HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#1961 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 19. 01:03

Sziasztok!
Lenne egy kis problem. Részleteket nem is írok, csak annyit hogy az aláírásomban szereplő konyhai konfiggal apumnak akadt némi problémája, újraindulgatott a gép.
namost 2000@2600tbred b, jó, játéknál nincs problem, de Prime 95öt ráeresztem, 1,74V-nál kb 2 perc múlva lefagy szó szerint a gép, megáll az egér meg ilyesmi.
Holott játéknál 60nál is hót stabil(addig megy fel).
Jó, adtam még feszkót a procinak, 1,825, terhelés közben 1,78ra esik vissza a fesz (nem nagyon tetszik de ez van..) 2 teszt lefut, tehát 2 sor valami ttf tesztre kattintva, és közli hogy hardware failure, a várt eredmény blablala, a kapott : hát csúnyán más volt....
Olyan 64-65 fok körül csinálta. A megemelt procifesszel nem volt probléma még stabilitási okokból, legalábbis nem értem hogy játéknál miért nem jött elő 1x sem semmi "furcsa" 1,775V-nál, wordnél meg "állítólag" lefagyott....De többször is.
Viszont a Prime is aggasztó...szerintetek mi a frászkarikát tegyek? NAgyon nem mind1 hogy 2000@, vagy 2600+ az a sebesség  :Đ
ÚJ KONFIG:D
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU
<b>Laptop1: Dell N1015V: i3-2310M 2,1Ghz, 4GB, 640GB, GT525M
Laptop2: Acer Aspire, C2D,7300GS, 2GB, 250GB
Laptop3:</b> HP-Compaq EVO N1015V@512Mb Ram

#1962 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 12:22

Nem bírja a táp. Ha ennyire nem mindegy a sebesség, akkor vegyél bele 2600+os procit. :rolleyes:
Rhino666

#1963 Felhasználó inaktív   dekac 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 19. 12:28

Hello,
lenne egy igen fontos kérdésem:
Miért van az ha ingadozik a cpu hűtőm fordulatszáma 3400-ról 3000rpm-re, majd vissza
és ezt akkor csinálja ha olvas egy sata merevlemezt a gép?
2 okból is fontos lenne tudnom:
1: irtó zavaró
2: megdöglik a táp?
Codegen 400W
A probléma nem jelentkezik 3600-5000rpm között.
Kevés naftát ad le táp?
Egyszer azzal fogadott az nvidia kontrol panele, hogy nem kap elegendő feszt a videokártya és ezért az nvidia programja csökkentette a kártya teljesítményét, hogy a gép biztonságosan üzemeljen tovább.
na ez aztán érdekes mert a gépemben szinte semmi nincs ami ennyit zabálhatna:
samsung 160 sata
DVD-rw
dvd-rom
Nvida 7300Gt
Asus a7n8x-e deluxe
512 ram
2 mobilrack cooler
és a procihűtő (Tt Vulcano 9)
Vagy a procihűtővel van gáz?
Már csak azért is jó lenne tudni mert ezeknek a tápoknak nincs túl jó hírük és nem szeretném ha egy ilyen nyomi táp kinyírná a gépemet.
Lécci segítsetek, köszi:
Dp

#1964 Felhasználó inaktív   dekac 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 12:29

Most megtréfáltam, a coolert adtam neki egy kis teflon-tiszta ásványi olaj keveréket ami még a legcsapágyasabb coolert is helyreteszi(jelentem: az illetékes darabom nem az). Hát nem lett jobb.
Akkor előtúrtam a ráges-régi 200w-os őstápomat és rákötöttem nagy reményekkel csak a winyóra.
Szóval 2 táppal ment a gép:
400W:-lap(asus a7n8x-e)
  -proci(amd athlon 2800+)
  -512mb ram
  -DVD-Rw
  -DvD-rom
  -nvidia 7300gt
  -Tt vulcano 9 és semmi más és semmi nincs húzva
A 200W-osról meg ment a sata samsung. Na ezek után mentem a falnak.
Ötlet VALAKINEK?
LÉCCI segítsetek, hogy mi a franc ez?
Üdv:
Dp

#1965 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 12:42

Kevés naftát kap a "táp"-tól. Hajítsd ki azt a szart az ablakon és vegyél valami normálisat bele, mielőtt kinyírja az egész géped!! :eek: Én a helyedben nem használnám a gépet amíg ki nem cseréltem benne a tápot. :( Nekem is volt dolgom egy Codegen szutyokkal. Annyira ratyi volt, hogy néha fel sem bírta pörgetni a procihűtőt bekapcsoláskor!! :eek:

Amit meg barkácsoltál, az élet- és konfigveszélyes! :rolleyes: A két táp (mivel egyik sem redundáns) a winyón keresztül (ami persze különösen jót tesz neki) kósza áramot produkál. Szerintem szedd szét, mielőtt tényleg falnak mész... :(

Ajánlott tápok: FSP, Chieftec, Enermax. Ezek közül az új fajta 300-350W-osak simán elviszik a géped. :respect:

Szerkesztette: Rhino666, az médium 2006. 12. 19. 12:43 -kor

Rhino666

#1966 Felhasználó inaktív   dekac 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 12:47

köszi :respect:
tervben van az új táp,nem gondoltam 5000 nem tom hány százért ilyet sóznak rám. Sajna eddig nem ismertem ezeket a codegen tápokat utána hallottam róluk szépségeket miután ezt megvettem.
Üdv

#1967 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 12:50

Pedig ennyiért már normális tápot is lehet venni. :( :down:
Rhino666

#1968 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 14:52

KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET ÉS BOLDOG ÚJ ÉVET MINDEN fÓRUMOZÓNAK!

#1969 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 18:47

Notebook kérdés, de hátha tud valaki segíteni:

A bootolás során ezt írja ki a noti:
--------------------------------------------
ERROR
Resource conflict - PCI on Motherboard
  Bus:04, Device:02, Function:00

Press F1 to Setup
--------------------------------------------

Ha esc-t nyomok, bebootol a gép, látszólag kutya baja. Biosban nem látok semmit, ami rosszul lenne beállítva. Mi lehet ez?

#1970 Felhasználó inaktív   Croaton 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 24. 21:33

Sziasztok!

Már nem bírom tovább ezt a szenvedést, amit a számítógépem okoz, ezért úgy döntöttem megpróbállak titeket boldogítani vele :). Igen, használtam a keresőt de biztos, hogy n00b vagyok mert nem találtam semmit, pedig sokféleképp keresgéltem...

Tehát a szitu a következő:

- P4 3.0Ghz
- ASUS P4P800 Deluxe alaplap
- 2x 512MB Samsung DDR 400Mhz RAM (eddig dualban mentek)
- ATI Sapphire Radeon 9600 256MB
- 2x 200GB Samsung 8MB SATA winchester
- Coolink 450W-os táp

Nos, ez a konfig ideáig hibátlanul zakatolt. Azonban pár nappal ezelőtt furcsa dolog történt. Winampban mp3 hallgatása közben belefogtam valami tömörített file kicsomagolásába, ami alatt a zene betorzult (...), olyan hangokat adott mint mikor recseg a zene, a kábelek nem érintkeznek vagy ilyesmi. Leállítva a tömörítést, a zene azonnal megjavult, elindítva újra eltorzult. Gondoltam ejha, itt valami nem okés, mivel a winchester sebessége (csak másoláskor) a pincétől is mélyebb szintre süllyedt: 1500-2500 kbyte/sec amit vitt, a korábbi 37000-40000 kbyte/sec helyett!  :rolleyes: . Akár saját magára másolok, akár a másikra, tök mindegy, a sebesség ennyi marad. Pl. Azureus torrent kliens is mikor megnyitsz egy torrentet és helyet foglal a fájloknak...na az is iszonyat lassan történik. Viszont, milyen érdekes, pl. játékok alatt semmi probléma nincs, szépen fut minden (persze nem másolok mellettük...).

Ezután fokozódtak a dolgok: a gép egyszer csak kifagyott, függetlenül attól, hogy másoltam vagy nem másoltam. Idle állapotban is fogja magát és egyszer csak lefagy. A fagyások teljesen logikátlanul történnek, van amikor 3 napig semmi (a másolás ugyanúgy lassú), de olyan is van hogy egy nap 3x is kifagy. Ezután jött az a probléma, hogy be sem bootolt a gép, vagyis a monitor 'elfelejtett' bekapcsolni.

Láttam ez már nem piskóta, így hát nekifogtam pár ellenőrzésnek. Ezért is fordulok Hozzátok, mert ezek az ellenőrzések mind kudarcot vallottak :(.

1. tápegység: kiszereltem, elvittem beméretni (nem amatőrökhöz). A táp kiválóan működik, semmi gyanús jelenséget nem produkál, még csak apró jelét sem mutatja a meghibásodásnak. Kondik teljesen rendben vannak.

2. alaplap: kondik szemre hibátlanok, nincs köztük megfolyt. Vizuálisan semmilyen gyanús jel nem tapasztalható. Eddig ráadásul tökéletesen ment, soha nem volt problémája.

3. memóriák: a probléma forrása szerintem innen ered. Kivettem őket, 4 slot van az alaplapon, össze-vissza cserélgettem őket, egyet kivettem, másikkal végigjátszottam mind a 4 slotot, utána a másikkal ugyanezt. Akármit csináltam, az eredmény csak az 1500-2500 kbyte/sec -es sebesség lett... igaz fagyás nem volt, annyi ideig nem futattam. Érdekes jelenség, hogy volt pár periódus mikor a másolás újra a régi értéken ment. Mindkét illetve egy-egy rammal is csinálta, és úgy is mikor ugyanabban a slotban voltak mint a hiba megjelenése előtt. Szóval teljesen logikátlan módon viselkednek, nem bírok rájönni, hogy van-e hiba velük vagy sem.
Memtest eredménye: 0 errors, külön külön lefuttatva mindkét ramon, illetve együtt is.
Mikor a monitor nem kapcsolt be, akkor rögtön arra gyanakodtam, kiment a memória. Kivettem 'A'-t, érdekes módon utána bekapcsolt. Gondoltam akkor az 'A' a hibás, hurrá. Próbáljuk ki 'A'-val is akkor -> kivettem 'B'-t, be 'A'-t -> nem indul a monitor. Hurrá hurrá megvan a hiba... akkor tegyük vissza 'B'-t, és teszteljük. Megcsinálom, próbálok másolni. Nagy meglepetésemre az eredmény újra 2000kbytes/sec....  :rolleyes: . Csak a poén kedvéért, visszatettem 'A'-t is, lássuk így mi lesz -> monitor megy -> másolási sebesség 37000kbytes/sec, winampban a zene nem recseg :). Pár giga másolása után a sebesség paff leesik megint 2000-re, zene megint recseg... a szokásos.

Ezt rakjátok össze, nem semmi ám.

4. portalanítás: elvégezve, gép kitakarítva. Kábelek ellenőrizve, újracsatlakoztatva.

5. megőrülés fázisa, elmebaj  :confused:

Ha van ötletetek, mi a fenét csináljak most, légyszi írjátok le.... légyszi :(.

- vegyek-e új ramot, elképzelhető az, hogy mind a kettő megzakkant és a memtest nem mutatja ki?

- rakjam újra a windowst, lehet értelme? Ha ez a hiba szoftveres, megeszem a kalapom... de ha úgy látjátok próbáljam meg, megteszem.

Nincs pénzem feleslegesen költeni akármilyen hardwareféleségre se... főleg hogy még ha vissza is viszem 3 napon belül, pénzt vissza nem adnak :(, max levásárolhatom.
A monitor be nem kapcsolása miatt gondolom, hogy a memória lehet a ludas... viszont lehet teljesen rosszul gondolom, és valami más baj van  :confused:

Segítségeteket előre is köszönöm.

Szerkesztette: Croaton 2006. 12. 24. 21:44 -kor

#1971 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 24. 23:15

Ha Pécshez közel vagy elhozhatod hozzám is, nem javítok drágán, de biztosan.

Javaslom, hogy minimális konfiggal tesztelj, vegyél ki minden felesleges kártyát, húzz le minden felesleges eszközt, csak az maradjon ami feltétlenül muszáj. Hagyd a memóriát single channel-ben. Ha így sem változik, a tápot úgy teszteld, hogy beraksz egy másik tápot abba a gépbe. Ha ettől sem javul meg, akkor gyanítom, hogy hdd vagy alaplap hiba lesz..

Boldog karácsonyt az egész fórumnak!

#1972 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 24. 23:17

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 3:04

Hi!

Asus T3-P5G965 barebone gép (Asus P5B-BN alaplap), akár a power gomb-al, akár windows xp alól kapcsolom le, néhány másodperc múlva visszakapcsolja magát. BIOS upgrade nem segített. BIOS-nak az a része, ami a power gomb-ot érinti nem elérhető (tehát nincs olyan).

Gyors segítség kellene, előre is kösz!

A fenti problémámat az Asus BPC gyári hibája okozta (én bontottam ki a gyári Asus szalaggal lezárt csomagból). Cserélte a nagyker, a másiknak meg nem világít a HDD LED-je.. Volt még egyéb érdekesség is, kicsit csalódtam az Asus-ban. Ennek inkább a Pocsék áruk fórumában lenne a helye.

#1973 Felhasználó inaktív   Enemihi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 09:56

Hello!
Lenne egy kis problémám az NF7 2.0 alaplapommal. Fura hangot ad, vagyis valami sípol rajta. Lecseréltem a tápomat hátha az, de nem. Lehúztam a vinyókat, de akkor is csinálja. Az is érdekes, hogy sípol, elhallgat, megint elkezdi, illetve szaggatja a hangját. Elég zavaró tud lenni :( . Amúgy egy Athlon 1400 Tbird megy benne, kb már olyan 2 éve, de inkább 3 éves az alaplap. Valakinek van valami ötlete, vagy le kell cserélni az egész lapot? Amúgy működik, na jó néha kifagy, meg néha nem jön vissza, miután éjjel a win kikapcsolja a monitort, én meg reggel nézném meg... Tuningolva nincs, 1db 512mb ram van benne, na meg passzív chipset hűtő (Zalman). PC speaker kihúzva :) .
A kondik nem púposak, semmi folyás körülöttük. Por az meg lehet van pici, kéne venni sűrített levegőt, szépen átfújni.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
És kellemes karácsonyi ünnepeket!
üdv,
Humpás

#1974 Felhasználó inaktív   Enemihi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 11:30

Na rájöttem, hogy mégis az egyik vinyó mókázik itt. Tehát ha a régi Seagate vinyóm be van kötve, akkor az alaplap ilyen "buta" sípoló hangot ad (nem annyira hangos sípolás, hanem csak ilyen tompa, lehet valaki észre se venné). Úgy néz ki meg tőle válnom. Szerintetek nagyon haldoklik, vagy miért csinálhatja ezt?

#1975 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 25. 12:17

Idézet: Croaton - Dátum: 2006. dec. 24., vasárnap - 21:33

Sziasztok!

Már nem bírom tovább ezt a szenvedést, amit a számítógépem okoz, ezért úgy döntöttem megpróbállak titeket boldogítani vele :). Igen, használtam a keresőt de biztos, hogy n00b vagyok mert nem találtam semmit, pedig sokféleképp keresgéltem...

Tehát a szitu a következő:

- P4 3.0Ghz
- ASUS P4P800 Deluxe alaplap
- 2x 512MB Samsung DDR 400Mhz RAM (eddig dualban mentek)
- ATI Sapphire Radeon 9600 256MB
- 2x 200GB Samsung 8MB SATA winchester
- Coolink 450W-os táp

Nos, ez a konfig ideáig hibátlanul zakatolt. Azonban pár nappal ezelőtt furcsa dolog történt. Winampban mp3 hallgatása közben belefogtam valami tömörített file kicsomagolásába, ami alatt a zene betorzult (...), olyan hangokat adott mint mikor recseg a zene, a kábelek nem érintkeznek vagy ilyesmi. Leállítva a tömörítést, a zene azonnal megjavult, elindítva újra eltorzult. Gondoltam ejha, itt valami nem okés, mivel a winchester sebessége (csak másoláskor) a pincétől is mélyebb szintre süllyedt: 1500-2500 kbyte/sec amit vitt, a korábbi 37000-40000 kbyte/sec helyett!  :rolleyes: . Akár saját magára másolok, akár a másikra, tök mindegy, a sebesség ennyi marad. Pl. Azureus torrent kliens is mikor megnyitsz egy torrentet és helyet foglal a fájloknak...na az is iszonyat lassan történik. Viszont, milyen érdekes, pl. játékok alatt semmi probléma nincs, szépen fut minden (persze nem másolok mellettük...).

Ezután fokozódtak a dolgok: a gép egyszer csak kifagyott, függetlenül attól, hogy másoltam vagy nem másoltam. Idle állapotban is fogja magát és egyszer csak lefagy. A fagyások teljesen logikátlanul történnek, van amikor 3 napig semmi (a másolás ugyanúgy lassú), de olyan is van hogy egy nap 3x is kifagy. Ezután jött az a probléma, hogy be sem bootolt a gép, vagyis a monitor 'elfelejtett' bekapcsolni.

Láttam ez már nem piskóta, így hát nekifogtam pár ellenőrzésnek. Ezért is fordulok Hozzátok, mert ezek az ellenőrzések mind kudarcot vallottak :(.

1. tápegység: kiszereltem, elvittem beméretni (nem amatőrökhöz). A táp kiválóan működik, semmi gyanús jelenséget nem produkál, még csak apró jelét sem mutatja a meghibásodásnak. Kondik teljesen rendben vannak.

2. alaplap: kondik szemre hibátlanok, nincs köztük megfolyt. Vizuálisan semmilyen gyanús jel nem tapasztalható. Eddig ráadásul tökéletesen ment, soha nem volt problémája.

3. memóriák: a probléma forrása szerintem innen ered. Kivettem őket, 4 slot van az alaplapon, össze-vissza cserélgettem őket, egyet kivettem, másikkal végigjátszottam mind a 4 slotot, utána a másikkal ugyanezt. Akármit csináltam, az eredmény csak az 1500-2500 kbyte/sec -es sebesség lett... igaz fagyás nem volt, annyi ideig nem futattam. Érdekes jelenség, hogy volt pár periódus mikor a másolás újra a régi értéken ment. Mindkét illetve egy-egy rammal is csinálta, és úgy is mikor ugyanabban a slotban voltak mint a hiba megjelenése előtt. Szóval teljesen logikátlan módon viselkednek, nem bírok rájönni, hogy van-e hiba velük vagy sem.
Memtest eredménye: 0 errors, külön külön lefuttatva mindkét ramon, illetve együtt is.
Mikor a monitor nem kapcsolt be, akkor rögtön arra gyanakodtam, kiment a memória. Kivettem 'A'-t, érdekes módon utána bekapcsolt. Gondoltam akkor az 'A' a hibás, hurrá. Próbáljuk ki 'A'-val is akkor -> kivettem 'B'-t, be 'A'-t -> nem indul a monitor. Hurrá hurrá megvan a hiba... akkor tegyük vissza 'B'-t, és teszteljük. Megcsinálom, próbálok másolni. Nagy meglepetésemre az eredmény újra 2000kbytes/sec....  :rolleyes: . Csak a poén kedvéért, visszatettem 'A'-t is, lássuk így mi lesz -> monitor megy -> másolási sebesség 37000kbytes/sec, winampban a zene nem recseg :). Pár giga másolása után a sebesség paff leesik megint 2000-re, zene megint recseg... a szokásos.

Ezt rakjátok össze, nem semmi ám.

4. portalanítás: elvégezve, gép kitakarítva. Kábelek ellenőrizve, újracsatlakoztatva.

5. megőrülés fázisa, elmebaj  :confused:

Ha van ötletetek, mi a fenét csináljak most, légyszi írjátok le.... légyszi :(.

- vegyek-e új ramot, elképzelhető az, hogy mind a kettő megzakkant és a memtest nem mutatja ki?

- rakjam újra a windowst, lehet értelme? Ha ez a hiba szoftveres, megeszem a kalapom... de ha úgy látjátok próbáljam meg, megteszem.

Nincs pénzem feleslegesen költeni akármilyen hardwareféleségre se... főleg hogy még ha vissza is viszem 3 napon belül, pénzt vissza nem adnak :(, max levásárolhatom.
A monitor be nem kapcsolása miatt gondolom, hogy a memória lehet a ludas... viszont lehet teljesen rosszul gondolom, és valami más baj van  :confused:

Segítségeteket előre is köszönöm.

Szvsz átálltak a winyók PIO módba. Ez az XP hülyesége, ha rákeresel, könnyen megtalálod a gyógyírt. Pár kattintgatás és egy reboot. :respect:
Rhino666

#1976 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 12:21

Idézet: Enemihi - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 11:30

Na rájöttem, hogy mégis az egyik vinyó mókázik itt. Tehát ha a régi Seagate vinyóm be van kötve, akkor az alaplap ilyen "buta" sípoló hangot ad (nem annyira hangos sípolás, hanem csak ilyen tompa, lehet valaki észre se venné). Úgy néz ki meg tőle válnom. Szerintetek nagyon haldoklik, vagy miért csinálhatja ezt?

Kilazultak alóla a csavarok. :Đ
Rhino666

#1977 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 14:19

Idézet: Rhino666, az médium - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 13:17

Szvsz átálltak a winyók PIO módba. Ez az XP hülyesége, ha rákeresel, könnyen megtalálod a gyógyírt. Pár kattintgatás és egy reboot. :respect:

Ezt bővebben is kifejthetnéd, mert csak úgy kitalálni nem egyszerű.

#1978 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 25. 14:33

Idézet: jojoando - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 14:19

Ezt bővebben is kifejthetnéd, mert csak úgy kitalálni nem egyszerű.

Google is your friend... :smoker:

Szerk:

Gyengébbek kedvéért:

1. Megnyitod a kedvenc böngésződ
2. Beírod a címsorba, hogy www.google.hu
3. Amikor bejön az oldal, beírod a keresősorba, hogy "PIO MODE" és rányomsz a keresés gombra
4. Mikor kidobja a találatokat, rákattintasz a legelső linkjére
5. Elolvasod az oldalt és úgy teszel, ahogy az leírja
6. A probléma megoldva

:rolleyes:

Szerkesztette: Rhino666, az médium 2006. 12. 25. 14:39 -kor

Rhino666

#1979 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 15:14

PIO MÓD
"törölni kell a sajátgép eszközkezelőben az adott, nálam a másodlagos ide csatornát. aztán eszközök keresése és láss csodát müxik :s hát elég nevetséges hogy így kell szórakozni vele és magától nem hajlandó visszaállni de lényeg hogy jó lett."

Na most nem lett volna egyszerűbb leírni, hol mit találni.
és ennyi?
Most a googlet ismerem ott kerestem, de célirányos választ nem nagyon kaptam.
Szerintem pedig itt az lenne a lényeg, nem?
Nade hagyjuk, karácsony van.

#1980 Felhasználó inaktív   Croaton 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 15:15

Idézet: Rhino666 - Dátum: az médium,2006. dec. 25., hétfő - 13:17

:)

Erről van szó: http://winhlp.com/WxDMA.htm

A Quick Solution-ban található resetdma.vbs kiüti a PIO gondot. Először a "Re-enable DMA using the Registry Editor" -al próbálkoztam, de utána ugyanúgy visszaált a winyó PIO-ba...

Rhino, köszönöm szépen a segítséget :), a megoldás úgy néz ki tényleg ez volt. Utána olvasgattam miután leírtad hogy erre gondolsz, és sok helyen sokaknak hasonló gondjuk van (pl. rar kitömörítése dettó így ment nekik). Csekkoltam az IDE csatornákat, és hoppá, a másodlagoson a winyó bizony PIO-ban volt. A másik winyó és a két dvd az rendben van, csak ezzel az eggyel van a gond.

Bebootolás után megnéztem: UDMA 5. Elkezdtem másolni valamit. Amint lelassult, megnéztem megint: PIO mode. BIOS-ban akár auto, akár UDMA5 van, nem lényeg... windows levitte PIO-ba rögtön. És csak az egyik winyót vitte le mindig (a régebbit). A resetdma.vbs megoldotta  :cool:

Azt nem értem, miért rögtön PIO-ba viszi? Mert azt írják ott, hogy 6 CRC hibánként csökkent rajta egyet, tehát UDMA5-ből PIO-ba 30 CRC hiba kéne.... de ez az aljas windows rögtön levitte :(. Valami gyanús nekem, főleg a következők miatt:

A fiatalabb, végig UDMA5-ben dolgozó winchester tesztje:

Kép

A régi, korábban PIO problémásé (a teszt már a kijavítás után, UDMA5-el készült):

Kép

Eléggé látszik, valami nem stimmel :). Két típusra és teljesítményre teljesen ugyanolyan winyó ennyire nem mutathat eltérő értéket. A másodikat mintha folyamatosan kiütné valami.... :confused: . A windows partíció az elsőn van. A Health és az info status egyiken sem mutat hibát, a quick scan-t is lefuttattam és azis okés. A második winyó amíg PIO-ban ment, max 1 percig tudott rajta futni a scan, stabilan vitte a ~2MB/sec-t, aztán fagyott.

Szerintem lehet töredezettségmentesíteni kéne :D. De ez már nem ide tartozik.

Köszi mindenkinek aki segített!  :respect:

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.