Idézet: alag - Dátum: 2007. dec. 2., vasárnap - 19:08
Csokis!
Végre valaki, akinek ilyen tévéje van – én már hetek óta szétolvasom a fórumokat, teszteket és a fejemet: majdnem mindenhol (UK, DE stb. ) jobbnak vélik a Sony 100 Hz-eseknél SD forrásból is. Az árról nem is szólva…
Nem véletlenül ezt vettem.

Én is átolvastam minden lehetséges fórumot (US, UK, cseh, lengyel, orosz :Đ) és mivel a Sony D3000-et már láttam élőben, így döntöttem a Panasonic mellett!
Idézet
A dvd azt tudom, hogy ok, az a legfontosabb nekem. Na de milyen nálunk, a mi csatornáinkkal – pl. nekem az upc – a tévé-kép? Igaz lenne, hogy 1 méterről – én is belebújok a filmekbe – nem homályosak, mosottak a körvonalak? El sem tudom képzelni! Engem ez zavar a látott 32-es lcd-knél: még ha nincs mozgás, akkor is mosott a kép, életlenek a körvonalak, szóval pocsék. Annyira, hogy tévé-jelet az üzletekben sokszor bele se mernek dugni.. Jó lenne, ha nem kellene külön crt-t venni a tévé-műsorokhoz!
Nos, ha közel CRT minőséget vársz SD adásoktól (azaz TV-nél), akkor Plazma!

Hasonló technológiával dolgozik, mint a CRT, azaz nem emeli ki a hibákat, hanem "mossa" (jobb szót nem tudok) és így jobbnak látod a képet. Ellenben az LCD igen csak kihozza az SD adás hibáit! Igaz, ez a Pana LCD TV a 100Hz-es technológiának és a normális felkonvertáló chipjének köszönhetően valóban elég jól adja vissza az SD adást (különösen a foci műsorokat) és jobban, mint a Sony D3000-es (ezt láttam élőben). Szóval, ha CRT minőséget vársz TV adásnál, akkor azért csalódni fogsz! Minden képpen rosszabb a kép, de ez természetes dolog. Na, nem nagyon, tehát ez
ne rettentsen el a készülék megvásárlásától, mert rendkívül jó a készülék! Ennyire jó befektetésem még nem volt!

Kérdezz nyugodtan a TV-ről és szívesen válaszolok, ha tudok.
Szerkesztette: Csokis 2007. 12. 02. 19:22 -kor