HWSW Informatikai Kerekasztal: Ovislink wl-5460ap - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ovislink wl-5460ap végre egy olcso stabil ap-bridge

#281 Felhasználó inaktív   NAiva 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 04. 13:13

Üdvözlet mindenkinek!

Tud-e valaki megoldást a következő problémára:

Air Live WL-5460Ap-n keresztül kapcsolodunk a Neteasyre. Szeretnénk az internetet megosztani két gép között. Ehhez egy SMC WBR14-G2 WiFi routert választottam, de az istennek sem akarja az internetet látni. A gépek  látják egymást, a routert szintén, de a amikor ellenörzöm a setup-ban, hogy az SMC kapcsolódik-e az internethez (WL-5460-hoz), akkor nem hajlandó erre. Se automatikusan se manuálisan nem tudom rávenni a kapcsolatra. Kipróbáltam egy másikkal is de jelenség ugyanaz. Bár ez a másik kb. 5 percig összekapcsolódott a WL-5460-nal. Azóta semmi. Így van összekötve: WL-5460 kábel SMC WAN - SMC LAN kábel 1. gép - SMC USB Wifi 2. gép

Köszi

#282 Felhasználó inaktív   t_ivi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 14:26

Nekem egy no-name WiFi-s routerrel ugyanez a felállás tökéletesen működik.
Annyi csalafintaságot követtem el, hogy a router manuális kapcsolatra van állítva, mert nincs szükségem az állandó Internetkapcsolatra.

#283 Felhasználó inaktív   NyZ. 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 07. 12:18

NAiva!

WL-5460AP megoldja router nélkül is, persze  a 2 gép kábelen kapcsolódik. mode: Wisp

#284 Felhasználó inaktív   totos 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 10. 09. 19:56

Hello!

Nekem fix ip cím lapján kell a nethez csatlakozni. Hol tudom ezt az acces pointban beállítani?
Megakarom osztani a netet itthon, mert vettem egy laptopot. Mit kell neállítanom és hogyan? Légyszi segítsetek.

#285 Felhasználó inaktív   NyZ. 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 20:16

Idézet: totos - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 18:56

Hello!

Nekem fix ip cím lapján kell a nethez csatlakozni. Hol tudom ezt az acces pointban beállítani?
Megakarom osztani a netet itthon, mert vettem egy laptopot. Mit kell neállítanom és hogyan? Légyszi segítsetek.

Szerintem: wisp mode, aztán ott WAN Access Type: static ip; Enable Universal Repeater Mode pipa.
NyZ

#286 Felhasználó inaktív   NyZ. 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 20:19

Nekem is lenne 1 kérdésem: Dátum és idő beállítás miért nullázódik, ha kihúzom a konnektorból? Többi beállítás marad.
NyZ

#287 Felhasználó inaktív   totos 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 10. 09. 20:44

Idézet: NyZ. - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 21:16

Szerintem: wisp mode, aztán ott WAN Access Type: static ip; Enable Universal Repeater Mode pipa.
NyZ

Nem ap módot kellene használni? Tehát kibővítem a net már meg van osztva itthon egy linuxos géppel. Ehhez csatlakozik egy switch és erre van rádugva az ap. Amit rádugok a switchre annak fix ip van beállítva mert a linuxos gp nem működik dhcp-n. Akkor szerinted wisp módban állítsam be? Még mit állítsak hogy a laptopom tudjak netezni?

#288 Felhasználó inaktív   djsms 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 22:58

Idézet: NyZ. - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 21:19

Nekem is lenne 1 kérdésem: Dátum és idő beállítás miért nullázódik, ha kihúzom a konnektorból? Többi beállítás marad.
NyZ

Mert az idő követéséhez működnie kellene egy áramkörnek, ami energiát igényel. Akksi, elem pedig nincs a cuccban. Az összes többi beállítás pedig statikus, így ki lehet írni epromba. Az utolsó időpont megjegyzése pedig azért nem jó megoldás, mert félrevezető lenne plusz azért az epromoknak is van élettartamuk, nem lehet őket korlátlanul törölni és írni.

#289 Felhasználó inaktív   totos 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 10. 10. 06:46

Hello!

Megakarom osztani a netet itthon, mert vettem egy laptopot. Tehát az acces point utp-n keresztül kapja a netet és azt kellne továbbítani a laptop felé. Mit kell neállítanom és hogyan? Légyszi segítsetek.

#290 Felhasználó inaktív   NAiva 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 10. 10. 09:24

Idézet: NAiva - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 13:13

Üdvözlet mindenkinek!

Air Live WL-5460Ap-n keresztül kapcsolodunk a Neteasyre. Szeretnénk az internetet megosztani két gép között. Ehhez egy SMC WBR14-G2 WiFi routert választottam, de az istennek sem akarja az internetet látni. A gépek  látják egymást, a routert szintén, de a amikor ellenörzöm a setup-ban, hogy az SMC kapcsolódik-e az internethez (WL-5460-hoz), akkor nem hajlandó erre. Se automatikusan se manuálisan nem tudom rávenni a kapcsolatra. Kipróbáltam egy másikkal is de jelenség ugyanaz. Bár ez a másik kb. 5 percig összekapcsolódott a WL-5460-nal. Azóta semmi. Így van összekötve: WL-5460 kábel SMC WAN - SMC LAN kábel 1. gép - SMC USB Wifi 2. gép

Köszi

Üdvözlet mindenkinek!

#291 Felhasználó inaktív   djsms 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 10. 11:11

Idézet: totos - Dátum: 2006. okt. 10., kedd - 7:46

Hello!

Megakarom osztani a netet itthon, mert vettem egy laptopot. Tehát az acces point utp-n keresztül kapja a netet és azt kellne továbbítani a laptop felé. Mit kell neállítanom és hogyan? Légyszi segítsetek.

TCP/IP->WAN interface->WAN Access Type->Static IP
értelem szerűen kitöltöd alatta a mezőket
Wizardnál gateway módot válassz ki, akkor működik hagyományos routerként.

#292 Felhasználó inaktív   totos 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 10. 10. 16:31

Idézet: djsms - Dátum: 2006. okt. 10., kedd - 12:11

TCP/IP->WAN interface->WAN Access Type->Static IP
értelem szerűen kitöltöd alatta a mezőket
Wizardnál gateway módot válassz ki, akkor működik hagyományos routerként.

Sajna a tcp/ip fülnél nincs wan port beállítaás és nincs wizard sem. Szerintetek drissítsek firmwaret. Most a hivatalaos legújabb van rajta amit ingyenesen le lehetett tölteni az ovislink oldaláról. Egy Ovilink WL-5460AP v2 acces pointról van szó.

#293 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 10. 16:36

Idézet: totos - Dátum: 2006. okt. 10., kedd - 16:31

Sajna a tcp/ip fülnél nincs wan port beállítaás és nincs wizard sem. Szerintetek drissítsek firmwaret. Most a hivatalaos legújabb van rajta amit ingyenesen le lehetett tölteni az ovislink oldaláról. Egy Ovilink WL-5460AP v2 acces pointról van szó.

A WAN beállításokat a routerben keresd. :)

#294 Felhasználó inaktív   totos 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 10. 10. 17:01

Idézet: dnyl - Dátum: 2006. okt. 10., kedd - 17:36

A WAN beállításokat a routerben keresd. :)

Nincs routerem.

#295 Felhasználó inaktív   NyZ. 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 10. 19:19

Idézet: djsms - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 21:58

Mert az idő követéséhez működnie kellene egy áramkörnek, ami energiát igényel. Akksi, elem pedig nincs a cuccban. Az összes többi beállítás pedig statikus, így ki lehet írni epromba. Az utolsó időpont megjegyzése pedig azért nem jó megoldás, mert félrevezető lenne plusz azért az epromoknak is van élettartamuk, nem lehet őket korlátlanul törölni és írni.

Jogos, erre nem gondoltam.
Köszi!

NyZ

#296 Felhasználó inaktív   NyZ. 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 10. 19:30

Idézet: totos - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 19:44

Nem ap módot kellene használni? Tehát kibővítem a net már meg van osztva itthon egy linuxos géppel. Ehhez csatlakozik egy switch és erre van rádugva az ap. Amit rádugok a switchre annak fix ip van beállítva mert a linuxos gp nem működik dhcp-n. Akkor szerinted wisp módban állítsam be? Még mit állítsak hogy a laptopom tudjak netezni?

Bocs előző hozzászólásodból nem erre gondoltam.
Tehát a notebook wlanon csatlakozik a ap-ra az meg a többi cuccra?
Akkor mode: ap; második fül fix ip, def gateway linuxos gép ip cime. dhcp disabled.

#297 Felhasználó inaktív   totos 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 10. 11. 17:34

Köszi már megy minden jól. Be lehet az állítani hogy ne küldje ki az ssid nevet wlanon, tehát kívülről ne jelenjen meg az ssid-je az ap-nak, csak az tudjon csatlakozni akinek én megadom.

#298 Felhasználó inaktív   b1afy7 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 09:22

Sziasztok!

Na, nekem probléma, hogy egyszercsak fogja magát az eszköz és meghal , nme is akár hogy.
Beálítottam wisp módba, állandó bejelentkezéssel. Két gépet kötöttünk rá.Működött minden kb. 3 napig. Aztán egyszercsak nem volt hajlandó működni.Próbáltam a reset gombot, ahogy le van írva: nyomvatartva 3 mp restart, 10 mp gyári beállítások visszaállítása. Nem segített. Kihúzod a 220-ból, ujra bedugod. A piros kis led nem világít,ami azt jelzi hogy bootol az eszköz. Akkor most nem bootol be ha jól következtetek.
A fentebb leírtak alapján ez gyári hiba?
Furcsa hogy ez már a második eszköz ami így megy tönkre. Egyetlen egy baj van csak a garanciával, 30 nap míg küldik az ujjat. Most megint küldjem vissza? Lassan már én szégyellem magam hogy 4 nap után visszaküldöm az eszközt.
Ha beépítették a WISP módot a cuccba akkor biztos van valami mód hogy ilyen beállítások mellett ne dögöljön meg. Valaki valami ötlet? Vagy kérdezzem meg a gyártót hogy mit ajánl?

#299 Felhasználó inaktív   b1afy7 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 09:25

ja a tipusát elfelejtettem megadni:)
OvisLink WL5460 AP v2

#300 Felhasználó inaktív   b1afy7 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 17:44

Na felhívtam a wificentrumot. A hölgy kedvesvot mint mindig. Megírom a levelet, elküldöm neki, ő lefordítja és továbbítja a szervízbe. Aztán várok és hátha a szervizes kolléga tud valami megoldást. Ezzel csak az a baj hogy addig is fizetem a netet és nincs mivel haszmálni, merthát ugye az antenna magában nem adja be a jelet a hálókártyámba. A tökéletes megoldás nekem a wisp mod lenne. De hát ugye ebbe beledöglik az eszköz :(

Téma megosztása:

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.