HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD Hammer - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD Hammer - negyedik rész Értékeld a témát: -----

#1861 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 07. 02:36

Olvastam egy érdekes véleményt. Tegyük fel, hogy a 4x4-ben két DC proci lesz. Ekkor mind az Intel Core 2 Quad, mind az AMD 4x4-ben összesen 4 mag lesz. Elvileg a usert nem kell, hogy érdekelje, hogy összesen hány socketos a gépe, őt csak az ár és a teljesítmény érdekli. Tehát e szerint a megközelítés szerint a két rendszer szépen összevethető.

Nyilván lesz előnye egyiknek is és másiknak is. Szerintem a Core 2 Quad-nak több előnye lesz (kisebb fogyasztás, nagyobb teljesítmény single thread alkalmazások alatt), cserébe a 4x4 talán jobb lesz sok threades nagy memóriaéhségű alkalmazásokban. Meg több memória lesz belepakolható, bár ennek kicsi a jelentősége. Árban nem hiszem, hogy egetverő különbség lenne köztük.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#1862 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 10:54

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. nov. 5., vasárnap - 13:03

Hogy a 4x4 mi lesz, azt meg most már hamarosan csak kiderül...

hozzaszolasod elotti nap, mar le is irtak, hogy mi lesz:
http://www.theinquir...x?article=35535
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1863 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 11:01

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. nov. 7., kedd - 2:36

Árban nem hiszem, hogy egetverő különbség lenne köztük.

Hát de erre mondtam mindig, hogy ha ez lesz, hogy egy tisztességes duál opteron alaplap 100+áfa (számoljunk most magyar árakkal), az opteron 285 (ami a maga 2,6 ghz-ével ráadásul eleve lassabb egy 2,66os Core Quad-nál) meg _darabja_ 275+áfa... (Ezzel az Opteron piacát kannibalizálnák!)

Egy Core Quad meg alaplap 40+áfa, proci legyen 250+áfa...

(és amúgy is ezt egy woodcresttel kéne összevetni (sávszélesség, dual independent bus miatt), ráadásul abban is lesz négy magos Xeon-DP is, szóval...)

Várjuk meg, mi lesz a 4x4.

#1864 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 11:02

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. nov. 7., kedd - 10:54

hozzaszolasod elotti nap, mar le is irtak, hogy mi lesz:
http://www.theinquir...x?article=35535

Koszi, most elolvasom akkor!

#1865 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 11:11

kisse kevered az arakat (es az elnevezeseket)!
285-os opteron helyett mar a ddr2-es 2218-as van, es mindketto 611 USD-be kerul. persze van a 2220-as, ami 2.8GHz (ez mar osszemerheto a Kensfildel ugy hiszem!), az meg 786 USD. mennyibe kerul MAJD ehhez kepest a Kensfild? 999 USD? (azota megneztem! ezek ugye a gyari 1000 darabos arak ma.)

szoval valahogy update-elned kene az araidat, mert ez sehogy sem jon ki. ja, es dual opteron alaplap van 40e-ert is. (tudom, nem dedikalt ramokkal, de hat a Kensfild sem lubickol a savszelessegben. es pont Te beszelsz a kannibalizacio problemairol, ugyhogy boven lehetseges, hogy ilyen lesz.)

ha ezeket osszeveted, akkor mar boven azt latod, hogy parban vannak az arak. nem?

szerk: rakerestem retail arakra. jelenleg a 2218-ast 600-650 USD aron lehet megkapni ha jo arat keres az ember, ugyanez a QX6700-re 800-1200. de gyanithato, hogy mire a 4x4 kijon ujabb aresesnek lehetunk tanui.

Szerkesztette: bogdan 2006. 11. 07. 11:32 -kor

a forum ma:

#1866 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 11:21

Nem ezért nem fogja kannibalizálni, hanem azért, mert nincs mit.

A 4x4 nem szervernek készült, ergo szerver célokra nem fogják használni. Arra nem igazán alkalmas. A WS piacot tudná maximum kannibalizálni, de az az AMD bevételének kevesebb mint 1%-át jelenti. Egyrészt nagyon valószínű, hogy nem csak Opteronos gépek helyett vesznek ilyet, hanem Xeonos gépek helyett. Tehát valószínűleg növelné az AMD részesedését a WS-ek piacán. Cserébe az ASP-je esne és a desktopon lenne egy presztizsterméke. Szerintem ez lazán bevállalható.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#1867 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 11:30

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. nov. 7., kedd - 11:11

kisse kevered az arakat (es az elnevezeseket)!
285-os opteron helyett mar a ddr2-es 2218-as van, es mindketto 611 USD-be kerul. persze van a 2220-as, ami 2.8GHz (ez mar osszemerheto a Kensfildel ugy hiszem!), az meg 786 USD. mennyibe kerul MAJD ehhez kepest a Kensfild? 1000 USD? (nem tudom, ezert kerdezem!)

szoval valahogy update-elned kene az araidat, mert ez sehogy sem jon ki. ja, es dual opteron alaplap van 40e-ert is. (tudom, nem dedikalt ramokkal, de hat a Kensfild sem lubickol a savszelessegben. es pont Te beszelsz a kannibalizacio problemairol, ugyhogy boven lehetseges, hogy ilyen lesz.)

ha ezeket osszeveted, akkor mar boven azt latod, hogy parban vannak az arak. nem?

szerk: rakerestem retail arakra. jelenleg a 2218-ast 600-650 USD aron lehet megkapni ha jo arat keres az ember, ugyanez a QX6700-re 800-1200. de gyanithato, hogy mire a 4x4 kijon ujabb aresesnek lehetunk tanui.

Mint írtam, magyar árakat vettem (nem átszámoltam, hanem megnéztem, mennyiért lehet venni)

http://www.moddingcomputer.hu/vezerles/Cso...ikkcsoportID=24

A Kentsfield-et meg megtippeltem 250+áfá-ra. (amúgy ezt még lehet, túl is lőttem, az eddigi 999 dolláros Extreme-et (merthogy ezek egy árban lesznek) árlistában 210+áfá-ért látom)

Szerkesztette: d n . r 2006. 11. 07. 11:30 -kor

#1868 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 11:31

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. nov. 7., kedd - 11:21

Cserébe az ASP-je esne és a desktopon lenne egy presztizsterméke.

Ja.
Amig az Apple meg a többiek ki nem jönnek a 2*4 magos rendszerekkel.

#1869 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 11:33

ertem a magyar arakat nezted. akkor kerlek a QC Core-bol is a magyar arat idezd! ja, hogy ma meg nincs ilyen? ekkor tippeld meg az egy honap mulvani arat, DE a 4x4 processzorarait is igy tippeld, ne a mait vedd figyelembe! hogy az nem megy? akkor nezd a kulfoldi arakat. vagy a gyari arat. de igy...

vagy akkor az Intel arait is hasonlo modon tippeljuk meg! nezzuk mennyibe kerul a 2.67-es 51xx-es Xeon (ugye ket ilyen kell, hogy a QC teljesitmenyet hozzuk..) nos az 200+AFA. ezt kell osszevetni a 285-os opteron 276e+AFAjaval. (ja, meg persze nem art figyelembe venni, hogy az AMD mostanaban kethetente csokkent arakat. ezek mennyire up-to-date-ek?) igy mar mashogy nez ki a dolog. hogy ennek semmi ertelme? hat persze! ebbol az is kovetkezik, hogy mikor kijon a QC az Intel a Xeonok arait is kenytelen lesz csokkenteni, mert ki a bus venne ezek utan dual 51xx Xeont mondjuk renderelesre.. es lam, hat nem pont ez volt az erved a 4x4 ellen??

nem veszed eszre, hogy mekkora csusztatast csinalsz ezzekkel a szamitasokkal?

Szerkesztette: bogdan 2006. 11. 07. 11:40 -kor

a forum ma:

#1870 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 11:48

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. nov. 7., kedd - 11:33

ertem a magyar arakat nezted. akkor kerlek a QC Core-bol is a magyar arat idezd! ja, hogy ma meg nincs ilyen?

:confused:

Ugyanannyiba fog kerülni, mint a _jelenleg_már_kapható_ 2,93 ghz-es Core 2 (hivatalos bejelentés volt erről, hogy ezek egy árban lesznek)
Mint írtam, árlistában 205+áfá-ért láttam.

Nyilván a Xeon nem olcsóbb az Opteronnál* - pont ezt írtam, hogy mennyire lehetetlen dologra vállalkozik az AMD - ezt a terméket szvsz képtelenség normálisan beárazni.

Egyetlen dolgot tartok épkézláb módon elképzelhetőnek: _teljes_, komplett rendszert árulni, spéci házzal, 4 db G80-as videokártyával, ott már a kutya nem kezd alkatrészenként számolni...

* és igen, emlékezz vissza, írtam Neked, hogy a négymagos CPU fel fogja borítani kicsit az árazást. De ott csak mérsékelten, mert Xeonnál lehet fölfelé terjeszteni a portfoliót: dual quad core rendszerek.

Szerkesztette: d n . r 2006. 11. 07. 11:53 -kor

#1871 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 12:17

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. nov. 7., kedd - 11:48

:confused:

Ugyanannyiba fog kerülni, mint a _jelenleg_már_kapható_ 2,93 ghz-es Core 2 (hivatalos bejelentés volt erről, hogy ezek egy árban lesznek)

MA kerul ugyanannyiba?? vagy majd amikor aruljak?

mert HA ma, akkor jo az osszevetesed. ha meg MAJD, akkor azt magyarazd mar meg, hogy miert a MAI Opteron arakkal akarod osszevetni?? hat tenyleg eleg :confused: ami nalad van.. ;)
a forum ma:

#1872 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 12:27

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. nov. 7., kedd - 12:17

MA kerul ugyanannyiba?? vagy majd amikor aruljak?

mert HA ma, akkor jo az osszevetesed. ha meg MAJD, akkor azt magyarazd mar meg, hogy miert a MAI Opteron arakkal akarod osszevetni?? hat tenyleg eleg :confused: ami nalad van.. ;)

Látom valami még mindig nem világos.

Szerinted normális dolog az, hogy azzal, hogy az Intel bejelent egy _desktop_ processzort (Core 2 Quad), azzal hatással van az AMD _szervervonalának_ (Opteron) áraira?

Márpedig azzal, hogy az AMD erőlködve, kínkeservesen, izzadságszagúan megpróbálja felvenni a desktopon a kesztyűt, most épp e felé navigálja magát...

- - - - -

Az árak pedig csupán azt érzékeltették, hogy _reménytelen_ egymáshoz közelíteni egy desktop négymagos és egy dual processzor dual magos rendszer árait.

Szerkesztette: d n . r 2006. 11. 07. 12:29 -kor

#1873 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 13:38

az biztosan vilagos, hogy almat kortevel probalsz osszehozni.

az arak hatasainak problemajat meg nem ertem. talan a DC 51xx Xeon araira nem lesz hatassal a QC? hat dehogynem. akkor meg miert ne lehetne hatassal az Opteronra. mellesleg az Opteron arai alapvetoen az uj 51xx Xeonok arai altal van befolyasolva, es a QC desktop processzor ara csak igen minimalis mertekben befolyasolja azt. lathattad, hogy a 999 USD QC arral szemben a hasonlo (2.6-os) Opteron 611 USD ara igencsak parban van igy is, ezt csak minimalisan kell lejebb vinni, hogy boven arversenyben legyen a ketto.

meg amugy is, miert lenne az Opteron szerverprocesszor? Te magad is szivesen latnad Workstation kornyezetben egy dual rendszeren belul az asztalod mellett, nemdebar? tehat miert csodalkozzunk azon, hogy egy Workstation piacot megcelzo processzor (QC Core) befolyasolja a piac masik szereplojenek az ugyancsak Workstation processzorainak arait?

es az utolso megjegyzesedre: nagyon nem ertelek. mi a lehetetlen a 2x611 USD es a 999USD aranak egymashoz kozeliteseben?? (merthogy az alaplap, mint jeleztem, nagyjabol ugyanannyiba kerulhet.)
a forum ma:

#1874 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 14:10

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. nov. 7., kedd - 13:38

es az utolso megjegyzesedre: nagyon nem ertelek. mi a lehetetlen a 2x611 USD es a 999USD aranak egymashoz kozeliteseben?? (merthogy az alaplap, mint jeleztem, nagyjabol ugyanannyiba kerulhet.)

Igazad van, amiről írtam, már bekövetkezett: elképesztően a béka s*gge alatt a 2*** opteron-árak... Hát én nagyon kiváncsi leszek az AMD következő (meg azt követő) negyedéves jelentésére...

(amúgy a Core 2 Quad _nem_ a workstation-t célozza, az maximum a "szegény ember workstation"-je. Majd amikor kijön belőle a Xeon-DP, _az_ célozza a workstation-t (is) )

#1875 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 15:10

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. nov. 7., kedd - 11:01

az opteron 285 (ami a maga 2,6 ghz-ével ráadásul eleve lassabb egy 2,66os Core Quad-nál) meg _darabja_ 275+áfa... (Ezzel az Opteron piacát kannibalizálnák!)

valaki arul a bolha 40 kulvecsert 852-es opteronokat :)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1876 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 16:02

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. Nov. 7., Tuesday - 15:10

valaki arul a bolha 40 kulvecsert 852-es opteronokat :)

:D  :D  :D
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#1877 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 16:33

Íme a februári jelentős árcsökentés:

http://prohardver.hu...mod=10&id=17825

Idézet

Az AMD a napokban a szokásosnál is nagyobb léptékben csökkentette számos Opteron processzorának nagykereskedelmi árait.
(...)
A korrekció csak részben magyarázható két energiatakarékos processzor (a 275 HE és a 875 HE) bevezetésével, valószínűbb, hogy az AMD az Intel Bensley kódnevű platformjának, illetve Woodcrest szerverprocesszorainak megjelenése előtt szeretne további sikereket elérni a piacon.

Itt az akkori duál-csúcs 280-as 1299-ről 851 dollárra esik.

Ma az AMD honlapján 786 dollár a legdrágább duál (opteron 2220)

http://www.amd.com/gb-uk/Processors/Produc...118_609,00.html

#1878 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 16:36

ja, azt meg hozzatennem, hogy azt olvastam, hogy az AMD-nek kapacitashianya van. azaz nem hogy tul dragak a processzorok, hanem nem bir eleget gyartani.
a forum ma:

#1879 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 16:59

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. nov. 7., kedd - 16:36

ja, azt meg hozzatennem, hogy azt olvastam, hogy az AMD-nek kapacitashianya van. azaz nem hogy tul dragak a processzorok, hanem nem bir eleget gyartani.

Ha (adott áron) nem tudod kielégíteni a keresletet, olyankor szokás árakat _emelni_ , nem gondolod?

(persze kivéve, ha a kínálatcsökkenés csupán átmeneti)

Szerkesztette: d n . r 2006. 11. 07. 17:00 -kor

#1880 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 09. 12:16

Gondoltam megnéze, hogy áll most a 4x4, és azt találtam, hogy az ATI is készül (amúgy október eleji hír. Vagy volt már, csak én nem figyeltem föl rá?)

http://www.reghardware.co.uk/2006/10/06/at...ire_roadmap_07/

http://www.hexus.net...m.php?item=6952

http://www.sg.hu/cikkek/47716/amd_4x4_2_pr...grafikus_kartya

lényegében mindenki ugyanarra a spanyol híranyagra hivatkozik.

E szerint Q1-2007-ben jönne (mondjuk a hírekben csak 3 grafikus kártyáról írnak (2 a grafikához, a harmadik GPU viszont inkább a fizikához)

Ez jól illeszkedik ahhoz, amit korábban írtam, hogy az AMD  _platformokat_ szeretne, méghozzá házon belül.

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.