HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Graphic Media Accelerator 9xx - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Graphic Media Accelerator 9xx ez vajon mire elég? Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 28. 22:33

az apple mac minikben is 950 es intel vga van, es az direkt ilyesmi celokra van szal nem hiszem hogy annyira rossz lenne 2D re.
ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#42 Felhasználó inaktív   neta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 09. 29. 18:52

Idézet: SATAN - Dátum: 2006. szept. 28., csütörtök - 21:33

az apple mac minikben is 950 es intel vga van, es az direkt ilyesmi celokra van szal nem hiszem hogy annyira rossz lenne 2D re.

Köszi a segítséget!
Jobb kétszer pofára esni, mint egyszer mellé!

#43 Felhasználó inaktív   shark300 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 04. 15:30

Idézet: akaido - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 19:05

Általában leinstallálom az előző drivert a Vezérlőpultból, és utána teszem fel az új drivert, tehát elvileg tiszta lappal indulok. :) Újabb driverre a régit még nem raktam rá eddig.

Elvileg...  :D
Néha még a régi driver uninstalja sem segít, maradhatnak fájlok, amik megbolondíthathák a drivert. Nekem legálábbis ez volt a problémám, de már nem tudom, hogy milyen program szedet le mindent a régi driverből.
Fujitsu-Siemens Amilo Pi 1556 notebook, Mobile Intel® Core2 Duo T5500 1600 MHz, 512MB DDR2-667, NVIDIA® GeForce Go 7600 256MB, 80GB 5400RPM SATA, 4400 mAh (Lithium-ion)

#44 Felhasználó inaktív   Scream4 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 21:12

hali
Most készülök notit venni de nem sikerült döntenem 2 noti között, ugyanis drágábbra nincs pénzem:
Tehát ez a 2 közül kéne választani:
http://www.notebook.hu/notebook/sulinet/de...00_sulinet_new1
illetve
http://www.notebook.hu/notebook/sulinet/am...667g_ex_sulinet

az elsővel az a gond hogy a vidikártya gyengus de a ram és a proci jobb mint a 2dikban viszont a másodikban az x700as vidikari elég meggyőző. melyiket érné meg megvenni? (kb ugyanannyiba kerülnek) ezekre szeretném használni: zene, film, játék(CS, warcraft 3, F1 2003, illetve néha farcry)

#45 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 15:11

Én mindenképp a Fujitsu-t javaslom... de azért olvass utána, hátha van valami gyermekbetegsége :up:
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#46 Felhasználó inaktív   szemee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 16:48

Sziasztok! Abszolút új vok itt meg nem is igazán vok egy informatikai zseni... Szóval lenne egy kérdésem. Van egy Intel 82810E Graphic Controller- em és van egy kis problémám vele...:) szal a Jedi Academy-vel akarok játszani de nem engedi mert kidob nekem vmi olyat h " Could not OpenGl sub_system..." stb nem tom pontosan. Pedig a gépem alapján simán mennie kéne ahogy a rendszerkövetelményét olvastam... Remélem tudtok segíteni Köszönöm előre is! szemee

#47 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 18:12

Idézet: szemee - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 16:48

Sziasztok! Abszolút új vok itt meg nem is igazán vok egy informatikai zseni... Szóval lenne egy kérdésem. Van egy Intel 82810E Graphic Controller- em és van egy kis problémám vele...:) szal a Jedi Academy-vel akarok játszani de nem engedi mert kidob nekem vmi olyat h " Could not OpenGl sub_system..." stb nem tom pontosan. Pedig a gépem alapján simán mennie kéne ahogy a rendszerkövetelményét olvastam... Remélem tudtok segíteni Köszönöm előre is! szemee

Alapvetően ez az Intel integrált graf. zsuga nem éppen OpenGL játékra való, a Pentium II-III korszakban is irodai gépek alplapjaira integrálták.
Nem alkalmaz külön grafikus memóriát, hanem a rendszermemóriát használja. Ezt az Intel Dinamic Video Memory Technology valósítja meg. Az eljárás lényege, hogy dinamikus memóriakezelést valósít meg: a szükségletnek megfelelő mennyiségű memóriát foglal le, tehát minél több a memóriád annál jobb.
Intel 810 Graphics driver
Próbáld meg ezt a meghajtó progit feltenni, de ne várj tőle sokat, a Jedi Acedemyhez meg ez az Intel VGA nem elég.
Ezeket a játékokat támogatja chipset grafikája:
http://www.intel.com...b/cs-010467.htm
A legtöbb amit sikerült kihoznom (még 2000-ben) ebből a VGA zsugából, hogy a Quake3-at toltam, 256 MB SDRAM-mal.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#48 Felhasználó inaktív   Scream4 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 20:44

Idézet: HavocS - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 16:11

Én mindenképp a Fujitsu-t javaslom... de azért olvass utána, hátha van valami gyermekbetegsége

És mi alapján mondod ezt? hisz a proci és a ram gyengébb, viszont a a videokari és az aksi jobb benne, :) vki azt mondta nekem, hogy fölös a fujitsu-t vennem mert ezzel sem tudok normálisan jáccani majd vele... és 1 év múlva már gyenge lesz a proci és a memó (ddr1) ha meg a másikat veszek akkor lesz egy normális P4-es proci illetve dd2es 512es memó. félek ettől az integrált inteles videókaritól. vajon mi legyen... :think:  :think:  :confused:  :up:

#49 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 22:00

Idézet: Scream4 - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 21:44

És mi alapján mondod ezt? hisz a proci és a ram gyengébb, viszont a a videokari és az aksi jobb benne, :) vki azt mondta nekem, hogy fölös a fujitsu-t vennem mert ezzel sem tudok normálisan jáccani majd vele... és 1 év múlva már gyenge lesz a proci és a memó (ddr1) ha meg a másikat veszek akkor lesz egy normális P4-es proci illetve dd2es 512es memó. félek ettől az integrált inteles videókaritól. vajon mi legyen... :think:  :think:  :confused:  :up:

A DDR2-ben, meg a bővíthetőségben igazad lehet... fene se tudja... játszani viszont még mindig ezerszer inkább fogsz azzal a VGA miatt, mint a pentiumossal.
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#50 Felhasználó inaktív   nbbarcs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 18:19

Idézet: neta - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 8:35

Sziasztok.
Az egyik ismerősöm gépet venne, összeállítottam neki egyet, de a videókártyákkal problémám van...

Így lehet hogy elég lenne egy pl. Asus alaplapra épített integrált Intel Graphics Media Accelerator 950.
Tud valaki róla valamit? Tudja valaki hogy az indesign vagy a photoshop használja e a videókártya valamilyen tulajdonságát?
És a Vista futtatásához elegendő e egy ilyen kártya...

Szóval ha valaki tudna segíteni megköszönném.

Köszönöm

A 950-est elvileg támogatja Vista, az én 900-asomon viszont nem sok Aero-s effectet tapasztaltam a beta2-vel. Pedig a Microsoft oldalán leírt tulajdonságokkal rendelkezik a 900-as is,, mégsincs a támogatott videókártyák között, ellentétben a 950-el. De egyéb probléma nem volt vele, úgyhogy szerintem a 950-es simán viszi a Vistát.

#51 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 18:35

Idézet: nbbarcs - Dátum: 2006. okt. 12., csütörtök - 18:19

A 950-est elvileg támogatja Vista, az én 900-asomon viszont nem sok Aero-s effectet tapasztaltam a beta2-vel. Pedig a Microsoft oldalán leírt tulajdonságokkal rendelkezik a 900-as is,, mégsincs a támogatott videókártyák között, ellentétben a 950-el. De egyéb probléma nem volt vele, úgyhogy szerintem a 950-es simán viszi a Vistát.

Nekem egy Gigabyte GA-8I915ME-GL GMA900-assal hasonló tapasztalataim vannak. Hiába lövöm be az Aero felületet, a 3D windows-ról álmodni se lehet, talán mert csak 32 MB a max. VGA memcsi. :Đ
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#52 Felhasználó inaktív   justme 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 13. 17:37

Nekem GMA950-hez van szerencsém. Ezt már tényleg támogatja a vista. Notebookomban van ilyen. Ennek erejéről annyit tudok mondani hogy egy régi Neverwinter Nights 1280x800-as felbontásban full grafikával tökéletesen elfutott.

#53 Felhasználó inaktív   netmesterke 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 23. 13:20

Üdv mindenkinek!
Most vettem notebookot; Fujitsu-Siemens Amilo M 1450 G -t. Bár még csak 2 hete van meg, mindenkinek ajánlani tudom a márkát, már 1 Fujitsu van már a családban, azzal sincs semmi baj, már több mint 1 éves. Azért lenne néhány kérdésem az összetevők teljesítményét illetően,a gép a következő:
-Intel Pentium M 735 (1,7 GHz - 2MB L2 -400MHz FSB)
-1024 MB DDR 2 (400 MHz)
-120 GB SATA Winchester (8 MB Puffer)
-Intel Media Accelerator 900 (128 MB up to)
-915-ös chipset
-7.1 hang (Azalia codec )
-8x DVD+-RW DL drive
-4400-as aksi
-XP Home, 4in 1 kártyaolvasó, meg a többi.

Kérdésem, hogy a videókártya teljesítménye mire elég a játékoknál?
Másik: Az 1,7-es Dothanos Proci teljesítménye "mennyi", tehát mely procikkal azonos teljesítményű?
Én pl Virtualdub 1.46-tal kódoltam videót, 23 perc alatt kódolta az amit a 2400-as celeron 27,5 perc alatt.

#54 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 25. 15:11

Idézet: netmesterke - Dátum: 2006. okt. 23., hétfő - 13:20

Üdv mindenkinek!
Most vettem notebookot; Fujitsu-Siemens Amilo M 1450 G -t. Bár még csak 2 hete van meg, mindenkinek ajánlani tudom a márkát, már 1 Fujitsu van már a családban, azzal sincs semmi baj, már több mint 1 éves. Azért lenne néhány kérdésem az összetevők teljesítményét illetően,a gép a következő:
-Intel Pentium M 735 (1,7 GHz - 2MB L2 -400MHz FSB)
-1024 MB DDR 2 (400 MHz)
-120 GB SATA Winchester (8 MB Puffer)
-Intel Media Accelerator 900 (128 MB up to)
-915-ös chipset
-7.1 hang (Azalia codec )
-8x DVD+-RW DL drive
-4400-as aksi
-XP Home, 4in 1 kártyaolvasó, meg a többi.

Kérdésem, hogy a videókártya teljesítménye mire elég a játékoknál?
Másik: Az 1,7-es Dothanos Proci teljesítménye "mennyi", tehát mely procikkal azonos teljesítményű?
Én pl Virtualdub 1.46-tal kódoltam videót, 23 perc alatt kódolta az amit a 2400-as celeron 27,5 perc alatt.

Hali, az elso kerdesre a valasz: sajnos az Intel GMA 900-ban nincs hardware Transform and Lighting sem vertex shader egyseg, igy szinte semmilyen ujabb jatek futtatasara NEM alkalmas, nem arrol van szo, hogy keves az FPS, egyszeruen el sem indulnak a jatekok.
Nekem is ilyen integralt csipszet van az (asztali) gepemben, Red Alert 2 es tasrai vigan es hiba nelkul futnak, megis be kell sajnos ruhaznom egy 7600GT-re az Oblivion miatt ;)

A proci teljesitmenye (nem vitaindito, csak korulbelul) valahol az AMD Athlon64 1.8 GHz es a Intel Pentium 4 3.2 GHz kozott van, tehat jo.

szerk: ITT fel vannak sorolva azok a jatekok amik futnak (vagy inkabb vanszorognak :D ) ezen a chipseten.

Szerkesztette: szabinar 2006. 10. 25. 16:07 -kor

#55 Felhasználó inaktív   netmesterke 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 11:05

Idézet: szabinar - Dátum: 2006. okt. 25., szerda - 15:11

Hali, az elso kerdesre a valasz: sajnos az Intel GMA 900-ban nincs hardware Transform and Lighting sem vertex shader egyseg, igy szinte semmilyen ujabb jatek futtatasara NEM alkalmas, nem arrol van szo, hogy keves az FPS, egyszeruen el sem indulnak a jatekok.
Nekem is ilyen integralt csipszet van az (asztali) gepemben, Red Alert 2 es tasrai vigan es hiba nelkul futnak, megis be kell sajnos ruhaznom egy 7600GT-re az Oblivion miatt ;)

A proci teljesitmenye (nem vitaindito, csak korulbelul) valahol az AMD Athlon64 1.8 GHz es a Intel Pentium 4 3.2 GHz kozott van, tehat jo.

szerk: ITT fel vannak sorolva azok a jatekok amik futnak (vagy inkabb vanszorognak :D ) ezen a chipseten.

Neked milyen procid van? Nem rossz az 1,7-es proci akkor ha valóban ennyit tud. Bár én azért nem vettem észre hogy nagyon gyorsabb mint a 2,4-es Celeron A, amiben "csak" 512 ram van, lehet hogy ezt az 1024 mega ddr2 miatt érzzem gyorsabbnak. A virtualdub pl feleannyi idő alatt betöltötte a vdeót. Azt nem értem hogy az egyik játéknál miért csinálja azt, hogy küld egy hibaüzenetet hogy legalább 150 mb virtuális memóriára van szükség,és nem indul, miközben jóval több van, everest szerint is van még vagy 1000-1200 mb legalább (asszem 10-12% volt kihasználva). az asztali gépen meg simán elindul (2400-as celelron, 512 mb ddr, geforce 4 mx 440-128mb 8xagp), és a másik laptopon is elindul, bár kicsit szaggatva (mobil celeron 1,4 ghz, 512 mb ram, 64mb integrált vga)
Itt mi lehet a hiba?

#56 Felhasználó inaktív   netmesterke 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 10. 18:30

Idézet: szabinar - Dátum: 2006. okt. 25., szerda - 15:11

A laptopokban lehet bővíteni a vga kártyát? és milyen árban van egy korszerűnek mondható,de nem a legújabb vga kari?

#57 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 10. 18:55

Csak a legdrágább, legújabb modelleken van bővíthető VGA. Hozzánk nem hiszem, hogy begyűrűzött. Ha meg integrált van benne és gyenge, akkor biztosan nem cserélhető ..
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#58 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 10. 18:56

Idézet: netmesterke - Dátum: 2006. nov. 5., vasárnap - 12:05

az asztali gépen meg simán elindul (2400-as celelron, 512 mb ddr, geforce 4 mx 440-128mb 8xagp), és a másik laptopon is elindul, bár kicsit szaggatva (mobil celeron 1,4 ghz, 512 mb ram, 64mb integrált vga)
Itt mi lehet a hiba?

Semmi, ennyivel lasabb az MX440-nél.  :smoker:
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#59 Felhasználó inaktív   netmesterke 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 11. 13:21

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2006. nov. 10., péntek - 18:56

Semmi, ennyivel lasabb az MX440-nél.  :smoker:

Hát akkor ez van. Bár nem értem hogy az enyémnél majd 1,5 évvel régebbi latopon hogy indult ez el.... Az enyém ilyen: http://www.notebook.hu/notebook/fusi/amilo...ilo_m1450g_1024
        a régebbi ilyen: http://www.fujitsu-s.../1337056781.pdf, ill picit talán régebbi. Akkor mi a baj?

#60 Felhasználó inaktív   netmesterke 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 11. 20:43

Akkor mi lehet a baj? Valaki?

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3