HWSW Informatikai Kerekasztal: LCD-TV Ami monitornak is használható - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

LCD-TV Ami monitornak is használható Ki mit tesztelt nézett már meg :) Értékeld a témát: -----

#1281 Felhasználó inaktív   alag 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 02. 19:08

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. nov. 28., szerda - 21:55

1080p-re felskáláz minden jelet (SD-t is)

Csokis!
Végre valaki, akinek ilyen tévéje van – én már hetek óta szétolvasom a fórumokat, teszteket és a fejemet: majdnem mindenhol (UK, DE stb. ) jobbnak vélik a Sony 100 Hz-eseknél SD forrásból is. Az árról nem is szólva…

A dvd azt tudom, hogy ok, az a legfontosabb nekem. Na de milyen nálunk, a mi csatornáinkkal – pl. nekem az upc – a tévé-kép? Igaz lenne, hogy 1 méterről – én is belebújok a filmekbe – nem homályosak, mosottak a körvonalak? El sem tudom képzelni! Engem ez zavar a látott 32-es lcd-knél: még ha nincs mozgás, akkor is mosott a kép, életlenek a körvonalak, szóval pocsék. Annyira, hogy tévé-jelet az üzletekben sokszor bele se mernek dugni.. Jó lenne, ha nem kellene külön crt-t venni a tévé-műsorokhoz!

#1282 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 02. 19:18

Idézet: alag - Dátum: 2007. dec. 2., vasárnap - 19:08

Csokis!
Végre valaki, akinek ilyen tévéje van – én már hetek óta szétolvasom a fórumokat, teszteket és a fejemet: majdnem mindenhol (UK, DE stb. ) jobbnak vélik a Sony 100 Hz-eseknél SD forrásból is. Az árról nem is szólva…

Nem véletlenül ezt vettem. ;) Én is átolvastam minden lehetséges fórumot (US, UK, cseh, lengyel, orosz :Đ) és mivel a Sony D3000-et már láttam élőben, így döntöttem a Panasonic mellett! :cool:

Idézet

A dvd azt tudom, hogy ok, az a legfontosabb nekem. Na de milyen nálunk, a mi csatornáinkkal – pl. nekem az upc – a tévé-kép? Igaz lenne, hogy 1 méterről – én is belebújok a filmekbe – nem homályosak, mosottak a körvonalak? El sem tudom képzelni! Engem ez zavar a látott 32-es lcd-knél: még ha nincs mozgás, akkor is mosott a kép, életlenek a körvonalak, szóval pocsék. Annyira, hogy tévé-jelet az üzletekben sokszor bele se mernek dugni.. Jó lenne, ha nem kellene külön crt-t venni a tévé-műsorokhoz!

Nos, ha közel CRT minőséget vársz SD adásoktól (azaz TV-nél), akkor Plazma! :) Hasonló technológiával dolgozik, mint a CRT, azaz nem emeli ki a hibákat, hanem "mossa" (jobb szót nem tudok) és így jobbnak látod a képet. Ellenben az LCD igen csak kihozza az SD adás hibáit! Igaz, ez a Pana LCD TV a 100Hz-es technológiának és a normális felkonvertáló chipjének köszönhetően valóban elég jól adja vissza az SD adást  (különösen a foci műsorokat) és jobban, mint a Sony D3000-es (ezt láttam élőben). Szóval, ha CRT minőséget vársz TV adásnál, akkor azért csalódni fogsz! Minden képpen rosszabb a kép, de ez természetes dolog. Na, nem nagyon, tehát ez ne rettentsen el a készülék megvásárlásától, mert rendkívül jó a készülék! Ennyire jó befektetésem még nem volt! :D Kérdezz nyugodtan a TV-ről és szívesen válaszolok, ha tudok. ;)

Szerkesztette: Csokis 2007. 12. 02. 19:22 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1283 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 02. 19:19

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. dec. 2., vasárnap - 14:57

PC-re digitális összeköttetéssel Samsung és LG közül kellene választani méret és ár szempontjából és esetlegesen a HD/Full HD kérdésben. Sony is jó lenne, de nem tudom, hogy melyik modellek támogatják HDMI-n az 1:1-et. A V és W típusok biztosan tudják, de a D és P típusokat nem tudom! :( Utána kellene ennek olvasni. Ár már szerepelt, de méret még nem. :) Ilyen árban a két márkából "csak" HD van, pl 32"-os Samsung LE-32R81 (vagy R82, R83, R84, amik csak kinézetben különböznek). Az LG-ket pedig nem nagyon ismerem, mindössze 5-öt tesztelgettem vagy láttam, de ennyi pénzből már a 37"-os változatokat is megkapod. 250-260eHUF körül pedig FullHD-t kapsz az LG 37LF65, 37LF66 személyében, de erről is csak olvasói tapasztalatokat olvastam.

Kösz a választ, akkor még kutakodok tovább. :)

Ez a 100hz-es technológia megéri a többletkiadást?
Kép

#1284 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 02. 19:21

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2007. dec. 2., vasárnap - 19:19

Kösz a választ, akkor még kutakodok tovább. :)

Ez a 100hz-es technológia megéri a többletkiadást?

Most már azt mondom, hogy 100Hz nélküli LCD TV-t nem is vennék. :) Azt hiszem, hogy ezzel mindent el is mondtam. :D
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1285 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 02. 19:29

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. dec. 2., vasárnap - 19:21

Most már azt mondom, hogy 100Hz nélküli LCD TV-t nem is vennék. :) Azt hiszem, hogy ezzel mindent el is mondtam. :D

Miért érzem azt hogy sokba lesz nekem az ünnep.. :D
Kép

#1286 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 02. 19:31

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2007. dec. 2., vasárnap - 19:29

Miért érzem azt hogy sokba lesz nekem az ünnep.. :D

:D Persze azért meg kellene neked is nézni egy ilyen 100Hz-es LCD TV-t és egy 50Hz-et használót, mielőtt vennél. Lehet, hogy neked nem is tetszene vagy ilyesmi. :) Nekem jobban bejön, ez tény.

#1287 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 02. 19:41

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. dec. 2., vasárnap - 19:21

AZ én 100Hz-s hozzászólásomra vmi reakció? :)

#1288 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 02. 19:45

Idézet: vipisrac - Dátum: 2007. dec. 2., vasárnap - 19:41

AZ én 100Hz-s hozzászólásomra vmi reakció? :)

Mi a kérdés? :think: :)

#1289 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 02. 19:46

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. dec. 2., vasárnap - 19:31

:D Persze azért meg kellene neked is nézni egy ilyen 100Hz-es LCD TV-t és egy 50Hz-et használót, mielőtt vennél. Lehet, hogy neked nem is tetszene vagy ilyesmi. :) Nekem jobban bejön, ez tény.

Persze láttam már működés közben JVC-t hogy melyik típust azt meg nem mondom, de már több mint 1éves modell, igazából a feketén kívül sok kivetnivalóm nem volt. Pedig az  anno 200K alatti verziók közül való , szóval messze nem a csúcs.

Ez a 100hz es téma azért érdekel mert ahogy mézegettem fekete kockákat is villantanak be és így növekszik a fekete szín mélysége ha jól értelmeztem a leírást, r-go az összahatás is javul, és nem minden évben vesz az ember hd tv-t.

Szerkesztette: Lacee78 2007. 12. 02. 19:47 -kor

Kép

#1290 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 02. 19:52

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2007. dec. 2., vasárnap - 19:46

Persze láttam már működés közben JVC-t hogy melyik típust azt meg nem mondom, de már több mint 1éves modell, igazából a feketén kívül sok kivetnivalóm nem volt. Pedig az  anno 200K alatti verziók közül való , szóval messze nem a csúcs.

Ez a 100hz es téma azért érdekel mert ahogy mézegettem fekete kockákat is villantanak be és így növekszik a fekete szín mélysége ha jól értelmeztem a leírást, r-go az összahatás is javul, és nem minden évben vesz az ember hd tv-t.

A fekete max a LED-es háttérvilágításúnál lehet feketének nevezni. :) Ilyen "feketét", mint ez a Pana nyújt, még nem láttam LCD TV-től, az biztos. Persze, ez is messze van egy CRT vagy akár egy Plazma feketéjétől, de minden esetre jobb, mint az átlag, ez tény! Igazán a 100Hz a mozgásbel elmosódást hivatott javítani (pl. szkrollozódó szövegnél elég jól megfigyelhető). Focinál nem hátrány. :Đ Én se ennyit szántam LCD TV-re, de valóban nem rövid időre akartam befektetni.

Szerkesztette: Csokis 2007. 12. 02. 19:53 -kor

#1291 Felhasználó inaktív   alag 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 02. 20:35

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. dec. 2., vasárnap - 19:18

Kérdezz nyugodtan a TV-ről és szívesen válaszolok, ha tudok. ;)

Kösz!
Egy valaki (http://www.hdtvtest..../Operation.php) úgy látja, a 100 Hz technológiának a hátránya nagyobb, mint az előnye: ő preferálja az lcd-knél szokásos  mosott képet (blurring), a Pana Motion Estimation technology-hoz képest, ahol a különlegesen gyors, komplikált, véletlenszerű mozgásoknál blokkosodást tapasztalt a mozgó tágyaknál, pl. tűz, és ráadásul a blokkok szerinte rossz helyen is vannak. Persze, ő is hozzáteszi: kérdés, mit nézel, és milyen fogékony a szemed ezekre a hibákra.
Te hogy látod ezt?

Más: milyen messziről nézed a tévéműsort és milyen képaránnyal? Nem mosottabb, ha 16: 9-en van?
Nekem csak annyira legyen elviselhető a tévé, hogy ne kelljen egy crt-t is vennem, nem is férne el!
Ha van is egy bizonyos minőségbeli differencia, azt talán elfogadhatja az ember, mert viszont nincs vibrálás. (Sajnos a plazma nekem túl nagy.)
És a képarány? én maradnék a 4:3-nál, de nekem nagyon furcsa, hogy sehol, soha másképpen, mint 16:9-ben a tévét nem demózzák. El nem tudnám képzelni, hogy általam ismert pofákat pl. dvd filmen más, torzított fejjel nézzek. De lehet, hogy nincs igazam…Egy panabolti eladó a vevőket okolta ezért: ha 4:3-ra állítom, mindenki megkérdezi, miért van az a két csík a szélén… és otthon is így nézi mindenki.

#1292 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 02. 21:02

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. dec. 2., vasárnap - 19:52

A fekete max a LED-es háttérvilágításúnál lehet feketének nevezni. :) Ilyen "feketét", mint ez a Pana nyújt, még nem láttam LCD TV-től, az biztos. Persze, ez is messze van egy CRT vagy akár egy Plazma feketéjétől, de minden esetre jobb, mint az átlag, ez tény! Igazán a 100Hz a mozgásbel elmosódást hivatott javítani (pl. szkrollozódó szövegnél elég jól megfigyelhető). Focinál nem hátrány. :Đ Én se ennyit szántam LCD TV-re, de valóban nem rövid időre akartam befektetni.

Milyen is van most neked?
Kép

#1293 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 02. 21:51

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2007. dec. 2., vasárnap - 21:02

Milyen is van most neked?

TV-re vettem egy Panasonic TX-32LX700P 32"-os LCD HD TV-t. :) Monitornak pedig egy 26"-os Samsung LE-26R81B típust használok.

#1294 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 02. 21:52

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. dec. 2., vasárnap - 19:45

Mi a kérdés? :think: :)

Fentebb írtam.
Azt fejtegettem, hogy 60Hz (vagy 75, ha lenne ilyen) is elég lenne rendes, gyors panel mellett.
PC-nél pl. megoldható eleve a 60fps meghajtás (játéknál alap), filmnél sztem meg lehet valahogy filterrel oldani (:think:) és akkor 60Hz-n sokkal folyamatosabb lesz a film is...

Persze TV kép (és más, nem 60-75Hz forrás esetén) elektronika kellene mellé, ami kiszámolja a köztes képeket a 60-75Hz-hez. De a lényeg, hogy 60Hz (75) mellett, rendes elektronikával (motion detection, frame beszúrás) és gyors panellel is sokkal jobb képet lehetne elérni.

Persze a 100Hz nem rossz, de szvsz a panel+frame eletronika lenne a képminőség lelke.

#1295 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 02. 21:58

Idézet: alag - Dátum: 2007. dec. 2., vasárnap - 20:35

Kösz!
Egy valaki (http://www.hdtvtest..../Operation.php) úgy látja, a 100 Hz technológiának a hátránya nagyobb, mint az előnye: ő preferálja az lcd-knél szokásos  mosott képet (blurring), a Pana Motion Estimation technology-hoz képest, ahol a különlegesen gyors, komplikált, véletlenszerű mozgásoknál blokkosodást tapasztalt a mozgó tágyaknál, pl. tűz, és ráadásul a blokkok szerinte rossz helyen is vannak. Persze, ő is hozzáteszi: kérdés, mit nézel, és milyen fogékony a szemed ezekre a hibákra.
Te hogy látod ezt?

Valóban tapasztalható blokkosodás, de nem minden esetben! :) Én inkább ennél a kevésbé észrevehető blokkosodásnál tesztem le a voksot, mint az elmosódásnál, mivel én inkább focit és különböző nagy mozgású sporteseményt nézek. Filmeknél láttam egyszer-kétszer a blokkosodást, de számomra ez elhanyagolható! Abban pedig tökéletesen igaza van, hogy ki mit "szeret". Sajnos mindennek van jó és rossz oldala. Ellenben én fenntartom, hogy a blokkosodás kevesebbszer fordul elő, mint az elmosódás.

Idézet

Más: milyen messziről nézed a tévéműsort és milyen képaránnyal? Nem mosottabb, ha 16: 9-en van?Nekem csak annyira legyen elviselhető a tévé, hogy ne kelljen egy crt-t is vennem, nem is férne el!
Ha van is egy bizonyos minőségbeli differencia, azt talán elfogadhatja az ember, mert viszont nincs vibrálás. (Sajnos a plazma nekem túl nagy.)
És a képarány? én maradnék a 4:3-nál, de nekem nagyon furcsa, hogy sehol, soha másképpen, mint 16:9-ben a tévét nem demózzák. El nem tudnám képzelni, hogy általam ismert pofákat pl. dvd filmen más, torzított fejjel nézzek. De lehet, hogy nincs igazam…Egy panabolti eladó a vevőket okolta ezért: ha 4:3-ra állítom, mindenki megkérdezi, miért van az a két csík a szélén… és otthon is így nézi mindenki.

3m-ről nézem és mindig 16:9-ben. Engem jobban zavar a 2 fekete sáv, mint a tojás fej. Azt már megszoktam régebben. :D Egyébként nem nagyon szeretik az LCD panelek a két szürke (és nem fekete ugyebár) sávot. Huzamosabb ideig nem javasolt a használata. Hogy miért, azt nem tudom.

#1296 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 02. 22:00

Idézet: vipisrac - Dátum: 2007. dec. 2., vasárnap - 21:52

Fentebb írtam.
Azt fejtegettem, hogy 60Hz (vagy 75, ha lenne ilyen) is elég lenne rendes, gyors panel mellett.
PC-nél pl. megoldható eleve a 60fps meghajtás (játéknál alap), filmnél sztem meg lehet valahogy filterrel oldani (:think:) és akkor 60Hz-n sokkal folyamatosabb lesz a film is...

Persze TV kép (és más, nem 60-75Hz forrás esetén) elektronika kellene mellé, ami kiszámolja a köztes képeket a 60-75Hz-hez. De a lényeg, hogy 60Hz (75) mellett, rendes elektronikával (motion detection, frame beszúrás) és gyors panellel is sokkal jobb képet lehetne elérni.

Persze a 100Hz nem rossz, de szvsz a panel+frame eletronika lenne a képminőség lelke.

Ezek után se tudom mi a kérdés?! :confused: :think: Itt nem a folyamatosság a kérdés, hanem a mosódás. Ezt pedig csak úgy tudod elérni, ha plusz információt teszel a megjelenített képekhez, mint teszi azt a 100Hz-es technológia.

#1297 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 02. 22:18

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. dec. 2., vasárnap - 22:00

Ezek után se tudom mi a kérdés?! :confused: :think: Itt nem a folyamatosság a kérdés, hanem a mosódás. Ezt pedig csak úgy tudod elérni, ha plusz információt teszel a megjelenített képekhez, mint teszi azt a 100Hz-es technológia.

Igen, de épp ezért mondom, hogy elektronika kellene 60Hz mellé és majdnem ugyanolyan jó lenne a hatás, mint 100Hz-en.
Nem a 100Hz-en múlik a dolog, hanem, hogy a szutyok 25fps forrásból legalább a meglévő 60Hz-ig normális képeket tegyen össze.

#1298 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 02. 22:22

Idézet: vipisrac - Dátum: 2007. dec. 2., vasárnap - 22:18

Igen, de épp ezért mondom, hogy elektronika kellene 60Hz mellé és majdnem ugyanolyan jó lenne a hatás, mint 100Hz-en.
Nem a 100Hz-en múlik a dolog, hanem, hogy a szutyok 25fps forrásból legalább a meglévő 60Hz-ig normális képeket tegyen össze.

Igen csak messze lenne a hatás a 100Hz képest. Talán nem véletlenül nem azt használják. :) A belül 60Hz-es elektronika is van, csak amerikában kell venni a Pana TX-32LXD700-ast (ott 120Hz-es)! :D

Szerkesztette: Csokis 2007. 12. 02. 22:27 -kor

#1299 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 02. 22:50

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. dec. 2., vasárnap - 22:22

Igen csak messze lenne a hatás a 100Hz képest. Talán nem véletlenül nem azt használják. :) A belül 60Hz-es elektronika is van, csak amerikában kell venni a Pana TX-32LXD700-ast (ott 120Hz-es)! :D

Most ne abba köss bele, hogy 25 vagy 30Hz többszöröséről beszélünk-e. :)
A 100-at azért (is) használják, mert a 25 többszöröse, de a többi része sztem hülyeség és épp ezért mondom, hogy szerintem meg közel lenne a hatás 60Hz-n (vagy 50-75-ön, ha úgy tetszik) is.

Két dologból indulok ki:
-Eleve a 100Hz-hez szerintem nincs normális panel sem. Vagy ezek a TV-k tudnak rendes 10ms-t? Nem hiszem.
-Másfelől pedig gondolj bele: egy film lefolyik a TV-ről/monitorról 60fps-sel. Szóval folyamatos, nem elmosott képet lehet csinálni ennyivel is. Tűéles állóképet meg bármikor.

Na mind1. Én csak azt mondom, hogy mielőtt 25fps forrásból nekiállnak az elektronikával 100 tűéles képet legyártani nem ártana, ha 50-60hz-n is megtennék ezt, mert az is jóval több mint a 25. :( Sztem ez hiányzik a jó minőséghez a low cost szegmensben.

#1300 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 17:09

Olvasgatom itt a fórumot csendben, és közben kezd körvonalazódni, hogy ha 37" körül tervezek LCD-t venni, PC-s filmnézéshez, PS2/3-hoz(ha minden jól megy), és nagyritkán sima TV adáshoz, akkor 100Hz újabb fajzatot kell néznem, de a 250e HUF-os keretbe, nagy valószínűséggel nem fog beleférni...  :rolleyes:
Jól látom, ugye? :think:  :(

Téma megosztása:

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.