HWSW Informatikai Kerekasztal: Merevlemezes DVD író (asztali felvevő) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Merevlemezes DVD író (asztali felvevő) amit PC-ről el lehet érni. Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   koliz 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 15. 07:58

Idézet: kalac - Dátum: 2006. jan. 15., vasárnap - 0:08

Hát wpepi, nem látsz tovább az orrodnál és szükségtelenül használsz finoman kioktató stílust.
Ezért most kissé alpári, de lényegre törő lesz, előre is elnézést.

"Amikor azt írtam, hogy a Netről letölthetőek a szervizkönyvek az nem azt jelentette, hogy kizárólag a gyártó oldaláról  biggrin_2.gif  Az Internet az információk tárháza mely azt jelenti, hogy nincs olyan amit ne lehetne megszerezni. Nem kell más tenni csak tudatosan keresni (persze nem csak a google keresővel mert ezen kívül van még 1000 féle más is). Természetesen a letöltések legálisak azaz nem hacker meg egyéb illegális oldalak látogatására biztatlak hanem a keresők használatára és akkor rálelsz a neked kellő információra."

Nincs semmilyen info a sony rdr-hx710-ről a neten, csak a kézikönyv. Se service manual, se semmi. Lássuk, mit találsz Te?
"Az Internet az információk tárháza"
Nem mondod??? az hittem, hülyén halok meg. BBS-el kezdtük, 2400-as modemmel. Szerinted?

"Ha van egy asztali felvevőd akkor még a külön gép is felesleges."
Nem csak mpeg2-t renderel, hanem pl. TS-t rögzít, ftp, stb. NEM felesleges.

"Ha figyelmesen elolvasod amit írtam akkor rájössz, hogy ha eleve abban minőségben rögzíted mint amilyenben írni fogod DVD-re akkor a felvevővel nem kivágod és összeilleszted hanem simán elvágod azokon a pontokon ahol neked kell aztán ezeket a különálló title-ket nem illeszted össze hanem kiírod RW DVD-re és PC-n berippelve az összeillesztést DVD authoring programmal végzed. Az ilyen szerkesztésnek az előnyei azonnal tapasztalhatóak mivel képminőségben is sokkal jobban jársz hiszen nem lesz minőségromlás az újratömörítés miatt, nem lesznek akadások se képben se hangban az összeillesztésnél hiszen PC-n 1db MPEG2 állománnyá fűzöd össze az elvagdosott részeket (így folytonos lesz a lejátszás), stb.
Javaslom, próbáld ki és azonnal megérted, hogy ha így végzed a szerkesztést akkor sokkal jobb minőséget kapsz ráadásul a vágások okozta megakadás is megszűnik (a megakadás tulajdonképpen nem a vágás miatt van hanem azért mert a felvevő másképp illeszti össze az MPEG2 részeket ezért ha te ezt PC-n egy erre alkalmas programmal végzed akkor nem lesznek megakadások)."

Ember, még mpeg1 hardware capture kártyával nyomtam anno, most Transport Stream-al (TS) experimentálok. Szerinted mpeg2 vágás,mux. megy? :)
Nem tudok a sonyval méretre vágni, mindig felezi csak a streamot. kaka.

"Egyszerűen elvágod az anyagot úgy, hogy ráférjen 2db 4.7-es RW lemezre majd az összeillesztést PC-n secperc alatt elvégzed (ezért nem kell újratömöríteni)  :D "

Micsoda lehetőségeket rejt ez a pc! sosem hittem volna! :p

A sorfelbontást NEM én értettem félre, hanem Te. Nem számít.

"... byte-ra pontosan nem lehet kitölteni a lemezt"
Nem is ezt vártam, hanem az elv volt a lényeg. legalább 98%-ban tegye meg.és NE nekem kelljen kiválasztani a 32-ből.

"..nézd meg az általam berakott fentebb lévő táblázatot."
Azt kérdeztem, hogy csak fix értekkel dolgozik, vagy vannak számolt értékek is.

"A Pioneer mindenképpen jó választás mert igen kiváló minőségben rögzít. "
Szarom le, a Sony is gyönyörűen rögzít, ez alap.
Ha nem tetszik a minőség, nem érdekelnek a featurák sem.

"Nekem DVR-520 van ami nem rögzít DL-re."
Hehe, értettem én, miért a nagy kuss a DL-ról. :) A Sony ír DL-t. 2.4x sebességel. Kurva lassú.
3-4 perc írás... 9GByte... persze...

" letöltheted a teljes felhasználói kézikönyvet is a gyártótól"
Van internet? Hol? A közértben is? :) Eszik v isszák? :p

Személyes tapasztalat érdekelt a  dvr-630h vagy 530-ról.

Kalac

Szia a 710 es magyar nyelvü használatija megvan ha kell elküldöm neked 

Wpepi egy forum célja az hogy segitsünk másokon ne célozgassunk általunk ismert vagy ismeretlen
dolgokra aztán hadd szivjon, a srác normális te is igy állj hozzá ha lehet  :(

Szerkesztette: koliz 2006. 01. 15. 08:07 -kor

HD Ready komolyan

#42 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 15. 11:07

Idézet: koliz - Dátum: 2006. jan. 15., vasárnap - 7:58

Wpepi egy forum célja az hogy segitsünk másokon ne célozgassunk általunk ismert vagy ismeretlen
dolgokra aztán hadd szivjon, a srác normális te is igy állj hozzá ha lehet  :(

Én segíteni próbáltam.  :)  Le is írtam, hogy miként érdemes rögzíteni és a reklámokat úgy kivágni, hogy ne keljen újratömöríteni. Az már egy más kérdés, hogy a tisztelt fórumtárs ezt eleve kizárta és nem fogadta el a segítséget. Ennél többet nem tudok tenni.

#43 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 15. 16:30

wpepi!

Meglepödve láttam, hogy a PIO 530-asomban csak 10 bites az A/D konverter.
A Panasonic(Diga) és a Sony 710 -ben pedig 12bites.
Ez a 4 szeres különbség látható a felvett képben(látható kell, hogy legyen)?
Mert lényegében akkor elavult a 10bites felbontás, mégis a PIO kapott EISA dijat.

Üdv.

#44 Felhasználó inaktív   kalac 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 15. 16:35

Bocs a Többiektől.

Nem akartam reagálni, mert már leírtam mit miért csinálok.

De hogy a Koliznak is ellent mond fölöslegesen, hát billentyűt ragadtam, de most már vulgárisabb leszek.

"Egyáltalán nem kioktató a stílusom csak nem értetted meg, hogy a felvevővel csak szeleteld fel a többit pedig végezd PC-n. Ennek az előnye, hogy nem kell se a felvevővel se pedig a PC-vel újratömörítened. "

Te kis Te! Nem érted, hogy szarul szeletel (felez) a Sony!
Vagyis felveszel 2-3 órát 9 Mbiten, és nem tudom 4,3-as darabokra szétszedni, csak felezgetni. Nincs "fit to disc".
Nem szeretek újra tömöríteni, csak ha muszáj!
Ezért veszek fel magas bitrate-en, hogy NE nagyon látszon meg az újratömörítés.

"Nehogy már ne találj semmit se. A net rejtett bugyraiban is kutattál? (tudod odaát ahol az igazság lakik  :D )
Nem mindig az egyenes út vezet ám a célhoz  :D "

Biztos béna vagyok, de csak leírást találtam. Azért írtam, villants vmit, de csak közhelyekkel dobálozol.
Ha VALÓBAN segíteni szeretnél, akkor linket küldtél volna, nem okoskodsz , önmagad ismételve, NEM elolvasva amit írtam.

"
Bocsi, nem nekem kell az info hanem neked. Amire nekem szükségem volt azt mind megtaláltam anélkül, hogy másoktól kérdeztem volna. Ha te is több mint 10 éve netezel akkor nem hiszem, hogy nehézség lenne összeszedni a szükséges anyagot. Még a készülékedbe lévő chipek teljes műszaki dokumentációit is le lehet tölteni ingyen és bérmentve. De ha tényleg kell az anyag és nem találsz ingyenes lehetőséget akkor pár dollárért még meg is veheted  :D"

Na mivan bazdmeg, nem találtál semmit?  Pár chipet én is megtaláltam, de azok nem lényegesek és  eléggé tömegtermékek. Ami fontos, azt még pénzért sem adják, kértem ajánlatot több cégtől is.
Ha Te ilyen ügyes fiúka vagy, adok 50 dollárt a chipek leírásáért, szervízmenü kód, stb.
Mivel Te le tudod tölteni a "készülékedbe lévő chipek teljes műszaki dokumentációit" nem okoz gondot gondot mely chip kellenek, ugye?
Lássuk a medvét!

"Akkor Te is anno 1994-ben kezdtél netezni ugye? Mert én igen. Előtte meg én is BBS-en nyomultam.  :D
Ha ennyire tudod akkor meg mi a probléma? Nehogy már kifogjon rajtad egy Sony felvevő és ne tudj 2, 3 esetleg 4 felé szabdalni egy MPEG file-t amit aztán PC-n anélkül, hogy újratömörítenél összefűzz. "

Lásd fent, századszor nem írom le ua.-t.

"De megkaptad a választ ugye?"

Lófaszt.Kaptam vmi infokat, sokszorra. Sok körítéssel.

" Én segíteni próbáltam.  smile2.gif  Le is írtam, hogy miként érdemes rögzíteni és a reklámokat úgy kivágni, hogy ne keljen újratömöríteni. Az már egy más kérdés, hogy a tisztelt fórumtárs ezt eleve kizárta és nem fogadta el a segítséget. Ennél többet nem tudok tenni."

Bazzeg, imádod magadat szajkózni? Esetleg írd le még sokszor, hogy tél van, ezért érdemes kabátot felvenni. :omg:

Ne arra válaszolj ami nem probléma, hanem a kérdésre. Ne csinálj abból problémát ami nem az. :reklamacio:

MamaSaid:
"Van megbízható HDD-s felvevő, amit Lan, USB 2 vagy Firewire segítségével össze lehet kötni egy Pc-vel?"

Sajna, nincs. vmi csorbát szenved mindig, vagy a minőség v. a konnekcia a pcre.
Ezért szerettem volna a Sony hdd-t visszafejteni és pc-re dugva simán kopizni.
Sikerült is, de a titkosítva van a "FAT" és anélkül ugye nehéz. :(

Mit goldolsz, kedves Wpepi, mifaszért akarják az emberek pc-re tolni az anyagokat anélkül, hogy ki kellene írni dvd-re??? Miért keresik a lan/usb/ie1394 interface-t? Biztos bénák és nem tudnak vágni a rögzítővel???
Szerinted?

Kalac

#45 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 15. 17:17

Idézet: pet - Dátum: 2006. jan. 15., vasárnap - 16:30

wpepi!

Meglepödve láttam, hogy a PIO 530-asomban csak 10 bites az A/D konverter.
A Panasonic(Diga) és a Sony 710 -ben pedig 12bites.
Ez a 4 szeres különbség látható a felvett képben(látható kell, hogy legyen)?
Mert lényegében akkor elavult a 10bites felbontás, mégis a PIO kapott EISA dijat.

Üdv.

Amire te gondolsz az nem az A/D hanem a D/A. A Sony és a Panasonic (no meg a Pioneer DVR-930) esetében ez szebb lejátszást eredményez. Az tény és való, hogy a Pioneer felvevői nem a legjobb minőséget adják lejátszóként de felvevőben igen ott vannak a toppon (erre kapták az EISA díjat).

#46 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 15. 18:03

wpepi!

OK
tényleg DAC és ennek a lejátszásban van szerepe!

De akkor a felvételi minöségnek mi a fokméröje?

Üdv.

#47 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 15. 20:56

wpepi!

Utánna néztem és sajnos tényleg csak 10bites a pioneer A/D-ja. :eek:
A panasonicnak meg 12bites ezt a DIGA bemutató animációban találtam meg ahol a standart 10 bites A/D-vel hasonlitják össze.Ki is hangsulyozzák, hogy a Pana-nak 12bit az A/D -ja.
A Pionál is egy demo animációban leltem rá a 10 bitre, csináltam is egy screenshot-ot.
Tudtam, hogy valahol meg kell lenni ezeknek az értékeknek, mert A/D átalakitónak kell lennie a szerkezetekben és ezeknek az átalakitóknak a felbontásuk a legfontosabb paraméterük.

Üdv.

Csatolt fájl:

#48 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 15. 23:02

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. jan. 15., vasárnap - 2:20

PC-s összekötést milyen irányba gondoltál?...

...HDD-re általában VR formátumban rögzítenek (persze van olyan készülék is melyiknél választható VIDEO formátum is). A hang PCM és AC3 (a legjobb felvételi módban PCM a többi módban AC3). A noname készülékek között van egy pár mely nem AC3-ban rögzít hanem MPEG-ben.

Akkor szűkítem a kört. :)
Olyan készülék kellene, amiből a PC-re át tudnám másolni a felvett anyagot. Az sem lenne baj, ha a rögzített .vr fájlt tudnám átmásolni, mert a DV jóval több helyet foglal (ha jól sejtem). A hang PCM wav-ban lenne az igazi. Egyébként hogyan működik a dolog? FTP-vel, vagy a DV-t captureolni kell, vagy hálózati meghajtóként látom a DVD-recordert?
Mother always says, Sharing is Good

#49 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 00:19

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2006. jan. 15., vasárnap - 23:02

Akkor szűkítem a kört. :)
Olyan készülék kellene, amiből a PC-re át tudnám másolni a felvett anyagot. Az sem lenne baj, ha a rögzített .vr fájlt tudnám átmásolni, mert a DV jóval több helyet foglal (ha jól sejtem). A hang PCM wav-ban lenne az igazi. Egyébként hogyan működik a dolog? FTP-vel, vagy a DV-t captureolni kell, vagy hálózati meghajtóként látom a DVD-recordert?

DV-n összekötve ugyanaz mint a DV kameráknál amikor PC-re köti az ember azaz real time megy a 25Mbps DV a PC-re (csak másolás azaz a PC-n már semmilyen tömörítés nincs).
A márkásabb eszközöknél csak ez az egy lehetőség van PC-vel való kapcsolatra.
Igen, a DV több helyet foglal el (3.6MB/sec). Tudomásom szerint jelenleg csak a Pioneer DVR-930 és a JVC egyes készülékei rendelkeznek DV kimenettel. A Pioneer 2005-ben letiltotta a készülékein a kimenetet (csak a 2004-es DVR-520 és DVR-720 készülékek rendelkeznek DV kimenettel). A Sony HX710 ben ugyan benne van a kimenetet is kezelő DV codec de le van tiltva a kimenet.

Szerkesztette: wpepi 2006. 01. 16. 00:22 -kor

#50 Felhasználó inaktív   Borme 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 16. 11:43

Idézet: AiRLAC - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 16:40

Nekem most LG RH-7500 van, pár napon belül megmondom hogy milyen formátumba rögzít a HDD-jére (80as van benne, kicserélem egy 250-esre)

Szia!
Én most vettem egy ilyen gépet, de nem bírom rávenni, hogy a valós idejű másoláson kívül gyorsabb módon is kitegye a HDD-re felvett anyagot DVD-re. DVD-R, DVD-RW lemezekkel próbáltam, mind a "dubbing" gombbal lejátszás közben, mind a "Másolás" funkcióval. A kézikönyv említ egy "gyorsmásolás" lehetőséget, de ezt nem tudom előcsalogatni belőle. Hálás lennék, ha ebben tudnál tanácsot adni.
Üdv. Borme.

#51 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 13:13

Idézet: pet - Dátum: 2006. jan. 15., vasárnap - 20:56

wpepi!

Utánna néztem és sajnos tényleg csak 10bites a pioneer A/D-ja. :eek:
A panasonicnak meg 12bites ezt a DIGA bemutató animációban találtam meg ahol a standart 10 bites A/D-vel hasonlitják össze.Ki is hangsulyozzák, hogy a Pana-nak 12bit az A/D -ja.
A Pionál is egy demo animációban leltem rá a 10 bitre, csináltam is egy screenshot-ot.
Tudtam, hogy valahol meg kell lenni ezeknek az értékeknek, mert A/D átalakitónak kell lennie a szerkezetekben és ezeknek az átalakitóknak a felbontásuk a legfontosabb paraméterük.

Üdv.

Most ugyan nincs sok időm de belenéztem a saját Pioneer DVR-520 felvevőm szervizkönyvébe és eddig amit találtam az az audio ADC és DAC ami az 520/720 felvevőknél 96KHz 24bit (ADC) és 192KHz 24bit (DAC). A videórésznek majd még utána olvasok meg átnézem a kapcsolási rajzot is csak most nincs időm vele foglalkozni.

#52 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 09:01

Godzilla PVR ;)

Kép

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#53 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 19:42

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 12:13

Most ugyan nincs sok időm de belenéztem a saját Pioneer DVR-520 felvevőm szervizkönyvébe és eddig amit találtam az az audio ADC és DAC ami az 520/720 felvevőknél 96KHz 24bit (ADC) és 192KHz 24bit (DAC). A videórésznek majd még utána olvasok meg átnézem a kapcsolási rajzot is csak most nincs időm vele foglalkozni.

Na mit találtál?

Gondolom ugyanazt, mit én.
Kissé letört engem ez a felismerés, de rájöttem, hogy a kész anyag jó minöségéhez nem csak az ADC nek hanem a tömöritö algoritmusnak is jónak kell lennie.
Vigasztalódjunk a csúcsminöségű algoritmussal.

Üdv.

#54 Felhasználó inaktív   Bazsika32 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 09:49

Idézet: Samott - Dátum: 2006. jan. 20., péntek - 9:01

Brutalis :-)

Szerkesztette: Bazsika32 2006. 01. 28. 09:50 -kor

#55 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 10:16

Idézet: Borme - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 11:43

Szia!
Én most vettem egy ilyen gépet, de nem bírom rávenni, hogy a valós idejű másoláson kívül gyorsabb módon is kitegye a HDD-re felvett anyagot DVD-re. DVD-R, DVD-RW lemezekkel próbáltam, mind a "dubbing" gombbal lejátszás közben, mind a "Másolás" funkcióval. A kézikönyv említ egy "gyorsmásolás" lehetőséget, de ezt nem tudom előcsalogatni belőle. Hálás lennék, ha ebben tudnál tanácsot adni.
Üdv. Borme.

Ez azért van, mert már szerkesztetted a filmet HDD-n (azaz pl. vágtál belőle, stb.), ekkor újratömöríti az anyagot, ezért másol valós időben DVD-re.

Csak akkor van gyorsmásolás a HDDről, ha nem vágtad az anyagot, hanem 1-1-ben úgy, ahogy felvetted átmásolod.

#56 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 09:52

most olvastam egy HI-FI ujsagban beszamolot a Pio DVR 930H-rol. van rajta DV ki/be menet, es azt irjak, hogy 55x-os sebesseggel lehet kiszedni rola a felvett anyagot. (igazabol ennel kodosebben van fogalmazva, de annak semmi ertelme, ugyhogy en igy ertelmezem.)

akkor ez megfelel a fentebbi kivanalmaknak? valaki hozzaerto?
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#57 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 16:11

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 9:52

most olvastam egy HI-FI ujsagban beszamolot a Pio DVR 930H-rol. van rajta DV ki/be menet, es azt irjak, hogy 55x-os sebesseggel lehet kiszedni rola a felvett anyagot. (igazabol ennel kodosebben van fogalmazva, de annak semmi ertelme, ugyhogy en igy ertelmezem.)

akkor ez megfelel a fentebbi kivanalmaknak? valaki hozzaerto?

A készülék teljes dokumentációja letölthető a Pioneer oldaláról  :D
http://www.pioneer-eur.com/eur/content/sup...rt/manuals.html

#58 Felhasználó inaktív   Steveke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 21:16

Én is szeretnék DVD írót venni méghozzá asztalit de nekem nem kell hogy wincsi is legyen benne mert az még drága. Milyen márkákat ajánlottok? Fontos hogy DVD+-RW-t tudjon írni és hogy ne valami gagyi legyen mert nem szeretnék fél év után egy újat venni.

(Olyan létezik amelyik Divx-esen írja rá a filmet?)

Mire kell odafigyelni egy asztali DVD író megvételénél? (van ilyen szempont?)

Szerkesztette: Steveke 2006. 02. 02. 21:22 -kor

Alaplap: Asus A8N-E Processzor: AMD Athlon64 3200+ Venice Memória: Kingston 2x512MB Merevlemezek: Samsung 120 GB + 160 GB Videókártya: Gigabyte 6800GS Monitor: Samsung SyncMaster 930BF Ház: CoolerMaster Centurion 5 Egér: Logitech Mx510 Billentyűzet: EzKey Ez-8000

#59 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 08:52

Lehet ezekben a készülékekben HDD-t cserélni más esetleg nagyobb típusra?
Egyedi módon vezérlik a winyót vagy teljesen szabványosan?

#60 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 09:33

Idézet: Bucy - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 9:52

Lehet ezekben a készülékekben HDD-t cserélni más esetleg nagyobb típusra?
Egyedi módon vezérlik a winyót vagy teljesen szabványosan?

Minek cserélni? Nem egyszerűbb eleve akkora HDD-s típust venni ami megfelel az igényeknek? Ma már kapható 80-400GB méretig azaz elég nagy a választék és az árak meg folyamatosan zuhannak. Egyébként a 80GB-os is tökéletes mivel nem hinném, hogy XP módban (legjobb felvételi mód és újratömörítés nélkül /gyorsmásolással/ a sima 4.7-es DVD-re max. 1 óra írható ki ha valaki ebben rögzít)  naponta 17 óra anyagot rögzít valaki anélkül, hogy kiírná DVD-re vagy éppenséggel megnézés után le nem törölné.
Arról nem is beszélve, hogy addig amíg a garancia tart nem érdemes szétberhelni a készüléket és pld. egy Pioneer felvevőnél az a 3 év garancia igencsak nyomós érv a belepiszka ellen (ráadásul mire a garancia lejár már rég elavult lesz a felvevő).
Egyébként hagyományos ATA vezérlés van a felvevőkben.

Szerkesztette: wpepi 2006. 06. 02. 09:48 -kor

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó