HWSW Informatikai Kerekasztal: LCD-TV Ami monitornak is használható - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

LCD-TV Ami monitornak is használható Ki mit tesztelt nézett már meg :) Értékeld a témát: -----

#1021 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 30. 22:34

Idézet: fifth - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 14:13

...A készüléket főleg HD-DVD,DVD, DVIx filmezésre használnám és elvétve csak játékra és TVzésre.
Géppel lenne összekötve, nem asztali DVD lejátszóról adagonlán neki a filmeket....

A JVC-k jó része csak PC-ről 1024x768-at támogat, nézz utána! Ha így van, akkor bámulhatod a két fekete csíkot oldalról vagy szétnyújtod és torzít :(

#1022 Felhasználó inaktív   fifth 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 31. 11:13

Idézet: carr - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 20:58

így gondoltad? :omg:  :Đ
LINK

Egyébként nem rossz, de ha azt nézem, h múlt pénteken láttam egy 94es Sony Bravia-t 249999.- ért Eur*nics-ban, akkor inkább azt. :think:

Jah úgy :) Sosem ment ez a linkelgetés fórumokra  :confused:

Amúgy Ő rá gondoltál?

"SONY KDL-32U2000

32"-os (82 cm) BRAVIA LCD TV; Beépített digitális tuner; Virtual Dolby hang; HD ready; Integrált digitális Tv-tuner; 3D fésűsszűrés; BBE® ViVa HD3D technológia a tiszta és jól hallható hangért; HD felbontáshoz előkészítve; PIP képmerevítés a fontos jelenetek megállításáért; HDMI™ nagyfelbontású multimédiás csatlakozó; A számítógépes bemenettel számítógépes monitorként is használható."

Amúgy akkor lenne egy általános kérdésem úgy az itteni forumozókhoz:

Milyen LCD TV-t érdemes megvenni, arra a célra amit már említettem korábban? (PC kötném össze, DVD,HD-DVD,AVI lejátszárhoz és elvétve game és TV használathoz)

Csak azért kérdezem, mert ugye eléggé sok pénzről van szó, jómagam annyira nem vagyok szaki az ilyen terén ezért is nézegetek utána fórumokon miket irogatnak. 200-220e szánnék a TV-re kb.

Köszike!

#1023 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 01. 16:47

Nem. Az 94cm-es volt. :smoker:
;)

#1024 Felhasználó inaktív   BMW //M5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 03:52

Sziasztok!

Én is LCD TV távárlását tervezem, melyet monitorként használnék. Nekem minden szempontból tökéletesen elég a natív 1366 x 768-as felbontás, ezért sem gondolkodom egy erősebb TFT-n.
Majdnem biztos vagyok benne, hogy elhangzott/tak már a kérdés/ek, amire/kre választ szeretnék kapni, de nem igazán van időm végigolvasni az összes oldalt. Ezért elnézést kérek.

- Arra lennék kiváncsi, hogy mennyire tapasztalható a (8ms 26-27" esetleg 32") Samsung tévéknél utánhúzás?

- Desktop használatánál mennyire marad éles a kép?

- Összességében mennyivel jobb, vagy rosszabb a képminősége egy ilyen kaliberű LCD TV-nek egy jobb 22-es, esetleg 24"-es TFT-hez képest?

- Mit jelent a "PC-n keresztül PIP funkció"?

- Őt néztem elsősorban! Aki otthon van ezen a téren, mondhatna róla valamit. Még talán GAI-nál láttam ezt. Nagyon megfogott a formája. Szerintetek?

Köszönettel: BMW //M5

Szerkesztette: BMW //M5 2007. 06. 02. 03:58 -kor

Úgy állok a munkához, hogy más is hozzáférjen.

#1025 Felhasználó inaktív   BMW //M5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 04:12

1 kérdés kimaradt. :)

A TFT-k 16:10 az LCD TV-k 16:9 arányúak. A számítógépes játékok felbontásai a 16:10-es arányhoz vannak igazítva. Hogyan tudom majd áthidalni a különbséget? Nagy minőségromlás várható?

#1026 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 08:26

Idézet: BMW //M5 - Dátum: 2007. jún. 2., szombat - 4:52

Én is LCD TV távárlását tervezem, melyet monitorként használnék. Nekem minden szempontból tökéletesen elég a natív 1366 x 768-as felbontás, ezért sem gondolkodom egy erősebb TFT-n.

Pontosabban 1360x768. :) 3-3 pixel oldalról le lesz "vágva" és így natív. Lehet pl. LG tévéknél használni az 1366x768-at, de ők is az 1360x768-at ajánlják! Nem véletlenül. Menjük szépen sorban a kérdéseknek.

Idézet

- Arra lennék kiváncsi, hogy mennyire tapasztalható a (8ms 26-27" esetleg 32") Samsung tévéknél utánhúzás?

Csak annyira, mint TFT monitoroknál. Ha ott nem látod, akkor itt se.

Idézet

- Desktop használatánál mennyire marad éles a kép?

Annyira, mint a TFT monitoroknál. :D

Idézet

- Összességében mennyivel jobb, vagy rosszabb a képminősége egy ilyen kaliberű LCD TV-nek egy jobb 22-es, esetleg 24"-es TFT-hez képest?

Én a TN paneles és a xPVA, IPS paneles monitorok közé helyezném el, azaz a TN-től jobb, de xPVA, IPS-től gyengébb, ha nem is sokkal. De mások a PVA paneles monitorral egyenértékűnek találják.

Idézet

- Mit jelent a "PC-n keresztül PIP funkció"?

Ha rákötötted a PC-t a TV-re a D-Sub csatlakozón keresztül, akkor kis képben láthatod a TV képét, miközben pl. játszol vagy netezel, illetve meg is fordíthatod a képet. :) Ellenben nem tudod azt megcsinálni, hogy pl. a komponens csatlakozóra kötsz mondjuk PS2-t és akkor akarnád a TV-t nézni kis ablakban, ezért PC-n keresztüli. :) Remélem sikerült érthetően leírnom?! :confused: :think:

Idézet

- Őt néztem elsősorban! Aki otthon van ezen a téren, mondhatna róla valamit. Még talán GAI-nál láttam ezt. Nagyon megfogott a formája. Szerintetek?

Erről majd GAI vagy Boba nyilatkozik, hogy milyen. :) Halkan megjegyzem, hogy én inkább az R-es típusú Samsung-ok felé fordulnék. ;)

Idézet

A TFT-k 16:10 az LCD TV-k 16:9 arányúak. A számítógépes játékok felbontásai a 16:10-es arányhoz vannak igazítva. Hogyan tudom majd áthidalni a különbséget? Nagy minőségromlás várható?

Ha a játék támogatja az 1360x768-at, akkor nincs gond (a mai játékok 90%-a már támogatja és elég sok régebbi program is). Ha viszont nem, akkor választassz pl. 1024x768-at és nem nyújtod szét (tehát nem 16:9-ben nézed), hanem 4:3-ban és akkor lesz két oldalt "fekete csík", de legalább natívban nézheted. :) Persze használhatod szétnyújtva is 16:9-ben, csak nekem pl. úgy elég sz@r a képminőség a nem natív használat miatt. Eléggé mosott. Igaz, valakinek ez sem jelent problémát és így használja. Nem vagyunk egyformák! ;)

Szerkesztette: Csokis 2007. 06. 02. 08:26 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1027 Felhasználó inaktív   BMW //M5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 15:19

Csokis! Nagyon köszönöm az infókat, sokat segítettél.  :respect:

Ez a paneles dolog érdekes. Némelyik LCD TV, vagy TFT azért kerül többe, mert jobb a benne lévő panel? Sajnos nagyon nem vagyok benne ebben a témában. Szebb a látható kép? Vagy miben nyilvánul meg egy jobb panel?

#1028 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 19:30

Idézet: BMW //M5 - Dátum: 2007. jún. 2., szombat - 16:19

Ez a paneles dolog érdekes. Némelyik LCD TV, vagy TFT azért kerül többe, mert jobb a benne lévő panel? Sajnos nagyon nem vagyok benne ebben a témában. Szebb a látható kép? Vagy miben nyilvánul meg egy jobb panel?

Ez a leírás jobban elmagyarázza, mint én: KATT! :D
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1029 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 13:55

Haliho!

Gondoltam en is beroffenek ide, meg ha nem is egy az egyben talal ide a kerdes ugy latom sok okos ember van itt es amugy sem nyitnek neki uj totyikot!

Naszoval!
LCD TV vasarlasan torom en is a fejem, aminek a celja elsosorban jatszas lenne [HD-ban] XBOX 360-rol es filmnezes szamitogeprol!
Namarmost az árra elegge erzekeny vagyok, igy szeretnem egy olyan 130k hufbol meguszni az egeszet, es ezert persze minel nagyobb atmeroju kepernyot szeretnek kapni :D de mindenkeppen MINIMUM 70 cm korulit de meg jobb lenne 80 korul [kisebbet azert nem mert akkor mar veszek egy 22"-es TFT monitort es akkor a szamitogepezes is siman kenyelmesebb].
80 cm-est meg nemigen lattam ilyen arfekvesben [eseteg valami dzsunka markat] igy az lenne a kerdesem hogy szerintetek meg mennyi ido mig ezeknek a TV-knek az ara eleri az altalam kituzott limitet? Iden varhato ekkora areses?

Tegnap az egyik nagy aruhazban feltunt egy Samsung SLIM Tv [ami tudtommal CRT tehnologia] de az volt benne az erdekes hogy ott diszelgett rajta a "HD" logo, es a hatuljan valoban ott volt a 3 komponens bemenet. A TV-n csak egy DVD film ment, de a kepminosege siman lepipalta az LCD TV-k kepminoseget. Kerdesem az lenne hogy mennyire HD ez a CRT fele HD, es mire szamithatok ha esetleg ilyen mellett dontok.

Nem utolso sorban, feltunt egy nagyon jo arfekvesu Hyundai LCD TV. Sajnos pontos modellre nem emlekszem, de erdekelne hogy mit tudnatok tanacsolni errol a markarol ugy altalaban. Lehet hogy csak a tobb kilometer kabel meg elosztok miatt, de a tobbi TV-hez viszonyitva meglepoen szep kepe volt, a Samsung pl sokkal elenkebb szineket mutatott, de a Hyundainak hatarozottan realisabbak/naturabbak voltak a szinei [emberek borszine, novenyek zoldje/viragja]

Elore is koszi, irjatok sok okosat :)

Szerkesztette: Vortex07 2007. 06. 03. 14:00 -kor

-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

#1030 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 16:12

Épp Euronix ban van most accijósan 90papírért.
Komi van rajta HD bemenet?  :confused:
Ami ott van az : WS 32Z308P
Ez 16:9 es, de minnyá utánanézek.
:D

Szerk.:
PDF
itt van pdf-ben az aktuális katalógus.
Jobbra fenn az lesz az.  :think:

szerk megen... :(
Ez is olyan, bár  itt van HDMI bemenet, de a másiknál csak "komponens"-t ír.Mi a különbség? :confused:
WS-32Z409P

Szerkesztette: carr 2007. 06. 03. 16:20 -kor

#1031 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 16:32

Nagyon rákattantam....
:D :respect:

szerk.:

Ez lenne az alap? :think:
CTV-32Z30

Szerkesztette: carr 2007. 06. 03. 16:38 -kor

#1032 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 17:04

AVX fórumon valaki ezt írta:

Idézet

bwoay
2006 Oct 24 , 10:48
QUOTE (Guest @ 2006 Aug 15 , 21:59)
Bupe !

Én azt javaslom, hogy a 409P-t vedd meg, mert az igaz, hogy nem DNIe-s, de viszont NanoPigmentes kép technológiája van már - sokkal élesebb és teltebb színek, mint a 308P !
A 308P nem rendelkezik HDMI cstival, csak a 409P !!!
És ne aggódj össze tudod kötni a gépeddel a Tv-t !
...

A minap vettem egy 308P-t,
de nagyon úgy tűnik, hogy ez már egy újabb változat, ugyanis:

semmiféle DNIe nincs benne, viszont NanoPigmentes,
és van rajta HDMI csatlakozó.
Az itt olvasottak alapján én úgy vettem észre,
hogy a korábbi 308P-kben volt Panoráma mód is a képméretek között,
nálam nincs, csak auto wide, 16:9, 4:3, meg a két zoom.

kemény geometriai és konvergencia hibák,
főleg a jobb szélen,
sőt, valaki linkelt be fotókat arról,
hogyan mutatnak a tesztképek az ő 409-es készülékén,
a geometriai torzítás meglepően hasonló nálam is.

#1033 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 17:09

Idézet

kemény geometriai és konvergencia hibák,
főleg a jobb szélen,
sőt, valaki linkelt be fotókat arról,
hogyan mutatnak a tesztképek az ő 409-es készülékén,
a geometriai torzítás meglepően hasonló nálam is.

Akartam én is írni, hogy ezeket a Slim CRT sz@rokat felejtsétek el. :rolleyes: :(

#1034 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 18:04

Mit takar ez egyébként? :rolleyes:
Ez minden hasonló CRT-re vonatkozik, vagy csak arra az adott típusra. Esetünkben a 409-re? :confused:

#1035 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 18:22

Idézet: carr - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 19:04

Mit takar ez egyébként? :rolleyes:
Ez minden hasonló CRT-re vonatkozik, vagy csak arra az adott típusra. Esetünkben a 409-re? :confused:

Minden Slim CRT tv-re! :( Geometriai hiba pl, hogy a kör nem kör, hanem tojás és sehogy sem bírod beállítani, hogy abból kör legyen. A konvergencia pedig színes szellemképeket, fehér vonalak helyett a szivárvány minden színében pompázó csíkokat lehet látni a képernyőn.

#1036 Felhasználó inaktív   gyegyisz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 09. 13:53

Sziasztok!
Olvasgatom egy ideje a topicot, mivel én is vásárlás előtt állok.A nagy kérdés: LCD, vagy Plasma?
Itt legutóbb szerepelt egy link a Euronics választékára, ahol volt Pana és Sony is.
Én leginkább a PC-t kötném össze vele filmnézés, netezés miatt, meg a DVD-t, de azt nem HDMI-n.
Szerintetek melyik jöhetne inkább szóba:

Pana TX32LE7P (lcd)
Pana TH-42PV60E (Plasma)
Sony KDL-40U2000K (lcd)

Próbálnék 300e Ft. alatt maradni, a képátló pedig jó lenne 40-42".
Ha esetleg valaki tud ezekről mondani vmit (jót-rosszat), vagy egy más modellt ajánlani, nagyon megköszönném! :)
Előre is THX, és bocsi, hogy olyan témát feszegetek, amit már kiveséztetek, de nagyon laikus vagyok ebben a témában, és ez az összeg mégsem piskóta, ha egyszer kicsöngetem... ;)  :think:

#1037 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 21:14

Idézet: gyegyisz - Dátum: 2007. jún. 9., szombat - 13:53

Sziasztok!
Olvasgatom egy ideje a topicot, mivel én is vásárlás előtt állok.A nagy kérdés: LCD, vagy Plasma?

Erre itt ne várj választ! Ez olyan mintha azt kérdeznéd, hogy 3 vagy 5 ajtós autót vegyél! Döntsd el, hogy mire kell és adja magát a válasz. Ha PC-zni akarsz, akkor a plazma felejtős élettartam és felbontás szempontjából. A panasonic plazmában jó, de szerintem LCD-ben gyenge, így a sony maradna a repertoárból, ha ezek közül kellene választanom.

#1038 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 12:00

Idézet: --== SzaboZE ==-- - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 22:14

A panasonic plazmában jó, de szerintem LCD-ben gyenge, így a sony maradna a repertoárból, ha ezek közül kellene választanom.

Ez az új szériával nem igaz! Tudás és minőség szempontjából már Sony Bravia színvonal. Meg is lepődtem, hogy tudnak jó LCD TV-t gyártani, annak ellenére, hogy úton útfélen a plazmát hozzák fel, mint értelmesebb választást (mondjuk ez igaz is). :)

Szerkesztette: Csokis 2007. 06. 11. 12:02 -kor

#1039 Felhasználó inaktív   kutjus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 13:00

Sziasztok!

Tervezem en is egy LCD TV beszerzeset a kozeljovoben.
Egy Samsungot neztem ki LE32R72B, ami azzal a plusszal bir, hogy 10bites a jelatvitele es igy tobb szint is kepes megjeleniteni.
Sajnos meg nem volt alkalmam eloben megnezni, de egy TV-nel elsodleges a kep minosege es ha ez hozzajarul, akkor jo valasztasnak tunik.
Valakinek esetleg tapasztalat/velemeny?

Koszi
Viki
Kutjus

#1040 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 13:07

:omg: Nem ide akartam. :D

Szerkesztette: Csokis 2007. 06. 11. 13:10 -kor

Téma megosztása:

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.