processor upgrade - hol?
Elküldve: 2005. 11. 25. 13:24
Elküldve: 2005. 11. 25. 13:29
Idézet: FragMaster - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 12:24
na mi az, nem toroltel a bookmark-ok kozul?
mellesleg valoban megall az esz:
...barmelyik szerviz garancia nelkul beteszi"-mondjatok.
mintha nem irtam volna le, hogy 3 napja jarom a varost es mindenhol elhajtanak.
Elküldve: 2005. 11. 25. 13:42
Idézet: malvin - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 7:03
Akkor az Komel, vagy Demand az Andrássy úton.
Elküldve: 2005. 11. 25. 13:48
Idézet: Jahno - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 12:42
köszi!
web-lapjuk nincs? Az megis kenyelmesebb ...
Elküldve: 2005. 11. 25. 13:49
Idézet
Szoval kinyilatkoztatni meg megsertodni lehet es konnyu, de a kerdesekre valodi valaszokat adni ugy latszik nem megy.
Ne haragudj Malvin, de nem szőke nőből vagy véletlenül?
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?
Elküldve: 2005. 11. 25. 13:51
Idézet: malvin - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 8:14
Az atalakito viszont 2.8-as processzorral egyutt kb. 55K
Es akkor nem kell memoria, es foleg nem kell szetszedni es ujra osszerakni a gepet.
Ahamm, 55ezresért bővítettünk egy elég régi gépet, az helyettt, hogy eladnák 10-20ezresekért, aztán 70ezresért vennél egy zsír új, baromi jó modellt, megy mintazállat, meg 3 évig garanciás, bővíthető, estébé? De rendelt meg külföldről jahh, aztán ha berakásnál egyből sípol, akkor ne ide gyere kérdezősködni.
Persze sikerülhet is, de az ilyen kavarásokkal később simán rájönnek, hogy bezony a drágább az occsóbb. Nekem nyóc, csak az a bajom, hogy valaki vesz egy ilyen bigyót, aztán két nap múlva hív, hogy jajjj, meg kellene oldalni, meg milyen sokba került, meg mit lehet tenni. Aztán ha benyögöm ezt a 70ezrest, akkor besértődnek. Mert ugye én ezzel foglalkoznék vagy mi, ezért ismerem a beszopást.
Elküldve: 2005. 11. 25. 13:55
Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 12:49
jeeeee, egy ujabb kritikus hang.
Vicceket amugy en is tudok:
szoval, a vak bacsit at lehet kiserni az uton, de ha az ezen az oldalon akar maradni, (meg akkor is, ha a tuloldalon tenyleg minden szebb es jobb) akkor ez azert talan nem az a kimondott "jo cselekedet". Talan meg kene probani ezen az oldalon segiteni neki kikerulni a godrot.
Elküldve: 2005. 11. 25. 14:00
Idézet: malvin - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 13:29
ezt nem is én írtam...figyelj már
Elküldve: 2005. 11. 25. 14:10
Idézet: malvin - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 13:55
Kikerültük ja, de mi előre szóltunk, hogy ez az oldal teljesen kutyaszaros
Elküldve: 2005. 11. 25. 14:20
Idézet: FragMaster - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 13:00
Ebben viszont teljesen igazad van!
De en egyben olvastam a 2 sertodott hozzaszolast:
Idézet
Idézet
Sok sikert a továbbiakra.
es egyben is valaszoltam.
erre jott a "lakonikus":
Igazan nem tudtam, hogy azzal is megsertek valakit, ha nem pontosan idezem, hogy milyen szofordilattal kuldott el a ...
Szoval bocs! Tehat "nyahh, megsem mentel?"
Elküldve: 2005. 11. 25. 14:22
Idézet: malvin - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 14:20
én kérek bocsánatot, megsérteni nem akartam senkit, de úgysem tudok segíteni, szóval nyáhh mégis megyek
Elküldve: 2005. 11. 25. 14:26
Idézet: malvin - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 13:48
web-lapjuk nincs? Az megis kenyelmesebb ...
Meglepő módon a nevük előtt www. a nevük után meg .hu
Elküldve: 2005. 11. 25. 14:36
Idézet: Jahno - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 12:51
Tehat Te vallalod?
Persze szigoruan garancia nelkul.
Es talan nem is annyira kutzaszaros ez az oldal.
A Mikland (es ezt Te is jo boltnak tartod - remelem most nem tevesztettem szemelyt) eladta az osszes ilyen atalakitojat (ott lehetett kapni anno, akkor meg 10K-ert).
Eppen ezert eloszor ott probalkoztam. Gondoltam ok csak tudjak, ha ezzel megis van valami gaz.
Ok azzal hajtottak el, hogy "nem foglalkoznak kulso gepekkel".
Ajanlottak ugyan egy "szerelot", de en megis jobban szeretnek szervizt, mivel ott azert talan valamivel jobb az infrastruktura:
tegyuk fel, hogy nem mukodik. A szervizben csak csak akad egy 478-as alaplap, amiben ki lehet probalni, hogy most a processzor a hunyo vag az atalakito, vagy egyik sem, csak a gyarto hiresztelese ellenere megsem megy a D850GB alaplapban.
Elküldve: 2005. 11. 25. 14:43
Idézet: malvin - Dátum: 2005. Nov. 25., Friday - 14:36
Persze szigoruan garancia nelkul.
Es talan nem is annyira kutzaszaros ez az oldal.
A Mikland (es ezt Te is jo boltnak tartod - remelem most nem tevesztettem szemelyt) eladta az osszes ilyen atalakitojat (ott lehetett kapni anno, akkor meg 10K-ert).
Eppen ezert eloszor ott probalkoztam. Gondoltam ok csak tudjak, ha ezzel megis van valami gaz.
Ok azzal hajtottak el, hogy "nem foglalkoznak kulso gepekkel".
Ajanlottak ugyan egy "szerelot", de en megis jobban szeretnek szervizt, mivel ott azert talan valamivel jobb az infrastruktura:
tegyuk fel, hogy nem mukodik. A szervizben csak csak akad egy 478-as alaplap, amiben ki lehet probalni, hogy most a processzor a hunyo vag az atalakito, vagy egyik sem, csak a gyarto hiresztelese ellenere megsem megy a D850GB alaplapban.
Van rá egy söröm, hogy nem lesz egyszerű ilyen átalakítót keríteni itthon.
Elküldve: 2005. 11. 25. 14:57
Idézet: kraftxld - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 13:43
uriember biztosban nem fogad!
az mar oldalakkal elobb kiderult, hogy az atalakito kaphato. (3K nagyker ar, es meg 23 db. van)
A problema a hozza alkalmas processzor.
Es ha mar a processzort ugy is kulfoldrol kell megrendelni, akkor jojjon vele az atalakito is.
Egyreszt ez joval kisebb osszegu tetel, masreszt a kulonfele cikkek alapjan elkepzelheto, hogy 2 vagy 3 verzio is letezik az atalakitobol (attol fuggoen, hogy max. milyen sebessegu processzorokat kezel). Igy remelhetoleg biztosan osszestimmelnek.
Elküldve: 2005. 11. 25. 15:41
Idézet
Nem sértődött meg szerintem senki, legalábbis én nem.
Te magad írtad, hogy garival egy cég se akarta eddig összerakni neked. Szóval nem én találtam ki ezt a dolgot. Esküszöm ha otthon lennék összeraknám Neked!
Végülis az a kérdés, hogy mennyi berülne akkor az az átalakító meg a proci, mert több árat is írtál.Ha nagyon a szívedhez nőtt a gép, akkor 20K-t tényleg megérne.
A saját idei gépbővítés történetem:
Az egyik gépet nekem is bővítenem kellett idén, és én is sokmindenen gondolkodtam. Volt egy 478-as Abit lap, P4 1.8A proci ami simán ment 2,4 gigán, és 2x128 meg a ram. Nagyon szarakodott, nem akart elindulni a gép csak ha fél órát "melegítettem", később már akkor se nagyon. Tévesen arra gondoltam, hogy biztos a régi Abit lap szarakodik már, ezért ki kell cserélni.
Ahhoz, hogy működjön a gép, semmi mást nem kellett volna vennem, csak egy új 478-as lapot olyan 12K körül, de még ezt is nagyon meggondoltam! 2005-ben vegyek egy 478-as lapot amikor már csak LGA procikat gyártanak? Végül úgy döntöttem, hogy ha már egyszer veszek valamit, akkor nem olyat fogok ami már halálra van ítélve.
Feladtam itt a bolhán, hogy hibás alaplappal eladó a cucc, és elkezdtem új alkatrészeket nézegetni.
Megvettem, az új alkatrészeket, hazahoztam, összeraktam és az első terhelésnál kinyírta a 300-as Codegen tápot (az alapkonfig nem az enyém volt, szóval ez nem az én bűnöm volt
(Nem hagyott nyugodni a dolog, ezért az új tápra rákötöttem a régi Abit lapos cuccokat az asztalon összedugdosva, és láss csodát ment rendesen, elsőre, hiba nélkül. A táp haldoklott, azért szarakodott a gép.)
Mindezt csak azért írtam le, hogy nagyon meg kell gondolni, hogy egy ilyen gépet megéri e fejleszteni. A nagyon elavult socket helyett lesz egy simán elavult, procinál is ugyanez a helyzet. Persze újat venni jóval drágább ha tényleg csak 20K lenne, de a helyedben inkább összeraknék egy nagyon jó gépet, minthogy két kicsit gyengébbet.
Szerintem ha megvan a proci és az átalakító, akkor valaki biztos segíteni fog annyit, hogy összerakja neked. A fő kérdést már eldöntötted, átalakítót veszel és procit, már csak meg kell venni és össze kell rakni.
Elküldve: 2005. 11. 25. 17:05
Idézet: Lipton - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 14:41
Egy kis pontatlansag van azert ebben az allitasban: garancia nelkul sem.
ez alatt en azt ertenem - bar erre eddig senki sem volt kivancsi. Egyszeruen elhajtott:
1. kiveszi a processort (nem vagja haza sem az alaplapot sem a processort) En mar valoszinuleg ezt sem tudnam megcsinalni!
2. beteszi a cuccot a leirasnak megfeleloen.
2.a. nem ukodik. Megszivtam! Visszateszi a regit. Maradt ami volt.
2.b. mukodik, hazaviszem es utanna az en gondom.
2.c. legfeljebb egy ido utan visszaviszem, hogy ugy tunik valami mege koser, allitsa vissza az eredeti allapotot (persze nem ingyen)
Idézet
Az amerikai import (atalakito + 2.8-as P4) a legdragabb. Ez az 55K.
De ha pl. kiderulne, hogy a Celeronok megsem annyira gagyik, (ld. a sandra-t valahol elebb, ami azt mondja, hogy a mostani 1.7-es P4-em tkp. u.olyan mint egy 1.7-es Celeron), akkor - mivel 2.6-os FSB400-as Celeront Mo-on is talaltam - lenne ugy 20K.
Idézet
na ebben 1000%-ra egyet ertunk.
Idézet
ebben viszont nem.
Mar csak azert sem, mert en nem rakok ossze gepet. (vegul is az atalakitos problemanak is ez a gyokere)
Kell a 2. gep! Mit 2.! - most igazan nem akarok felvagni, de ez talan jobban megvilagitja a helyzetet:
jelen pillanatban a lakasban 4 gep van bekapcsolva. Es van meg 3 teljesen mukodokepes "kovulet", ami szukseg eseten, erre-arra befoghato (pl. egy linux, meg egy masik, amin fenn van az XP mellett WinMe, sot win95 is, ha valami "regiseg" nagyon nem akarna futni vagy installalodni - volt mar ilyen). Es megis keves. Mert ugye a lanyom nem szivesen autoCAD-ezik a 15"-os laptopjan, az talan megis jobb egy 18"-os TFT-n. Na de ha azon eppen egy vide konvertalas fut masodik napja, akkor azert megsem leanyallom. Es akkor meg a felesegemrol nem beszeltem. Es akkor meg hol vagyok en?
Persze maradhatna ez a gep olyan amilyen, es venni egy jobbat (na ez is maceras, csak maskent),
de most semmikeppen nem aktualis. Egy ilyen "karacsony elotti" gepvasarlast mar megszivtam.
Majd jovore. Addig probalkozom ennek a gepnek az upgrade-jevel.
Szerkesztette: malvin 2005. 11. 25. 17:22 -kor
Elküldve: 2005. 11. 25. 17:52
A mostani procidhoz képest az új Celeronok nem olyan gagyik, sőt jobbak is, de akkor megint ott van, hogy csak ahhoz képest. A mosatani P4-ekhez képest viszont gyengébbek bus sebességben, L2 cache méretben, HT sincs bennük.
Gondolom régebbi 400-as cerkát akarsz bele, az azonos talán picit gyengébb mint a mostani procid, mert csak 128K L2 van benne, viszont a 2.6-os bizos, hogy gyorsabb.
20K helyett én meggondolnék inkább egy használt P4-et, a bolhán mintha láttam volna 24-ért egy rendes 2,6-os procit. (Megnéztem és már elvitték 23-ért.)
Szerkesztette: Lipton 2005. 11. 25. 17:59 -kor
Elküldve: 2005. 11. 25. 18:14
Idézet: Lipton - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 16:52
A mostani procidhoz képest a Celeronok nem olyan gagyik, sőt jobbak is, de akkor megint ott van, hogy csak ahhoz képest
Na, akkor visszatertunk a topic elejere.
Szo szerint, mert az elso oldalrol:
Celeront semmiképp ne vegyél, mert semmivel nem lesz gyorsabb, mint az a socket 423-as Willamette P4, még ha 2.4-2.6 GHz-eset veszel is. Mindenképp teljes értékű Northwood P4 kéne.
sot,
Northwood celi pedig még a willamette celihez képest is herélt. Willamette P4 -> 256k L2, celeron -> 128k L2 a cache elérés felezve. Northwood P4 -> 512k L2, celi -> 128k, elérés is negyedelve, ezért a northwood celi az órajelhez képest gyalázatosan gyenge, gyengébb, mint a willamette a saját órajeléhez képest.
es akkor meg hogyan allapitom meg, hogy a boltban siman Celeron-nak hirdetett CELI most Northwood, Willamette vagy Prescott, vagy akarmi.
Mert, hogy - mivel nekem ez mind magas mint ... - en hiszek a leirasoknak: Willamet jo, de az csak 2.0GHz max. - tehat talan megsem. Nothwood jo (persze csak 2.8-ig). Minden mas rossz.
Ja, meg persze csak FSB400, de az ugye "trivialis"
Na erre kene a szakember - de mintha mar ezt is irtam volna!
Szoval, "asszem" inkabb importalok, csak mar jelentkezne valaki azert a sorert.
Persze valami minimalis szervizes hatterrel (hogy miert? - errol is irtam)
Szerkesztette: malvin 2005. 11. 25. 18:27 -kor
Elküldve: 2005. 11. 25. 18:28
Vegyél átalakítót és celeront bele, de utána ne gyere ide sírni hogy még lassabb lett a géped.

Súgó
A téma zárva.