Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass!
Elküldve: 2006. 12. 19. 01:03
Lenne egy kis problem. Részleteket nem is írok, csak annyit hogy az aláírásomban szereplő konyhai konfiggal apumnak akadt némi problémája, újraindulgatott a gép.
namost 2000@2600tbred b, jó, játéknál nincs problem, de Prime 95öt ráeresztem, 1,74V-nál kb 2 perc múlva lefagy szó szerint a gép, megáll az egér meg ilyesmi.
Holott játéknál 60nál is hót stabil(addig megy fel).
Jó, adtam még feszkót a procinak, 1,825, terhelés közben 1,78ra esik vissza a fesz (nem nagyon tetszik de ez van..) 2 teszt lefut, tehát 2 sor valami ttf tesztre kattintva, és közli hogy hardware failure, a várt eredmény blablala, a kapott : hát csúnyán más volt....
Olyan 64-65 fok körül csinálta. A megemelt procifesszel nem volt probléma még stabilitási okokból, legalábbis nem értem hogy játéknál miért nem jött elő 1x sem semmi "furcsa" 1,775V-nál, wordnél meg "állítólag" lefagyott....De többször is.
Viszont a Prime is aggasztó...szerintetek mi a frászkarikát tegyek? NAgyon nem mind1 hogy 2000@, vagy 2600+ az a sebesség :Đ
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU
<b>Laptop1: Dell N1015V: i3-2310M 2,1Ghz, 4GB, 640GB, GT525M
Laptop2: Acer Aspire, C2D,7300GS, 2GB, 250GB
Laptop3:</b> HP-Compaq EVO N1015V@512Mb Ram
Elküldve: 2006. 12. 19. 12:22
Elküldve: 2006. 12. 19. 12:28
lenne egy igen fontos kérdésem:
Miért van az ha ingadozik a cpu hűtőm fordulatszáma 3400-ról 3000rpm-re, majd vissza
és ezt akkor csinálja ha olvas egy sata merevlemezt a gép?
2 okból is fontos lenne tudnom:
1: irtó zavaró
2: megdöglik a táp?
Codegen 400W
A probléma nem jelentkezik 3600-5000rpm között.
Kevés naftát ad le táp?
Egyszer azzal fogadott az nvidia kontrol panele, hogy nem kap elegendő feszt a videokártya és ezért az nvidia programja csökkentette a kártya teljesítményét, hogy a gép biztonságosan üzemeljen tovább.
na ez aztán érdekes mert a gépemben szinte semmi nincs ami ennyit zabálhatna:
samsung 160 sata
DVD-rw
dvd-rom
Nvida 7300Gt
Asus a7n8x-e deluxe
512 ram
2 mobilrack cooler
és a procihűtő (Tt Vulcano 9)
Vagy a procihűtővel van gáz?
Már csak azért is jó lenne tudni mert ezeknek a tápoknak nincs túl jó hírük és nem szeretném ha egy ilyen nyomi táp kinyírná a gépemet.
Lécci segítsetek, köszi:
Dp
Elküldve: 2006. 12. 19. 12:29
Akkor előtúrtam a ráges-régi 200w-os őstápomat és rákötöttem nagy reményekkel csak a winyóra.
Szóval 2 táppal ment a gép:
400W:-lap(asus a7n8x-e)
-proci(amd athlon 2800+)
-512mb ram
-DVD-Rw
-DvD-rom
-nvidia 7300gt
-Tt vulcano 9 és semmi más és semmi nincs húzva
A 200W-osról meg ment a sata samsung. Na ezek után mentem a falnak.
Ötlet VALAKINEK?
LÉCCI segítsetek, hogy mi a franc ez?
Üdv:
Dp
Elküldve: 2006. 12. 19. 12:42
Amit meg barkácsoltál, az élet- és konfigveszélyes!
Ajánlott tápok: FSP, Chieftec, Enermax. Ezek közül az új fajta 300-350W-osak simán elviszik a géped.
Szerkesztette: Rhino666, az médium 2006. 12. 19. 12:43 -kor
Elküldve: 2006. 12. 19. 12:47
tervben van az új táp,nem gondoltam 5000 nem tom hány százért ilyet sóznak rám. Sajna eddig nem ismertem ezeket a codegen tápokat utána hallottam róluk szépségeket miután ezt megvettem.
Üdv
Elküldve: 2006. 12. 22. 14:52
Elküldve: 2006. 12. 23. 18:47
A bootolás során ezt írja ki a noti:
--------------------------------------------
ERROR
Resource conflict - PCI on Motherboard
Bus:04, Device:02, Function:00
Press F1 to Setup
--------------------------------------------
Ha esc-t nyomok, bebootol a gép, látszólag kutya baja. Biosban nem látok semmit, ami rosszul lenne beállítva. Mi lehet ez?
Elküldve: 2006. 12. 24. 21:33
Már nem bírom tovább ezt a szenvedést, amit a számítógépem okoz, ezért úgy döntöttem megpróbállak titeket boldogítani vele
Tehát a szitu a következő:
- P4 3.0Ghz
- ASUS P4P800 Deluxe alaplap
- 2x 512MB Samsung DDR 400Mhz RAM (eddig dualban mentek)
- ATI Sapphire Radeon 9600 256MB
- 2x 200GB Samsung 8MB SATA winchester
- Coolink 450W-os táp
Nos, ez a konfig ideáig hibátlanul zakatolt. Azonban pár nappal ezelőtt furcsa dolog történt. Winampban mp3 hallgatása közben belefogtam valami tömörített file kicsomagolásába, ami alatt a zene betorzult (...), olyan hangokat adott mint mikor recseg a zene, a kábelek nem érintkeznek vagy ilyesmi. Leállítva a tömörítést, a zene azonnal megjavult, elindítva újra eltorzult. Gondoltam ejha, itt valami nem okés, mivel a winchester sebessége (csak másoláskor) a pincétől is mélyebb szintre süllyedt: 1500-2500 kbyte/sec amit vitt, a korábbi 37000-40000 kbyte/sec helyett!
Ezután fokozódtak a dolgok: a gép egyszer csak kifagyott, függetlenül attól, hogy másoltam vagy nem másoltam. Idle állapotban is fogja magát és egyszer csak lefagy. A fagyások teljesen logikátlanul történnek, van amikor 3 napig semmi (a másolás ugyanúgy lassú), de olyan is van hogy egy nap 3x is kifagy. Ezután jött az a probléma, hogy be sem bootolt a gép, vagyis a monitor 'elfelejtett' bekapcsolni.
Láttam ez már nem piskóta, így hát nekifogtam pár ellenőrzésnek. Ezért is fordulok Hozzátok, mert ezek az ellenőrzések mind kudarcot vallottak
1. tápegység: kiszereltem, elvittem beméretni (nem amatőrökhöz). A táp kiválóan működik, semmi gyanús jelenséget nem produkál, még csak apró jelét sem mutatja a meghibásodásnak. Kondik teljesen rendben vannak.
2. alaplap: kondik szemre hibátlanok, nincs köztük megfolyt. Vizuálisan semmilyen gyanús jel nem tapasztalható. Eddig ráadásul tökéletesen ment, soha nem volt problémája.
3. memóriák: a probléma forrása szerintem innen ered. Kivettem őket, 4 slot van az alaplapon, össze-vissza cserélgettem őket, egyet kivettem, másikkal végigjátszottam mind a 4 slotot, utána a másikkal ugyanezt. Akármit csináltam, az eredmény csak az 1500-2500 kbyte/sec -es sebesség lett... igaz fagyás nem volt, annyi ideig nem futattam. Érdekes jelenség, hogy volt pár periódus mikor a másolás újra a régi értéken ment. Mindkét illetve egy-egy rammal is csinálta, és úgy is mikor ugyanabban a slotban voltak mint a hiba megjelenése előtt. Szóval teljesen logikátlan módon viselkednek, nem bírok rájönni, hogy van-e hiba velük vagy sem.
Memtest eredménye: 0 errors, külön külön lefuttatva mindkét ramon, illetve együtt is.
Mikor a monitor nem kapcsolt be, akkor rögtön arra gyanakodtam, kiment a memória. Kivettem 'A'-t, érdekes módon utána bekapcsolt. Gondoltam akkor az 'A' a hibás, hurrá. Próbáljuk ki 'A'-val is akkor -> kivettem 'B'-t, be 'A'-t -> nem indul a monitor. Hurrá hurrá megvan a hiba... akkor tegyük vissza 'B'-t, és teszteljük. Megcsinálom, próbálok másolni. Nagy meglepetésemre az eredmény újra 2000kbytes/sec....
Ezt rakjátok össze, nem semmi ám.
4. portalanítás: elvégezve, gép kitakarítva. Kábelek ellenőrizve, újracsatlakoztatva.
5. megőrülés fázisa, elmebaj :confused:
Ha van ötletetek, mi a fenét csináljak most, légyszi írjátok le.... légyszi
- vegyek-e új ramot, elképzelhető az, hogy mind a kettő megzakkant és a memtest nem mutatja ki?
- rakjam újra a windowst, lehet értelme? Ha ez a hiba szoftveres, megeszem a kalapom... de ha úgy látjátok próbáljam meg, megteszem.
Nincs pénzem feleslegesen költeni akármilyen hardwareféleségre se... főleg hogy még ha vissza is viszem 3 napon belül, pénzt vissza nem adnak
A monitor be nem kapcsolása miatt gondolom, hogy a memória lehet a ludas... viszont lehet teljesen rosszul gondolom, és valami más baj van :confused:
Segítségeteket előre is köszönöm.
Szerkesztette: Croaton 2006. 12. 24. 21:44 -kor
Elküldve: 2006. 12. 24. 23:15
Javaslom, hogy minimális konfiggal tesztelj, vegyél ki minden felesleges kártyát, húzz le minden felesleges eszközt, csak az maradjon ami feltétlenül muszáj. Hagyd a memóriát single channel-ben. Ha így sem változik, a tápot úgy teszteld, hogy beraksz egy másik tápot abba a gépbe. Ha ettől sem javul meg, akkor gyanítom, hogy hdd vagy alaplap hiba lesz..
Boldog karácsonyt az egész fórumnak!
Elküldve: 2006. 12. 24. 23:17
Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 3:04
Asus T3-P5G965 barebone gép (Asus P5B-BN alaplap), akár a power gomb-al, akár windows xp alól kapcsolom le, néhány másodperc múlva visszakapcsolja magát. BIOS upgrade nem segített. BIOS-nak az a része, ami a power gomb-ot érinti nem elérhető (tehát nincs olyan).
Gyors segítség kellene, előre is kösz!
A fenti problémámat az Asus BPC gyári hibája okozta (én bontottam ki a gyári Asus szalaggal lezárt csomagból). Cserélte a nagyker, a másiknak meg nem világít a HDD LED-je.. Volt még egyéb érdekesség is, kicsit csalódtam az Asus-ban. Ennek inkább a Pocsék áruk fórumában lenne a helye.
Elküldve: 2006. 12. 25. 09:56
Lenne egy kis problémám az NF7 2.0 alaplapommal. Fura hangot ad, vagyis valami sípol rajta. Lecseréltem a tápomat hátha az, de nem. Lehúztam a vinyókat, de akkor is csinálja. Az is érdekes, hogy sípol, elhallgat, megint elkezdi, illetve szaggatja a hangját. Elég zavaró tud lenni
A kondik nem púposak, semmi folyás körülöttük. Por az meg lehet van pici, kéne venni sűrített levegőt, szépen átfújni.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
És kellemes karácsonyi ünnepeket!
üdv,
Humpás
Elküldve: 2006. 12. 25. 11:30
Elküldve: 2006. 12. 25. 12:17
Idézet: Croaton - Dátum: 2006. dec. 24., vasárnap - 21:33
Már nem bírom tovább ezt a szenvedést, amit a számítógépem okoz, ezért úgy döntöttem megpróbállak titeket boldogítani vele
Tehát a szitu a következő:
- P4 3.0Ghz
- ASUS P4P800 Deluxe alaplap
- 2x 512MB Samsung DDR 400Mhz RAM (eddig dualban mentek)
- ATI Sapphire Radeon 9600 256MB
- 2x 200GB Samsung 8MB SATA winchester
- Coolink 450W-os táp
Nos, ez a konfig ideáig hibátlanul zakatolt. Azonban pár nappal ezelőtt furcsa dolog történt. Winampban mp3 hallgatása közben belefogtam valami tömörített file kicsomagolásába, ami alatt a zene betorzult (...), olyan hangokat adott mint mikor recseg a zene, a kábelek nem érintkeznek vagy ilyesmi. Leállítva a tömörítést, a zene azonnal megjavult, elindítva újra eltorzult. Gondoltam ejha, itt valami nem okés, mivel a winchester sebessége (csak másoláskor) a pincétől is mélyebb szintre süllyedt: 1500-2500 kbyte/sec amit vitt, a korábbi 37000-40000 kbyte/sec helyett!
Ezután fokozódtak a dolgok: a gép egyszer csak kifagyott, függetlenül attól, hogy másoltam vagy nem másoltam. Idle állapotban is fogja magát és egyszer csak lefagy. A fagyások teljesen logikátlanul történnek, van amikor 3 napig semmi (a másolás ugyanúgy lassú), de olyan is van hogy egy nap 3x is kifagy. Ezután jött az a probléma, hogy be sem bootolt a gép, vagyis a monitor 'elfelejtett' bekapcsolni.
Láttam ez már nem piskóta, így hát nekifogtam pár ellenőrzésnek. Ezért is fordulok Hozzátok, mert ezek az ellenőrzések mind kudarcot vallottak
1. tápegység: kiszereltem, elvittem beméretni (nem amatőrökhöz). A táp kiválóan működik, semmi gyanús jelenséget nem produkál, még csak apró jelét sem mutatja a meghibásodásnak. Kondik teljesen rendben vannak.
2. alaplap: kondik szemre hibátlanok, nincs köztük megfolyt. Vizuálisan semmilyen gyanús jel nem tapasztalható. Eddig ráadásul tökéletesen ment, soha nem volt problémája.
3. memóriák: a probléma forrása szerintem innen ered. Kivettem őket, 4 slot van az alaplapon, össze-vissza cserélgettem őket, egyet kivettem, másikkal végigjátszottam mind a 4 slotot, utána a másikkal ugyanezt. Akármit csináltam, az eredmény csak az 1500-2500 kbyte/sec -es sebesség lett... igaz fagyás nem volt, annyi ideig nem futattam. Érdekes jelenség, hogy volt pár periódus mikor a másolás újra a régi értéken ment. Mindkét illetve egy-egy rammal is csinálta, és úgy is mikor ugyanabban a slotban voltak mint a hiba megjelenése előtt. Szóval teljesen logikátlan módon viselkednek, nem bírok rájönni, hogy van-e hiba velük vagy sem.
Memtest eredménye: 0 errors, külön külön lefuttatva mindkét ramon, illetve együtt is.
Mikor a monitor nem kapcsolt be, akkor rögtön arra gyanakodtam, kiment a memória. Kivettem 'A'-t, érdekes módon utána bekapcsolt. Gondoltam akkor az 'A' a hibás, hurrá. Próbáljuk ki 'A'-val is akkor -> kivettem 'B'-t, be 'A'-t -> nem indul a monitor. Hurrá hurrá megvan a hiba... akkor tegyük vissza 'B'-t, és teszteljük. Megcsinálom, próbálok másolni. Nagy meglepetésemre az eredmény újra 2000kbytes/sec....
Ezt rakjátok össze, nem semmi ám.
4. portalanítás: elvégezve, gép kitakarítva. Kábelek ellenőrizve, újracsatlakoztatva.
5. megőrülés fázisa, elmebaj :confused:
Ha van ötletetek, mi a fenét csináljak most, légyszi írjátok le.... légyszi
- vegyek-e új ramot, elképzelhető az, hogy mind a kettő megzakkant és a memtest nem mutatja ki?
- rakjam újra a windowst, lehet értelme? Ha ez a hiba szoftveres, megeszem a kalapom... de ha úgy látjátok próbáljam meg, megteszem.
Nincs pénzem feleslegesen költeni akármilyen hardwareféleségre se... főleg hogy még ha vissza is viszem 3 napon belül, pénzt vissza nem adnak
A monitor be nem kapcsolása miatt gondolom, hogy a memória lehet a ludas... viszont lehet teljesen rosszul gondolom, és valami más baj van :confused:
Segítségeteket előre is köszönöm.
Szvsz átálltak a winyók PIO módba. Ez az XP hülyesége, ha rákeresel, könnyen megtalálod a gyógyírt. Pár kattintgatás és egy reboot.
Elküldve: 2006. 12. 25. 12:21
Idézet: Enemihi - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 11:30
Kilazultak alóla a csavarok. :Đ
Elküldve: 2006. 12. 25. 14:19
Idézet: Rhino666, az médium - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 13:17
Ezt bővebben is kifejthetnéd, mert csak úgy kitalálni nem egyszerű.
Elküldve: 2006. 12. 25. 14:33
Idézet: jojoando - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 14:19
Google is your friend...
Szerk:
Gyengébbek kedvéért:
1. Megnyitod a kedvenc böngésződ
2. Beírod a címsorba, hogy www.google.hu
3. Amikor bejön az oldal, beírod a keresősorba, hogy "PIO MODE" és rányomsz a keresés gombra
4. Mikor kidobja a találatokat, rákattintasz a legelső linkjére
5. Elolvasod az oldalt és úgy teszel, ahogy az leírja
6. A probléma megoldva
Szerkesztette: Rhino666, az médium 2006. 12. 25. 14:39 -kor
Elküldve: 2006. 12. 25. 15:14
"törölni kell a sajátgép eszközkezelőben az adott, nálam a másodlagos ide csatornát. aztán eszközök keresése és láss csodát müxik
Na most nem lett volna egyszerűbb leírni, hol mit találni.
és ennyi?
Most a googlet ismerem ott kerestem, de célirányos választ nem nagyon kaptam.
Szerintem pedig itt az lenne a lényeg, nem?
Nade hagyjuk, karácsony van.
Elküldve: 2006. 12. 25. 15:15
Idézet: Rhino666 - Dátum: az médium,2006. dec. 25., hétfő - 13:17
Erről van szó: http://winhlp.com/WxDMA.htm
A Quick Solution-ban található resetdma.vbs kiüti a PIO gondot. Először a "Re-enable DMA using the Registry Editor" -al próbálkoztam, de utána ugyanúgy visszaált a winyó PIO-ba...
Rhino, köszönöm szépen a segítséget
Bebootolás után megnéztem: UDMA 5. Elkezdtem másolni valamit. Amint lelassult, megnéztem megint: PIO mode. BIOS-ban akár auto, akár UDMA5 van, nem lényeg... windows levitte PIO-ba rögtön. És csak az egyik winyót vitte le mindig (a régebbit). A resetdma.vbs megoldotta
Azt nem értem, miért rögtön PIO-ba viszi? Mert azt írják ott, hogy 6 CRC hibánként csökkent rajta egyet, tehát UDMA5-ből PIO-ba 30 CRC hiba kéne.... de ez az aljas windows rögtön levitte
A fiatalabb, végig UDMA5-ben dolgozó winchester tesztje:

A régi, korábban PIO problémásé (a teszt már a kijavítás után, UDMA5-el készült):

Eléggé látszik, valami nem stimmel
Szerintem lehet töredezettségmentesíteni kéne
Köszi mindenkinek aki segített!

Súgó
A téma zárva.