ebben benne volt 3300 Ft internet előfizetés és 3-4 eFt telefonszámla, szóval maga gép ingyen volt
A gépben gyakorlatilag minden RAM megy, de nem az eredeti Compaq RAM mellett, hanem helyette
Procit csakis Coppermine sorozatút fogad, bármit mond is bárki. A lap elvileg tudja a 133 MHz FSB-t, de nem stabil vele, szóval valami 900-1000 MHz körüli 100 MHz FSB-s PIII procit (esetleg Celeront) javaslok bele.
Játékra a gép alkalmatlan az AGP csatoló hiánya miatt. A legjobb PCI csatolójú kártyákkal (Gef2 MX, Ati Radeon 7500, stb.) is csak 2000 pontig lehet vele jutni 3DMark-ban, ami bakfitty. Szóval az upgrade legjobb megoldása a gép belének az eladása és új AGP csatolós mikroATX alaplap vásárlása.
A gép házát én megtartottam (azon van a Win98SE registry matrica), belül mindent kicseréltem. Nálam a táp stabil, igaz, hogy a hangja rettenetes, de egyelőre megy.
Nekem is volt ilyen gépem, az akció azért nem volt olyan rossz, mert havi 7000 Ft körül kellett érte fizetni, de ebben benne volt 3300 Ft internet előfizetés és 3-4 eFt telefonszámla, szóval maga gép ingyen volt

A gépben gyakorlatilag minden RAM megy, de nem az eredeti Compaq RAM mellett, hanem helyette

Játékra a gép alkalmatlan az AGP csatoló hiánya miatt. A legjobb PCI csatolójú kártyákkal (Gef2 MX, Ati Radeon 7500, stb.) is csak 2000 pontig lehet vele jutni 3DMark-ban, ami bakfitty. Szóval az upgrade legjobb megoldása a gép belének az eladása és új AGP csatolós mikroATX alaplap vásárlása.
A gép házát én megtartottam (azon van a Win98SE registry matrica), belül mindent kicseréltem. Nálam a táp stabil, igaz, hogy a hangja rettenetes, de egyelőre megy.
Elküldve: 2003. 02. 07. 13:46
idézet:
Ezt írta steven7:
Halihó!
A gépben gyakorlatilag minden RAM megy, de nem az eredeti Compaq RAM mellett, hanem helyetteProcit csakis Coppermine sorozatút fogad, bármit mond is bárki. A lap elvileg tudja a 133 MHz FSB-t, de nem stabil vele, szóval valami 900-1000 MHz körüli 100 MHz FSB-s PIII procit (esetleg Celeront) javaslok bele.
A gép házát én megtartottam (azon van a Win98SE registry matrica), belül mindent kicseréltem. Nálam a táp stabil, igaz, hogy a hangja rettenetes, de egyelőre megy.[/quote]
Nezzük csak sorjában.
- a compaq-ot megdobtam egy levéllel, amiben azt írták, hogy "kingston illik bele", s általában a nagyobb márkák, de nem mindegyik. Szervízpartnernek meg megadták azt amit te írtál Beers!Egyébként én is úgy, gondoltam, hogy a régit nem rakom bele vissza.
- elméletileg nem tudja a 133MHz FSB-t, legalább is az intel honlapja szerint. Asszem a max. Coppermine-s cerka vagy pIII lesz a vége, de az ár dönt majd.
- azt mondod, alkalmatlan játékra, de azért jó lenne tudni, miről ugrik a 3dmark pötty 2000-re. 566 -> 1100 cerka, fsb 66 -> 100Mhz, 64 -> 256MB RAM, +GF2MX400, azért számítania kell vmit. Sajna nincs nálam a gép ezért jól jönne, ha vki, benyomna egy alap (nem upgradelt), ilyen gép 3dmark200 eredményét.
- ha már alaplapot is vesz az ember, akkor dehogy görcsölnék ezzel tovább, sunyiba az egésszel..A táp akkor még a régi 145W-os van benne, vagy azt is cserélted? Milyen microATX-es ój alaplapot vettél?
Elküldve: 2003. 02. 10. 11:40
Halihó!
Mint írtam, a táp jól működik, tehát azt nem cseréltem. A ház megtartása mellett csakis a felragasztott Win98 érvényesítő matrica szólt
Nálam az utolsó időben egy 900 MHz-s PIII procival ment és egy Asus V3800-as PCI-os TNT2-s kártya volt benne. Ezzel kb. 1400-1500-as értéket hozott a 3DMark 2001 default tesztjében.
Volt nálam egy Ati Radeon7500-as kártya PCI-os kivitelben, azzal tudott 2000-es érték felett is valamivel (ez a kártya AGP-s kivitelben egy 1 GHz körüli PIII procival 3500-4000 pont körüli eredményt tud 3DMarkban). Ez a PCI-os Ati kártya valamivel gyorsabb, mint egy PCI-os GeF2MX400-as, de drágább is.
Jelenleg egy VIA chipset-es Mercury/Kobian P4-es alaplap van benne (kb. 13 eFt volt) egy P4 Celeron 1,8 GHz-s procival és egy AGP csatolós Ati Radeon 8500LE videokártya van benne. Ezzel máris 6000 pont felett van a 3DMark eredmény, de hát ez már egy másik történet
A táp miatt nyilván egy nagyfogyasztású AMD proci és nVidia VGA kártya nem jöhet szóba
Mint írtam, a táp jól működik, tehát azt nem cseréltem. A ház megtartása mellett csakis a felragasztott Win98 érvényesítő matrica szólt

Nálam az utolsó időben egy 900 MHz-s PIII procival ment és egy Asus V3800-as PCI-os TNT2-s kártya volt benne. Ezzel kb. 1400-1500-as értéket hozott a 3DMark 2001 default tesztjében.
Volt nálam egy Ati Radeon7500-as kártya PCI-os kivitelben, azzal tudott 2000-es érték felett is valamivel (ez a kártya AGP-s kivitelben egy 1 GHz körüli PIII procival 3500-4000 pont körüli eredményt tud 3DMarkban). Ez a PCI-os Ati kártya valamivel gyorsabb, mint egy PCI-os GeF2MX400-as, de drágább is.
Jelenleg egy VIA chipset-es Mercury/Kobian P4-es alaplap van benne (kb. 13 eFt volt) egy P4 Celeron 1,8 GHz-s procival és egy AGP csatolós Ati Radeon 8500LE videokártya van benne. Ezzel máris 6000 pont felett van a 3DMark eredmény, de hát ez már egy másik történet

A táp miatt nyilván egy nagyfogyasztású AMD proci és nVidia VGA kártya nem jöhet szóba