HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#481 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 07. 16:31

Idézet: Blacktattoo - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 15:12

Ezzel tisztában vagyok, az előző hozzászólásra reagáltam...

OK! :respect:
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#482 Felhasználó inaktív   valterl 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 07. 18:04

Idézet: didyman - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 21:52

Ole-3: Hacsak nem műszer méri, akkor ez még kevés, lehet hirtelen belengése a 12V-os ágnak, hiába márkás a táp.

ValterI és Dark: Igen, kondicsere mindkét esetben, 99%, hogy ennyi a bajuk. A kicsit púpos már régen sok, eddigre a kapacitás már akár a felére is eshet, ezzel együtt az ESR (ekvivalens soros ellenállás, a tápegység kimeneti ellenállását és így a CPU terhelésére adott választ közvetlenül meghatározó tényező) drámaian megnő.
[reklám]Kondizás 2k nálam. [/reklám]

Köszi didyman! :)

#483 Felhasználó inaktív   saddam500 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 18:26

:)
Üdv mindenkinek!

A következő a problémám:
Van egy asus tusl2-c lapom. Két éve vettem használtan.
Az első konfig asustusl2-c + 1200 tua + ti4200 + 250wchieftec táp
Itt minden hibátlanul üzemelt.
Aztán a vgát kicseréltem egy fx5600-osra.
Itt is minden hibátlan volt. A tesztek lefutottak a játékok stabilan mentek a maguk felbontásán :Đ
Azonban minden harmadik negyedik indulásnál a képernyőn kicsi zöld kockák tűntek fel és vibráltak ide-oda.
Na mondom biztos a táp kevés. Kapott is a config egy chieftec 360w-t
Ekkor a hiba jelenség megszűnt a gép stabil volt.
Közben volt a gépben fx5900, 6600gt amik 3d alatt hibátlanul működtek, de 3dmark2003
alatt párszor újra indult a gép.
Aztán az idén került bele egy 1400-as tua és egy fx5900 ismét és ebben a felállásban a
fx5900 3d alatt már nem ment rendesen a kép széthullott a színek elmentek.
2d alatt minden rendben volt.
Na vissza raktam az fx5600 amivel már korábban is jelentkezett az a gond
hogy a 2003 3dmark tesztben az anyatermészetnél az elején mikor leesik az fps szám
akkor a gép mindig ugyanott újra indult. Ezért raktam be az fx5900-et is mert
gondoltam külön tápcsatlakozós hátha megoldódnak a gondok.
Amúgy minden hibátlanul működött.
Most viszont ott tartok, hogy a gép már teljesen rendszertelen időközönként
egyszerűen restartol vagy leáll.2D alatt is és 3D alatt is. Egyszerűen használhatatlan.
Néztem 3 féle táppal az egyik egy 480w thermaltake, aztán egy 235w enermax.
A legstabilabb a gép egy 450w chieftecel volt akkor csak a 2003mas 3dmark tesztben indult újra.
Néztem többféle vga-val is a helyzet ugyanaz.
Szerintetek? :think:
Felmerült bennem a gondolat hogy újra kondiztatom a lapot bár egyik kondin sincs
semmiféle rendellenességre utaló jel.
Vajon megoldaná ez a gondot?
A gépház nyitott volt a gép egész életében.
Semmilyen feszültség ingadozás nem tapasztalható nem loggolható.
A fx5600-nál tapasztaltam egyedül feszültség esést amit az asus smart doctor
detektált valamelyik feszültségnél, pár tized voltot. Négy féle feszültséget figyelt a vgán.
Minden hardver más gépben hiba nélkül üzemelt és üzemel jelenleg is.
Én arra gondolok, hogy a AGP-t árammal és megfelelő feszültségekkel ellátó
áramkör zuhant meg.
Lehet hogy csak kondi de lehet, hogy valamelyik fet gyengélkedik.
Vélemény? :respect:

Vihetem hozzád didyman vagy inkább rive-hoz?
Amúgy még a woodo kártyáim is várnak a gyógyító kezedre csak nem volt időm még eljutatni.
Most olvastam viszont, hogy gugánál lehet raktározni lomokat
addig is míg hozzád kerül akkor viszont bevinném oda.

Szerkesztette: saddam500 2006. 03. 09. 18:29 -kor

Abit NF8, AMD Athlon64 3700+ Clawhammer + 64silencer ultra
Aopen geforce6800ultra 256ddr3 400/1100+Nvsilencer5,
Geil UltraPlatinum 2X512(466/2.5),2xSamsung 1614,Tagan 580W Easycon-series.

#484 Felhasználó inaktív   saddam500 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 10. 23:00

:think:

#485 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 19:07

Sziasztok!
Ma behoztak hozzám egy gépet.
Celeron 2.8 GHz, valami integrál grafikus Foxconn alaplap. Sata Samsung rendszerwinyó, Maxtor mobilrackben. Meg valami dvd.
Hibajelenség: néha nem indult el a windows. Megnézem, akkor tényleg nem indult el. Oké. Mobilrack ki a maxtor mesterre jumperelve. Slave-re átalakít. Visszadugom, XP elindul. Próbálom formázni a maxtort, de nem engedte. Pontosabban lefutott, de a végén kiírta, hogy nem lehet befejezni a műveletet. Nah ez miért van?
Gépet újraindítom. Nagyon lassan kezd betölteni (nem a windows) pár perc után kiírja: "Boot disk failure".  :wtf: Hozzá se nyúltam a rendszerwinyóhoz. (Itt kezdtem el izzadni, a rexonám nem bírta ki a 24 órát.  :Đ )
Gépet belülről megnézem, Codegen 350W-s táp virít benne. Nah mondom ezt cserélni kell minnél hamarabb. Nézem az alaplapot, nagy Foxconn felirat rajta de típusjelzés semmi,  király. Alaplap manualja persze nincsen meg.
Tovább nézelődöm látom, hogy az alaplapi 24 tűs tápcsatlakozóba be van dugva a Codegen 20 tűs vége. Jól gondolom, hogy ezt így nem szabad?  :think: Mert akkor minek lenne külön 20->24 átalakító.
Indítom mégegyszer, borzasztó lassan indul pár percig néztem a Foxconn és a "press del to enter bios" feliratokat.
Alaplapról lehúztam a 20-s csatlakozót, majd visszadugtam. Gép elindul gyorsan.

A gép lassú indulásának oka is a codegen "táp" vagy más?
24 tűsbe ugye nem szabad 20-ast dugni?

#486 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 03. 12. 09:51

Saddam: Lehet kondis lap, mindenképpen a táp körüli anomáliának tűnik elsőre.
Guga raktárkapacitása nem hivatalos :D , így is a tökömre fog lépni egyszer.

Fresi: Az elégtelen kontaktus okozhat ilyet, meg lehet gyanakodni az IDE kábelre is. A 20/24 tűs nem gond, ha beraksz egy átalakítót, ugyanott vagy vele: Az egyik végén ugyanúgy 20 tűs lesz a csatlakozás, ugyanúgy 20 vezetéken jön-megy az áram és lesz egy plusz csatlakozásod is.
Ilyenkor , ha nem kapsz 24 tűs tápot, és stabil így is a gép (az szokott lenni), nem gond a 20 tüskés csatlakozó.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#487 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 11:00

Idézet: didyman - Dátum: 2006. márc. 12., vasárnap - 9:51

Az elégtelen kontaktus okozhat ilyet, meg lehet gyanakodni az IDE kábelre is. A 20/24 tűs nem gond, ha beraksz egy átalakítót, ugyanott vagy vele: Az egyik végén ugyanúgy 20 tűs lesz a csatlakozás, ugyanúgy 20 vezetéken jön-megy az áram és lesz egy plusz csatlakozásod is.
Ilyenkor , ha nem kapsz 24 tűs tápot, és stabil így is a gép (az szokott lenni), nem gond a 20 tüskés csatlakozó.

A rendszerwinyó sata-n van, de gondolom az a kábel is lehet rossz.
Ez a 20/24 csatlakozó érdekes nekem. Miért van 20->24 átalakító, ha a 20-st is bele lehet dugni a 24-be?  :think:
Kíváncsi vagyok mikor viszi el a gépet a táp.

#488 Felhasználó inaktív   saddam500 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 19:35

Idézet: didyman - Dátum: 2006. márc. 12., vasárnap - 8:51

Saddam: Lehet kondis lap, mindenképpen a táp körüli anomáliának tűnik elsőre.
Guga raktárkapacitása nem hivatalos :D , így is a tökömre fog lépni egyszer.

Na majd akkor le zsirozom vele az ugyis kell neki a fözéshez :Đ
Szemre hibátlan az összes kondi.
Gondolom ennek ellenére lehet még gebasz velük.
Akkor tudsz valamikor rávetni egy pillantást? :hemuveg:

#489 Felhasználó inaktív   Blacktattoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 15:46

"Segítségetek kérem! Nálam is előfordult fagyás, játékok közben, úgy hogy az utolsó hangot visszhangozva csontra fagyott minden, vagy borzalmas fülsértő hanggal. Cseréltem tápot, végső elkeseredésemben pci latency toollal 32-re állítottam a hangkártya latency-t, mert hangkarira gyanakodtam. Azóta nem fagy, viszont pattogó hangot hallat néha, legtöbbször a játék betöltésekor. Mi lehet a gond? Amikor fagyott, az alaplapi nagkeltővel is ezt tette...."

Erre a korábbi problémámra keresem még mindig a gyógyírt hátha vki találkozott vele..
Ami biztos azóta : NEM a hangkeltők, nem a táp, nem a VGA, nem az alaplap. Viszont ezen kívül passzolom mi okozhatja a játék betöltésekor a pattogó hangot és az 1-2 mp-es "stoppot".
Lefuttattam egy OCCT és egy Prime-ot. Lefuttattam a memtestet is. Semmi hibát nem jelez.
Visszavettem mindent defaultra. Úgy is ugyanaz a helyzet. A kisérletezéseknél szembetűnő volt, hogy a hang mélyésge/magassága változott..  :think:

Megoldás : kalapács?  :reklamacio:
     Vissza az íreknek Vietnámot!

#490 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 20:15

Már írtam a fórumra ezen próblémámmal, sajnos akkor csak süket fülekre találtam :(
Közel 1 hónapja csinálja már a gépem a következőt:
Ha teljesen leárímtalanítom, vagyis lekapcsolom a hálózatról, akkor rendszerindításnál windows boot közben megáll a csík és bejön egy kék képernyő, és kapok egy gyönyörű rendszerüzenetet:
STOP: 0x0000009C (...)
"MACHINE_CHECK_EXCEPTION"
namost ha fogom magam és simán újraindítom, akkor megint ugyanez... viszont ha hagyom "melegedni", mondjuk 15-20 percig, akkor ált másodszorra a leutóbbi helyes beállítások segítségével sikerül elindulni... van amikor így magára hagyva magától újraindul és elindul, de van amikor semmi nem történik... valamint ha egy ilyen hiba után csökkentett módban indulok, rendesen bejelentkezem, és egy picit terhelem, akkor okés minden és másodikra rendesen elindul...
a hibaüzenetnek utánna néztem, és a gép szerint fix hogy hardveres... meg lassan én is kezdem elhinni, mert 4edszeri XP reinstall után is ugyanúgy jelentkezik :(
viszont végigment a Prime95 blend torture test 19 órát, utánna pedig egy 32Mes PI kalkuláció is lement... ezen kívül rendesen futnak a játékok is, az UT2k4 Bonus Packes onslaught pályáit kivéve, de szerintem az szoftveres gond miatt fagy... illetve a MostWantedben van úgy hogy néha átfut egy csík a monitoron, de ahogy figyeltem az az áramingadozás miatt lehet...
szóval egyre tanácstalanabb és elkeseredettebb leszek, mivel karácsonykor vette fel jelenlegi állapotát a gép, és hosszú ideig semmi baj nem volt... előtte a proci és a lap már egy jó ideig ment együtt, valamint a táp is februárban volt 1 éves, és eddig komolyabb gond nem volt vele... bár ez pont aból az ominózus ATX410-212es Sirtec szériából származik... :(
várom az ötleteket, hasonló tapasztalatokat, vagy egy linket, ami hasonl problémával foglalkozik, vagy bármit...
Előre köszönöm mindenkinek!

Konfig:
ASRock 939Dual-SATA2
A64 3200+ E6 @ stock
GT Igloo 7200 Light
2*512MB PC3200 Samsung
Inno3D 6600GT 128 PCIE
Creative Audigy 1 - ezt januárban vettem másodkézből, de amikor beszereltem nem volt vele gond, utánna egész sokáig használtam, mielőtt megjelent a probléma...
Maxtor 80GB SATA
Samsung 40GB PATA
NEC 3520A
Chieftec ATX-410-212

Szerkesztette: reandre 2006. 03. 13. 20:18 -kor

#491 Felhasználó inaktív   Harry 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 07:05

Törlendő hozzászólás. Köszönöm!

Elnézést!

Duplán jelent meg, fagyogatott a netkapcsolatom!

Szerkesztette: Harry 2006. 03. 15. 07:10 -kor

#492 Felhasználó inaktív   Harry 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 07:03

Ezek a hibák jelentkeznek az utóbbi időben, játékok közben. Egyszerűen se szó, se beszéd, leáll a játék.
Kép

Ezek memóriahibák?

Az alaplapi BIOS-ban átállítottam a Memory Frequency-t [By SPD]-ről [Auto]-ra. Ez segíthet?

Köszi!

Konfig: A7N8X-E Deluxe, 2200+ Sempron, Samsung Sp0812c 80GB hdd, 2x512 MB Hynix 434a dc.

#493 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 03. 15. 08:47

Blacktattoo: Alaplapot cserélted, vagy más miatt zárod ki? Mert az tűnik befutónak. Esetleg BIOS-frissítés?

Reandre: A MCE hiba a processzor hibázásának jele, amit főleg a hajtott cucc okozhat, paritáshiba a cache területen és esetleg memóriahiba. A bemelegedéssel összefüggésben valószínű táppal függhet össze a dolog, az ATX410-212 egy elég elszúrt szériája a Chieftec-nek. Ki tudod próbálni másik táppal? A csatlakozókat esetleg érdemes átnézni még, újra dugni őket.

Harry: A VGA hibázik, úgy tűnik... Fast writes-ot kapcsold ki (bár a 9600 erre nem érzékeny elvileg), próbálkozz frissebb illesztőprogrammal.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#494 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 11:52

Idézet: didyman - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 8:47

Blacktattoo: Alaplapot cserélted, vagy más miatt zárod ki? Mert az tűnik befutónak. Esetleg BIOS-frissítés?

Reandre: A MCE hiba a processzor hibázásának jele, amit főleg a hajtott cucc okozhat, paritáshiba a cache területen és esetleg memóriahiba. A bemelegedéssel összefüggésben valószínű táppal függhet össze a dolog, az ATX410-212 egy elég elszúrt szériája a Chieftec-nek. Ki tudod próbálni másik táppal? A csatlakozókat esetleg érdemes átnézni még, újra dugni őket.

Harry: A VGA hibázik, úgy tűnik... Fast writes-ot kapcsold ki (bár a 9600 erre nem érzékeny elvileg), próbálkozz frissebb illesztőprogrammal.

Először is köszönöm a választ! :)
Másodszor: az a nagy harci helyzet, hogy tegnap agybafőbe próbálgattam a dolgot: hála az alaplapnak, ki tudtam próbálni egy másik, AGPs VGAval, illetve a másik gép 400Wos Macron tápjával...
úgy állunk hogy:
CT táp + nV kari = fagyás
CT táp + ATi kari = egy fagyás, egy reboot fullterhelt 3DM05 közben (minden teszt, 1024@4AA&16AF), de utánna akárhányszor próbáltam leáramtalanítani majd újraindítani hiba nélkül ment, és a 3DM is végigment alapértelmezett és max beállításokon is...  :confused:
Macron táp + ATi kari = minden működik...  áramtalanítás, megint minden megy... :think:
Macron táp + nV kari = ismételt fagyás :(
A processzor hibát én azért zártam ki már az elején, mert húzott és alapjárati állapotban is ugyanúgy jelentkezett a hiba...  :mad: valamint mivel végigszámolt 19 órát a Prime95ben, amit én úgy vetem hogyha ennyit kibír akkor mindent kibír...  :)
Máshol is érdeklődtem, ott a VGAra gyanakodtak, ezértis álltam neki azt cserélgetni... és hát igazából nem tudok mit kezdeni ezekkel a "tapasztalatokkal"... igazság szerint kéne egy másik hasonló gép, amiben ki tudnám próbálgatni, csak sajna nincs az ismerősök között hasonló konfiggal rendelkező... :(

Szerkesztette: reandre 2006. 03. 15. 11:53 -kor

#495 Felhasználó inaktív   Blacktattoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 12:57

Idézet: didyman - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 8:47

Ez 2006-ban a 4. alaplapom... :think:
     Vissza az íreknek Vietnámot!

#496 Felhasználó inaktív   nmitrial 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 03. 16. 11:17

Havernak kéne egy kis help, egy felettéb érdekes problémában!

kattints ide-oda!

#497 Felhasználó inaktív   Cikász 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 10:44

sziasztok. szvsz ez x-akta :
Adott egy A8N-SLI deluxe alaplap. 3800+ proci.
összevissza cseréltem az alkatrészeket (ram,táp,proci)
Mégis KISIPOLJA a VGA-t, 3 félét.(egy hosszu két rövid)
3 különbözö asus a8n-ben próbáltam és mindháom ezt csinálja.(nem lehet rosz mind)
ugyanezek az alkatrészekkel egy abit lap indul rendesen..an8.
mi lehet a gond??
minden power rávan dugva ami kell.

#498 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 12:39

Tápod milyen?
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#499 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 20:08

Sziasztok!

Nekem is van hibám.
ABIT BD7-II RAID C1.8, 1 IBM 40Gb HDD, egy Seagate 40es HDD, egy Pio DVD író.
A 2 vinyó egy kábelen van (ATA100), az író meg a másikon.

Volt mostanában pár csúgya fagyásom, egyik újraindítás után a knight rider képernyőn maradt a masina. Kikapcs nem segített. Csökkentett módban indul. Leszedtem az IDE Drivert, utána elindult rendesen is a kicsike, de amint beléptem az eszközklezelőbe, az ide-hez ellenőrizni, hogy hogy is megy most, valamit telepítgetett és ujraindítást kért. Reboot után ujra knight rider forever.
Újranyomtam a windowst (javítás), nem javult meg semmi.
Cseréltem IDE kábelt, lehúztam a slave vinyót, frissítettem az intel chipset drivert, majd visszatettem a régit, majd a windows sajátját. Ugyana a jelentség.
Már be se merek menni az eszközkezelőbe.

Mire gondoltok?
Az élet a világmindenség meg minden...

Hivatásos topicsüllyesztő...

#500 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 21:55

arra hogy tönkrement az alaplap/wincseszter. :up:
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.