Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 21:35
Ha kimondottan a gamingre gondolunk, akkor inkább az asszimetrikus megoldás, vagyis 1 hagyományos core, és egy vektorpocesszor farm a'la cell/physx felállás lenne a leg optimálisabb. ez sokkalta jobban kielégítené a gaming valós igényeit, aholis végül egy alacsony precizitású, ámbátor bitanggyors processzorra és annak masszív párhuzamos működésére van szükség.
Ezt már a Cell-nél is modtam egyszer: ami egy játékban igazán masszívan párhuzamostíható, az a grafika, de hát ugye erre ott van a GPU
Ha eddig jól követtem, LY és Te is azt fejtegettétek, hogy a Cell-t egy rémálom lesz _optimálisan_ (azaz a bitang nagy erőforrásait a lehető legjobban kihasználva) programozni. Akkor miért gondolod, hogy pont a PC-játékpiac, ami egyébként is döglődik, szóval hogy pont itt (is) szeretnének egy új programozási paradigma szárnypróbálgatásaiba sok-sok energiát invesztálni.
Milyen is lenne az általad vázolt rendszer? Lenne benne egy általános processzor, rögtön két darab maggal, aztán lenne benne x db spéci vektorprocesszor, aztán még egy GPU szörnyeteg (ami mellesleg szintén egy spéci vektroprocesszor...

, ja, és még mondjuk egy physx kártya...
PS: viszont arra kiváncsi leszek, hogy ezen a 2x2 core-on hogyan hasít majd a 3dsmax!
Épp egy bitang munkaállomás beszerzése előtt állok (illetve gondolkoztam egy DC a64ből álló (amikor ezen elkezdtem gondolkozni, még nem voltak woodcrest/conroe-tesztek) kisebb házi-renderfarmban is, de ezt egyelőre halasztom, ezt azért még nem használnám annyit, hogy értelme legyen), és mostanában belefutottam pár olyan dologba, hogy lassan meggyőztem magam, a DC single processzor is kevés, úgyhogy eddig dual processzoros DC Opteron volt kitűzve, aztán amikor láttam, mit tud az NGMA, akkor bejött ez is a képbe (kérdés persze az _ár_, hiszen nálam a gépvásárlás nem érzelmi kérdés, hanem hogy egy nagyon jól meghatározott feladatot mi tud minél jobb teljesítmény/ár arányon elvégezni), és most akkor bejött ez is a képbe.
Úgyis ősz elejére terveztem a gépvásárlást, addig lesznek majd tesztek szép számmal, meg az ár is kiderül.