HWSW Informatikai Kerekasztal: Compaq-os gep upgrade?!? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Compaq-os gep upgrade?!? Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2003. 02. 06. 23:20

idézet:
Ezt írta beers:
Ma viszi a kollégám a gépet a COMPAQ-hoz alaplap cserére,holnap leírom a tapasztaltokat!Én nem sok jót remélek.[/quote]

No mi volt, mesélj! Megcsinálták baráti 50 pénzért, vagy télleg kultúr áron melóztak?
Make love not Wor.

#22 Felhasználó inaktív   beers 

• Tag
  • PipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 02. 07. 07:09

Tegnap kicserélték ingyen és bérmentve,sőt adtak rá 1 év garit is!Javaslom akinek ilyen alaplapja van,cseréltesse ki.(Állandó lefagyásokra kell panaszkodni + két három percenként újraindul a gép!)Mindenesetre nem mindennapi magyar berkeken belül a COMPAQ hozzá állása :D
DC 4ever!!!

#23 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 07. 07:57

idézet:
Ezt írta Benoke:
Hmm de akkor is +fa. De tényleg olcsóbb.
Nem tudom miért mindig +fa nélkül számol mindenki.
Lehet hogy van egy két ember aki el tudja csalni, de a többség nem.
[/quote]

Mert akik a forgalom donto tobbseget csinaljak a nagykereknel, azok elszamoljak. Cegek...
Maganszemely a kutyat nem erdekli nagyobb boltnal.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#24 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2003. 02. 07. 11:22

idézet:
Ezt írta beers:
Tegnap kicserélték ingyen és bérmentve,sőt adtak rá 1 év garit is!Javaslom akinek ilyen alaplapja van,cseréltesse ki.(Állandó lefagyásokra kell panaszkodni + két három percenként újraindul a gép!)[/quote]

Hová is vittétek? Telespammolom a szervizt, van két ilyen gépem. A hozzáállásukat meg előre megfizeted, nekem is kijöttek helyszínre az IBMtől vincsit cserélni, de majdnem 3x annyiba volt a gép, mint egy hasonló kategóriás, de azért minőségi cumókból összerakott gép, ráadásul nem integrálthoz mérve.
Make love not Wor.

#25 Felhasználó inaktív   beers 

• Tag
  • PipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2003. 02. 07. 11:34

Szervíz 1124 BP XII ker Jagelló 28.Tel:3193362
Előtte a Compaq mo-nál kell lebeszélni!
DC 4ever!!!

#26 Felhasználó inaktív   steven7 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 07. 11:42

Halihó!

Nekem is volt ilyen gépem, az akció azért nem volt olyan rossz, mert havi 7000 Ft körül kellett érte fizetni, de ebben benne volt 3300 Ft internet előfizetés és 3-4 eFt telefonszámla, szóval maga gép ingyen volt :D

A gépben gyakorlatilag minden RAM megy, de nem az eredeti Compaq RAM mellett, hanem helyette :D Procit csakis Coppermine sorozatút fogad, bármit mond is bárki. A lap elvileg tudja a 133 MHz FSB-t, de nem stabil vele, szóval valami 900-1000 MHz körüli 100 MHz FSB-s PIII procit (esetleg Celeront) javaslok bele.

Játékra a gép alkalmatlan az AGP csatoló hiánya miatt. A legjobb PCI csatolójú kártyákkal (Gef2 MX, Ati Radeon 7500, stb.) is csak 2000 pontig lehet vele jutni 3DMark-ban, ami bakfitty. Szóval az upgrade legjobb megoldása a gép belének az eladása és új AGP csatolós mikroATX alaplap vásárlása.

A gép házát én megtartottam (azon van a Win98SE registry matrica), belül mindent kicseréltem. Nálam a táp stabil, igaz, hogy a hangja rettenetes, de egyelőre megy.

#27 Felhasználó inaktív   Lujoe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 07. 13:46

idézet:
Ezt írta steven7:
Halihó!

A gépben gyakorlatilag minden RAM megy, de nem az eredeti Compaq RAM mellett, hanem helyette :D Procit csakis Coppermine sorozatút fogad, bármit mond is bárki. A lap elvileg tudja a 133 MHz FSB-t, de nem stabil vele, szóval valami 900-1000 MHz körüli 100 MHz FSB-s PIII procit (esetleg Celeront) javaslok bele.

Játékra a gép alkalmatlan az AGP csatoló hiánya miatt. A legjobb PCI csatolójú kártyákkal (Gef2 MX, Ati Radeon 7500, stb.) is csak 2000 pontig lehet vele jutni 3DMark-ban, ami bakfitty. Szóval az upgrade legjobb megoldása a gép belének az eladása és új AGP csatolós mikroATX alaplap vásárlása.

A gép házát én megtartottam (azon van a Win98SE registry matrica), belül mindent kicseréltem. Nálam a táp stabil, igaz, hogy a hangja rettenetes, de egyelőre megy.
[/quote]

Nezzük csak sorjában.
- a compaq-ot megdobtam egy levéllel, amiben azt írták, hogy "kingston illik bele", s általában a nagyobb márkák, de nem mindegyik. Szervízpartnernek meg megadták azt amit te írtál Beers! :D Egyébként én is úgy, gondoltam, hogy a régit nem rakom bele vissza.
- elméletileg nem tudja a 133MHz FSB-t, legalább is az intel honlapja szerint. Asszem a max. Coppermine-s cerka vagy pIII lesz a vége, de az ár dönt majd.
- azt mondod, alkalmatlan játékra, de azért jó lenne tudni, miről ugrik a 3dmark pötty 2000-re. 566 -> 1100 cerka, fsb 66 -> 100Mhz, 64 -> 256MB RAM, +GF2MX400, azért számítania kell vmit. Sajna nincs nálam a gép ezért jól jönne, ha vki, benyomna egy alap (nem upgradelt), ilyen gép 3dmark200 eredményét.
- ha már alaplapot is vesz az ember, akkor dehogy görcsölnék ezzel tovább, sunyiba az egésszel.. :D A táp akkor még a régi 145W-os van benne, vagy azt is cserélted? Milyen microATX-es ój alaplapot vettél?

#28 Felhasználó inaktív   steven7 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 10. 11:40

Halihó!

Mint írtam, a táp jól működik, tehát azt nem cseréltem. A ház megtartása mellett csakis a felragasztott Win98 érvényesítő matrica szólt :D

Nálam az utolsó időben egy 900 MHz-s PIII procival ment és egy Asus V3800-as PCI-os TNT2-s kártya volt benne. Ezzel kb. 1400-1500-as értéket hozott a 3DMark 2001 default tesztjében.

Volt nálam egy Ati Radeon7500-as kártya PCI-os kivitelben, azzal tudott 2000-es érték felett is valamivel (ez a kártya AGP-s kivitelben egy 1 GHz körüli PIII procival 3500-4000 pont körüli eredményt tud 3DMarkban). Ez a PCI-os Ati kártya valamivel gyorsabb, mint egy PCI-os GeF2MX400-as, de drágább is.

Jelenleg egy VIA chipset-es Mercury/Kobian P4-es alaplap van benne (kb. 13 eFt volt) egy P4 Celeron 1,8 GHz-s procival és egy AGP csatolós Ati Radeon 8500LE videokártya van benne. Ezzel máris 6000 pont felett van a 3DMark eredmény, de hát ez már egy másik történet :D

A táp miatt nyilván egy nagyfogyasztású AMD proci és nVidia VGA kártya nem jöhet szóba :(

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó