[GUIDE] Miranda IM Miranda IM kinézetének testreszabása
Elküldve: 2007. 01. 05. 01:22
Elküldve: 2007. 01. 06. 16:56
Idézet: OLE-3 - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 2:22
Azt hiszem csak olyan MSP script van, hogy a nickbe írja be. Ha az is jó: Winamp Music title to MSN nickname
Elküldve: 2007. 01. 07. 21:53
Elküldve: 2007. 01. 17. 18:17
Elküldve: 2007. 01. 22. 16:18
Két kérdésem lenne a Mirandával kapcsolatban. Van-e olyan plug-in, ami ki tudná szedni az MSN-kontaktok neveiből a Messenger Plus-os formázó tag-eket? Sem konkrétan ilyet, sem pl. regexp-alapú tisztogatót nem találtam. (a contactlist-ben és a message window-ban is kellene szűrés)
A másik kérdés: be lehet-e állítani, hogy a Miranda elindításakor ne kapcsolódjon automatikusan az MSN-hez?
Kösz előre is.
Elküldve: 2007. 03. 04. 13:33
Nem kérdés, csak észrevétel egy Mirandával kapcsolatos problémához, ha esetleg vki hasonlóba futna bele. Ikonokat (.dll file-ból) próbáltam beimportálni vmelyik nap az új op.rendszerre (Vista) telepített Mirandán, mire meglepődve láttam hogy a saját [Icons] dir-ben lévő ikonokon kívül semmi mást nem hajlandó beimportálni, csak üres ablakot mutat.
Utánaolvastam, itt írják hogy ez egy bug a vista alatt, gondolom majd javítják. Átmeneti megoldásként programmal kiszedtem a dll-ekből ami kellett, és egyenként beimportáltam, így működik.
[jay78]
Elküldve: 2007. 03. 29. 09:46
Idézet: charlie - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 22:53
Marad a wine, márha van türelmed használni, sajnos eléggé meg van kötve a kezed ha nem akarod hogy egy kattintás után váratlanul kifaggyon.
(Létezik egy projekt ami libwinehoz linkelve fordítja le a miranda forrást így natív binárist kapsz de ez gyakorlatilag a wineon keresztül futtatott verzió összes hibáját tartalmazza)
Elküldve: 2007. 07. 20. 09:35

látom régen frissült a topic, de hátha...
az a bajom úgy a 0.6-os verzió óta hogy a miranda.exe (és a database driver persze) nem látja a db file-t

.frontember.hu.
Elküldve: 2007. 07. 20. 09:37
Idézet: MisterY - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 19:17
main menu/options/network/icq lagalsó sor, a "Show expert options" legyen bepipálva! az msn-es hibaüzikkel én is szívok
.frontember.hu.
Elküldve: 2007. 08. 11. 13:02
:confused:
Elküldve: 2008. 05. 03. 16:30
Elküldve: 2008. 05. 03. 18:52
Idézet: arnyekxxx - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 16:30
Legutóbb szerintem még semmiféle audiovideo support nem volt mirandában. Linuxra az amsn és a kopete elvileg tud videot, amiből arra tippelek hogy hangot is viszont kétlem hogy elég kicsi erőforrásigényük lenne hozzá. Az agyontömörített audiokodeket realtime dekódolni amúgyis erőforrásigényes feladat egy nem mai (<400mhz) gépen. Esetleg ki kéne próbálni másik célszoftvereket, hátha.
Elküldve: 2008. 06. 05. 19:01
1, mikor msn felé küldök át egy fájlt elég lassan ér át. valami oldalon ajánlottak erre egy olyan plug-in-t (FTP File YM) ami feltölti a fájlt egy megadott ftp szerverre a linket meg elküldi a partneremnek. ezzel annyi gondom van, hogy nem igazán szoktam ftp-zni, így nem ismerek ftp szervereket és nem tudom, hogy hogyan állítsam be ezt a plug-int.
2, szeretem, hogy a miranda nem olyan csicsás, de egy csini skin azért jót tenne neki. minden fele kerestem skineket mirandához, de egy csomó link már nem élt, amit meg találtam, az meg rám akart tukmálni valami szörnyűséges pop-up ablakos programot, és persze a mirandát meg nem tudtam skinezni. ha nem nagy kérés tudnátok pár olyan oldalt, ahol vannak jó skinek és nem kell semmi hülyeséget letölteni. A másik kérdésem meg az, hogy a letöltött skint hova kell bemásolni, hogy a miranda megtalálja és be tudjam állítani. (a plug-in-t amit ajánlottál a guide-ban, azt majd letöltöm - köszi)
3, nem vagyok smile mániás sem, de a múltkor találtam egy red cat-es csomagot, ami nagyon tetszett, mert szeretem a cicákat:) mindenhogy megpróbáltam beállítani, hogy a miranda ezeket használja a többi smile helyett, de sajnos nem sikerült. ezt hogy lehet megoldani?
4, láttam valami SMS unicode plug-in-t, de nem nagyon jöttem rá hogy mire való. nem ismeri valaki?
Köszönöm szépen a segítséget előre is!
Akárki, akármelyik kérdésre tud válaszolni, nagyon örülni fogok neki.
köszi még egyszer!
Üdv: Ria
Elküldve: 2008. 06. 06. 11:56
Idézet: ria13 - Dátum: 2008. jún. 5., csütörtök - 20:01
1, mikor msn felé küldök át egy fájlt elég lassan ér át. valami oldalon ajánlottak erre egy olyan plug-in-t (FTP File YM) ami feltölti a fájlt egy megadott ftp szerverre a linket meg elküldi a partneremnek. ezzel annyi gondom van, hogy nem igazán szoktam ftp-zni, így nem ismerek ftp szervereket és nem tudom, hogy hogyan állítsam be ezt a plug-int.
2, szeretem, hogy a miranda nem olyan csicsás, de egy csini skin azért jót tenne neki. minden fele kerestem skineket mirandához, de egy csomó link már nem élt, amit meg találtam, az meg rám akart tukmálni valami szörnyűséges pop-up ablakos programot, és persze a mirandát meg nem tudtam skinezni. ha nem nagy kérés tudnátok pár olyan oldalt, ahol vannak jó skinek és nem kell semmi hülyeséget letölteni. A másik kérdésem meg az, hogy a letöltött skint hova kell bemásolni, hogy a miranda megtalálja és be tudjam állítani. (a plug-in-t amit ajánlottál a guide-ban, azt majd letöltöm - köszi)
3, nem vagyok smile mániás sem, de a múltkor találtam egy red cat-es csomagot, ami nagyon tetszett, mert szeretem a cicákat:) mindenhogy megpróbáltam beállítani, hogy a miranda ezeket használja a többi smile helyett, de sajnos nem sikerült. ezt hogy lehet megoldani?
4, láttam valami SMS unicode plug-in-t, de nem nagyon jöttem rá hogy mire való. nem ismeri valaki?
köszi még egyszer!
A miranda arról szól, hogy a hivatalos oldaról leszedett tömérdek plugin segítségével minden egyes kis aspektusát testre szabod a programnak. A "skinelés" is így megy, leszedsz pár erre való plugint, az egyik megváltoztatja a lista kinézetét a másik a csevegőablakokba nyúl bele. Szóval ilyen kész-skin-pakkot ne várj, az egész miranda-életérzés a heggesztésről szól. Ha nagyon el vagy veszve a programmal akkor lehet hogy nem igazán neked való, próbálj ki pár más alternatív csevegőt (pl: pidgin, trillian) ezek egyszerűbbek és kevésbé a poweruserket célozzák meg.
Elküldve: 2008. 06. 06. 17:42
Idézet: pascal - Dátum: 2008. jún. 6., péntek - 11:56
aha... szóval akkor szerinted a miranda használatára ezek szerint születni kell, ja bocsi... próbáltam a pidgint, nagyon fapadosnak találtam, a trillian se jött be annyira.
akkor inkább felteszem máshol a kérdést hátha ott válaszolnak is, nem csak azzal küldenek el, hogy ez csak "power usereknek való" tudod egy ideje már nyüstölöm a gépet, meg rájöttem magamtól sok dolgra. gondoltam felteszek itt pár kérdést, dehát úgy néz ki rossz ötlet volt.
köszi az "ÉPÍTŐ" jellegű tanácsot de tényleg.
ha valaki más mégis segélne valamit örülnék neki...
üdv
Elküldve: 2008. 06. 06. 21:44
Idézet: ria13 - Dátum: 2008. jún. 6., péntek - 18:42
akkor inkább felteszem máshol a kérdést hátha ott válaszolnak is, nem csak azzal küldenek el, hogy ez csak "power usereknek való" tudod egy ideje már nyüstölöm a gépet, meg rájöttem magamtól sok dolgra. gondoltam felteszek itt pár kérdést, dehát úgy néz ki rossz ötlet volt.
köszi az "ÉPÍTŐ" jellegű tanácsot de tényleg.
ha valaki más mégis segélne valamit örülnék neki...
üdv
Hülyeségeket kérdeztél amiből átjött hogy gőzöd nincs hogyan működik a miranda. Szelíden arra rá a figyelmed, hogy így lehet nem fogsz sokra menni (látod nem is mész...) Erre lebaszás a válasz, bingó.
Még egy kérdés és békénhagylak: Tudsz angolul?
Elküldve: 2008. 06. 07. 07:11
Idézet: pascal - Dátum: 2008. jún. 6., péntek - 21:44
Még egy kérdés és békénhagylak: Tudsz angolul?
Idén kezdtem tanulni (lehet röhögni nyugodtan) általános suliba a németet tukmálták ránk mer más nem volt, azzal meg nem érek semmit.
a skinezésre már azóta rá is jöttem:p
üdv
Elküldve: 2008. 06. 16. 22:15
Idézet: ria13 - Dátum: 2008. jún. 5., csütörtök - 20:01
köszi még egyszer!
1, legegyszerűbb lenne, ha azonnal FTP-re töltenéd fel, amit át akarsz küldeni (ha olyan nagy a fájl mérete). Esetleg még sendspace.com
2, töltsd le a Modern vagy a Nicer Contact list skin plugint. Azok segítségével tudod skinnelni. Ebben a pluginban te állítod be honnan töltse be melyik témát (ha összetettebb téma, akkor több mindent kell beállitani és további pluginek is kellenek a helyes működéshez, de azt feltüntetik, mi kell még pluszba)
3, SmileyAdd plugin segítségével
4, SMS küldésre ICQ-n keresztül, de ha jól tudom már 4-5 éve nem működik hazai szolgáltatókkal (azóta nem próbáltam, de nem hinném, hogy megérné nekik).
5 éve Mirandázom, és még mindig tud újat mutatni, és csomó pluginem van, szóval kell egy kis hozzáértés... Nem hiába, nem egy Live Messenger...

Elküldve: 2008. 06. 16. 22:20
Idézet: arnyekxxx - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 17:30
MSN-MSN-nel, Miranda-Mirandával, Skype-Skype-pal tud kommunikálni, nincsenek crossoverek...
Tudomásom szerint a Ventrillo rendelkezik a legkisebb igényekkel (bár ez csak hálózati forgalomra mondom biztosra). Próbáld meg a Skype-ot, ha azzal sem tiszta, akkor gépcsere minimum...
Elküldve: 2008. 06. 19. 21:32
Idézet: Flash Gordon - Dátum: 2008. jún. 16., hétfő - 22:15
2, töltsd le a Modern vagy a Nicer Contact list skin plugint. Azok segítségével tudod skinnelni. Ebben a pluginban te állítod be honnan töltse be melyik témát (ha összetettebb téma, akkor több mindent kell beállitani és további pluginek is kellenek a helyes működéshez, de azt feltüntetik, mi kell még pluszba)
3, SmileyAdd plugin segítségével
4, SMS küldésre ICQ-n keresztül, de ha jól tudom már 4-5 éve nem működik hazai szolgáltatókkal (azóta nem próbáltam, de nem hinném, hogy megérné nekik).
5 éve Mirandázom, és még mindig tud újat mutatni, és csomó pluginem van, szóval kell egy kis hozzáértés... Nem hiába, nem egy Live Messenger...

köszi szépen az infókat:D akkor nem szenvedek azzal a pluginnal többet. egy kis vérizzadással megolddottam már néhány dolgot én is:D akkor majd megnézem azt a plugint, meg azt a fájlküldős dolgot.
köszi mégegyszer!