Idézet: BMW //M5 - Dátum: 2007. jún. 2., szombat - 4:52
Én is LCD TV távárlását tervezem, melyet monitorként használnék. Nekem minden szempontból tökéletesen elég a natív 1366 x 768-as felbontás, ezért sem gondolkodom egy erősebb TFT-n.
Pontosabban 1360x768.

3-3 pixel oldalról le lesz "vágva" és így natív. Lehet pl. LG tévéknél használni az 1366x768-at, de ők is az 1360x768-at ajánlják! Nem véletlenül. Menjük szépen sorban a kérdéseknek.
Idézet
- Arra lennék kiváncsi, hogy mennyire tapasztalható a (8ms 26-27" esetleg 32") Samsung tévéknél utánhúzás?
Csak annyira, mint TFT monitoroknál. Ha ott nem látod, akkor itt se.
Idézet
- Desktop használatánál mennyire marad éles a kép?
Annyira, mint a TFT monitoroknál.
Idézet
- Összességében mennyivel jobb, vagy rosszabb a képminősége egy ilyen kaliberű LCD TV-nek egy jobb 22-es, esetleg 24"-es TFT-hez képest?
Én a TN paneles és a xPVA, IPS paneles monitorok közé helyezném el, azaz a TN-től jobb, de xPVA, IPS-től gyengébb, ha nem is sokkal. De mások a PVA paneles monitorral egyenértékűnek találják.
Idézet
- Mit jelent a "PC-n keresztül PIP funkció"?
Ha rákötötted a PC-t a TV-re a D-Sub csatlakozón keresztül, akkor kis képben láthatod a TV képét, miközben pl. játszol vagy netezel, illetve meg is fordíthatod a képet.

Ellenben nem tudod azt megcsinálni, hogy pl. a komponens csatlakozóra kötsz mondjuk PS2-t és akkor akarnád a TV-t nézni kis ablakban, ezért PC-n keresztüli.

Remélem sikerült érthetően leírnom?! :confused:
Idézet
-
Őt néztem elsősorban! Aki otthon van ezen a téren, mondhatna róla valamit. Még talán GAI-nál láttam ezt. Nagyon megfogott a formája. Szerintetek?
Erről majd GAI vagy Boba nyilatkozik, hogy milyen.
Halkan megjegyzem, hogy én inkább az R-es típusú Samsung-ok felé fordulnék.
Idézet
A TFT-k 16:10 az LCD TV-k 16:9 arányúak. A számítógépes játékok felbontásai a 16:10-es arányhoz vannak igazítva. Hogyan tudom majd áthidalni a különbséget? Nagy minőségromlás várható?
Ha a játék támogatja az 1360x768-at, akkor nincs gond (a mai játékok 90%-a már támogatja és elég sok régebbi program is). Ha viszont nem, akkor választassz pl. 1024x768-at és nem nyújtod szét (tehát nem 16:9-ben nézed), hanem 4:3-ban és akkor lesz két oldalt "fekete csík", de legalább natívban nézheted.

Persze használhatod szétnyújtva is 16:9-ben, csak nekem pl. úgy elég sz@r a képminőség a nem natív használat miatt. Eléggé mosott. Igaz, valakinek ez sem jelent problémát és így használja. Nem vagyunk egyformák!
Szerkesztette: Csokis 2007. 06. 02. 08:26 -kor