HWSW Informatikai Kerekasztal: DC++ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DC++ (II.)

#161 Felhasználó inaktív   bugbear 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 07. 18:24

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 16:34

Másik kliensel próbáltad már?

Még nem de jó ötlet !
- Az élet nagy dolgai ... -

#162 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 19:10

Egy másik dolog (lehet ez feature mondjuk :) ), amit már korábbi verzióban is megfigyeltem: vannak emberek, akiktől még fájllistát se tudok tölteni, azt mondja a bcdc, hogy a másik kliens nem támogatja teljes körűen a tth-t - letöltés nem lehetséges. A másik kliens vmi dcgui volt azt hiszem, ez gondolom vmi linuxos verzió.
Így viszont egyrészt nem tudok letölteni 2 giga ape zenét, ami egy embernek van meg összesen, másrészt meg még a letöltési listámból se tudom törölni, mert csontrafagy a bcdc :)
Mivel én nem kényszeríthetek mást, hogy milyen klienst használ (ráadásul a legnagyobb magyar audiophile hub egyik operátora), nem lehetne, hogy tth nélkül is lehessen letölteni (bár gondolom ez direkt lett kiszedve annó a sima dcből is).

#163 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 19:12

Idézet: bugbear - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 18:24

Még nem de jó ötlet !

Én egy jóideje ApexDC-t használok, ha gondolod próbáld ki. Nekem bevált.
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#164 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 19:28

Idézet: Orgi - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 19:10

Egy másik dolog (lehet ez feature mondjuk :) ), amit már korábbi verzióban is megfigyeltem: vannak emberek, akiktől még fájllistát se tudok tölteni, azt mondja a bcdc, hogy a másik kliens nem támogatja teljes körűen a tth-t - letöltés nem lehetséges. A másik kliens vmi dcgui volt azt hiszem, ez gondolom vmi linuxos verzió.
Így viszont egyrészt nem tudok letölteni 2 giga ape zenét, ami egy embernek van meg összesen, másrészt meg még a letöltési listámból se tudom törölni, mert csontrafagy a bcdc :)
Mivel én nem kényszeríthetek mást, hogy milyen klienst használ (ráadásul a legnagyobb magyar audiophile hub egyik operátora), nem lehetne, hogy tth nélkül is lehessen letölteni (bár gondolom ez direkt lett kiszedve annó a sima dcből is).

Igen, direkt lett kiszedve, így nem lehet TTH nélkül tölteni, és ez nem fog megváltozni Ennek az az egyszerű oka, hogy a letöltések biztonságát szeretnék garantálni, így csak teljeskorő TTH-támogatással felszerelt kliensek tudnak egymástól tölteni a jövőben.

Ma már minden platformra elérhető olyan kliens, ami működik teljeskörúen, így Linuxra is (wxDCGUI névre hallgat a Valknut új változata, amit elsősorban abból az apropóból kezdtek el újra fejleszteni, hogy az új DC++/stb is tudjon tőlük tölteni).

Ez konkrétan annyit jelent, hogy DC++ 0.403-nál régebbi klienstől tölteni nem tudsz új DC-vel. Az a verzió már 2,5 éve jelent meg, szerintem belátható, hogy nem az új klienseknek kell a régi, elmaradottakat támogatni, hanem a régi, elmaradott felhasználóknak kellene valami modernebb cuccot beszerezni.

Az, hogy ez pont egy operátorral fordul elő, az pedig kimondottan szomorú. Próbáld meg megkérni, hogy nézze meg a wxDCGUI-t ( http://sourceforge.n...ojects/wxdcgui/ ), hátha hallgat a józan szóra.
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#165 Felhasználó inaktív   bugbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 21:49

Felraktam a DCPlusPlus-0.698-at de semmi változás.

#166 Felhasználó inaktív   bugbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 22:18

Megoldva !!!!!!!!!!!! Felraktam egy filemonitort és a dc könyvárban találtam egy pár file-t amit felülirogat a dc menet közben és erre a könyvtárra adtam irásjogot a felhasználónak. Azért mindenkinek köszönöm !!!

Szerkesztette: bugbear 2007. 02. 07. 22:18 -kor

#167 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 08. 00:14

Köszi Fleetcommand, megpróbálom jelezni neki legalább a dolgot, hátha meghatja, ha már operátor :)
Nem lesz mostanában 699az verzió, letöltési listám fele olyan könyvtár, amit már kiszedett a tulaj a megosztásából vagy nem lehet vhogy manuálisan törölgetni az xml-ből? Belenézés után nem túl bonyolult a felépítése...

#168 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 08. 09:39

Idézet: Orgi - Dátum: 2007. febr. 8., csütörtök - 0:14

Köszi Fleetcommand, megpróbálom jelezni neki legalább a dolgot, hátha meghatja, ha már operátor :)
Nem lesz mostanában 699az verzió, letöltési listám fele olyan könyvtár, amit már kiszedett a tulaj a megosztásából vagy nem lehet vhogy manuálisan törölgetni az xml-ből? Belenézés után nem túl bonyolult a felépítése...

Folyamatosan figyelem a DC++ svn-jét, de sajnos már hetek óta semmi aktivitás nincsen. Pedig engem is irritál ez a bug, főleg annak a fényében, hogy nagyon jól tudom, hogy ez az egyetlen hiba a programban, ami idegesítő, és szeretném mielőbb kijavítva látni. Egyelőre csak azt tudom javasolni, hogy várj még egy kicsit. :rolleyes:

Egyéb: Az xml fájl valóban nem túl bonyolult, elvileg könnyen törölhetőek belőle a letöltések kézzel is. Csak, ha ilyennek látsz neki, célszerű lenne olyan szerkesztővel nekilátni, ami jelzi rögtön az xml-ben a hibákat, így nem érhet az a meglepetés, hogy beleszerkesztesz, elfelejtesz lezárni egy taget és elszáll az egész letöltési sorod... (pl XML Notepad 2007, stb)
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#169 Felhasználó inaktív   mushmushi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 10. 17:41

Sziasztok!
Némileg hasonló problémám lenne a bcdc++ új verziójának összeomlásával kapcsolatban, mint orginak. Íme a hibaüzenetem:

Code: c0000005
Version: 0.699
Major: 5
Minor: 1
Build: 2600
SP: 2
Type: 1
Time: 2007-02-10 17:07:01
TTH: NB2QZKQJ5UFHHJLBEGKKABNZUATCH6QXKUPTCLA

0x0012F627: ?
c:\bcdcsrc\windows\queueframe.cpp(980): QueueFrame::removeDir
c:\bcdcsrc\windows\queueframe.cpp(641): QueueFrame::removeSelectedDir
c:\program files\microsoft visual studio 8\vc\atlmfc\include\atlwin.h(3078): ATL::CWindowImplBaseT<WTL::CMDIWindow=0x01CB8650,ATL::CWinTraits<1456406528=0x00000000,64> >::WindowProc
USER32!0x77D38734: GetDC
USER32!0x77D38816: GetDC
USER32!0x77D389CD: GetWindowLongW
USER32!0x77D38A10: DispatchMessageW
c:\documents and settings\szabolcs\my documents\dcplusplus source\wtl80_6137\include\atlapp.h(584): WTL::CMessageLoop::Run

Jó lenne tudom, h van -e összefüggés a két crash között, illetve, ha van, kijavítható lesz -é? Sajnos már olyanokat is olvastam, h az új amd processzor okozza ezt a memória zárolást, melyet a bcdc aktivál. Na ezt most jól megaszondtam, nem igazán értek hozzá ilyen mélységekben. Üdv mindenkinek. Várom választokat.
Mushi

#170 Felhasználó inaktív   mushmushi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 16:40

Sziasztok!

Ismét mushi vagyok, s mivel a minap elég zavarosan vázoltam fel azt a bizonyos processzor folyamatot, most mellékelem az irományt, melyben a hiba vonatkozásában a processzorra hivatkoznak, amit elvileg a bcdc készítőinek már rég orvosolniuk kellett volna, ugyanis az iromány 2005ből származik, a hwsw-ről, vagyis innen.

Íme: Kitk@t az athlon64 processzor behozott egyújdonságot, amit úgy hívnak hogy Nx (no execute) bit. Ez arra való, hogy kártékony programok amik csellel adatként lopóznak be a memóriába majd az alkalmas támadó rész aktivizálódása után működésbe lépnek, mégse tudjanak működni, kárt okozni. amikor egy elinduló program az operációs rendszertől memóriát kér, az operációs rendszer megjejlöli, hogy a kért memória milyen szándékkal lett kérve (kód vagy adatok). Az athlon 64 processzor ezt szigorúan ellenőrzi, ha az sp2 frissítés telepítésre került.

Namost ne ijedj meg, nagy valószínűséggel nincs vírusod. valszeg az van, hogy a kérdéses directconnect mitoomén micsoda program, slendriánul van megírva, pl matat a processzor vermén, így a processzor úgy kátja, hogy rosszhiszemű kód férkőzött a renszerbe és a probléma helyén fellelhető alkalmazás futását letiltja és a kérdéses memóriahelyet zárolja.

mielőtt nagyon nekiesnél a directconnect akármi írójának elmondom, hogy a microsoft office termékcsalád is belefut ebbe a gondba mint disznó a késbe, így az office-okra sp2-es rendszerben athlon64/opteron processzor esetén a megfelelő update-tel el kell látni.

Lehet, hogy ezzel nem segítek, de eléggé hasznos lenne orvosolni a problémát, hiszen van egy olyan érzésem, hogy nem csak én és orgi vagyunk az egyedüliek, akik ezzel a hátrányos helyzettel küzdünk. Amúgy nekem már spontán is kifagy a bcdc, nem csak akkor, amikor valamit megpróbálok törölni a download queue-ből...

Üdvözlet és legjobbakat:

Mushmushi

#171 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 19:47

Idézet: mushmushi - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 17:41

... Sajnos már olyanokat is olvastam, h az új amd processzor okozza ezt a memória zárolást, melyet a bcdc aktivál. Na ezt most jól megaszondtam, nem igazán értek hozzá ilyen mélységekben. Üdv mindenkinek. Várom választokat.
Mushi

Ez így, ebben a formában nem igaz. A fenti crashnek egy-két hibás sor az oka, nem a processzor. Már fentebb linkeltem a Bugzillát: http://dcpp.net/bugz...bug.cgi?id=1141 .. Itt jelentettem a hibát, ami - mint említettem - a DC++ svn-ben van. Az esetleges változásokat (kijavítás, stb) valószínű először itt fogják bejelenteni.

A másik problémádra reflektálva: Nekem soha nem fagyott le sem a 0.698-as, sem a 0.699-es verzió "csak úgy".

#172 Felhasználó inaktív   mushmushi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 00:46

Köszönöm a felvilit Fleet!

Örülök neki, hogy van akinél nem jelentkeznek az ezen fajta crashek, de nálam mégis megmutatkozik a bcdc sötét oldala...bár lehet, hogy a hiba az én készülékemben van, addig is bemásolom a spontán "fatal bug" crash exceptioninfóját:

Code: c0000005
Version: 0.699
Major: 5
Minor: 1
Build: 2600
SP: 2
Type: 1
Time: 2007-02-12 00:38:04
TTH: NB2QZKQJ5UFHHJLBEGKKABNZUATCH6QXKUPTCLA

0x0012F627: ?
c:\bcdcsrc\windows\queueframe.cpp(980): QueueFrame::removeDir
c:\bcdcsrc\windows\queueframe.cpp(641): QueueFrame::removeSelectedDir
c:\program files\microsoft visual studio 8\vc\atlmfc\include\atlwin.h(3078): ATL::CWindowImplBaseT<WTL::CMDIWindow=0x01CE4E60,ATL::CWinTraits<1456406528=0x00000000,64> >::WindowProc
USER32!0x77D38734: GetDC
USER32!0x77D38816: GetDC
USER32!0x77D389CD: GetWindowLongW
USER32!0x77D38A10: DispatchMessageW
c:\documents and settings\szabolcs\my documents\dcplusplus source\wtl80_6137\include\atlapp.h(584): WTL::CMessageLoop::Run

Hátha ez segít fényt deríteni a jelenségre, mert mindíg is bcdc-t használtam, s örülnék, ha ezen túl is ez maradna a letöltőprogramomnak. Még egyszer köszi szépen a bugzillás cuccost, hasznos lesz, amennyiben minden így marad.

Peace: Mushi

#173 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 00:49

A BCDC-nek nincs is világos oldala, legalábbis én még nem tapasztaltam.

#174 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 03. 21:24

Most en állok elo a szokásos problémával.
Nem tudok csatlakozni hubokra, ill ha mégis, ledobnak, 0 byte/sec upload-om van állandóan, keresés nem megy, stb.
Adatok: Chello, router (amivel korábban ment). Probáltam portforwardot, passzivot, egyik se segít. Upnp nincs, ki van kapcsolva, le van torolve. Szolgáltatásként se fut. Windows tuzfal van csak, de akkor se megy ha bekapcsolom, meg akkor se ha kikapcsolom. Kvázi egyáltalán nem megy.
Kb az osszes klienst végignyaltam, még a settingsfilet is töröltem (meg gyakorlatilag minden mást is, de nem segített.)
Ötletek?
A bind address 0.0.0.0 de ha bealitom a belso ip-met rá (192.168.2.40 akkor se megy). A masik erdekesség hogy a progi mindig áltállítja a kulso ipmet a fent emlitett 192-es cimre, pedig hát nem az. (és ha visszaallitom se tortenik semmi, kov. indulaskor visszaáll. de mint mondtam passziv modban se megy.)

Szerkesztette: Wyco 2007. 03. 03. 21:27 -kor

http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#175 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 04. 01:21

Alap DC legfrissebb:

akarmi.dyndns.org helyere elmeletileg a kulso IP-det kene irni, de lusta vagyok minden nap kezzel atirni, egyszerubb ha a router altal frissitett DDNS aliast hasznalom.

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  dc.GIF (0byte)
    Letöltések:: 0

#176 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 04. 01:22

Ugyanez StrongDC-nel:

UPNP egyaltalan nem mukodik a StrongDC-ben, ugyhogy muszaj manualt hasznalni.
(Bezzeg hugom messengere siman nyitott maganak portot, szoval nem a routerrel van a baj...)

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  sdc.GIF (0byte)
    Letöltések:: 0

Szerkesztette: nyunyu 2007. 03. 04. 01:26 -kor

#177 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 04. 10:24

Mleyik tobbszalu kliens tud upnp-t?
Megprobálom átirni, de pl passzivban miert nem mukodik vajon?
kiprobltam az upnp-t bcdc -vel is de mindig arra sir hogy unalbe to create port mappings
maskor meg arra sir hogy unalbe to open tcp port, pedig engedelyezve van mindenhol

Szerkesztette: Wyco 2007. 03. 04. 11:01 -kor

http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#178 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 04. 14:11

Ha az IP-hez nem irod be a kulso IP-det/DDNS aliasodat, akkor egyaltalan nem megy a kereses.

#179 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 04. 14:15

ezen már átestem. probáltam a dyndns-sel is.
mondom, az a gond hogy 0byte felmenőm van és ezért rovidtávon ledob a rendszer mindenhonnan.
probáltam más géprol is itthon (eredeti win-beallitasokka) ami ezen a routeren van, sőt probáltam már a router gyári visszaállításával is...semmi

#180 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 04. 19:48

visszatérve a 0 byte-os dologra, ezek az aktualis beallitasok, de ha beirom az ip cimet vagy átmegyek passzivba akkor sincs semmi jo...

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó