HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD Hammer - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD Hammer - negyedik rész Értékeld a témát: -----

#1101 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 20. 00:39

Idézet: special - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 23:11

hogy mit tetszik parancsolni? :D a single thread pefromance ma is fontos, és a jövőben is az marad, mivel a legtöbb feladatot nem lehet végtelenül finom independes szálakra bontani. sem az intel, sem az amd, sem az ibm general purpose designjai nem akarnak feláldozni a végrehajtás sebességéből, ha nem muszáj. sőt a többmagos felépítést nemcsak az energiahatékonyság, hanem a chipek komplexitásának exponenciális növekedése is indokolja, amely nem jár a teljesítmény hasonló merekedségű fokozódásával. emellett ha megfigyeled a intel és az amd fejlesztési irányait, elég kemény összpontosítanak az erőteljes magoka -- ugyanis ez követelmény egy all-rounder cpu-val szemben.

a niagara és a cell pedig jól megmutatják, hogy mennyire nem alkalmazható jól generálisan egy olyan throughput felépítés, mint amilyet te javasolsz.

de igen :)

mivel a frekvenciával lehet játszadozni, mig egy 8 processzoros chip  frekije lesz kb 2-3 ghz,  ha single codot futtatunk  mondjuk 1-2 procin  akkor a frekvenciát felnyomhatja 5-6 ghz-ig is akár,  amennyit a energia büdzsé enged ,
ahogy egyre több processzor lép be ugy csökken a frekvencia, igy mindig a maximális energián fut a chip akár singéle akát paralell kodokat futtatunk

és 6ghz-es  egyszerü mag tuti gyorsabb egy 2ghz-es  bonyolultabbnál amiben OOO  meg branch van
persze  meg kell találni  az egyensulyt,  de egy általam elképzelt 256 bites végrehajtoegységen amin akár 4  darab 64 bites thread futhat nincs mod  sem branch elörejelzésre se utasitásrendezésre,
mondjuk a több thread mellé  be lehet tenni 1-2  branch meg rendezö logikát, aztán amaelyik thread sokat szaraxik azt átfolyatni ezeken
de minden threadhez fölösleges lenne

Szerkesztette: vers 2006. 06. 20. 01:12 -kor

M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#1102 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 15:50

Idézet: vers - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 22:18

szerintem a mindent vivö megoldás az , hogy 2 vagy 4 threadet egyszerre managel a proci, és minden  IO-nál, elágazásnál átvált másik threadre, és igy az elágazás nem okoz  egyetlen orajel kiesést sem
igaz hogy igy lassabb lesz a progam futása, de  ez annyira nem fontos szerintem ,mert a cél  a legtöbb utasitás , legtöbb program végrehajtása adott idön belül

feltalaltad a CMT-t  :respect:
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1103 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 15:54

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 22:37

Van valami forrásod olyan prociról, ami nekiáll az elágazás mindkét ágának és a végén eldobja a rossz ágat?

az IA32 arch guide-ban megtalalod, valamelyik kotetben irva vagyon az elso harombol. uezt megtalalod az alpha guide-jaiban. a moderneb US-ek is,  3,4 ilyenek. a najgra meg nem.

#1104 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 15:58

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 23:06

Az miért ilyen?

azert mert 3 slot van, 2 slotba rakod az if agait, mig a harmadikon streameled a kondicio feldolgozasat, kiertekeleset.
hvuk ez nagyon alap, minden white paper leirja ;)

#1105 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 16:04

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 16:54

az IA32 arch guide-ban megtalalod, valamelyik kotetben irva vagyon az elso harombol. uezt megtalalod az alpha guide-jaiban. a moderneb US-ek is,  3,4 ilyenek. a najgra meg nem.

Hát nem tudom, itt valami nem tiszta. Rákérdeztem az RWT-n és szerintük az X86 nem ilyen. Az Itaniumot és az ARM-et jelölték meg ilyennek, bár azok is különböznek némileg. Itanium ugye azért más, mert ott a compiler intézi, itt meg arra vagyok kíváncsi, hogy maga a proci lekezeli-e automatikusan.

Egyszóval én nagyon nem látom, hogy ez miért lenne így. Lehet, de egyelőre nem vagyok meggyőzve. Arch guide-ot nem valószínű, hogy nekiállok olvasgatni, mert nagyon nem értek az assemblyhez, meg időm se nagyon van kibogarászni.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#1106 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 16:09

Egész pontosan ezt a választ kaptam:

Idézet

IA64 allows two branches of execution to occur then for one to be picked. But only over few instructions. This can be done on any machine by interleaving instructions, but IA64 has specific capabilities for doing it.

ARM only does this in one instruction, that is each instruction can be predicated to run or not depending on a flag. This isn't really the same thing though, its more a way to avoid having to do lots of conditional jumps.

Ez pedig ugye messze nem ugyanaz amit én szeretnék tudni. Nem arra vagyok kíváncsi, hogy én (illetve a compiler) mit tud csinálni, ott nyilván optimalizálhatok, hanem arra, hogy a proci magától nekiáll mindkét ágnak. Magyarán: van egy 3-issue procim, ha elágazáshoz ér, akkor onnantól úgy működik, mintha két proci lenne, az egyik proci számolja az egyik ágat, a másik a másik ágat, és továbbra is mindkét proci 3-issue módon működik. Ez gyk. ugyanaz, mint amit az AMD akar megtenni, de nyilván lényegesen könnyebb, ha egy magon belül van a duplikáció. Amikor kiderül, hogy melyik ág a valid, akkor az azon az ágon dolgozó rész lesz aktív, a másiknak a pipe-ja pedig feltöltődik adatokkal a valid pipe-ból.

Szerkesztette: hvuk 2006. 06. 20. 16:11 -kor

Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#1107 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 17:43

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 16:09

Egész pontosan ezt a választ kaptam:

Ez pedig ugye messze nem ugyanaz amit én szeretnék tudni. Nem arra vagyok kíváncsi, hogy én (illetve a compiler) mit tud csinálni, ott nyilván optimalizálhatok, hanem arra, hogy a proci magától nekiáll mindkét ágnak. Magyarán: van egy 3-issue procim, ha elágazáshoz ér, akkor onnantól úgy működik, mintha két proci lenne, az egyik proci számolja az egyik ágat, a másik a másik ágat, és továbbra is mindkét proci 3-issue módon működik. Ez gyk. ugyanaz, mint amit az AMD akar megtenni, de nyilván lényegesen könnyebb, ha egy magon belül van a duplikáció. Amikor kiderül, hogy melyik ág a valid, akkor az azon az ágon dolgozó rész lesz aktív, a másiknak a pipe-ja pedig feltöltődik adatokkal a valid pipe-ból.

nagyon erdekes. amit bepostoltal es amit kifejtesz, abban nyoma sincs az x86, more konkretan a ppro ill k7/k8 ilyen vagy olyansagnak. latok en itt szemantikai pronlemakat.

#1108 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 20:57

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 18:43

nagyon erdekes. amit bepostoltal es amit kifejtesz, abban nyoma sincs az x86, more konkretan a ppro ill k7/k8 ilyen vagy olyansagnak. latok en itt szemantikai pronlemakat.

Igen, te ilyeneket gyakran látsz.

Megkérdeztem mely procikban van ilyen implementálva, mire ezt a két procit említették meg. X86 témában még ezt írták:

Idézet

Recent x86s have predication too, but only on memory operations. So a load may fetch something from memory depending on the state of a flag. This isn't so useful.

#1109 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 21:07

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 20:57

Igen, te ilyeneket gyakran látsz.

Megkérdeztem mely procikban van ilyen implementálva, mire ezt a két procit említették meg. X86 témában még ezt írták:

Idézet

Recent x86s have predication too, but only on memory operations. So a load may fetch something from memory depending on the state of a flag. This isn't so useful.

nagyon bold statement annak fenyeben hogy a juzer itt masszivan tagadja az X86 branch prediction unitok letezeset. ezmar csak annak fenyeben is erdekes, hogy az intel a yonah/sossaman-nal kapcsolatban jelentette be par honapja hogy milyen sokat sikerult - eznen a juzer szerint nemletezo egysegen - javitani :D

Idézet: intel

The Intel Pentium Pro processor is three-way superscalar. Using parallel processing
techniques, the processor is able on average to decode, dispatch, and complete execution of
(retire) three instructions per clock cycle. The Pentium Pro introduced the dynamic
execution (micro-data flow analysis, out-of-order execution, superior branch prediction,
and speculative execution
) in a superscalar implementation. The processor was further
enhanced by its caches. It has the same two on-chip 8-KByte 1st-Level caches as the
Pentium processor and an additional 256-KByte Level 2 cache in the same package as the
processor.
:
.
Speculative execution refers to the processor’s ability to execute instructions that lie
beyond a conditional branch that has not yet been resolved, and ultimately to commit the
results in the order of the original instruction stream
. To make speculative execution
possible, the P6 processor microarchitecture decouples the dispatch and execution of
instructions from the commitment of results. The processor’s out-of-order execution core
uses data-flow analysis to execute all available instructions in the instruction pool and
store the results in temporary registers. The retirement unit then linearly searches the
instruction pool for completed instructions that no longer have data dependencies with
other instructions or unresolved branch predictions. When completed instructions are
found, the retirement unit commits the results of these instructions to memory and/or the
IA-32 registers (the processor’s eight general-purpose registers and eight x87 FPU data
registers) in the order they were originally issued and retires the instructions from the
instruction poo

a forumokkal vigyazni kell, sokan jarbak oda szandekosan dezinformativ celzattal :)

de persze helyezkedhetek olyan allaspontra is, amit te ujabban nagyon szeretsz es igy kurtan csunyan aszondom - hazudtal. en ilyet nem teszek, hanem konstatalom hogy ismereteid hianyosak eteren es emellett egy szubjektiv vagy uz a vitak megnyeresere ezert neha eleg szoros varga-betuket lepsz meg :)

Szerkesztette: SFIJ 2006. 06. 20. 21:24 -kor

#1110 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 21:34

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 22:07

Speculative execution refers to the processor’s ability to execute instructions that lie
beyond a conditional branch that has not yet been resolved, and ultimately to commit the
results in the order of the original instruction stream.

Mi lenne, ha nem néznél hülyének? Ez csak az egyik ágat jelenti és nem mindkettőt. Ez az értelme a branch prediction-nek: megmondja melyik ág felé megy a végrehajtás (nagy valószínűséggel) és azt az ágat feldolgozza. A másik ágat azonban nem, ha téves volt a becslés, akkor kiüríti a pipeline-t és elkezdi újra feltölteni. Az én kérdésem/feltevésem azonban arra vonatkozott, hogy mindkét ágat végrehajtja külön-külön és amelyik igaz lesz, azt folytatja tovább, a másikat pedig eldobja. Ez egy egész pöttyet más tészta.

Idézet

de persze helyezkedhetek olyan allaspontra is, amit te ujabban nagyon szeretsz es igy kurtan csunyan aszondom - hazudtal. en ilyet nem teszek, hanem konstatalom hogy ismereteid hianyosak eteren es emellett egy szubjektiv vagy uz a vitak megnyeresere ezert neha eleg szoros varga-betuket lepsz meg :)

Nem, nem ezt mondom. Most azt mondom, hogy nem olvasol figyelemesen. Vagy tudatlan vagy. Választhatsz. :)

Ha kérhetnélek, akkor a varga-betűs és egyéb megjegyzéseidet hanyagold, amíg nem bizonyítod a múltkori állításodat. Már nem először kérlek. Köszönöm előre is.

#1111 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 21:42

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 21:34

Mi lenne, ha nem néznél hülyének? Ez csak az egyik ágat jelenti és nem mindkettőt. Ez az értelme a branch prediction-nek: megmondja melyik ág felé megy a végrehajtás (nagy valószínűséggel) és azt az ágat feldolgozza. A másik ágat azonban nem, ha téves volt a becslés, akkor kiüríti a pipeline-t és elkezdi újra feltölteni.

tevedes, szokas szerint (pontosabban abban igazad van, hogy a szuperskalar pentium meg igy mukodott, csak itten a pPro aka P6 arch-rol van szo)- meg probalkozas becsuszo szerelesre. azert annak mar orulok, hogy a branch predikator letezeset nem tagadod :D az utasitasok az OOO-ablakba kerulnek es a branch condition-nak megfeleolen taggelve lesznek. ezek utan a dependicak feloldasa jon es az igy kepzett diszjunkt csoportokat engedi ra a shceduler a VE-kre. amikor a az egyik VE kiertekli a branch-et, akkor szepen a nem nyert es felig kesz uop-ok eldobasra kerulnek.

persze ezis levan irva egy masik inteles paperben. kivetelesen ennek felkutatasat most a nyajas olvasora bizzuk :D

PS: van ra egy korso sorom hogy az itanium es a PPro inner core kozos torol szarmazik :D

Szerkesztette: SFIJ 2006. 06. 20. 21:45 -kor

#1112 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 21:57

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 22:42

persze ezis levan irva egy masik inteles paperben. kivetelesen ennek felkutatasat most a nyajas olvasora bizzuk :D

Nézd, hoztál egy olyan linket, ami nem arról szól, mint ami a téma. Úgyhogy szerintem a nyájas olvasót hanyagoljuk és inkább te hozz olyan linket, ami alátámasztja a mondandódat. :p

Már csak azért is, mert én nem vitatom, hogy igazad lehet. Miért ne lehetne? Fogalmam sincs, lehet, hogy tényleg így működik. Ezért is kérdeztem utánna (itt és a másik fórumon is).

#1113 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 22:12

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 21:57

Nézd, hoztál egy olyan linket, ami nem arról szól, mint ami a téma. Úgyhogy szerintem a nyájas olvasót hanyagoljuk és inkább te hozz olyan linket, ami alátámasztja a mondandódat. :p

Már csak azért is, mert én nem vitatom, hogy igazad lehet. Miért ne lehetne? Fogalmam sincs, lehet, hogy tényleg így működik. Ezért is kérdeztem utánna (itt és a másik fórumon is).

:offtopic:
hvuk. kulturalt vitara hajlando vagyok, de az ostoba jatszmaidtol kimelj meg legyszives. ebben semmi felemelo nincs, raddasul nagyon kontraproduktiv is.

#1114 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 22:17

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 23:12

:offtopic:
hvuk. kulturalt vitara hajlando vagyok, de az ostoba jatszmaidtol kimelj meg legyszives. ebben semmi felemelo nincs, raddasul nagyon kontraproduktiv is.

Nézd, elkezdtünk egy beszélgetést. Nem is igazán vitát, hanem beszélgetést, hiszen én nem tudom, hogy hol fordul elő ilyen esemény. Ezért kezdtem erről veled beszélgetni, ezért kérdeztem utánna más fórumokon is.

Határozottan állítottad, hogy ilyen megtalálható X86 procikban is. Elképzelhető, de hallottam más véleményt is. Ezért szeretnék erre forrást kapni tőled. PErsze nem kötelező forrást adnod, akkor továébbra sem fogom tudni, hogy van-e ilyen az X86 procikban vagy nincs. Ennyi. Ez nem játszma.

#1115 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 22:26

kaptal mindent. linket, magyarazatot. elegem van beloled mert a bolondjat jaratod az emberrel. Szegeny Rive is elmenekult a topikbol a processzorok magmereteivel kapcsolatos boduletes csacskasagaid miatt.

Szerkesztette: SFIJ 2006. 06. 20. 22:29 -kor

#1116 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 22:29

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 23:26

kaptal forrast.

Aha. Egy forrást, ami nem arról szólt, mint ami a vita, nem támasztotta alá az elméletedet.

Idézet

najo, ha lud akkor definicio kovektkezik.

"A faszparaszt jelen esetben olyan ember, aki ragaszkodik a véleményéhez, holott fingja nincs az adott témáról. A faszparaszt civilizációs jelenség, információs társadalmunk termelte ki, és tele van vele az Internet. A faszparaszt mindenhol ott van, és mindenhol képviseli a saját véleményét.

Alapvetoen a faszparaszttal nem érdemes szóba állni. A faszparaszt sztereotípiák buvöletében él, és nem képes ezektol elvonatkoztatni. A faszparaszt azonban - mivel számos sztereotípiát ismer - magát muveltnek, széles látókörunek és tapasztaltnak tekinti. Ismeretei és világképei természetesen a tömegmédiából származnak, de mivel egyszer már látott valamit, ami szerinte nem tömegmédia - lehet ez egy tankönyv, egy feljegyzés, egy weboldal vagy egy másik faszparaszt okoskodása - ezért már különlegesnek hiszi magát. A vitapartner ennek megfeleloen primitív, buta, és a faszparaszt szemszögébol nézve egy faszparaszt. Rontja a helyzetet, ha a faszparaszt iskolába, netán egyetemre is járt, mert ettol aztán végképp a csodalény kategóriájába helyezi magát, hiszen o tanult ember.

A faszparaszt alapveto vitastílusa az, hogy fölényesen vigyorog, és azt hajtogatja, hogy "nem." Legyen szó bármilyen témáról, saját álláspontját eleve megdönthetetlennek, érvekkel kikezdhetetlen dogmának tekinti, a fölényes vigyort pedig az rajzolja az arcára, hogy a vitapartnerére egy szánalmas kis majomként tekint, aki holmi ellenérvekkel dobálózik. Mondanom sem kell, ez nem vitát eredményez, hanem fölényeskedést, és ha a faszparasztnak társasága is akad, akkor az egész arra fog kimenni, hogy kinek tudnak hangosabban röhögni a haverjai a háttérben.

Ha a faszparasztot olyasmivel szembesítjük, ami nem vág egybe a médiában szajkózott véleménnyel, netán nem politikailag korrekt, akkor az elso reakciója az, hogy "te egy fasz vagy." Kicsit kultúráltabb faszparasztok megelégednek a "fasiszta" kifejezéssel. Minden faszparaszt hallott ugyanis a fasisztákról, aki nagyon-nagyon gonoszak voltak, és bár kicsit homályos nekik, hogy miért, meg hogy kik is azok a fasiszták, arra azért emlékeznek, hogy az iskolában mit tanultak róluk, meg a holocaustról. (A MENSA fórumain bevett háziszabály, hogy aki a vitában eloször hasonlítja a partnert a nácikhoz, az azonnal elveszítette a vitát. Elég jól muködik.)

Ha a faszparasztot ezen fölényes véleménye kinyilatkoztatása után is érvekkel bombázzuk, természetesen akkor sem fog ellenérvekkel válaszolni, hanem tovább vigyorog, és megpróbálja a vitapartner személyét támadni. Elegánsnak szánt, otromba visszavágásainak természetesen semmi közük a témához, viszont jót tud rajta vigyorogni, és a háttérben vihogó haverok is jót röhöghetnek a frappáns replikán. A faszparaszt ilyenkor észre sem veszi, hogy alapveto vitakultúrája hiányáról tesz tanúbizonyságot. Ilyen például, hogy ha felvetem, hogy azért fizetem-e az adót, hogy abból Irakba küldjék a magyar katonákat, erre a faszparaszt azzal válaszol, hogy "te ugatsz, akinek Dominicán van cége?" Faszparasztunk fejébol kimaradt az elvonatkoztatást lehetové tevo áramkör: ebben az országban egyrészt nem én vagyok az egyetlen adóköteles, másrészt ha társasági adót nem is fizetek - amit egyébként szinte senki, hiszen papíron csaknem minden magyar cég veszteséges - mindenen, amit megvásárolok, rajta van a 25% ÁFA. Ez azonban mellékes dolog. A faszparasztot a vitában csak az érdekli hogy jól szórakozzon. A vita lényege, a tézis és antitézis találkozásából létrejövo szintézis befogadása hidegen hagyja, hiszen nem akar változtatni jól bevált, politikailag korrekt, média által hangoztatott magánvéleményén.

A faszparaszt mellesleg a tudományos tanok tévedhetetlen forrása is. Tudományos ismeretei ugyan ritkán mutatnak túl egy hatodikos iskolásén, de ez nem zavarja. Ha a vita során valahol beugrik neki egy apró részlet egykori tanulmányaiból, azt azonnal végso bizonyítéknak tekinti saját igazát illetoen, és nem érvként használja, nem is feltételezi, hogy a vitapartner azt meg tudja cáfolni. Erre remek példa a vegetarianizmus visszatéro témája: a faszparaszt mindig azzal jön, hogy az embernek gumós zápfoga van, tehát mindenevo. Az már nem érdekli, hogy az emberi szervezet kicsit bonyolultabban muködik annál, hogysem elég lenne a fogakra ránézni. A faszparaszt büszkén ismételgeti ezt az egy szót, amit hatodik osztályban tanult, és ezzel máris bizonyítottnak tekinti, hogy aki vegetariánus, az hülye. Mert a vita ugyebár mindig azt hivatott eldönteni, hogy ki a hülye.

Az persze tévhit, hogy a faszparaszt tudományos tényekkel meggyozheto. A faszparaszt saját ízlése szerint szelektál a tények között. Ha egy tudományos kutatás eredményére hivatkozunk, a faszparaszt azonnal követeli, hogy mutassuk meg neki ennek a kutatásnak a dokumentumait. Mivel az ember ritkán hord magánál egy egyetemi könyvtárat, ez természetesen elmarad, mire a faszparaszt diadalmasan kinyilvánítja gyozelmét. De ha épp kéznél is van a bizonyíték, a faszparaszt egyszeruen azt fogja közölni, természetesen vigyorogva, hogy ezt o nem hiszi el, és ezzel a tudomány le van söpörve, éljen a primitívség. A faszparaszt végül mindig diadalmasan távozik, és hetekig fogja mesélni a cimboráinak, hogy hogy beégetett egy hülye faszparasztot, aki olyasmit merészelt állítani, amirol o tudja, hogy baromság.

A legnagyobb baj, hogy az Internet csurig van faszparasztokkal. Egyetlen fórumon sem lehet intelligens módon vitázni, mert elobb-utóbb odacsodül pár faszparaszt, és elkezdenek okoskodni."

No comment.

#1117 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 22:29

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 22:29

Aha. Egy forrást, ami nem arról szólt, mint ami a vita, nem támasztotta alá az elméletedet.

No comment.

raszolgalsz a definiciora, na.

#1118 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 22:30

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 23:26

kaptal mindent. linket, magyarazatot. elegem van beloled mert a bolondjat jaratod az emberrel. Szegeny Rive is elmenekult a topikbol a processzorok magmereteivel kapcsolatos boduletes csacskasagaid miatt.

Ezt most írod másodszorra. Terád pont úgy ki volt bukva, mint énrám. Ezt meg én írom másodszorra.

A link nem támasztotta alá az igazad. Lehet, hogy igazad van, de abból nem derül ki.

#1119 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 22:31

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 23:29

raszolgalsz a definiciora, na.

Aha.

#1120 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 22:33

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 22:30

A link nem támasztotta alá az igazad.

hogy rad jellemzo szofordulattal eljek: HAZUDSZ!

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »