HWSW Informatikai Kerekasztal: Flac/LOssless - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Flac/LOssless

#41 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 23. 10:41

Kösz, jónak tűnik, de nem eléggé egyszerű.
Mappát nem enged hozzáadni, csak fájlt. Viszont tud magyarul, ingyenes, nem kell telepíteni.

Szerkesztette: N0zer0 2007. 05. 23. 10:43 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#42 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 24. 10:36

Azt nem lehetne, hogy átkonvertálom a .flac fájlokat .wav-be majd csinálok ezekből audioCD .iso-t, amit aztán egy parancssori cdpörkölő programot batch-ből meghívva kiíratom cd-re?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#43 Felhasználó inaktív   frankie! 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 01. 22:44

Olyan perverziót is hallottam már, hogy a wav fájl jobban szól, mint pl. a flac, amiből csinálták! Valaki tapasztalt már ilyet?

#44 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 05:22

Idézet: frankie! - Dátum: 2007. jún. 1., péntek - 23:44

Olyan perverziót is hallottam már, hogy a wav fájl jobban szól, mint pl. a flac, amiből csinálták! Valaki tapasztalt már ilyet?

Ez információelméleti képtelenség.

Esetleg a hardver lehetett olyan szarul árnyékolva, és annyira gyönge, hogy a flac dekódolás érezhetően több cpu aktivitással járt, és ez bele is hallatszott a kimenetbe. De még ezt se tartom valószínűnek :omg:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#45 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 03:14

Idézet: frankie! - Dátum: 2007. jún. 1., péntek - 23:44

Lehetetlen. A FLAC az lossless, tehát veszteségmentes. Ugyanúgy szól.

#46 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 13:21

helo!

nekem egy olyan gondom van hogy van egy album flac fájlokkal,de nem tudom sem kiirni,sem lejátszani.
próbáltam már winamppal,(leszedtem a winamphoz szükséges bövítményt(ellenöriztem is)
tehát ott van a reference FLAC decoder 1.0beta6a [in_flac.dll]cumó,
de nem hajlando lejátszani a flac ot,helyette egy hibaüzenetet kapok:

FLAC Plug-in Error

Error while processing metadata(FLAC_FILE_DECODER_SEEKABLE_STREAM_DECODER_ERROR).

Ezután feltettem a foobar specialt,úgygondoltam hogy azzal menni fog.
aztán betallóztam  vele az mp3 at de itt is hibaüzi:

INFO (CORE) : opening file for playback :
INFO (CORE) : location: "file://C:\dt\Dream Theater -1999- Metropolis PT 2 - Scenes From a Memory [FLAC]\Dream Theater - 05 - Act I - Scene Three- II - Fatal Tragedy.flac" (0)
ERROR (CORE) : error opening file for playback :
INFO (CORE) : location: "file://C:\dt\Dream Theater -1999- Metropolis PT 2 - Scenes From a Memory [FLAC]\Dream Theater - 05 - Act I - Scene Three- II - Fatal Tragedy.flac" (0)

ezután megpróbáltam még azt hogy kiirjam cd-re,de ez sem ment:
ugyan beraktam a jó helyre a dll (a nxMyFLA.dll-t)fájlt ami kell a neronak ahhoz hogy felismerje a flac ot(ki is irta a a hozzáadás után a "tipus fájlai" nál a flac ot is,de mikor kiválasztottam egy számot,és megnyomtam a hozzáadás-t itt is hibaüzenet fogadott:néhány fájlt nem lehet az összeállításhoz hozzáadni.
Lehetséges hogy egy dedikált segédprogram segítségével a fájlokat mégis hozzá lehet adni.
c:\zene helye\számcim.flac...

hát mégsem jártam eddig sikerrel.valakinek van vmi ötlete?lehet hogy eleve hibásak azok a flac fájlok?
kérlek segitsetek,addigis feltöltök arrol a bizonyos albumról egy rövidke számot,hogy töltsétek le és ellenörizzétek hogy nálatok mükszik e!

Szerkesztette: cibuu 2007. 07. 27. 13:22 -kor

Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#47 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 19:14

Idézet: cibuu - Dátum: 2007. júl. 27., péntek - 14:21

kérlek segitsetek,addigis feltöltök arrol a bizonyos albumról egy rövidke számot,hogy töltsétek le és ellenörizzétek hogy nálatok mükszik e!

Tedd azt, hátha sikerül rájönni valamire :think:
Aztán privizd a címet, mert még wareznek nézik :fear:

Szerkesztette: alvaro 2007. 07. 27. 19:15 -kor

#48 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 28. 07:07

közbe "megoldodott' a dolog.
szereztem egy másik albumot flac ban,azzal semmi gond nem volt.
ugyhogy sztem az audió fájl volt a hibás.
Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#49 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 28. 07:15

Idézet: cibuu - Dátum: 2007. júl. 28., szombat - 8:07

közbe "megoldodott' a dolog.
szereztem egy másik albumot flac ban,azzal semmi gond nem volt.
ugyhogy sztem az audió fájl volt a hibás.

Elég valószínű mondjuk. Viszont "megoldásnak" elég furán hangzik, hogy "szereztem egy másik albumot" :Đ

#50 Felhasználó inaktív   Mardel 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 08. 11:10

Idézet: PaLa - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 3:14

Lehetetlen. A FLAC az lossless, tehát veszteségmentes. Ugyanúgy szól.

Nekem egy lossy tömörítéssel kódolt zene (ugyanabból a forrásból) is ugyanúgy szól.

#51 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 12:12

Idézet: Mardel - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 11:10

Nekem egy lossy tömörítéssel kódolt zene (ugyanabból a forrásból) is ugyanúgy szól.

Örülj neki :Đ

Viccet félretéve: egy eredetitől (adott körülmények között) füllel megkülönböztethetetlen, ám veszteségesen tömörített dolog az nem lossless, arra a "transparent" kifejezést szokták használni. Önmagában nincs baj ezzel, nekem is van egy csomó, ami ebbe a kategóriába esik számomra. Mindazonáltal csak jobban érzem magam lossless dolgokkal, ha később konvertálni kell, nem romlik a minősége minden egyes átkódolásnál, ami azért nem mindegy ;)

#52 Felhasználó inaktív   Mardel 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 08. 13:22

Idézet: alvaro - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 12:12

Viccet félretéve: egy eredetitől (adott körülmények között) füllel megkülönböztethetetlen, ám veszteségesen tömörített dolog az nem lossless, arra a "transparent" kifejezést szokták használni. Önmagában nincs baj ezzel, nekem is van egy csomó, ami ebbe a kategóriába esik számomra. Mindazonáltal csak jobban érzem magam lossless dolgokkal, ha később konvertálni kell, nem romlik a minősége minden egyes átkódolásnál, ami azért nem mindegy ;)

Így igaz.
Én EAC-al készített ripeket szoktam leszedni losslessben, mert a forrásanyag sem mindegy, hogy miből mi lett. Losslesst kiírom dvdre a kedvenc formátumomban (wavpack), de gépen musepackben hallgatom, hordozható lejátszón meg ogg vorbisban, és vorbisba természetesen az eredetiből szoktam kódolni. Tehát a lossless számomra olyan dolog, hogy jó ha megvan, de a zenét, ha lehet egy jóval kisebb méretű, ahogy írtad ,,transparent" formában hallgatom.

Szerkesztette: Mardel 2007. 11. 08. 13:22 -kor

#53 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 26. 20:47

Idézet: Mardel - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 12:10

ez csak attól függ min hallgatod.
egy 3000 ft os márkás pc hanszóróval tök mindegy hogy egy számot cd ről hallgatsz,vagy ugyanazt a számot mp3 ban 128 kbs adatsürüségen.nem fogod meghallani a különbséget.viszont ha pl egy mini hifire van rákötve a géped ahogy nekem is,ott már 128 és 160 között is hallani a különbséget. egészen 320 ig.afellett már nem hallom meg a különbséget,biztos van olyan aki igen,de ha van is különbség - az már nem sok:)
de ez érdekes,nagyon sok függ attól hogy milvel lett az az audió tömörítve meg hogy.hallottam már 320 ban is borzalmas hangzást,meg 192 ben is szépet:)

nekem is lenne egy kérdés
ha egy audió cd-t isoban rakok fel a gépre,akkor annak a hanganyagnak a minősége 100%olyan,mintha mondjuk egy veszteségmentes formátumban pl flacban raknám fel?vagy gépen tárolva jobb minősége van az iso audiónak mint a flac nak?
(a különbséget nem hallottam mert probaltam,de biztos van erre olyan hogy elviekben melyik a jobb:)

Szerkesztette: cibuu 2007. 12. 26. 20:49 -kor

#54 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 26. 21:01

Idézet: cibuu - Dátum: 2007. dec. 26., szerda - 21:47

ha egy audió cd-t isoban rakok fel a gépre,akkor annak a hanganyagnak a minősége 100%olyan,mintha mondjuk egy veszteségmentes formátumban pl flacban raknám fel?vagy gépen tárolva jobb minősége van az iso audiónak mint a flac nak?
(a különbséget nem hallottam mert probaltam,de biztos van erre olyan hogy elviekben melyik a jobb:)

Szerintem pont ezért veszteségmentes, tehát nem lehet(ne) semmiféle különbség.

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó