HWSW Informatikai Kerekasztal: Ovislink wl-5460ap - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ovislink wl-5460ap végre egy olcso stabil ap-bridge

#81 Felhasználó inaktív   Robi36 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 05. 00:39

Sziasztok,
Új vagyok itt, ezt a fórumot találtam, amikor a WLINE W3000G-vel kapcsolatos info-t kerestem - máshol semmi, gondoltam, hátha van itt valaki, aki érti, amit én nem :confused: . Most szereztem be egy ilyet (WLINE W3000G), és teljesen meg voltam vele elégedve, amíg... a DHCP-t "Client"-re nem állítottam, mert van egy DLINK DI-514 Wireless Router ami osztogatja az IP címeket a hálózaton. Amíg a WLINE manuális IP címen volt, minden tökéletesen működött. Mióta a DHCP-t "Client"-re állítottam, NINCS IP címe - nem kér és nem is kap. Tehát nem tudok bemenni a web konfigurációs menübe sem, hogy visszaállítsam manuális IP címre... :mad: Próbáltam mindent, ami eszembe jutott - bármilyen módon próbáltam elérni, hogy kérjen IP címet (hub-hoz, switch-hez csatlakoztattam, közvetlenül Windows Xp-s gépre, amin be volt kapcsolva az Internet Connection Sharing, hogy osztogasson IP címeket, stb.) - sehogyan nem megy. Reseteltem (soft reset) - semmi. Hard reset (reset gomb 10 mp-ig) - semmi. A gyári beállítás az, hogy manuálisan 192.168.2.222-ra van állítva, de ez sem működik hard reset után.  :mad: Próbáltam keresni NetworkView-val az összes létező IP címre a 192.168.0.0-192.168.254.254 tartományban, az eredmény itt is semmi. Egyszerűen eltűnt.  :think:  Tudja valaki, hogy mi a... ????
Előre is köszi,
Robi

#82 Felhasználó inaktív   Lazarevics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 05. 00:46

Idézet: Robi36 - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 1:39

Hard reset (reset gomb 10 mp-ig) - semmi. A gyári beállítás az, hogy manuálisan 192.168.2.222-ra van állítva, de ez sem működik hard reset után. 

Hard reset, géphez hozzáköt, gépben a hálókártya 192.168.2.2, Maszk 255.255.255.0

Az eredeti címen el kell érned ha be nem krepált.

Egy restart nem árt a beállítás után

Ezt letöltve ezután ez a kis progi megmutatja az AP IP-jét

Szerkesztette: Lazarevics 2006. 02. 05. 01:16 -kor

#83 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 10:47

Kicsit off, de lehet hogy temaba vag mivel meglehetosen olcso cucc:
Most szereztem be egy Tonze 6200R tipusu AP-t
8880 Ft + afa. RTL8186 os chipel szerelve.
Tonze 6200R
A gyarto oldalan
18dBm es erossegu, amit velemenyem szerint hozza is 1.19 es FW.
2 napja van meg, azota nyuzom, de nem fagyott rendellenessget nem tapasztaltam.

AP
Station-AD HOc
Station Infrastructure (AP Client Mode)
AP bridge POint to point
AP bridge POint to multipoint
AP Bridge WDS
UNIVERSAL repeater

e mellett a titkositasban:
WEP 64-128 bit, WPA tkip ,WPA2 tud

TCP sebesseg, 2000 kB korul mozog, 80 as jelszint mellett.
Ha hosszabb tavon is megallja a helyet sztem nem lesz rossz kis kutyu.

#84 Felhasználó inaktív   Robi36 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 11:10

Huh! Köszi Lazarevics, működik! :-) Egyébként nagyon jó a WLINE W3000G, azon kevesek közé tartozik, amik tudnak 100mW-ot (20dBi), és nekem pont erre a kis plusszra volt szükségem, hogy működjön, amiken működnie kell (8km-re van a másik AP). Láttam, hogy valaki kérdezte, hogy minek a 20dBi - hát erre. Az előzőleg próbált AP 18dBi-t tudott, az nem vitte át ugyanezzel az antennával. És a W3000G csak kb. netto 10e Ft. volt.
Robi

#85 Felhasználó inaktív   Robi36 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 11:36

Még egy kérdés: tudja-e valaki, hogy miért van az, hogy ha direktben cstlakozik egy géphez a WLINE W3000G AP, akkor simán elérem hálózaton a web konfigurációs menüt, ha viszont a D-Link DI-514 router mögé teszem ugyanazzal a fix IP címmel (sehol nincs IP cím ütközés), úgy, hogy a WLINE a DI-504 WAN (internet be) portjára csatlakozik, akkor már nem tudom elérni a WLINE-t? Még amikor minden IP címet manuálisra állítottam a hálózaton akkor se. Úgyanúgy, az internet simán működik akkor, ha a felállás Windows PC --> WLINE --> WiFi internet kapcsolat, de ha Windows PC --> DI-514 --> WLINE --> WiFi internet kapcsolat, akkor se kép se hang. Szeretném a router mögé tenni az AP (kliens módban), hogy meg lehessen osztani a WiFi internet elérést, de eddig az internet csak direktben a PC-ről megy, a DLINK mögött "eltűnik" a WLINE, nem lehet pingelni, és a DLINK nem tud kapcsolódni a PPPoE kapcsolathoz - mintha nem látná a WAN porton levő WLINE-t.  :think: Van bárkinek valami ötlete?
Robi

#86 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 11:55

Idézet: Robi36 - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 11:36

Még egy kérdés: tudja-e valaki, hogy miért van az, hogy ha direktben cstlakozik egy géphez a WLINE W3000G AP, akkor simán elérem hálózaton a web konfigurációs menüt, ha viszont a D-Link DI-514 router mögé teszem ugyanazzal a fix IP címmel (sehol nincs IP cím ütközés), úgy, hogy a WLINE a DI-504 WAN (internet be) portjára csatlakozik, akkor már nem tudom elérni a WLINE-t? Még amikor minden IP címet manuálisra állítottam a hálózaton akkor se. Úgyanúgy, az internet simán működik akkor, ha a felállás Windows PC --> WLINE --> WiFi internet kapcsolat, de ha Windows PC --> DI-514 --> WLINE --> WiFi internet kapcsolat, akkor se kép se hang. Szeretném a router mögé tenni az AP (kliens módban), hogy meg lehessen osztani a WiFi internet elérést, de eddig az internet csak direktben a PC-ről megy, a DLINK mögött "eltűnik" a WLINE, nem lehet pingelni, és a DLINK nem tud kapcsolódni a PPPoE kapcsolathoz - mintha nem látná a WAN porton levő WLINE-t.  :think: Van bárkinek valami ötlete?
Robi

WAN porton nem fogod elerni, de ott mit akarsz vele kezdeni?
Lan portra kell rakni akkor fogod latni.

#87 Felhasználó inaktív   Robi36 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 12:12

Aha, értem. LAN porton tényleg működik, de így nem tudom a DI-514-et rávenni, hogy kapcsolódjon a PPPoE-re, mert azt a WAN porton próbálja, ott meg így nincsen semmi. Azért akartam a WAN portra tenni, hogy meg tudjam osztani a WiFi internet kapcsolatot a routeren keresztül, anélkül, hogy minden számítógépnek külön be kellene jelentkeznie a PPPoE-re (valószínű, hogy az ISP nem is engedi, hogy többször jelenbtkezzen be ugyanaz a felhasználónév), azt akartam, hogy a router jelentkezzen be, és azután LAN-on keresztül ossza meg az internetet.
Robi

#88 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 12:26

Idézet: Robi36 - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 12:12

Aha, értem. LAN porton tényleg működik, de így nem tudom a DI-514-et rávenni, hogy kapcsolódjon a PPPoE-re, mert azt a WAN porton próbálja, ott meg így nincsen semmi. Azért akartam a WAN portra tenni, hogy meg tudjam osztani a WiFi internet kapcsolatot a routeren keresztül, anélkül, hogy minden számítógépnek külön be kellene jelentkeznie a PPPoE-re (valószínű, hogy az ISP nem is engedi, hogy többször jelenbtkezzen be ugyanaz a felhasználónév), azt akartam, hogy a router jelentkezzen be, és azután LAN-on keresztül ossza meg az internetet.
Robi

Kezdem erteni.
OK rakhatod WAN portra, de ne PPPOE ra tedd a "tarcsazast".
Fix ip-d van a WIFI szolgaltatodtol?!
A Dlink DI-514 WAN opcional keresd a static IPt.
Ott allisd be a szolgaltatodtol kapott ipt , subnet maskot, atjarot.

#89 Felhasználó inaktív   KomiZ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 12:29

Idézet: Robi36 - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 10:36

Robi

Hali!

Próbáld meg az ap rávenni, hogy klónozza a router mac-jét, szerintem
akkor már tudnia kell kapcsolódni a routernak pppoe-vel.
Persze az még kérdés, hogy a wifis szolgáltató beengedi e a router mac-jét.

Üdv: Komi

#90 Felhasználó inaktív   Robi36 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 12:47

Köszi Michael és KomiZ!
Az ISP-től nincs fix IP cím, dinamikusat kapok bejelentkezéskor. A MAC cím nem számít, bármivel be tudok jelentkezni, csak a felhasználó névnek és a jelszónak kell jónak lenni (és nem tudom, de feltételezem, hogy a felhasználónevemmel csak egyszer tudok bejelentkezni).
Akkor melyik javaslat a jó ebben a felállásban? Ha mindegy, hogy milyen MAC címet használok a bejelentkezéskor, akkor a MAC klónozásnak nincs jelentőssége, igaz? Michael, amit javasolsz, az akkor is érvényes (illetve hogyan működik gyakorlatban), ha nincs fix IP cím a kapcsolathoz?
Robi

#91 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 12:53

Idézet: Robi36 - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 12:47

Köszi Michael és KomiZ!
Az ISP-től nincs fix IP cím, dinamikusat kapok bejelentkezéskor. A MAC cím nem számít, bármivel be tudok jelentkezni, csak a felhasználó névnek és a jelszónak kell jónak lenni (és nem tudom, de feltételezem, hogy a felhasználónevemmel csak egyszer tudok bejelentkezni).
Akkor melyik javaslat a jó ebben a felállásban? Ha mindegy, hogy milyen MAC címet használok a bejelentkezéskor, akkor a MAC klónozásnak nincs jelentőssége, igaz? Michael, amit javasolsz, az akkor is érvényes (illetve hogyan működik gyakorlatban), ha nincs fix IP cím a kapcsolathoz?
Robi

Sorold mar fel miylen WAN modokat ismer a Dlink router, ajd ebbol valasztunk.
MAC klonnak lehet jelentossege, tudni kellene a rendszer felepiteset.
De az nem art ha az AP mAC cimet beklonozod a routerbe
Ha kozvetlen van csatlakoztatva a AP amin keresztul a neted jon, ott milyen "tarcazast" hasznalsz?
Vagy csak siman ethernet DHCP es kesz?

#92 Felhasználó inaktív   Robi36 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 12:54

És még valami: ha nem a PPPoE-t állítom be a routeren, akkor viszont nem kér felhasználónevet és jelszót, vagyis nem fog tudni bejelentkezni, mert a router csak a PPPoE opciónál kéri (és küldi az ISP-nek) ezeket, nem?
Robi

#93 Felhasználó inaktív   KomiZ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 13:08

Idézet: Robi36 - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 11:47

Köszi Michael és KomiZ!
Robi

De a mac klónnak akkor is van értelme, ha nem azonosítják.
Próbald csak ki, menni kell annak.

Komi

ui. saját hálózamora is csak akkor tudok pppoe felmenni, ha a kliens ap klónozza a
pc mac jét (vagy ha van akkor a routerét)

De most remélem lesz jobb, közvetlenül az ap lesz a pppoe kliens meg a router egyben.
(ovislink www.aprouter.co.br)

#94 Felhasználó inaktív   Robi36 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 13:08

Michael - a DI-514 a következőket tudja:
Dynamic IP, Static IP, PPPoE, PPTP (ez nem tudom, mi). Felhasználónevet és jelszót csak a PPPoE és a PPTP választása esetén kér, a többinél nem lehet beírni.
Közvetlen (PC az AP klienshez) csatlakozásnál ami működik, az az, hogy a Windows Xp tárcsázza a PPPoE-t, ezt az AP nem tudja, az csak bután kapcsolódik a szolgáltató AP-jéhez, de nem jelentkezik be (nincs a WLINE-ban PPPoE kapcsolódás opció). Ugynez működik akkor is, ha az AP klienst a DI-514 egyik LAN portjára csatlakoztatom. De ezzel még mindig ott vagyok, ahol a part szakad, mert még mindig a Windows tárcsázza a PPPoE-t.
Robi

#95 Felhasználó inaktív   KomiZ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 13:12

Idézet: Robi36 - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 11:54

És még valami: ha nem a PPPoE-t állítom be a routeren, akkor viszont nem kér felhasználónevet és jelszót, vagyis nem fog tudni bejelentkezni, mert a router csak a PPPoE opciónál kéri (és küldi az ISP-nek) ezeket, nem?
Robi

Azé' jó pppoe a szolgáltatónak, mert alapban csak mac rétegű kapcsolat van.
IP csak akkor ha már túlvagy az autentikáción (name/pass).
De ez nekem nem jön össze, csak ha a wifis központom és a kliens eszköz ami tárcsáz
közvetlen mac kapcsolatban van. ha nem klónoztatsz ap ap-vel, mivel nem az ap tárcsáz nem fog
átmenni. de ha beklónozod a tárcsázó mac-jét az ap-be akkor mennie kellene.
Nálam legalábbis ez a tapasztalat.

Komi

#96 Felhasználó inaktív   Robi36 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 13:16

KomiZ - ezt a klónozás ügyet nem teljesen értem, mert én bármivel be tudok jelentkezni a PPPoE-re. Már 4 különböző WiFi cuccal (PCI kártyák, AP kliens módban) bejelentkeztem, mindnek más MAC címe volt, egyik sem klónozta a PC MAC címét, és mind kapásból be tudott jelentkezni. Tehát az én logikám azt mondja, hogy az én ISP-mnél ennek nincs jelentőssége. Szerintem a te ISP-d más beállításokat használ (előre meghatározott MAC címeket rendelnek hozzá a felhasználónevekhez, vagy egy listára korlátozzák a MAC címeket, amiket engednek bejelentkezni), gondolom, hogy növeljék a biztonságot. Az én ISP-m viszont úgy látszik, ezt nem korlátozza.
Robi

#97 Felhasználó inaktív   KomiZ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 13:25

Idézet: Robi36 - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 12:16

KomiZ - ezt a klónozás ügyet nem teljesen értem, mert én bármivel be tudok jelentkezni a PPPoE-re. Már 4 különböző WiFi cuccal (PCI kártyák, AP kliens módban) bejelentkeztem, mindnek más MAC címe volt, egyik sem klónozta a PC MAC címét, és mind kapásból be tudott jelentkezni. Tehát az én logikám azt mondja, hogy az én ISP-mnél ennek nincs jelentőssége. Szerintem a te ISP-d más beállításokat használ (előre meghatározott MAC címeket rendelnek hozzá a felhasználónevekhez, vagy egy listára korlátozzák a MAC címeket, amiket engednek bejelentkezni), gondolom, hogy növeljék a biztonságot. Az én ISP-m viszont úgy látszik, ezt nem korlátozza.
Robi

PCI kártyánál nem lehet gond, mert pc-ben azzal tárcsázol.
Nálam egy AP-vel (akármilyen, több típus is) kliens módban csak akkor megy a
pc-vel vagy akár routerrel a pppoe tárcsázás, ha a kliens AP-nek mondom a klónozást.
Ha nem, akkor nem kapcsolódik, Az ISP központ felől semmi kérés nem láttszik.
Ez nálam tuti, mert én vagyok az ISP :)  (semmi nagyképűség).
viszont ha az AP klónoz, akkor a mögotte levő eszköz tud tárcsázni.
És ezt a klónozást nem a mac azonosítás miatt kell nálam használni, az összes MAC-em engedélyezve
van az "ISP" -ben.

Komi

#98 Felhasználó inaktív   sephia 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 21:59

Sziasztok ! Nem tudok belépni webes oldalra owislink 5460 . Nem tudom konfigurálni. Van magyar leírás??, vagy tud valaki segíteni ? Vadi új. Remélem , valaki segít- Köszi !!!!!

#99 Felhasználó inaktív   Lazarevics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 22:07

Idézet: sephia - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 22:59

Sziasztok ! Nem tudok belépni webes oldalra owislink 5460 . Nem tudom konfigurálni. Van magyar leírás??, vagy tud valaki segíteni ? Vadi új. Remélem , valaki segít- Köszi !!!!!

Benne van a leírásban:

Az AP IP-je:
192.168.100.252

Maszk:
255.255.255.0

A hálókártyádnak is ugyanezeket kell megadni, az IP: 192.168.100.x
Maszk u.a.

#100 Felhasználó inaktív   KomiZ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 20:26

Robi36!

Semmi fejlemény?

Lett még egy dolog:
XP-s tárcsázás esetén van beállítva szolgáltatásnév?
(hálózat-pppoe-tulajdonságok-szolgáltatás neve)

Komi

Téma megosztása:

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.