HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD Hammer - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD Hammer - negyedik rész Értékeld a témát: -----

#1181 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 23. 12:15

Idézet: Zollka - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 13:01

detto...Pont most olvastam a hozzászólást és megfordúlt háromszor a gyomrom a szótól , és eszembe jutott legutóbb milyen szövegkörnyezetben hallottam...Szal tényleg neeeeeeeee!

Vazzeg, én meg azt hittem, hogy egyszerűen nem szereti a szót. Eszembe sem jutott, hogy politika van benne. :omg:

Komolyan nem értem, miért kell az embereknek egy számítástechnikai fórumba a politikai identitásukat bekeverni. Tök röhejes.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#1182 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 12:20

ugyanmar! rendes magyar szo, ahogy a "polgar" is. nem a szavakkal magukkal, hanem maximum a szokornyezetukkel lehet baja az okos embernek. a szora haragudni balgasag. szerintem el lehet es el kell tudni vonatkoztatni a szavakra "ragadt" politikai fennhangoktol, es akkor az mar semmi zavart nem okoz.

amugy meg akit zavar ajanlom helyette a "lirumlárum",  "encemence" vagy a "táréváré" kifejezeseket. :)

(na jo hvuk, most Te nyertel.. :D)

Szerkesztette: bogdan 2006. 06. 23. 12:20 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1183 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 12:21

Idézet: special - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 18:22

speedben a revF nem lesz egálban a woodcresttel, bár a 22 százalékos javulással tisztességesen megközelíti. 

az új specet még idénre ígérik, állítólag még jóval év vége előtt.

Valóban, én 2.8 Ghz-es procival számoltam. 2.6-ból számolva csak 2675 körüli értéket fog tudni, ami 4%-os elmaradás A Woodcresthez képest. De még ez alapján sem értem, hogy akár még az egyutas rendszerek esetén is miért várod azt, hogy kb. egálban legyen a K8L a Woodcresttel.

Érdekes különben, hogy az FP teljesítménye a két procinak (Woodcrest és K8) egyenlő azonos órajelen (SPECfp alatt).
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#1184 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 12:25

Hát igen. Most nem adtam esélyt neked. :D

Ráadásul magával a szóval sem lehet különösebb baj. Mármint még ha a politikát nézzük akkor sem. A szó értelmét nem változtatták át, mint tették azt más szavakkal (pl. éppen a "polgár"-ral, de persze a másik oldalon is lehet hozni ilyen szavakat). Egyszerűen csak használták egy vitában a vitapartner mondandójának a minősítésére. Namost, emiatt utálni a szót már elég nagy fokú aberráció kell. :D Bocsi. :p

#1185 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 13:02

Jo cikk.  https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=31563
Erdekes, hogy ezt a ""Reverse Hyper-Threading"-et AMD idaig tudta titkolni.
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#1186 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 13:29

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 12:25

Hát igen. Most nem adtam esélyt neked. :D

Ráadásul magával a szóval sem lehet különösebb baj. Mármint még ha a politikát nézzük akkor sem. A szó értelmét nem változtatták át, mint tették azt más szavakkal (pl. éppen a "polgár"-ral, de persze a másik oldalon is lehet hozni ilyen szavakat). Egyszerűen csak használták egy vitában a vitapartner mondandójának a minősítésére. Namost, emiatt utálni a szót már elég nagy fokú aberráció kell. :D Bocsi. :p

Ha hallottad azt a beszélgetést és számodra az jön le ,hogy mi lennénk aberráltak akkor gratulálok hozzá...

#1187 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 06. 23. 13:37

én nem tudom, miről van szó, de elnézést kérek és én is fel vagyok háborodva.

#1188 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 14:40

Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 14:02

Jo cikk.  https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=31563
Erdekes, hogy ezt a ""Reverse Hyper-Threading"-et AMD idaig tudta titkolni.

Nem tudta, mert már volt róla szó pár hónapja, és pár hete is felhoztam a 4x4-el kapcsolatban, de senki sem reagált rá (kivéve bogdan-t, aki azt mondta h ez hülyeség :D ).
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1189 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 14:56

Idézet: Zollka - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 14:29

Ha hallottad azt a beszélgetést és számodra az jön le ,hogy mi lennénk aberráltak akkor gratulálok hozzá...

:offtopic:
Figyelj, annyi történt, hogy egy vitában a másik mondandójára az egyik politikus azt mondta, hogy "ez hülyeség". Csak más kifejezéssel. Szerintem ez teljesen normális dolog egy választási hadjárat döntő vitájában. Más országokban (és nem csak keletebbre), sőt nálunk is más korokban (mondjuk 4 évvel ezelőtt), a viták sokkal durvábbak szoktak lenni.

Mellesleg érdekes volt megfigyelni, hogy nem volt olyan hisztéria a választások körül, mint 4 évvel ezelőtt. Hál'istennek, teszem hozzá. Ennek okát én abban látom, hogy az emberek már mindinféle kormányt kipróbáltak és úgy vélték, hogy nem lesz tragédia, ha a másik kerül hatalomra. Nem lesz diktatúra (ha a FIDESZ nyer) és nem lesz az ország sem kiárusítva (ha az MSZP). Nyilván voltak akik így élték meg, de jóval kisebb tömegek, mint 4 éve.

Ez abból is látható volt, hogy emailekben terjedtek a választási plakátokat és jelmondatokat kifigurázó, azokat hülyére vevő karikatúrák. Ebben önmagában nem ez volt érdekes, hanem az, hogy egy-egy ilyen emailen belül vegyesen voltak a 4 pártot gúnyoló képek. Na, ez 4 éve elképzelhetetlen lett volna, akkor pártállástól függően vagy csak egyik vagy csak másik volt benne.

#1190 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 14:57

bogdannak valószínűleg igaza lesz, mert ez így ebben a formában, ahogyan terjed a pletyka, nem kivitelezhető. compilertechnológiaként, valamilyen szoftveres megoldásként elképzelhető, viszont transzparnes chip-implementációnak kizárt.

az x86-os chipek teljesítményére egyáltalán nem a VE-korlátosság jellemző, a szűk keresztmetszet a decodereknél, ooo motornál, stb. control logicnál lép fel, mivel képtelenek valós időben megfeleleő mértékű ILP-t kitermelni a szekvenciális kódból. namost ez azt jelentené, hogy az egyik mag front-endjének a másik mag back-endjét is el kellene látnia, miközben a sajátját eteti. erre nincsenek benne extra erőforrások. ha mégis benne van, és az ooo motor ki tudja küldeni a kiszedett independens részeket, akkor az arbiteren át kell küldenie az utasításokat, majd azt a másiknak feldolgozni, visszaküldeni az eredményeket, amelyeknek ismét be kell lépnie az első magba, hogy a re-order bufferből végül összeálljon az in-order stream. tegye fel a kezem, aki szerint ez kivitelezhető, elképzelhető.

#1191 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 15:06

Idézet: special - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 15:57

tegye fel a kezem, aki szerint ez kivitelezhető, elképzelhető.

Azért ez így a virtuális téren keresztül elég nehéz lenne. :D

#1192 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 15:10

Idézet: special - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 13:37

én nem tudom, miről van szó, de elnézést kérek és én is fel vagyok háborodva.

:offtopic:  es azt igy hogy? :Đ
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1193 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 15:13

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 14:56

:offtopic:
Figyelj, annyi történt, hogy egy vitában a másik mondandójára az egyik politikus azt mondta, hogy "ez hülyeség". Csak más kifejezéssel. Szerintem ez teljesen normális dolog egy választási hadjárat döntő vitájában. Más országokban (és nem csak keletebbre), sőt nálunk is más korokban (mondjuk 4 évvel ezelőtt), a viták sokkal durvábbak szoktak lenni.

:offtopic: kicsi pikanteriaja a dolognak, hogy igy fertaly ev elteltevel megis a lehulyezettnek lett igaza, mar ami az allamhaztartas valos gazdasagi pozicioit illeti. ezen okbol tenyleg most nem lenne hatranyos a 'larifari' szot elkerulni, marcsak a hozza tapadt tudattartalmak es indukatok okan.

Szerkesztette: SFIJ 2006. 06. 23. 15:20 -kor

#1194 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 15:19

Idézet: special - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 14:57

az x86-os chipek teljesítményére egyáltalán nem a VE-korlátosság jellemző, a szűk keresztmetszet a decodereknél, ooo motornál, stb. control logicnál lép fel, mivel képtelenek valós időben megfeleleő mértékű ILP-t kitermelni a szekvenciális kódból.

specail az ilyeten megjegyzesektol felall a szor a hatamon.
a) mit lattuk az AM2 processzorok esetben a problema jelen forrasa az L2$ sulyos savszelesseg korlatoltsaga.
b) a ma meg mainstream IA32 ISA regiszterszegenysege miatt a parhuzamosithato alapblokkok merete kicsi, erre Rive mar jo masfel eve ramutatott meresi eredmenyekkel megtamogatva. Tehat nem az interpreter ill, az OoO scheduler a fo bunos, hanem a reiszterszegeny ISA. Ezen javithat az AMD64-re valo nagyobbfoku atteres, illetve az AMD64 ISA-ra optimalizalo modern compilerek megjelenese.

#1195 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 15:39

a) nem tudom, mennyire súlyos, de valóban ez tűnik a K8L várható teljesítményjavulása legnagyobb faktorának: kétszeres cache sávszélesség
b) érzésem szerint te az ISA-ról, én meg mikroarchitektúráról beszéltem, amelyek természetesen nem függetlenek, de messze nem is ugyanaz.

#1196 Felhasználó inaktív   cx.core 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 15:43

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 16:19

b) a ma meg mainstream IA32 ISA regiszterszegenysege miatt a parhuzamosithato alapblokkok merete kicsi, erre Rive mar jo masfel eve ramutatott meresi eredmenyekkel megtamogatva. Tehat nem az interpreter ill, az OoO scheduler a fo bunos, hanem a reiszterszegeny ISA. Ezen javithat az AMD64-re valo nagyobbfoku atteres, illetve az AMD64 ISA-ra optimalizalo modern compilerek megjelenese.

Akkor miért tetszett egy tocsikkal arrébb értetlenkedni, amikor ezirányú elégedetlenségemnek hangot adtam? :)

#1197 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 15:44

Idézet: special - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 15:39

b) érzésem szerint te az ISA-ról, én meg mikroarchitektúráról beszéltem, amelyek természetesen nem függetlenek, de messze nem is ugyanaz.

igen az allitas igaz. :D egy risc processzor eseteben az ISA es az architektura kapcsolata rendkivul szoros, mig IA32/AMD64 eseteben rendkivul laza. Arra probaltam felhivni a figyelmet, hogy az alacsanyszintu ILP okat az IA32 tulajdonsagai adjak jelenleg nem pedig az imterpreter es az OoO scheduler allitolagos alacsony teljesitmenye. a tipikus IA32 kod az, ami nehezkesen parhuzamosithato. Es ez utobbi igencsak jol magyarazza, hogy az intel miert is indult el 2000-ben a netburst iranyaba.

Szerkesztette: SFIJ 2006. 06. 23. 15:48 -kor

#1198 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 15:46

Idézet: cx.core - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 15:43

Akkor miért tetszett egy tocsikkal arrébb értetlenkedni, amikor ezirányú elégedetlenségemnek hangot adtam? :)

:offtopic: mire teccel gondolni? saynos rovideszu vagyok :)

#1199 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 15:48

link van ott

#1200 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 15:58

Idézet: Valdy - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 14:40

Nem tudta, mert már volt róla szó pár hónapja, és pár hete is felhoztam a 4x4-el kapcsolatban, de senki sem reagált rá (kivéve bogdan-t, aki azt mondta h ez hülyeség :D ).

ay eredeti hir (hvuk hozta) arrol szolt, hogy a processzor on-fly parhuzamositja az egyszalu kodot. ez az, ami trivialisan hulyeseg, es nem en mondtam, hanem kozmegegyezes szuletett rola.

most kicsit mas info jott, ennek nagyon pici ertelme lehet, bar en meg mindig nehezen tudom elkepzelni. (mindazonaltal a leguljabb infok mr nem trivialis hulyesegek.)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »