HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD Hammer - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD Hammer - negyedik rész Értékeld a témát: -----

#1801 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 14. 17:41

Idézet: Valdy - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 18:25

Hát ja, tuti nincs még kész chipset hozzá, viszont lassan ki kell hozni a 4x4-et. Nem kicsi arcvesztés az biztos  :Đ  De valszeg több ilyen már nem lesz :)

Én ezt komolyan nem érzem arcvesztésnek. Az AMD nem csinál chipsetet, az ATI igen, de az ATI-t még meg sem vette. Innentől nem érzem cikinek. Jövő ilyenkor talán már az lenne, bár még az sem biztos. Az AMD biztos ne azért vette meg az ATI-t, mert a chipset business annyira istenkirály jövedelemező business lenne. Szerintem tök egyértelmű, hogy azért vették meg, mert így ki tudnak fejleszteni olyan termékeket, amiket ennél kevésbé szoros kapcsolat esetén csak nehezen vagy lassabban és rugalmatlanabbul tehetnék meg. A dual-socket WS chipset biztos nem ilyen.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#1802 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 17:50

no meg meg kell mutatni az nvidianak, hogy nem akarjak oket dobni! az ATI fogja gondolom betolteni azt a szerepkort, amit az Intelnel a sajat chipset es integralt vga: vallalati gepek brandjenek kiepitese. talan kisse feljebb pozicionalva.

nem hinnem, hogy az ATI megvetelevel barmi valtozna az nvidia fele. ok orulnek a legjobban, hogy ott jo chipseteket gyartanak. inkabb a via-nak fohet a feje, mert o nem nyujt elonyt a hazon beluliekkel szemben.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1803 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 10. 14. 17:52

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 18:50

nem hinnem, hogy az ATI megvetelevel barmi valtozna az nvidia fele.

minden megváltozott.

#1804 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 22:43

Idézet

A test system was running two maxed-out games on two separate monitors, while running a high definition video, encoding another one, and streaming a game video in Internet Explorer

Nem mondom, ez aztán az "extreme gameing"  :Đ  Mondjuk azt hiszem elmondhatjuk, hogy meglehetősen rétegigényeket reprezentál...  :p

(Na nem mintha a Clowertown-ra ez nem lenne igaz, de ott legalább belemegy a már kapható alaplapokba, nem kell a marketingesekkel elmagyaráztatni, hogy egy duál processzoros grafikus workstation mitől lesz egyik napról a másikra hirtelen "extreme gaming solution"...)

#1805 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 22:45

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 18:33

Mivel a 4x4 a hírek szerint egyszerűen egy dual-socket WS rendszer lesz

Hát bizony, ezt magyaráztam anno napokon keresztül, mindhiába...  ;)

#1806 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 22:59

Egyébként (de asszem ezt is írtam már), az ATInak nemcsak duál chipsetje nincsen, de nincs dual-GPU-s vidókártyája sem, míg az nV-nek igen, amit lehet SLI-ben is használni, így ha a 4x4ből a második 4-et is komolyan szeretnék venni, akkor eleve csak az nVidia marad - és jó kérdés, hogy meddig...

ATI-bázison 2x2-öt lehet egyelőre csinálni - viszont ennek talán még gamer-körökben is értelme van! :)

#1807 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 23:01

emlekeim szerint Te azt magyaraztad, hogy _nem_lehet_az, hiszen akkor ki venne dual WS-t.. ;)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1808 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 23:23

http://www.theinq.co...x?article=35049

Itt a full cikk a kedvenc oldalatoktól :)
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1809 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 23:24

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 23:59

Egyébként (de asszem ezt is írtam már), az ATInak nemcsak duál chipsetje nincsen, de nincs dual-GPU-s vidókártyája sem, míg az nV-nek igen, amit lehet SLI-ben is használni, így ha a 4x4ből a második 4-et is komolyan szeretnék venni, akkor eleve csak az nVidia marad - és jó kérdés, hogy meddig...

ATI-bázison 2x2-öt lehet egyelőre csinálni - viszont ennek talán még gamer-körökben is értelme van! :)

Erre már mondtam, hogy 4 pci-e kell hozzá, ami úgy tünik, úgy is lesz.

(igaz azt is mondtam h gyorsan összedobhatnak hozzá egy chipsetet  :omg: )

Szerkesztette: Valdy 2006. 10. 14. 23:24 -kor

Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1810 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 23:34

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 0:01

emlekeim szerint Te azt magyaraztad, hogy _nem_lehet_az, hiszen akkor ki venne dual WS-t.. ;)

...hát igen, az emlékeid... :p Akkor ki venne, ha a 4x4 jelentősen olcsóbb lenne! Ezt most is állítom.

#1811 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 23:40

Idézet: Valdy - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 0:24

Erre már mondtam, hogy 4 pci-e kell hozzá, ami úgy tünik, úgy is lesz.

Én még sehol sem olvastam olyan cikket-tesztet-hírt, ahol egy rendszerben 4 ATI-kártya lett volna.
Persze ettől még nem kizárt.

#1812 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 23:45

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 18:41

Az AMD biztos ne azért vette meg az ATI-t, mert a chipset business annyira istenkirály jövedelemező business lenne. Szerintem tök egyértelmű, hogy azért vették meg, mert így ki tudnak fejleszteni olyan termékeket, amiket ennél kevésbé szoros kapcsolat esetén csak nehezen vagy lassabban és rugalmatlanabbul tehetnék meg. A dual-socket WS chipset biztos nem ilyen.

Szerintem viszont az ATI-felvásárlásban nem elhanyagolható szempont, hogy a (Centrino sikere után) az AMD is képes legyen komplett platformot kiadni.

Márpedig a 4x4 bizony platform (még ha szvsz nem is lesz a legsikeresebb. Bár ki tudja, mire lesznek képesek a marketingesek... :) )

#1813 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 23:56

az amd marketingeseitől ne várj sokat  :D
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#1814 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 00:20

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 22:59

negyon gonosz vagy, hallode?  :Đ
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1815 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 00:25

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 23:45

Márpedig a 4x4 bizony platform (még ha szvsz nem is lesz a legsikeresebb. Bár ki tudja, mire lesznek képesek a marketingesek... :) )

ez egyre gyászosabban hangzik. megveszem az ATi-t aztán az nVidia-val kidlogoztatom a platfromomat.  :omg:

#1816 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 06:48

SFIJ, egyértelmű (legalábbis nekem) hogy az ATI-t azért vették meg hogy minél hamarabb lehessen olyan sokmagos procijuk amiből egy v több GPU.

#1817 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 09:07

Idézet: bean - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 7:48

SFIJ, egyértelmű (legalábbis nekem) hogy az ATI-t azért vették meg hogy minél hamarabb lehessen olyan sokmagos procijuk amiből egy v több GPU.

Így akkor hvuk-kal együtt már legalább 2, azaz kettő ember van itt a fórumon, akinek ez egyértelmű!  :Đ

Jelzem, Nekem továbbra sem, és szerintem SFIJ-nek sem változott a véleménye múlt hét óta... :)

#1818 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 12:24

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 9:07

Így akkor hvuk-kal együtt már legalább 2, azaz kettő ember van itt a fórumon, akinek ez egyértelmű!  :Đ

Jelzem, Nekem továbbra sem, és szerintem SFIJ-nek sem változott a véleménye múlt hét óta... :)

perszehogy nem. a hvuki cpugpu világrekorder magméretű és egyben előállítási költségű jószág lenne. nagyobb lenne a magméret még a cellnél is, holott már annakis gyalázatosan gyenge, 10% körüli kohozatala van. ráadásul ennek emmelé a jószág mellé semminemű műszaki előny nem társítható, csak hátrány. kezdjök azzal, hogy a memória alrendszernek ki kell tudni szolgálnia 45-50GByte/s igényt. tetézi a bajt, hogy a k8 tulajdonságai miatt mindezt low latencyvel kell megtenni. a 2 processzortípus memóriakezelési módja között antagonisztikus ellentét feszül.

#1819 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 16:58

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 13:24

perszehogy nem. a hvuki cpugpu világrekorder magméretű és egyben előállítási költségű jószág lenne. nagyobb lenne a magméret még a cellnél is, holott már annakis gyalázatosan gyenge, 10% körüli kohozatala van. ráadásul ennek emmelé a jószág mellé semminemű műszaki előny nem társítható, csak hátrány. kezdjök azzal, hogy a memória alrendszernek ki kell tudni szolgálnia 45-50GByte/s igényt. tetézi a bajt, hogy a k8 tulajdonságai miatt mindezt low latencyvel kell megtenni. a 2 processzortípus memóriakezelési módja között antagonisztikus ellentét feszül.

Hát igen, nekünk kettőnknek meg ez a teljesen egyértelmű. Pontosan ahogy mondani tetszik! :)

#1820 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 17. 20:07

Hmm, ez elég érdekes. 3 év alatt 5-ről 20%-ra növelni a részesedést nem semmi. És ez pont a világ legfontosabb piacán következett be.

Idézet

Three years ago, rival Intel (INTC) enjoyed a near monopoly in China, while AMD had only a trifling 5% market share. However, the competitive landscape began to change in 2004 when AMD inked a deal to supply chips to Lenovo, the country's largest PC manufacturer.

Since then, AMD has steadily gained ground. Today the firm controls almost 20% of the Chinese chip market, and we expect to see continued market share gains in the years ahead.

Two weeks ago, the company signed a deal with Founder Technology, another fast-growing Chinese computer maker that shipped more than 2.5 million units last year. Beginning next month, Founder's desktops will feature AMD chips. Before long, the partnership will also include laptop computers and servers.

Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.