HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 26. 13:28

Idézet: didyman - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 9:19

Google-al érdemes keresni és nem lustának lenni olvasni: itt van

Arcadas, Neked is ezt javaslom, kapcsold ki a gép újraindítását hiba esetén és irány a google.

jah igen, a legviccesebb az, hogy több kombinációban is rákerestem, és összevissza én is csak ezt találtam...  ;) de ez lófütty... tökmind1 mit csinálok vele, visszavehetem alapra, felrakhatom 2.6ra, lényegtelen... az előbb pölö 4szer egymás után jött be ez a képernyő, és 5.dikre sikerült rendesen elindítani, de azt is úgy, hogy beléptem csökkentett módban, és találomra letöröltem pár windows komponenst... és így most bejött... a másik amit meg nem értek, az az, hogy ha egyszer hiba van a proci/ramok környékén (mert ugyebár ezt mondja a Vindóz help en szupport szenter), akkor miért van az, hogy csökkentett módban tökéletesen bejön? meg az, hogy ha egyszer már bejött, utánna ha tökig terhelem sincs probléma???? asszem hétvégén megint reinstall lesz...  :mad:

#282 Felhasználó inaktív   Royal Research 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 26. 18:18

Üdv Mindenkinek!

Van egy fura problémám , remélem tudtok segíteni...

Jó ideje ment a gépem probléma nélkül, aztán mostanában kezd rendszereződni, hogy magától újraindul.....
Volt ram cserém,vga cserém és nemrég egy tápcserém de a probléma még fent áll....Leteszteltem mindent, memtest, cpu, vinyó és vga is rendben, a táp is rendben ...akkor mi lehet  a prob? :think:    újra raktam a windows semmi változás, random újraindul...Annyi van hogy az alaplap gyári drivere van még fent, bár én nem  hinném ez produkálna ilyen jelenséget..
Jelenlegi konfigurációm:
AMD Barton 2500+ 1950-en, Corsair VS1024 Kit 400MHz ddr, Radeon X800Pro, Abit Nf-7,Chieftec 400W GPS-400AA, Pioneer110D, Maxtor 40GB

Minden segítséget köszönök!

#283 Felhasználó inaktív   Lipy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 21:35

Idézet: Royal Research - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 18:18

Üdv Mindenkinek!

Van egy fura problémám , remélem tudtok segíteni...

Jó ideje ment a gépem probléma nélkül, aztán mostanában kezd rendszereződni, hogy magától újraindul.....
Volt ram cserém,vga cserém és nemrég egy tápcserém de a probléma még fent áll....Leteszteltem mindent, memtest, cpu, vinyó és vga is rendben, a táp is rendben ...akkor mi lehet  a prob? :think:    újra raktam a windows semmi változás, random újraindul...Annyi van hogy az alaplap gyári drivere van még fent, bár én nem     hinném ez produkálna ilyen jelenséget..
Jelenlegi konfigurációm:
AMD Barton 2500+ 1950-en, Corsair VS1024 Kit 400MHz ddr, Radeon X800Pro, Abit Nf-7,Chieftec 400W GPS-400AA, Pioneer110D, Maxtor 40GB

Minden segítséget köszönök!

Há' me nem paks mellett lakolsz!
Vagy ilyen kotvádék alkatrészekből van összerakva a géped és én megyek állandóan az ide kábelt visszadugni a dvd-d be.  :Đ

Szerkesztette: Lipy 2006. 01. 26. 22:00 -kor

Akárki is lopta el a hitelkártyámat, kevesebbet költ, mint a feleségem.

#284 Felhasználó inaktív   Royal Research 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 22:12

Idézet: Lipy - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 22:35

Há' me nem paks mellett lakolsz!
Vagy ilyen kotvádék alkatrészekből van összerakva a géped és én megyek állandóan az ide kábelt visszadugni a dvd-d be.  :Đ

Mélyen Tisztelt Lipy!

Köszönjük a magasröptű hozzászólást... :respect:

ui: amúgy meg az IDE kábel véletlen volt...mindenre gondoltam csak arra nem....... ;)

#285 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 01. 26. 22:13

Idézet: reandre - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 13:28

jah igen, a legviccesebb az...

Nem logikát kell találni ilyenkor, hanem tesztelni mindent a megfelelő módon. Memóriát, mint fő gyanúsítottat első körben.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#286 Felhasználó inaktív   rage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 00:02

Szeretnék ötleteket kérni, hogy mi történt tegnap a gépemmel :

Épp netezgettem, mikor hirtelen a net megszakadt, alul a tálcán a hálózati ikon felett a következõ felirat látszott : A network cable unplugged..
Mintha kihúztam volna a hálózati kártyából a kábelt, vagy lekapcsoltam volna a Chello modemjét. Próbáltam leállítani/újraindítani a modemet, de semmi sem történt.
Maradt a hálózati ikon áthúzva piros X-szel, ha be volt kapcsolva a modem, ha nem.

Gondoltam, akkor restart XP.

S itt jött a meglepetés : 4 bites , nem állítható színmélységben jött be a Windows, a device manager szerint nincs elég szabad erõforrás ahhoz, hogy a GeForce kártya mûködjön (no resource..)
Itt bármit tehettem, így maradt (Geforce driver frissítéssel is), és persze, a hálózat  továbbra sem mûködött.
Most kiszedtem a hálókártyát a gépbõl, elindítottam, a VGA probléma azonnal megszûnt,
ismét normálisan mûködött az AGP-s GeForce.
Betettem egy másik hálókártyát, valami D-Linkest, de nem ismerte fel az XP, noha ennek natív támogatása van a D-Link weboldal szerint, mégsem talált hozzá normális drivert...
Így egy maradt : fogtam a régi hálókártyát, s visszatettem, de egy másik slotba.
Itt gyönyörûen mûködik azóta is ,mintha mi sem történt volna.

Mióta megvan a gép, kb másfél éve, sosem csinált ehhez hasonlót, szóval azért érdekelne,
hogy ez most mi volt ? :)
(P4 2.8@3.3 , Abit IS7-G , GeF6600GT , 2GB Kingston RAM, 420W táp)

#287 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 08:42

Érdekes, sima erődorrásütközésnek tűnik. Az első PCI-ban (az AGP alatt) volt a hálókütyü?
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#288 Felhasználó inaktív   rage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 09:20

Idézet: didyman - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 7:42

Érdekes, sima erődorrásütközésnek tűnik. Az első PCI-ban (az AGP alatt) volt a hálókütyü?

Nem, hanem a negyedikben
Most átkerült az ötödikbe.

#289 Felhasználó inaktív   rage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 09:23

Most nézem, a hozzászólásomban a hosszú ű és ő betűk kissé furcsán jelentek meg...

#290 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 09:50

Nézd meg a lap IRQ-kiosztását, ki közöskodik az AGP-vel.

#291 Felhasználó inaktív   rage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 10:01

Idézet: didyman - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 8:50

Nézd meg a lap IRQ-kiosztását, ki közöskodik az AGP-vel.

Jelen pillanatban a hálókártya önmagában ül a 22-es IRQ-n,
míg az AGP a 16-oson osztozik egyik USB vezérlővel

Amíg az előző slotban volt a hálókártya, nem tudom, hogy hányas IRQ-n volt,
de rémli, hogy a VGA kártya akkor is a 16-os IRQ-t kapta.

#292 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 17:22

Idézet: didyman - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 22:13

Nem logikát kell találni ilyenkor, hanem tesztelni mindent a megfelelő módon. Memóriát, mint fő gyanúsítottat első körben.

MemTest? namajd akkor körülnézek... procit mivel érdemes nyúzni?

#293 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 17:46

Idézet: rage - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 10:01

Jelen pillanatban a hálókártya önmagában ül a 22-es IRQ-n,
míg az AGP a 16-oson osztozik egyik USB vezérlővel

Amíg az előző slotban volt a hálókártya, nem tudom, hogy hányas IRQ-n volt,
de rémli, hogy a VGA kártya akkor is a 16-os IRQ-t kapta.

Ne a windóz alatt nézd meg, a dózer természetszerűleg igyekszik külön IRQ-ra osztani mindent az APIC segítségével, de ennek semmi köze a "hardwired" IRQ-vonalakhoz, azokból az AGP/PCI/alaplapi eszközökre van összesen 4 (A-D). Ezeket az alaplap kezelésije tartalmazza kis táblázatban.

Reandre: Procit a Prime95 nagyszerűen megizzasztja, de a Prime érzékeny lehet memóriahibára is, első körben mindenképpen a memóriatesztet ajánlom.

#294 Felhasználó inaktív   BigBen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 18:07

Lenne egy nagy problémám. Tegnap a gép minden indok nélkül belassult. Néztem a feladatkezelőt, miközben semmi sem futott és jelentős proci használat folyt. Gondoltam újraindítom, de utána sem lett jó. Na akkor Win reinstall, partícionálás meg minden, lehet hogy vírus vagy mittomén. Megvolt, de a friss win sem jó. Itt is minden indok nélkül magas proci használat folyik, megnéztem a folyamatokban, hogy hátha megtalálom, mi terheli le a procimat, de minden 0-án állt, a rendszer üresjárat pedig 99% (mindeközben a proci 90-100% terhelés alatt  ). Természetesen minden hardver teljesen default módban ment. Ha Valakinek van valamilyen ötlete, meglátása, azt nagyon szívesen veszem. A legújabb driverek vannak fent.

Kép a hibáról
MSI EX700

#295 Felhasználó inaktív   rage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 20:39

Idézet: didyman - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 16:46

Ne a windóz alatt nézd meg, a dózer természetszerűleg igyekszik külön IRQ-ra osztani mindent az APIC segítségével, de ennek semmi köze a "hardwired" IRQ-vonalakhoz, azokból az AGP/PCI/alaplapi eszközökre van összesen 4 (A-D). Ezeket az alaplap kezelésije tartalmazza kis táblázatban.

Reandre: Procit a Prime95 nagyszerűen megizzasztja, de a Prime érzékeny lehet memóriahibára is, első körben mindenképpen a memóriatesztet ajánlom.

Megtaláltam a táblázatot, de ezt szerintem, te jobban tudnád értelmezni, mint én :)

AGP        PCI-3    PCI-4

PIRQ_0 Assignment        INT A
PIRQ_1 Assignment        INT B
PIRQ_4 Assignment                    INT D  INT C
PIRQ_5 Assignment                    INT A  INT D
PIRQ_6 Assignment                    INT B  INT A
PIRQ_7 Assignment                    INT C  INT B

A PCI-3 slotban volt, most a 4-ben van.
Köszi, hogy segítesz, elsőre kicsit bonylultnak tűnik :)

#296 Felhasználó inaktív   eteleapo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 20:47

Sziasztok!

Újként és lámaként kérném a segítségeteket, amit előre is köszönök!
Előszőr is, azt sem tudom, hogy a jó témakörbe írok-e egyáltalán, mert nem tudom eldönteni, hogy  win XP v. a harder szórakozik-e velem.

A lényeg röviden:
Konfig:P4 Celeron 2.0GHz (alapjáraton), ABIT BE7alaplap, 512MB DDR RAM, egy 80G-s Seagate és egy 7G-s Maxtor winchesterrel, Win XP Pro OS-el (Sp nincs, nem is lesz). Táp: 230W noname (Ever -power vagy mi).

A gép teljesen kikészült!
Még a nyáron egy lakáson belüli átköltözés után egyszerűen behalt az gész, bekapcsoláskor kék halál, mintha eltünt volna a boot szektor. Az otthon porosodó 7G-s winyóra újra teleptettem a rendszert. Onnan slave ként simán láttam az addigi rendszer vinyót (80G-s). Jobbhiján megpróbálta a a 80G-s formázni, nem volt egyszerű, de végül sikerült.
Újra felpakolta a 80-asra az XP-t, és azt használtam újra rendszervinyóként. Azóta kb 2-szer volt megint hasonló gondom, de akkor viszonylag egyszerűen helyre tudtam rántani, a 7G-sről indtottam a rendszert, lefuttatam a 80-on egy töredezettségmentestést (nem tudom, hogy tényleg ez használt-e valamit) aztán vígan használtam tovább a 80-t.
Most kb 2 napja hasonló problem, hasonló szinte routin megoldás, és minden oké.

Erre ma, rendszerindtáskor kék halál. Elsőre sikerült még csökkentett módban elindítanom a gépet de nem igen tudtam mit tehetnék vele.
Másodszorra már semmi, az F8-at is hiába nyomkodtam. Na akkor szokás szerint BIOS-ban átállítottam, hogy a HDD-1-ről (7G-s) bootoljon, indítok...és ekkor ütött be a ménkű, kék halál... F8 semmi..
XP CD-ről megpróbáltam a helyreállítást, de lüke fejemmel a többszörös előjelek ellenére se csináltam rendszerhelyreállító floppy-t, úgyhogy eredmény 0.

Talán érdekes infó, ohy minden alklaommal, amikor a probléma jelentkezett elkezdett ütemesen, kb 5-10másodpercenként egy rövidet sípolni a gép.

Most némi pihenő, és a tápcsatik mepszikálása után újraindítottam a gépet a 7G-ról, és  CHKDISK heveny munkába kezdett, hibás területek és fájlok "százait" állítja helyre.
Most éppen sikerült a 80G-sről is elindítani a rendszert, de félek ez csak ideig-óráig marad így.

A kérdésem igazából az, hogy a vinyón lév állományok villámgyors mentése után mit dobjak ki a gépből?
Hasonló jelenségeknek utána olvastam, ott szinte mindig a tápot hibáztatták, de olyat nem találtam, ahol a tápot cserélték, és a jelenség megszünt. Az is igazhogy ezekben az esetekben "egyszerűen" újraindult a rendszer.
A proci túlmelegedése, vagy RAM hiba szintén újraindulást szokott okozni.

Van valakinek ötlete?
Előre is köszönöm a tanácsokat, és boccs a hosszért!

Üdv:
Eteleapo

#297 Felhasználó inaktív   kryst 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 00:58

Sziasztok!Nekem lenne egy elég különös problémám.A gond az,hogy amikor a Cn'Q be van kapcsolva egyszerűen a gép teljesen instabilá válik.Pl.ha a Média Player-el hallgatok zenét,vagy épp neten vagy egyszerűen a gép teljesen rendszertelen időközönként lekapcsol.És utánna kb.3-4mp után magától vissza.Már próbáltam több operációs rendszert is,de semmi.Pl.van olyan is mint tegnap is előfordult,hogy már amikor a Windows jönne be akkor is lekapcsol teljesen és újra indítja magát.Itt a lekapcsolast úgy értem,hogy még a monitor,a ventik,winyó is teljesen leáll.Viszont ,ha kikapcsolom a Cn'Q-et a hiba teljesen megszűnik.Szerintetek mi lehet?Vagy ilyen hibával vissza lehet vinni?Előre is köszi.

#298 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 07:38

Elképzelhető, hogy nem szereti a rendszer. Milyen alaplap? BIOS-frissítés nem említ ezzel kapcsolatos dolgot? CnQ illesztőprogi fel van rakva?

Eteleapó: Ahol most van a gép, nincs a konnektorral közösen valami nagyfogyasztó, esetleg a gép közelében (akár a szomszédban is!) valami nagy EM-terű gép, adóvevő, vagy bármi? Ha az eredeti helyre visszarakod, megszűnik a gond? Az Ever power egyéként elvben jó táp, de a gagyigyártók fantziája kifogyhatatlan.

Rage: Ezt a kiosztást én sem tudom könnyen értelmezni :D , de elvben külön vannak. Illetve van tippem, nézd meg a BIOS-ban az IRQ-vonalakhoz rendelést-bár szerintem itt már nem lesz gond ezzel.

#299 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 09:08

Na szóval a következők miatt írok.
Ugye volt hogy észnélkül fagyott a gép, és csak akkor bírta ha 8cm-es venti volt rákötve.
oké, újrapasztáztam a procit, borda hűtő kitisztít már megint, minden oké (ez volt január 7edike körül?!)
Eltelt kömény 20 nap kb és már megint fagy.Mert túlmelegedik.
Könyörgöm azért a tököm f*szom meg minden rohadt istenit, 20 nap alatt mi történik mégis vele hogy már megint nem elég neki a hűtés? a másik gépem miért megy 2 éve baszogatás nélkül? Pedig az is majdnem ilyen (az 1900xp+, ez meg 2000+)...
Ennyire nem bírja a procim a meleget vagymi a tököm? az 1800as xpm anno' 80-90 fokig is felment és nem fagyott szarrá a rendszer....Szar Titan D5TB volt hozzá, ehhez meg glacialtech...nem elég hozzá vagymi? az volt ráírva asszem hogy 3200+ig de egyáltalán nem biztos :p
ÚJ KONFIG:D
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU
<b>Laptop1: Dell N1015V: i3-2310M 2,1Ghz, 4GB, 640GB, GT525M
Laptop2: Acer Aspire, C2D,7300GS, 2GB, 250GB
Laptop3:</b> HP-Compaq EVO N1015V@512Mb Ram

#300 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 09:17

Idézet: Waveson - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 9:08

minden oké (ez volt január 7edike körül?!)

Hány fokos volt akkor?

megint fagy.Mert túlmelegedik.

Most hány fokos?

Ennyire nem bírja a procim a meleget ...
nem elég hozzá vagymi?

Vagymi.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16