Szeretnék ötleteket kérni, hogy mi történt tegnap a gépemmel :
Épp netezgettem, mikor hirtelen a net megszakadt, alul a tálcán a hálózati ikon felett a következõ felirat látszott : A network cable unplugged..
Mintha kihúztam volna a hálózati kártyából a kábelt, vagy lekapcsoltam volna a Chello modemjét. Próbáltam leállítani/újraindítani a modemet, de semmi sem történt.
Maradt a hálózati ikon áthúzva piros X-szel, ha be volt kapcsolva a modem, ha nem.
Gondoltam, akkor restart XP.
S itt jött a meglepetés : 4 bites , nem állítható színmélységben jött be a Windows, a device manager szerint nincs elég szabad erõforrás ahhoz, hogy a GeForce kártya mûködjön (no resource..)
Itt bármit tehettem, így maradt (Geforce driver frissítéssel is), és persze, a hálózat továbbra sem mûködött.
Most kiszedtem a hálókártyát a gépbõl, elindítottam, a VGA probléma azonnal megszûnt,
ismét normálisan mûködött az AGP-s GeForce.
Betettem egy másik hálókártyát, valami D-Linkest, de nem ismerte fel az XP, noha ennek natív támogatása van a D-Link weboldal szerint, mégsem talált hozzá normális drivert...
Így egy maradt : fogtam a régi hálókártyát, s visszatettem, de egy másik slotba.
Itt gyönyörûen mûködik azóta is ,mintha mi sem történt volna.
Mióta megvan a gép, kb másfél éve, sosem csinált ehhez hasonlót, szóval azért érdekelne,
hogy ez most mi volt ?
(P4 2.8@3.3 , Abit IS7-G , GeF6600GT , 2GB Kingston RAM, 420W táp)